Ergonomiset näppäimistöt - kokemuksia, vertailuja, mietteitä?

Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
1 301
Olen käyttänyt jo yli vuosikymmenen ajan samaa ergonäppäimistöä, Microsoft Ergonomic Keyboard 4000.Nyt kuitenkin aika alkaa jättämään tuosta, näppäinpainallukset vaativat suunnattoman paljon voimaa, osa näppäimistä varsinkin tahmaa oikein huolella enkä tiedä saisiko tuota purettua + putsattua + kasattua enää toimivaksi peliksi.

Olen mieltynyt todella paljon tuohon alaspäin + kyljet sivuille kallellaan olevaan leiskaan, joten uusikin näppäimistö pitäisi olla vastaavalla designilla.

Yo. videon perusteella numerot #2 ja #1 olisivat omasta mielestäni kisassa mukana seuraavasta näppiksestä, eli:

Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard for Businesstai sitten:

Microsoft 3RA-00022 Surface Ergonomic Keyboard (josta harmillisesti puuttuu tuo taaksepäin kallistus)
Löytyykö keneltäkään kumpaakaan näistä näppiksistä, ja mahdollisesti kokemusta jostain aiemmasta ergonäppiksestä (kuten esim. tuosta Natural Ergo 4000:sta) että mitenkä nuo vertautuvat keskenään?
 
Liittynyt
13.09.2018
Viestejä
205
En osaa noista sanoa mitään, mutta mekaanisena saisi esim. Ultimate Hacking Keyboardin, jossa on useampaan suuntaan kallistamisen mahdollisuus ja sen saa jaettua. Se on mielestäni tosi mukava käyttää jaettuna ja kallistettuna niin, että tulee tuollainen samanlainen kurvi kuin tuossa. Pitääkin kokeilla tuota alaspäin kallistusta.

Kannattaa kyllä ensin kokeilla saisiko siitä nykyisestä toimivan puhdistamalla. Useimmat näppikset saa auki kohtuu inhimillisesti, varmaan jostain löytyy ohjeitakin.
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
23
Itsellä on 3kpl (1 käytössä ja 2 uutta paketissa) näitä 4000:sia juuri sen takia kun uutta yhtä hyvää en ole löytänyt. Sculptissa ei ole erillisiä medianäppäimiä jotka itsellä kovassa käytössä, eikä numpadia ;/ myös näppäinten liikerata on lyhyempi, vähän sellainen läppärien näppäimistön tuntuinen.
 

tuoppi´

Köyhä
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 774
Itellä oli kanssa ollut Natural Ergonomic 4000 käytössä sen 10 vuotta. Keväällä ostin sitten uuden samanlaisen kun alkoi vanhassa käytön jäljet näkyä sen verran pahasti. Miksi vaihtaa hyväksi todettua toiseen?

Töissä mulla on tuollainen Sculpt Ergonomic. On se ihan OK. Hieman erilainen tuntuma kun näppäimet on matalammat. F-napeissa on vielä lyhyempi liikerata kuin muissa napeissa, se on vähän huono.

Noissa Sculpt ja Surface Ergonomiceissa on vaan sellainen ongelma, että Surfacea ei käsittääkseni vieläkään saa suomi-layoutilla ja Sculptista ei saa erikseen suomi-layoutilla pelkkää näppistä vaan pitää ostaa se näppis+hiiri combo. Nämäkin osaltaan vaikutti mun päätökseen pysyä 4000:ssa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjuja
80 625
Viestejä
1 642 365
Jäsenet
36 235
Uusin jäsen
jll

Hinta.fi

Ylös Bottom