Erotetun toimitusjohtajansa kaappaama Arm China on nyt 安谋科技

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 574


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Kun Softbank osti Arm Holdingsin, yksi sen päämääristä oli valloittaa Kiinan markkinat. Saavuttaakseen tämän yhtiö joutui lopulta perustamaan yhteistyöyrityksen kiinalaisten sijoittajien kanssa. Arm Holdings omistaisi yhtiöstä 49 % ja sijoittajat loput ja sillä olisi yksinoikeus Arm-teknologioihin Kiinan markkinoilla. Viime vuonna yhtiön toimitusjohtaja Allen Wu erotettiin yhtiön hallituksen toimesta tämän käyttäneen Arm Chinaa oman yrityksensä hyödyksi.

Kuten uutisoimme reilu vuosi sitten, Wu kieltäytyi astumasta syrjään ja paikallisten lakien mukaan hänen hallussaan pitämä leimasin teki hänestä edelleen yrityksen johtajan. Wu hankkiutui eroon Arm-emoyhtiölle uskollisista työntekijöistä ja palkkasi yhtiön alueille ulkopuolisia vartijoita estämään emoyhtiön edustajien pääsyn paikalle. Wun hiljattain pitämän lehdistötilaisuuden jäljiltä Arm China ilmeisesti on edelleen sinänsä olemassa, mutta yhtiö toimii uuden 安谋科技 eli Amou Technologies (Google translate) nimen alla. Koko kuvio on kuitenkin vähintäänkin epäselvä tässä vaiheessa.

Semianalysis-sivuston Dylan Patelin mukaan Arm Holdings jäädytti kaiken teknologiasiirron Arm Chinalle, kun Wu kaappasi yrityksen itselleen. Tämän myötä Arm China ei saanut enää emoyhtiön uusia teknologioita haltuunsa, vaan tiettävästi tuoreinta teknologiaa yhtiön hallussa edusti Cortex-A77. Tätä tukee myös yhtiön sivuilta löytyvä ydinvalikoima. Arm Chinan leipiin jäi kuitenkin rutkasti osaavaa väkeä ja se aloitti kehittämään uusia teknologioita itsenäisesti ja yhtiöllä on jo julkaistuna oma Armv8-arkkitehtuuriin perustuva kevyt 星辰 eli "Stars"-ydin.

Riippumatta yrityskoukeroista Amou Technologies esitteli lehdistötilaisuudessaan ”XPU”-tuotekirjastonsa, joka rakentuu useista erityyppisistä järjestelmäpiireihin integroitavista IP-blokeista. Tällä hetkellä yhtiön itse kehittämä tarjoilu kattaa tekoälytehtäviin erikoistuneen NPU:n (Neural Processing Unit), tietoturvaprosessori SPU:n (Security Processing Unit), ISP-kuvaprosessorin (Image Signal Processor) sekä videoihin erikoistunut VPU. Yhtiö suunnittelee myös laajentavansa IP-valikoimaansa tulevaisuudessa.

Päivitys:

Arm on antanut lausunnon, jonka mukaan se on edelleen toimivassa yhteistyössä Arm Chinan kanssa eikä teknologian lisensointia ole missään vaiheessa keskeytetty. Myös yhteistyöyrityksen omistajakuviot ovat edelleen ennallaan.

Alkuperäisuutisoinnista poiketen 安谋科技 ja AnMou Technologies on yhtä kuin Arm China. AnMou jatkaa Arm-prosessoreiden lokalisointia Kiinan markkinoille kuten ennenkin ja lehdistötilaisuudessa julkistettiin todellisuudessa uusi Core Power -brändi, jonka alla lisensoidaan AnMoun itsensä kehittämiä ytimiä.

Lähteet: Arm China, SemiAnalysis Päivitys: ExtremeTech

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
4 730
Olisi ehkä voinut tuo "Amou Technologies" olla kirjoitettuna tuossa otsikossa.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
4 730
Sen oikeasta kirjoitusasusta ei ole varmuutta, se on Googlen käännös tuosta nimestä
Niinhän tuossa jutussa luki.

Toki muut mediat näyttää käyttävän samoja kärpäsenkakkoja uutisissa joten virallisesta nimestä ei sitten vielä ilmeisesti ole tarkkaa tietoa.
 

Obi-Lan

¯\_(ツ)_/¯
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 677
Aika härski teollisuusvakoiluliike jos jää tuohon tilaan.
 
