Ensituntumat: OnePlus 6T

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 883OnePlus jatkaa puhelimensa puolivuotista päivityssykliä, joka alkoi toissavuonna OnePlus 3T –mallin myötä. Se on pienehkölle valmistajalle helpohkoa toteuttaa, sillä mallistosta löytyy kerrallaan vain yksi puhelin. Tällä kertaa vuorossa on OnePlus 6T, joka on päivitysversio toukokuussa julkaistusta OnePlus 6 –mallista.

Suomessa pieni kiinalaismerkki on noussut melko kovaan kuluttajasuosioon Elisa- ja Telia-operaattoriyhteistyön myötä. Nyt joukkoon liittyy myös DNA, joten uusi OnePlus 6T on saatavilla kaikkien kolmen suuren operaattorin valikoimista. Lisäksi ensimmäisenä virallisena jälleenmyyntikanavana operaattorien ulkopuolella starttaa Verkkokauppa.com.

Pääsimme ottamaan OnePlus 6T:stä ensituntumat muutamaa päivää ennen varsinaista julkaisua, joten pääsemme nyt tarjoilemaan lukijoillemme laitteesta tekemiämme ensihuomioita ja –tunnelmia tuoreeltaan heti julkaisun yhteydessä.

Varsinainen testiartikkeli on luvassa marraskuun alkupuoliskon aikana, kunhan puhelinta ehditään testaamaan kattavasti parin viikon ajan ympärivuorokautisessa käytössä.OnePlus 6T on säilyttänyt sukunäkönsä edeltäjämallin kanssa, vaikka tarkkasilmäisemmät erottavatkin laitteet varsin helposti toisistaan. Etupuolella suurin muutos on näytön yläreunan loven kutistuminen pieneksi etukameran majoittavaksi ”pisaraloveksi”. Takapuolella ulkonäkö on lähes identtinen puuttuvaa sormenjälkitunnistinta lukuun ottamatta.

Käsituntuma on pysynyt hyvin samankaltaisena alkuperäisen kuutosen kanssa, mutta tarkkanäppisimmät saattavat havaita pieniä muutoksia ulkomitoissa ja muotoilussa. Uutuus on aavistuksen pidempi ja paksumpi ja kylkien sekä takakuoren reunojen muotoilu on kokenut pienenpieniä viilauksia.

Materiaalivalinnat ovat pysyneet samoina – runko on alumiinia ja etu- sekä takakuori Gorilla Glass 6 –suojalasia. Rakenne on edelleen hyvin viimeistelty ja erittäin tukevan tuntuinen.Näyttö on kasvanut kokoa runsaalla tuuman kymmenyksellä 6,41 tuumaan ja samalla kuvasuhde on venynyt entistä laajemmaksi (19,5:9). Kuvasuhteen kasvamisen myötä näyttö ei siis ole kasvanut leveyttä, vaan lähinnä pituutta. Paneeli pohjautuu edelleen AMOLED-tekniikkaan ja tarjoaa Full HD –tarkkuuden. Näytön suojana on uusi Gorilla Glass 6 –lasi ja reunoja kiertää melko leveä muovikaistale.Kuten jo yllä mainittiin, näytön koon kasvattamisen ohella yläreunan ”loven” kokoa on pienennetty, mikä on positiivinen suuntaus. 20 megapikselin etukamera on pysynyt samana kuin edeltäjämallissa ja sen ohella pienentyneeseen loveen on edelleen mahdutettu etäisyys-, valoisuus- ja valon värilämpötilasensorit. Lovi on 6T:ssä jo siinä määrin pieni, ettei se haittaa enää juurikaan ilmoitusrivin sisällön näyttämistä. Kuulokeaukko on sijoitettu loven yläpuolelle huomaamattomasti näyttölasin reunaan.Android 9 Pie –käyttöjärjestelmän myötä tarjolle on tullut uusi navigointitapa, joka on tuttu vakio-Androidista. Perustilassa näytön alareunassa näkyy vain ”pillerin” muotoinen painike, jota painamalla ja pyyhkäisemällä aktivoidaan kotipainikkeen ja avointen sovellusten painikkeen toiminnot. Paluunäppäin ilmestyy tarvittaessa oikeaan reunaan. Käyttäjä voi valita asetuksista myös perinteisen navigointitavan, eli kolme navigointinäppäintä.Yhtenä merkittävimmistä uudistuksista sormenjälkitunnistin on nyt sijoitettu näyttöpaneelin alle. Ratkaisu perustuu optiseen tunnistustekniikkaan, joka lukee sormenjäljen AMOLED-näyttöpaneelin läpi. Ensikokeilujen perusteella tunnistus vaikuttaisi toimivan riittävän varmasti, mutta ei aivan yhtä nopeasti kuin edeltäjämallin takakuoreen sijoitettu tunnistin.Tarkemmin nimeämättömästä lasista valmistettu takakuori näyttää nopealla silmäyksellä identtiseltä edeltäjämallin kanssa, mutta eroavaisuus löytyy varsin nopeasti sormenjälkitunnistimen puuttumisen muodossa. Lähemmässä tarkastelussa voi myös havaita pieniä muutoksia takakuoren muotoiluun – lasin pinta on hieman aikaisempaa suorempi ja pyöristykset reunoja kohti alkavat hieman jyrkemmin kuin edeltäjämallissa. Värivaihtoehtoja on tarjolla kaksi kiiltävä- ja mattamusta.Rautapuolelle OnePlus 6T:hen ei ole loihdittu mitään mullistavia muutoksia – perustoteutus on kuutosesta tuttu. Järjestelmäpiirinä on edelleen Snapdragon 845 ja RAM-muistia on 6 tai 8 Gt versiosta riippuen. Tallennustilan minimimäärä on korotettu 128 gigatavuun, joka on sopiva lähtötaso tämän hintaluokan laitteelle.

