EVGA 3080 kaatuu "removed device" ilmoituksiin

Liittynyt
27.02.2021
Viestejä
10
Seuraavan kaltaisia kaatuiluja alkoi ilmestymään, kun asensin koneeseen tänä vuonna hankkimani EVGA:n 3080-kortin:
  • Windows: Usein varsinkin päivän ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä menettää yhteyden näyttöön tai koko kone käynnistyy uudelleen. Videon ja äänen laadussa virheitä toistuvasti eri ohjelmissa. Silloin tällöin tulee bluescreen "Video scheduler internal error".
  • Far Cry 5 ja Far Cry New Dawn: Pyörii 15-60min kerrallaan, ääni katoaa välillä, alt-tab työpöydällä käyminen tuo takaisin. Kaatuu lopulta ilman virheilmoitusta.
  • Control: Pyörii max 30min kerrallaan, äänet vääristyneitä välillä, alt-tab korjaa. Kaatuu lopulta "CreateBuffer: due to removed device" tai "d3d: Native Buffer Allocator: Lockbuffer failed to map due to removed device" ilmoitukseen.
  • Civilization 6: Kaatuu välillä käynnistyksessä, mutta pyörii pitkään, kaatuu "Display driver has failed" ilmoitukseen (olen useasti asentanut ajurit uudestaan ilman vaikutusta).
  • Metro Exodus: Pyörii noin 30min kerrallaan, mutta näyttää aivan paskalta, vaikka grafiikka-asetukset ultralla. Monissa muissakin peleissä havainnut virheitä jopa yksittäisissä tekstuureissa, tai tietyissä äänissä.
Jotkin vanhemmat (Sniper elite III), tai graafisesti kevyemmät pelit (Barotrauma) pyörivät täysin ongelmitta.

Muu kokoonpano on jo vuodelta 2021, ja on toiminut (ja toimii yhä) ongelmitta tilapäisellä gtx1650 näytönohjaimella. Ongelmat ilmestyvät vasta kun 3080 pulttaa kiinni. Näytönohjainta on testattu tuttavan kokoonpanossa, missä se pyöri ongelmitta kuukauden verran. Uumoilin aluksi sähköongelmia, koska 1650 ottaa virtansa pcie:n kautta, mutta 3080 virtalähteestä, joten vaihdoin virtalähteen, mutta tällä ei ollut mitään vaikutusta. Näyttökin on vaihtunut muutama kuukausi sitten, ilman vaikutusta. Olen myös kokeillut käyttää näytönohjaimen eri portteja, ja puhdistanut kaikki kosketuspinnat kortissa, riser-kaapelissa ja emolevyssä. Olen alikellotellut ja esimerkiksi lämpörajoituksilla pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa EVGA Precision X1-ohjelmistolla, ilman tuloksia. Tosin lämmöistä tämä ei mittausten perusteella johdu. Myös tosiaan ajurit ja muut ohjelmistot on päivitetty, windowsia en täysin ole uusinut.

Yksi erikoispiirre kokoonpanossa on tuo H1-kotelon käyttämä riser-kaapeli näytönohjaimen kiinnittämiseen ja siihen liittyvä taannoinen paloturvallisuus-ongelma, minkä johdosta sain valmistajalta uuden riser-kaapelin. Alkuperäinen kaapeli oli pcie 3.0 ja uusi pcie 4.0. Olen testannut kokoonpanoa molemmilla kaapeleilla ja ongelmat pysyvät suht samoina. 3.0 kaapelilla on EHKÄ enemmän audio-ongelmia, mutta molemmilla on yhtälailla kaatuilua.

Saatoin unohtaa jotain, päivittelen. Olisihan tätä voinut ennakoida, kun lähdin kasaamaan kompaktia pelikonetta... :)

Kokoonpano
Näytönohjain: EVGA gefore rtx 3080 xc3 ultra & MSI geforce gtx 1650
Kotelo: NZXT H1
Virtalähde (vaihdettu kotelon integroidun tilalle): Corsair 750W SF Series
Emolevy: Asus ROG STRIX B550-I GAMING AM4
Prosessori: AMD Ryzen 5 5600X
Muistit: G.Skill Trident Z NEO DDR4 3600 Mhz 32 Gt
Tallennus: Kingston A2000 1000 Gt SSD M.2
Käyttöjärjestelmä: Windo
ws 11 (ajan tasalla, kuten kaikki muutkin ohjelmat ja ajurit)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.06.2017
Viestejä
92
Oletko testannut pci-e moden muuttamista BIOS:sta Auto:lta —> esim gen 4?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 760
Kannattaa napata tuosta kokoonpanon tekstistä Tekstiväri pois. Ei näy nyt valkoisella teemalla.
Oletko testannut asettaa biosista pcie:tä 3.0 moodiin tuolla 4.0 kaapelilla? Virtalähteestä kannattaa myös vetää omat johdot näyttikselle eikä käyttää haarautuvaa. Onhan emon bios myös ajantasalla?
 
Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
551
Yksi mitä voisi koittaa on että ottaisi metallikuoren näyttiksen edestä pois ja tuulettimia reilusti isommalle tuosta 3080:stä. H1 aika kuuma kotelo ja jäähy tossa EVGAN XC3 3080 mallissa ei mitään kauhean järeä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 346
Viestejä
3 493 761
Jäsenet
62 324
Uusin jäsen
Mazzaaa

Hinta.fi

Ylös Bottom