• Huom! TechBBS-foorumi on päivitetty uusimpaan Xenforo 2.1-versioon. Kyseessä oli iso päivitys, jonka seurauksena ulkoasu täytyy työstää kokonaan uudelleen, lisäosat päivittää ja toiminallisuuksia säätää. Päivityksen jälkeinen työ ja viilailu jatkuu kulisseissa ja palautetta voi antaa palautealueella, kiitos.

Ensituntumat: Samsung Gear Sport, Gear Fit2 Pro & Gear IconX (2018)

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 034Samsungin osalta IFA ei tarkoittanut tänä vuonna uusia puhelinjulkistuksia, sillä yritys esitteli Note8-lippulaivamallinsa viikkoa aiemmin erillisessä Unpacked-tilaisuudessa New Yorkissa. IFA:ssa yritys keskittyi sen sijaan puettaviin laitteisiin, joita julkaistiin kolme kappaletta.

Päivänvalon näkivät Gear Sport –älykello, Gear Fit2 Pro –älyranneke sekä toisen sukupolven Gear IconX –kuulokkeet. Vierailimme messujen avajaispäivänä Samsungin osastolla ja tutustuimme uutuuksiin tuoreeltaan Samsungin Antti Tuuralan opastuksella.

Tässä jutussa käymme läpi nopeat ensituntumat kaikista kolmesta uutuuslaitteesta. Laitteista ainakin Gear Sport –älykello tullaan todennäköisesti näkemään io-techin testissä loppuvuoden aikana.[read more="Klikkaa ja lue koko juttu" less="Piilota teksti"]
Gear Sport
Tämän vuoden IFA:ssa Samsung ei nähnyt tarpeelliseksi julkistaa seuraajaa vuosi sitten esitellylle Gear S3 –älykellolleen, vaan se esitteli sen sijaan urheilukäyttöön suunnatun Gear Sportin. Ulkoisesti kello muistuttaa jonkin verran Gear S3:n Frontier-versiota, mutta mitoiltaan Sport on hieman pienempi ja kellon runkoon on haettu neliskanttisempaa muotoa.

Laitteen runko on tummaksi pinnoitettua terästä ja rakenteesta on tehty vedenkestävä aina 50 metrin syvyyteen asti, jolla on varmistettu kellon soveltuvuus uintikäyttöön. Kokonaisuus tuntuu jämäkältä ja hyvältä.Gear Sportin vakiohihna on silikonia, joka on miellyttävä vaihtoehto hikoilua ja uimista ajatellen. Suomessa kello tulee myyntiin kahtena eri värivaihtoehtona – mustalla ja sinisellä hihnalla. Hihna on standardikokoista 20 mm leveää mallia, joten hihna on helposti käyttäjän vaihdettavissa.Gear Sportin pyöreä Super AMOLED –näyttö on tuuman kymmenyksen Gear S3:n näyttöä pienempi, joka on mahdollistanut laitteen pienemmät ulkomitat. Näytön tarkkuus on 360 pikseliä halkaisijalle ja sen suojana on Gorilla Glass 3 –lasi.

Kellon sisältä löytyy lisäksi sama kaksiytiminen Exynos 7270 –järjestelmäpiiri, jota käytetään Gear S3 –malleissa. RAM-muistia on 768 megatavua ja sisäistä tallennustilaa neljä gigatavua. Yhteysvarustukseen kuuluvat Bluetooth 4.2, WiFi, NFC, GPS, Glonass ja Beidou. Mobiiliverkkoyhteyttä laitteesta ei löydy.Gear Sportin oikeaan kylkeen on sijoitettu kaksi painiketta, jotka toimivat Gear S3 –mallien tapaan paluu ja valikkopainikkeina. Näppäinten pinta on mukavasti karhennettu, joten niiden löytäminen sormituntumalla on helppoa. Toinen keskeinen kellon ohjausominaisuus kosketusnäytön ohella on näyttöä kiertävä kehys, jota pyörittämällä voi mm. selata käyttöliittymää. Kehän pyöritystuntuma on miellyttävän vasteikas. Toteutus on jo aiemmissa Gear-älykelloissa todettu intuitiiviseksi ja toimivaksi.Vaikka Gear Sportin etukuori on terästä, on takakuori valmistettu mattapintaisesta muovista. Takakuoren keskeltä löytyy optinen pulssimittari, joka seuraa käyttäjän sydämen lyöntitiheyttä urheilusuorituksen aikana kerran sekunnissa ja muulloin kerran viidessä sekunnissa. Sensorin toiminnan todellisen tarkkuuden näemme vasta käytännön testeissä.

