Foorumin toiminnot (kokeiluketju)

Viestiketju alueella 'Palaute, tiedotukset ja arvonnat' , aloittaja akselic, 04.03.2017.

Viestiketjun status:
Viestiketju on lukittu.
 1. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 165
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En löytänyt oliko missään täällä ketjua jossa voisi kokeilla foorumin eri toimintoja. Joten kokeillaanpa tämmöistä sitten. Eli tämän ketjun ideana on että jos foorumin eri toiminnot, linkkaukset, upotukset, lainaukset, ilmoitukset tai muut aiheuttavat päänvaivaa niin pistäkää keskusteluketjujen sijaan tähän ketjuun viesti jossa kokeilette toimintoa ja siihen voi sitten muiden puolesta vastata tai neuvoa jos ei meinaa onnistua.

  Tämän tyyppiset ketjut ovat monilta muilta foorumeilta tuttuja ja ovat mielestäni aika hyödyllisiä ainakin pitkässä juoksussa.  Omalta osalta aloitan nyt keskustelemalla lainauksista. Foorumilla voi yhdessä viestissä lainata vaikka koko ketjun X jokaista viestiä ja vastata erikseen jokaiseen lainaukseen. Tällöin vältytään turhalta spämmiltä. Lisäksi jos haluaa mainita jonkun tietyn keskustelijan voi @ -merkkiä käyttämällä "tägätä" hänet jolloin hän saa siitä ilmoituksen josta pääsee näppärästi katsomaan kuka on hänet maininnut ja mihin asiaan se liittyy.

  @IcePen tuleppas tänne kokeilemaan niitä lainauksia väärän ketjun sijaan. Minä annan sinulle tässä hyvän esimerkin miten useita lainauksia voi käyttää ja miten voit tarkistella niiden kirjoitusvirheitä.

  Tässä vastaan nyt ensimmäiseen lainaukseen eli se mikä on tässä yläpuolella. Jos tähän tulee kirjoitusvirheitä niin korjaan ne ennen viestin lähettämistä.

  Tässä vastaan nyt toiseen lainaukseen eli se mikä on tässä yläpuolella. Jos tähän tulee kirjoitusvirheitä niin korjaan ne ennen viestin lähettämistä.

  Tässä vastaan nyt kolmanteen lainaukseen eli se mikä on tässä yläpuolella. Jos tähän tulee kirjoitusvirheitä niin korjaan ne ennen viestin lähettämistä.

  Tässä vastaan nyt neljänteen lainaukseen eli se mikä on tässä yläpuolella. Jos tähän tulee kirjoitusvirheitä niin korjaan ne ennen viestin lähettämistä.

  Tässä vastaan nyt viidenteen lainaukseen eli se mikä on tässä yläpuolella. Jos tähän tulee kirjoitusvirheitä niin korjaan ne ennen viestin lähettämistä.

  Tässä vastaan nyt kuudenteen.... Joko rupeaisi menemään idea perille?

  Tee ne kielioppitarkistukset tai oikeinkirjoitusten korjaukset aina jokaisen vastauksen jälkeen. Sinä et voi yksin terrorisoida foorumia spämmäämällä jatkuvasti ja sitten piiloutumalla sen taakse että "teen paljon kirjoitusvirheitä". Se on epäreilua ja välinpitämätöntä muita kohtaan.

  Edit: foorumin omia kirjoituksia voi myös muokata. Viestin alla on vasemmassa reunassa "Muokkaa" painike mistä pääsee alkuperäiseen viestiin. Muokkauksia tehtäessä olisi hyvä jollain tapaa huomauttaa mitä muokkaukset ovat koskeneet. Itse teen muokkaukset niin että pistän ketjun ihan loppuun oman "Edit" -lisäyksen jossa sitten joko kirjoitan tekstiin lisäystä tai kerron mitä olen muokannut esimerkiksi:

  Edit: kielioppivirheitä korjailtu
   
 2. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 875
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Katso mitä tapahtui kun lainasi tuon.

