EVGA Caught Sending Golden Samples of the SuperNova B3 to JonnyGuru

Viestiketju alueella 'Muu uutiskeskustelu' , aloittaja Delarent, 13.10.2017.

 1. Delarent

  Delarent

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 2. Fenotype

  Fenotype Tukijäsen

  Viestejä:
  892
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ai, nytkö sivustot vasta "uutisoi" tuosta kiinnijäämisestä. :lol:

  Vaikuttiko EVGAn petkuhuiputtaminen seuraavan virtalähteeni ostoon.. Vastaus kyyllä, kyllä se vaikutti... EVGAn tuotteita ei enää tähän talouteen tule.
  Varmasti on ihmisiä jotka tekevät juuri päinvastoin kuin minä.
   
 3. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 520
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Tässä ei kai ole kyse golden samplesta vaan täysin eri tuotteesta joka on valmistettu eri komponenteista eri tehtaalla. Toisin sanottuna, vaihtoivat tuotetta eivätkä "viitsineet" samalla vaihtaa nimeä. Tuota on nähty monta kertaa.
   
  tle88 tykkää tästä.
 4. R3DgRu

  R3DgRu

  Viestejä:
  606
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Onpa typerää, eikös nämä evgat ole pärjäilleet testeissä muutenkin hyvin? Miksi pitää mennä tekemään tällaista? Luottamus on helppo menettää, mutta vaikeaa saada takaisin.
   
 5. Contay

  Contay

  Viestejä:
  891
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Herää kysymys, onko tätä tehty aiemminkin?
   
  Vertex, hsalonen ja R3DgRu tykkäävät tästä.
 6. jabbadap

  jabbadap

  Viestejä:
  1 172
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Onko tuosta muuta todistetta kuin se että Tom's hardwaren testeissä evgan pronssi B3:s virtikset paukkuivat, kun niitä rääkättiin speksien ylittävillä kuormilla?

  Se on kuitenkin myönnettävä että EVGA lähettelee testaajille 850W B3:sia(Tom's ja jonnyguru), joissa on Japsi konkat toisiossa. Kun taas kaupasta ostetussa 450W B3:ssa oli kiinan Teapoja toisio täynnä. Onko evga:lla omaa tuntemusta noihin vai luottaako se vain luotto virtisvalmistajaansa eli superfloweriin asiassa on sitten eri asia. Sinällään tuossa ei ole mitään uutta että alemman teholuokan saman sarjalaiset pronssi virtikset saattavat olla paskaa täynnä, kun taas ylemmän teholuokan kamat valitaan laadukkaammiksi.
   
 7. tle88

  tle88

  Viestejä:
  788
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  10 vuotta sitten Samsung teki näyttöjensä kanssa seuraavasti: Uusille markkina-alueille tultiin isolla erällä japanilaisia paneeleja, joiden avulla hankittiin testivoitot ja hyvä maine. Myöhemmin hiljaisuudessa se paneeli vaihdettiin huomattavasti huonompilaatuiseen Romaniassa tehtyyn "vastaavaan", mutta monitorin mallimerkintöjä ei vaihdettu millään lailla. Pidin tuolloin tuollaista toimintaa moraalittomana, ja niin muuten piti moni muukin. Reiluuden vuoksi pitää kuitenkin mainita, että ilmeisesti tätä "markkinointi metodia" harrastavat monet muutkin valmistajat. (Kaikki?) Maailma on mitä se on. Eikä aikuiselle markkinointiketkulle kannata enää yrittää opettaa mitään moraalia rautalangasta vääntämällä. Nämä asiat vain joko tajuaa tai ei tajua. Olen kuitenkin ostanut itselleni myöhemmin Samsungin näyttöjä ja television, pitänyt lähinnä vain huolen siitä, että olen saanut sitä mitä olen luullutkin saavani. Pohjoisen sanontoja: "Itselleen se koira kiusaa tekee, ellei syödä halua." Niinpä.

  Myös minulta on oikein kunnolla "räpsähtämällä" hajonnut virtalähde koneesta, ja sen seurauksena myös minua kiinnostavat nämä alihankintaketjut ja käytettyjen kondensaattoreiden laatu ja alkuperämaa. Jossain netissä on se luettelo, minkä perusteella virtalähteen merkinnöistä voidaan nähdä se originaali valmistaja. Jos joku sen vielä löytää, ja se on ajan tasalla, niin voisi sen tänne linkata.

  Minä olen jonnygurun sivuilta oppinut paljon virtalähteiden sielunelämästä. Ehdottoman hyvää luettavaa kaikille komponenteista kiinnostuneille. Tuota sivustoa uskaltaa suositella aivan kaikille.

  T -.-
   
  JukkaX, tsönäri, Vertex ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 8. jabbadap

  jabbadap

  Viestejä:
  1 172
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Njooh kaks noita listaajaa on Tom's HW ja RealhardtechX...

  Sen verran täytyy ottaa takaisin sanoja että evga ei ollut Tom's HW:n/TPUn Arikselle lähettänyt tuota 850W B3:sta, vaan Aris oli sen kaupasta itse ostanut(-> Jonnyguru). Suurin epäillys tuolla on että evga on tiennyt että Aris testaa raa'alla tavalla OPP:tä(over power protection) ja heidän B3:s pronssi virtalähteet eivät tule sitä testiä kestämään.
   