Takakuoren alle on integroitu 300 mAh akku, joka on 80 mAh pienempi kuin Gear S3:ssa. Akun lataaminen tapahtuu langattomasti kellon mukana toimitettavalla magneettikiinnitteisellä lataustelakalla.Kuten nimikin kertoo, Samsung on keskittynyt Gear Sportissa erityisesti urheiluominaisuuksiin. Softapuolella yhteistyötä on tehty mm. Under Armourin, Speedon ja Spotifyn kanssa. UA:lta kellossa on esiasennettuna neljä sovellusta (Record, MyFitnessPal, Endomondo & MapMyRun), joiden lisäksi myös Samsungin omalla Health-sovelluksella voi seurata treenejä. Speedo On –sovellus on puolestaan tarkoitettu uintisuoritusten seuraamiseen ja se kykenee tunnistamaan mm. uintityylin, uintinopeuden ja uidun matkan. Spotify tarjoaa mahdollisuuden tallentaa kellon muistiin jopa 500 musiikkikappaletta offline-tilassa kuunneltavaksi.


Gear Fit2 Pro


Gear Fit2 Pro –älyranneke ei tarjoa lopulta kovinkaan paljoa uutta, sillä se perustuu hyvin pitkälti aiemmin julkaistiin Gear Fit2 –rannekkeeseen. Uutta on ainoastaan uintikäytön huomioiva vedenkestävyys sekä uintitoiminnot. Muovirakenteinen ranneke ei tarjoa ehkä luksusfiilistä, mutta vaikuttaa silti varsin sopivalta urheilukäyttöön.

Vaikka kyseessä on ”vain” älyranneke, tarjoaa Fit2 Pro yllättävän monipuoliset tekniset ominaisuudet, sisältäen mm. sykemittauksen ja GPS-seurannan. 1,5-tuumainen suorakaiteen muotoinen kaareva Super AMOLED –näyttö on yllättävän vakuuttavan näköinen ja sisäisen 200 mAh akun luvataan riittävän 3-4 päiväksi. Gear Sportin tapaan Fit2 Pro tarjoaa Speedo On –uintisovelluksen.


Gear IconX (2018)
Uudet toisen sukupolven IconX-nappikuulokkeet ovat kehittyneet ensimmäisen sukupolven malliin nähden lähinnä käytännön seikkojen osalta. Merkittävimpänä juttuna akunkestoa on parannettu edeltäjästä ja yhdellä latauksella tarjolla on nyt viisi tuntia Bluetooth-striimausaikaa tai seitsemän tuntia kuulokkeiden sisäiseen 4 + 4 Gt:n muistiin tallennetun sisällön toistoa.

Kuulokkeiden säilytys- ja latausrasian koko on suurentunut hieman ja sen sisältämän 340 mAh akun lataaminen tapahtuu nyt USB Type-C –liitännän kautta. Rasian etureunasta löytyvät kuulokkeiden lataustilasta kertovat merkkivalot. Niin itse kuulokkeet kuin latausrasiakin tuntuvat sinällään hyvin samankaltaisilta ensimmäisen sukupolven mallin kanssa.

Nappien muut toiminnallisuudet ovat pysyneet pitkälti samana ensimmäisen sukupolven malliin nähden. Napit sisältävät kiihtyvyysanturin sekä infrapunasensorin, jonka avulla se ne pystyvät seuraamaan käyttäjän aktiivisuutta. Käyttäjä voi ohjata kuulokkeiden toimintaa molempien nappien ulkopinnassa sijaitsevan kosketuspinnan avulla.Samsungin IFA-uutuudet eivät ehkä ole mullistavia tuotteita, mutta niistä jokainen vaikuttaa ainakin lyhyiden ensituntumien perusteella toimivilta tuotteilta luokassaan. Etenkin Gear Sportin urheiluominaisuuksia on mielenkiintoista päästä testaamaan käytännön olosuhteissa, kunhan testikappale rantautuu syksyn mittaan io-techin toimistolle.

Gear Sport tulee Suomessa myyntiin syksyn aikana 269 euron suositushintaan. Myös Gear IconX (2018) -kuulokkeet tulevat myyntiin syksyn aikana. Gear Fit2 Pron myynti alkaa syyskuun 15. päivä 229 euron suositushintaan.