  Ne kaikki rysähti yhdeksi ainoaksi quateksi, joka on iso ongelma jos oli lainannut usean eri henkilön lainaukset tuollalailla yhteen postaukseen koska silloin ei erkkikään saisi selvä mitä kukin oli sanonut.

  Eli näytä tämän foorumin toiminto millä tallaisen laineusketjun romahdus yhdeksi sillisalaatiksi lainaukseksi estetään.

  Edit. 5 6 7 8
   
 3. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Foorumisofta on kyllä huono kun se ei tee lainauksissa sisäkkäisiä lainauksia.

   
 4. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 165
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Lainauksia voi muokata tai lisätä itsekin käyttämällä tageja laittamalla tekstin siihen väliin. Eli jos haluat jostain tekstistä erotella lainauksia joihin vastaat niin lisää haluttuun kohtaan ensin ilman heittomerkkiä ja sen jälkeen heittomerkin kanssa hakasulkeissa oleva QUOTE. Tällöin saat lainauksen "omakseen".

  Tällä tavalla. Katso hokkuspokkus sain sinun lainauksesta kaksi lainausta.

  Edit: lisäksi muut täällä osaavat käyttää lainaustoimintoa. Sinulla tuntuu olevan sen kanssa joku ylitsepääsemätön ongelma joten yritän tässä nyt auttaa.
   
 5. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 875
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisessa lainaukseesa ei näy keltä se on lainattu mikä on ongelma jos se ei ole sama kuin ensimmäisen lainauksen lähde.

  Jos tuollaisesta lainausketjusta haluaa lainata niin että lähteiden alikset säilyy (ts ei syytä väärää henkilöä) se on erittäin monimutkaista vaikka tämä nykyinen systeemi onkin paljon joustavampi kuin MuroBBS:ssä ollut.

  En ole täällä käyttänyt räpelly ja testaus aluetta siihen mihin se MuroBBS:ssä alunperin oli tarkoitetu kun sen käyttö siellä siihen alkuperäiseen testaukseen johti trollihyökkäyksiin kaikissa muissa ketjussa joissa kirjoitin jotain.
   
 6. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 165
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  ctrl+c ja ctrl+v auttavat tuohonkin ongelmaan. Sen ensimmäisen QUOTE:n sijaan laitat tämän maalatun kohdan niin siihen tulee nimikin.

  upload_2017-3-4_21-11-3.png

  Kas näin
   
 7. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 875
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koodi:
  [QUOTE="akselic, post: 606713, member: 3664"]ctrl+c ja ctrl+v auttavat tuohonkin ongelmaan. Sen ensimmäisen QUOTE:n sijaan laitat tämän maalatun kohdan niin siihen tulee nimikin.
  
  [ATTACH=full]10094[/ATTACH]
  
  Kas näin[/QUOTE]
  Tuo on lainaus edellisestä viestistäai bäytä siitä vastaava kohta kuin
  Koodi:
  [QUOTE="IcePen, post: 606713, member: xxxx"]
  Et pysty kun sitä ei ole siinä.

  Mikä pahenpaa siitä näimmän puuttu kokonaan sen minulta lainattu sisältö.


  Eli tämä foorun ei ole läheskään niin hyvä ja luotettava kuin kuvittelet.
   
 8. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 165
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  User erroria. Sinä käytit nyt jostain ihmeen syysta lainaamisen sijaan CODE tägiä joka ei ole sama asia kuin lainaus. Lainauksissa on kyllä se huono puoli että ne eivät tosiaan lisää lainausten sisällä olevia lainauksia kuten tuossa ylempänä jo todettiin. Sinä teet silti asiasta nyt aivan liian vaikean itsellesi.

  Lainaat nyt vaan suosiolla yhdessä viestissä useampia lainauksia sen sijaan että jatkat spämmäämistä. Spämmääminen häiritsee paljon enemmän kuin yksi pitkä postaus.
   
 9. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 875
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vakuutan sinulle ole testannut tässä ioBBS:ssä noiden lainusketjujen toimintaa ja ne rikoo herkästi monia aisoita niin että pahimmassa tapauksessa se virheelisiä näkymättömiä muotoiluja sisältävä lainausketjun lainus aiheuttaa foorumiin tietokantaongelmia.

