Ergonomiset näppäimistöt - kokemuksia, vertailuja, mietteitä?

Viestiketju alueella 'Muut PC-komponentit ja oheislaitteet' , aloittaja jultsu, 09.09.2019.

 1. jultsu

  jultsu

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Olen käyttänyt jo yli vuosikymmenen ajan samaa ergonäppäimistöä, Microsoft Ergonomic Keyboard 4000.

  [​IMG] [​IMG]

  Nyt kuitenkin aika alkaa jättämään tuosta, näppäinpainallukset vaativat suunnattoman paljon voimaa, osa näppäimistä varsinkin tahmaa oikein huolella enkä tiedä saisiko tuota purettua + putsattua + kasattua enää toimivaksi peliksi.

  Olen mieltynyt todella paljon tuohon alaspäin + kyljet sivuille kallellaan olevaan leiskaan, joten uusikin näppäimistö pitäisi olla vastaavalla designilla.


  Yo. videon perusteella numerot #2 ja #1 olisivat omasta mielestäni kisassa mukana seuraavasta näppiksestä, eli:

  Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard for Business

  [​IMG] [​IMG]

  tai sitten:

  Microsoft 3RA-00022 Surface Ergonomic Keyboard (josta harmillisesti puuttuu tuo taaksepäin kallistus)

  [​IMG]


  Löytyykö keneltäkään kumpaakaan näistä näppiksistä, ja mahdollisesti kokemusta jostain aiemmasta ergonäppiksestä (kuten esim. tuosta Natural Ergo 4000:sta) että mitenkä nuo vertautuvat keskenään?
   
 2. laxu

  laxu

  Viestejä:
  128
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2018
  En osaa noista sanoa mitään, mutta mekaanisena saisi esim. Ultimate Hacking Keyboardin, jossa on useampaan suuntaan kallistamisen mahdollisuus ja sen saa jaettua. Se on mielestäni tosi mukava käyttää jaettuna ja kallistettuna niin, että tulee tuollainen samanlainen kurvi kuin tuossa. Pitääkin kokeilla tuota alaspäin kallistusta.

  Kannattaa kyllä ensin kokeilla saisiko siitä nykyisestä toimivan puhdistamalla. Useimmat näppikset saa auki kohtuu inhimillisesti, varmaan jostain löytyy ohjeitakin.
   
 3. Thetic

  Thetic

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017
  Itsellä on 3kpl (1 käytössä ja 2 uutta paketissa) näitä 4000:sia juuri sen takia kun uutta yhtä hyvää en ole löytänyt. Sculptissa ei ole erillisiä medianäppäimiä jotka itsellä kovassa käytössä, eikä numpadia ;/ myös näppäinten liikerata on lyhyempi, vähän sellainen läppärien näppäimistön tuntuinen.