[/read]

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
54
Ensimmäinen GearFit oli käytössä ehkä 3-6kk. Akkukesto oli ihan ok, 3-4 päivää, mutta urheillessa ja sykemittaus päällä akkukesto romahti. Toki ovat ihan eri hintaluokan vehkeitä, mutta sykkeen mittaamisessa esim. Apple Watch on osoittautunut huomattavasti tarkemmaksi. GearFitillä oli suuria vaikeuksia pysyä menossa mukana juoksussa, eikä pyöräilymatkoilla se saanut aina sykettä mitattua ranteesta. Kaverina ollut Galaxy S5 antoi melko epätarkkoja sijainteja, ja/tai virheenkorjaus ei toiminut, koska välillä statistiikasta näki että olisin tehnyt 50-300km pyrähdyksiä eri paikkoihin. Työmatkani oli siis pituudeltaan joskus 500km ja keskinopeus 300km/h. Useasti myös parin viikon välein GearFit veti itsensä täysin jojoon, jolloin joku prosessi nosti suorittimen käyttöasteen 100% tuntumaan. Laite lämpeni selvästi ja akku loppui äkkiä, uudelleenkäynnistys auttoi aina tuohon - jos sen ehti huomata ajoissa.

Pitkä tarina tuotteesta, joka ei edes esiinny jutussa, mutta lähinnä sillä että noihin kiinnitän ainakin itse huomiota, mikäli tuon uudemman version joskus ostaisin. Muotoilusta ja käytettävyydestä tykkäsin kyllä noin muuten ja AMOLED-näyttö oli siinäkin loistava. Tämä uutukainen kiinnostaa kyllä kovasti, mutta tuskin ihan sokkona tai ilman palautusoikeutta uskaltaisin ostaa.

Hyvä katsaus tämäkin, Juha tekee pitkää päivää :D

"Klikkaa ja lue koko juttu" --> Ei viekään toiselle sivulle vaan aukaisee vain tekstin jutun alapuolelle. Kaikki sankarit eivät pukeudu viittaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
924
Tuo Gear Fit on kolme vuotta vanha tuote, niin en tiedä kuinka relevantteja siihen liittyvät käyttökokemukset on. Taitaa olla ihan eri käyttöjärjestelmälläkin kuin nykyvehkeet.

Gear Sport on itellä vakavassa harkinnassa, mutta pitää katsella revikat ensin, että miten se oikeasti toimii kuntoilukäytössä.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 034
"Klikkaa ja lue koko juttu" --> Ei viekään toiselle sivulle vaan aukaisee vain tekstin jutun alapuolelle. Kaikki sankarit eivät pukeudu viittaan.
Ei sen kuulukaan viedä toiselle sivulle, vaan toimii juuri kuten sanoit. Nämä messuensituntumat ovat uutisia, ei artikkeleita, joten juttu on tarkoitus aueta etusivulle, kuten lukijat ovat uutisten suhteen toivoneet.

Messuilla ensituntumat-juttuja tulee lyhyessä ajassa niin monta, että emme halua floodata artikkelipalkkia niillä täyteen, vaan koostan lopuksi yhden IFA-ensituntumat-artikkelin, josta kaikkien näiden ensituntumat-uutisten sisältö löytyy samasta paketista.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
54
Ei sen kuulukaan viedä toiselle sivulle, vaan toimii juuri kuten sanoit. Nämä messuensituntumat ovat uutisia, ei artikkeleita, joten juttu on tarkoitus aueta etusivulle, kuten lukijat ovat uutisten suhteen toivoneet.
Juu, täsmennän vielä varalta, että tuo oli vain mukava yllätys tässä nykyisessä klikkienkeräilymaailmassa :) Mennyt itseltä tuo jotenkin ohi, niin odotin että se olisi avannut varsinaisen uutisen tai jotain, mutta tuo olikin tosiaan positiivinen yllätys kun koko juttu avautui vain tuohon alle.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
54
Tuo Gear Fit on kolme vuotta vanha tuote, niin en tiedä kuinka relevantteja siihen liittyvät käyttökokemukset on. Taitaa olla ihan eri käyttöjärjestelmälläkin kuin nykyvehkeet.
Siinä mielessä omalla kohdalla relevantteja, että jos luottamus menee kertaalleen ja tuotteesta jää puolivalmis kuva, niin se vaikuttaa selvästi ainakin omaan ostopäätökseen jatkossa. Olkoonkin että käyttöjärjestelmä olisikin eri niin kellossa kuin puhelimessakin, mutta ovatko ne vanhat ongelmat korjattu ja negatiiviset kokemukset historiaa näiden uusien tuotteiden parissa? Toivon kyllä että on, koska tuo GearFit oli silti miellyttävän tuntuinen käyttää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjuja
80 292
Viestejä
1 635 371
Jäsenet
36 194
Uusin jäsen
Aniki

Hinta.fi

Ylös Bottom