  Rajoitin nuo testini betatestiaikaan (toivottavasti minun testini ei olleet syy siihen foorumin korjaustarpeeseen jota ilmeni).

  Eli pahimmassatapauksessa noiden lainausketjujen rikkinäiset jatkolainaukset alkaa haitata koko foorumin luotetavaa toimintaa.
   
 10. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 875
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Code tägiä oli pakko käytää että näet kaiken sen koodin joka lainautuu minulle koska se ei säily postatussa versiossa samanlaisena vaan voi mennä lisää rikki arvaamattomilla tavoilla (olen testannut).

  Eli tein sen normaalin oikean lainauksen ja lisäsin sen ympärille Code tägit koska ne turvaa sen että niiden sisällä oleva BB koodi ei menne lisää rikki kun postaus julkaistaan.

  Eli kyseessä ei ollut user error vaan pakolinen menetely postauksen muotoilun rikkoutumisen estämiseksi.
   
 11. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 165
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Foorumi käyttää Xenforo alustaa joka on käytössä luultavasti tuhansilla foorumeilla ympäri maailmaa. Itse käytän tällä hetkellä kolmea foorumia jossa on Xenforo käytössä. Kertaakaan en ole nähnyt "virheellisiä näkymättömiä muotoiluja" vaan joka kerta ongelma on joko siinä että halutaan lainata tekstiä joka sisältää aiempia lainauksia tai sitten itse siinä kirjoitushuumassa mennään ja muokataan tekstiä ja sitten se onkin yhtäkkiä lainaustoiminnon syytä.

  En myöskään ymmärrä miksi sinun pitäisi käyttää jotain lainaus"ketjua" jossa on siis lainauksia teksteistä joissa on lainauksia ja lainausten lainauksia. Teet edelleen asiasta aivan liian vaikean. Vastaat siihen tekstiin mitä lainaat ja pistät yhteen postaukseen kerralla ne tekstit joita haluat lainata. Ei se ole niin vaikeaa.
   
 12. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No höpöhöpö. Ai että merkkijonoilla pystyy tekemään injektion tietokantaan? Jos näin tosiaan on, niin kerro äkkiä siitä ylläpidolle/XenForolle.
   
 13. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 875
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuossa normali lainaus ilma tägejä postattuna.

  Kuten huimaat siitä vieläkin puuttuu sisältöä jonka lisäksi jos sitä lainataan edellen alka hommat mennä metsään koska siinä pystyy oleman rikinäisiä määritelyjä jotka ei näy ja jotka menee entistä enempi rikki jos tehdää lainauksia lailauksista.

  Eli foorumissa on bugeja joita en voi estää mutta voin välttäää niidet syntymistä.
   
 14. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 165
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuo on ehjä lainaus minun tekstistä. Siitä ei puutu yhtään mitään. Tai puuttuu se minun lainaama teksti sinulta mutta miksi sen pitäisi edes näkyä kun kerran itse sen olet kirjoittanut? Miksi se minun vastaus ei riitä vaan sinun pitäisi jostain ihmeen syystä saada säilyttää vielä niitä edellisiäkin lainauksia?

  Öö mitä ihmettä oikein yrität selittää? Ei tuossa mene mitään "määrittelyjä" rikki vaan lainaustoiminto yksinkertaisesti lainaa vaan sitä yhtä tekstiä. Jos mitään määrittelyjä menee jotenkin rikki niin ihan itse olet mennyt jotain sörkkimään.

  Foorumissa on kyllä bugeja ja mikään ei ole täydellistä. Mutta lainaustoiminto tuntuu nyt olevan sinulle jotenkin käsittämättömän hankala asia. Yritetään vielä rautalangasta:

  1. Kun käytät lainaustoimintoa tai
  Koodi:
  [QUOTE][/QUOTE]
  tägejä niin se lainaa vaan sitä yhtä lainattua tekstiä. Sillä selvä. Ei mitään ihme määrittelyjä, ei mitään merkkijonomysteereitä eikä foorumin tietokantainjektioita.
  2. Jos haluat lainauksen lisäksi siinä olleen aiemman lainauksen mukaan niin lainaa se aikaisempi teksti erikseen. Jos esimerkiksi joku on lainannut sinun tekstiä ja vastannut siihen ja sinä haluat vastata henkilölle niin lainaa se oma alkuperäinen teksti jota lainattiin ja lainaa se vastaus johon haluat vastata. Sitten kirjoitat oman vastineesi.