 9. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 297
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Poksautin tuossa jokuaika sitten vanhan corsair AX750:n, kun testasin korjauksen jälkeen, toimiiko sen oikosulkusuojat, äkilliseen, täysin totaaliseen oikariin.. Alkup vika oli irronnut tinaus ja kypsynyt vastus.
  12V toimi (sammui).
  5V testissä lahosi se drop down hakkuri (sen toinen kivi).
  Eipä tullut koskaan fettiä hommattua..
   
 10. Junaski

  Junaski

  Viestejä:
  834
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  EVGA on komponenttimaailman Nokian renkaat.
   
 11. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  6 979
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  XFX teki tätä Core-sarjan virtalähteissä. Pikkuhiljaa mallisto vaihtui huonompaan. Nimi onneksi joskus muuttui..

  SuperFlower teki tätä virtalähteissään. Nimi tosin vaihtui HX-sarjaan.

  Jimm'sin tarjouksista johtuen olen ostellut Seasoniccia viime aikoina, ja taitaa näillä puheilla jäädä EVGA:t välistä. Kannattaa huomioida, että kyseessä on merkki, joka osti parempien malliensa suunnittelun muualta (Seasonic, SuperFlower..), korvasi ne omilla komponenteilla ja tuulettimilla. Niinkuin monet muutkin tekevät. Sitten jossain vaiheessa säästetään kustannuksissa ja laitetaan halvempia komponentteja.

  Vaihtoehdot on vaan vähissä. Nyt omalle kielen päälle tulee vaan Seasonic ja Corsair (RMi, RMx).
   
  t666h tykkää tästä.
 12. Vermon

  Vermon Tukijäsen

  Viestejä:
  399
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä porskuttaa edelleen vaan sama vanha Thermaltake Toughpower 750W. Ilmeisesti tästäkin oli paria eri laatuluokkaa myynnissä samana virtalähteenä. Joissain juuri jotkin Kiinan halpissisuskalut ja joissain taas ihan kunnon kestävät sisuskalut.
  Omalla kohdalla taisi siis käydä hyvä tuuri ja sain mitä ilmeisimmin sitä vähän parempaa laatua.

  Vituttelee meinaan aika mukavasti juuri nämä arpajaiskomponentit, kun on aivan tuurista kiinni, että mitä saa. Täytyisi todellakin päästä aina tutkimaan kunnolla tuote ennen ostamista, mutta netitse tämä on useimmiten aika mahdotonta.
  Tokihan järkevintä, ja pidemmässä juoksussa halvinta, on ostaa aina vaan kunnon priimiumia.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2017
 13. Delarent

  Delarent

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täytyy myös kuitenkin muistaa, että myös Seasonic on ulkoistanut tuotantoaan. Mikä kuulostaa absurdilta, mutta näin ilmeisesti tekevät. Mieleen tuli myös XFX:än tietyt powerit olivat Seasonicin suunnittelemia, mutta kasattu kiinassa.
   
 14. tsönäri

  tsönäri

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2017
  Taannoin lykkäsin kaverini koneeseen xfx:n powerin, fx8350:n ja r9 290x:n.
  Hieman yli vuoden se taisi kestää kunnes poweri luovutti ja hajotti kaiken mennessään...
   
 15. JukkaX

  JukkaX

  Viestejä:
  354
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Jaa pitänee verrata Johnnygurun testissä olleen EVGA:n yxilön sisälmyxiä itselle tulossa olevan sisälmyxiin.. jos sais vaikka avattua takuusinettiä rikkomatta (joo ihan varmaan.)
   
 16. Jarvi

  Jarvi

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2017
  Ihan puhtaasta periaatteesta en ostaisi enää EVGAn virtalähdettä (kuten en myös nokian renkaita tai volkkarin dieselautoa jne jne)

  Mut noo, just tänään tuli postista evgan G3 750w, pidetään nyt se ainakin takuuajan käytössä ja katsellaan sitten toisia merkkejä ja malleja seuraajaksi :rolleyes:
   
  JukkaX tykkää tästä.
 17. Chloe

  Chloe #AMD Tukijäsen

  Viestejä:
  7 578
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tulee mieleen se, kun MSI lähetti testaajille korkeammalle kellotettuja näytönohjaimia kuin retail-kortit.

  Noh, EVGA:n näyttiksiä en lähde ainakaan boikotoimaan vaikka näin paskamaisesti tekivätkin.
   
  JukkaX tykkää tästä.
 18. t666h

  t666h

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  15.03.2017
  Niinkuin @hsalonen kirjoitti, esim. Corsair RM550x, jossa 10 v. takuukin kertoo jo jotain. Kannattaa katsoa takuun pituus, tottakai 10v. takuun omaavat powerit

  ovat parempia kuin 3v. takuun powerit. Virtalähde on tietokoneen tärkein komponentti, ei siinä kannata säästää.
   
 19. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  863
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Säästää siinä ei kannata, se on totta, mutta tuo takuun keston korreloituminen laatuun...

  Seasonicin vanhempi G-sarja (550W 100€) on hyvälaatuinen ja sen pitäisi olla vastaava kuin SuperNovat, mutta takuuaika on "vain" 5 vuotta (josta vain 3 vuotta kotimaahan), eikai se voi puolet huonompi olla?

  Seasonicilla on myös 12 vuoden takuulla saman hintaluokan Prime-virtiksiä kuin nuo RMx:t.