Viimeksi muokattu:

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 219
Ei taida ARM ihan heti perustaa uutta sivukonttoria kiinaan ja voi olla, että muillakin teknologiafirmoilla hommaa seurataan tiiviisti
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 127
Aika helppo kaapata yritys, jos riittää, että viet vain leimasimen. "Valtikan haltija on tuleva kuningas" :D
 
Liittynyt
27.05.2021
Viestejä
28
Ei oo ensimmainen eika viiminen firma mille kay nain. Se leimasin on todella tarkea Kiinassa ja paikallisen lain mukaan tassa ei todennakosesti ole tapahtunut mitaan vaaraa. Sen takia lahes kaikki menestyneet lansifirmat laittavat ulkomaalaisen johtoon ja hallitsemaan leimaa koska sentaan saa sitten omassa maassa vastuusen kaverin jos yrittaa jotain.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 266
Ei oo ensimmainen eika viiminen firma mille kay nain. Se leimasin on todella tarkea Kiinassa ja paikallisen lain mukaan tassa ei todennakosesti ole tapahtunut mitaan vaaraa. Sen takia lahes kaikki menestyneet lansifirmat laittavat ulkomaalaisen johtoon ja hallitsemaan leimaa koska sentaan saa sitten omassa maassa vastuusen kaverin jos yrittaa jotain.
Valitettavasti monissa länsimaalaisissa firmoissa täysin sokeasti avataan Kiinaan konttori ja suoriltaan palkataan paikallinen johto pyörittämään showta. Tämä johtuu siitä että länsimaalaisia "Kiinan tuntijoita" on edelleen hyvin vähän ja jos firma laajenee Kiinan markkinalle ja amerikkalainen/eurooppalainen johto alkaa mikromanageroimaan toimintaa kulttuurissa/alueella jota ei ymmärrä niin riskit ovat kovat. Jos teet virheen niin todennäköisesti sinulle todetaan että vittuakos menit kajoamaan markkinaan jota et ymmärrä ja saat potkut. Tiedän tämän koska olen täällä Kiinassa tehnyt konsultti/softabisnestä useita vuosia ympäri maata useiden Fortune 500 (tai oikeastaan 100) firmojen kanssa.

Ongelma taas paikallisen johdon kanssa on se että kompetenssitaso keskimääräiselle white collar työntekijälle on länsimaalaisilla standardeilla...hyvin heikko. Useimmat midmanagerit ovat täysin kykenemättömiä mihinkään rooliin organisaatiossaan (lukuunottamatta ehkä siivoojan roolia), mutta ovat saaneet työpaikkansa korruption/hyväveliverkoston kautta. Näin anekdoottina mainittakoot että todistin juuri kuukausi sitten kuinka amerikkalainen huipputunnettu luxusbrändi irtisanoi IT-johtajansa. Tyyppi oli täällä paikallisella toimistolla toiminut 3v ajan, mutta oli ainoastaan juoruillut toimistolla, siirtänyt rahaa kaveriensa omistamille alihankkijoille ja passiivisesti osallistunut pariin telcoon viikossa. 3v rahan lypsämistä ulos ja ei mitään merkityksellistä työtä.

Samalla korruptio, poliittiset pelit, varastaminen, kavaltaminen yms. ovat sääntöjä eivätkä poikkeuksia lähes firmassa kuin firmassa. Omien kokemuksieni kautta länsimaalaiset firmat joilla on homma täysin hallussa voidaan laskea yhden käden sormilla ja nämä ovat juuri niitä jotka pitävät homman tiukan länsimaalaisen johdon alla. Loput ovat aivan puhkikavallettuja, raha suihkuaa yrityksistä ulos, hyvät työntekijät irtisanotaan ja hyväveljet palkataan tilalle jne.

Edit: Ja siis tarkennuksena mainittakoot että täällä kyllä löytyy myös niitä rehellisiä, älykkäitä ja johtaja-ainesta omaavia huipputyyppejä, mutta tällaiset tyypit yleensä pelataan hyvin nopeasti ulos kun muut ei niin pätevät tyypit yhdessä juonivat ja liittoutuvat tällaisia vastaan jos he ikinä edes pääsevät mihinkään johtoasemaan. Hyvin monissa yrityksissä ainoastaan juonittelemalla, kieroilemalla ja selkäänpuukottamalla pääsee eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 574
Uutista päivitetty. Kyseessä on heikkolaatuiseen käännökseen ja/tai väärinymmärrykseen alun perin perustunut virhe.
AnMou Technologies on (ja on koko ajan ollut) yhtä kuin Arm China eikä yhtiön omistussuhteet ole muuttuneet mihinkään. Teknologian vienti AnMoun käyttöön ei ole sekään muuttunut mihinkään.
Todellisuudessa lehdistötilaisuudessa julkaistiin Core Power -brändi, jonka alla lisensoidaan AnMoun itsenäisesti kehittämiä ytimiä. Se jatkaa kuitenkin edelleen Arm-ydinten lokalisointia paikallisille markkinoille oman kehitystyönsä rinnalla.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
3 900
Olisiko että yritys on hoitanu ikäänkuin maahantuojana ARMille ja ARM China vain markkinointi nimi. Monesti yritykset käyttää muita nimiä kuin yrityksen nimi.Esim Foxconn on Hon Hai Precision
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
192 789
Viestejä
3 488 593
Jäsenet
62 210
Uusin jäsen
heisenberg_wern

Hinta.fi

Ylös Bottom