  Lainaustoiminnossa ei ole mitään tuon mystisempää. Sinä haet nyt ongelmia joita ei ole olemassa.
   
 15. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  2 445
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Testailen vaan.

  Jatkan samaa testiä.

  edit: se toimii niin kuin kuvittelinkin. Lainaa&vastaa läpäläpä ja taas lainaa&vastaa läpäläpä.
   
 16. Gize

  Gize

  Viestejä:
  1 134
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Mikä näissä lainauksissa nyt on se ongelma kun en ymmärtänyt?

  Kuten esimerkiksi Sampsa tässä vastailee (ja lainaa) kuutta eri käyttäjää yhdessä viestissä: Näkökulma: Mistä AMD:n Ryzen-hypejunassa on kysymys?

  Yllä minä lainasin kahta käyttäjää, ja tein lainaukset sisäkkäin, mutta aivan samalla tapaahan sen voi tehdä peräkkäin jotta ei tarvitse postata sen seitsemää eri viestiä.


  En tiedä onko muilla, mutta joskus vaikka maalaan osan viestistä, ja painan lainaa (vai vastaa en nyt muista), niin silti tulee koko viestin lainaus joka on siten karsittava käsin. Onko muilla tullut vastaan?

  Nyt toimii ainakin molemmat nappulat ihan ok, satunnaisesti tuota siis tullut että lainaa koko tekstin.

  Edit. on tää näppärää, ei tarvii heti tehdä uutta viestiä :D

  Tähän olisin saanut muuten halutessani käytettyä kolme viestiä :vihellys:
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2017
 17. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lainaan tähän koko viestisi esimerkkinä, vastaan vain ensimmäiseen kysymykseesi "Mikä näissä lainauksissa nyt on se ongelma kun en ymmärtänyt?".

  Kuten huomaat viestisi lainauksestani, niin sisäkkäiset lainaukset eivät tule automaattisesti, se on se iso ongelma. Hyvä foorumisofta olisi ottanut mukaan myös viestissäsi olevat lainaukset (ja niiden sisällä olevat lainaukset).
   
 18. Gize

  Gize

  Viestejä:
  1 134
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016

  Juu kyllähän tämä olikin selvää pässinlihaa, joskaan en koe sitä henkilökohtaisesti ongelmaksi. En vain ymmärtänyt mikä se ongelma on siinä että kirjoittaisikin vain sen yhden viestin jossa lainaisi kaikkia, sen sijaan että kirjoittaa useamman viestin?

  Icepen sitä koitti aiemmin selittää, mutta ei nyt jotenkin minulle auennut.

  Pieni MuTu on, että foorumin ollessa suht. nuori vielä joidenkin pitäisi saada "keulittua" viestimääriä tällä tavalla, en tosin osoita ketään sormella ja voin toki olla väärässä. En itse vaan nyt saa päähäni järkevää syytä lainata jokaista viestiini vastannutta erilliseen viestiin. En tosin välitä viestimääristä, mutta onhan se ärsyttävää jos asiasisällön sijaan saa lukea sen kymmenen postausta tavallaan kahdenkeskistä viestinvaihtoa, joka voisi olla yhdessä viestissä, ja sen ohitettua alkaisi taas ns. normaali meininki.

  Foorumilla ei liene virallista linjausta asian suhteen, mutta kuten jääkynä (muistaakseni kevyen) huomautuksen tästä pokkasi on aiheesta keskustelu jokseenkin tarpeellista.
   
 19. Zalskin

  Zalskin

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  testataan pc-speksit
   
 20. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 059
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  oxbird tykkää tästä.
Viestiketjun status:
Viestiketju on lukittu.