3,5 mm:n ääniliitännän poistaminen sai jo ennakkoon paljon kritiikkiä ja OnePlus koitti perustella ratkaisun olleen harkittu kompromissi. Vaihdossa käyttäjille tarjotaan näytön alapuolisen sormenjälkitunnistimen ohella runsaat 10 % suurentunutta akkua, jonka kapasiteetti on nyt 3700 mAh. Muistikorttipaikkaa, stereokaiuttimia tai langatonta latausta ei sen sijaan edelleenkään löydy.Kamerapuolella rauta on samaa kuin OnePlus 6:ssa ja pieniä viilauksia on tapahtunut lähinnä softapuolella. Kuvankäsittelyalgoritmeja on parannettu, jonka pitäisi näkyä hämäräkuvauksessa, syvyysterävyysefektissä ja henkilökuvauksessa. Hämäräolosuhteissa on nyt tarjolla käsivaralta käytettävä pitkän valotuksen tila, jonka luvataan parantavan kuvanlaatua merkittävästi. Kaksoiskamera käyttää edelleen 16 megapikselin sensoria optisesti vakautetulla objektiivilla hyvässä valaistuksessa ja pixel-binningiä tukevaa 20 megapikselin sensoria apuna hämäräkuvauksessa.


Yhteenveto
Ensituntumien perusteella OnePlus 6T näyttäisi tälläkin kertaa jatkavan samaa linjaa edellisen sukupolven mallien kanssa. Laite vaikuttaa edelleen tarjoavan erinomaisen vastineen rahalle. Kuulokeliitännän puuttuminen aiheuttaa varmasti tietyissä käyttäjissä närää ja saattaa vaikuttaa myös joidenkin ostopäätökseen. Onneksi vastineeksi on sentään saatu selvästi suurempi akku.

OnePlussan hinnat hilautuvat hiljalleen ylöspäin ja tällä kertaa vuorossa on perusmallin 30 euron hintapomppaus. Vastineeksi hinnankorotuksesta käyttäjälle tarjotaan tuplamäärä tallennustilaa, suurempi akku ja näytön alle sijoitettu sormenjälkitunnistin.

OnePlus 6T tulee Suomessa kauppoihin 6. marraskuuta 549 euron lähtöhintaan (6 &128 Gt versio). 8 & 128 Gt:n muistiyhdistelmä maksaa 579 euroa ja 8 & 256 Gt huippumalli 629 euroa. USB Type-C -liitäntäiset Bullets-nappikuulokkeet maksavat 19,95 euroa ja langattomat Bullets-kuulokkeet 69 euroa.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
776
Siinä mielessä hyvä suunta, että tuo lovi on pienentynyt, mutta tuo näytön alapuolisen sormenjälkilukijan tulo ja kuulokeliitännän lähtö aiheuttaa itsessä kyllä hämmästystä. Eivät mitenkään korvaa toisiaan, tulisi edes mukana nuo USB-C napit, mutta kun ei. tosin itse kun en voi nappeja käyttää, niin on aivan sama tuleeko ne mukana, mutta jos edes tulisi adapteri kuulokkeille.

Muuten paketti näyttää olevan aika hyvä, näyttö ei vaikuta ainakaan ihan hirveän huonolta, vaikka resoluutio onkin aika surkea ja tuosta isommasta akusta tulee kyllä reilusti plussaa. Toivottavasti 7 versioon tulee jo yli 4Ah akku.
 
Liittynyt
27.11.2016
Viestejä
617
Hinta alkaa kyllä karata luokkaan, jossa diili ei olekaan enää niin hyvä. Vaikka Galaxy S9, Sony XZ2 ynnä muut ovatkin jo vanhahkoja malleja, niin sisuskalut ovat suurinpiirtein identtiset ja tarjouksesta saa tällä hetkellä samaan hintaan tai alle, kun Oneplussan hinta ei applemaisesti juurikaan tipu. Näistä "isojen merkkien" tuotteista löytyy kuitenkin sitten niitä ominaisuuksia, joista 6T:ssä on pihistetty, eli parempaa kameraa, IP-luokitusta, langatonta latausta, Sampasta jopa 3,5mm liitäntä eli mielestäni samalle tai hieman kalliimmalle hinnalle saa yhtä hyvin tai paremmin vastinetta kuin Oneplussasta.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
63
Videolla puhutaan Gorilla Glass 6:sta. Onko tuossa nyt edessä 6 ja takana 5, vai GG6 molemmilla puolilla :?
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
52
"Lisäksi ensimmäisenä virallisena jälleenmyyntikanavana operaattorien ulkopuolella starttaa Verkkokauppa.com."

Gigantti on jo jonkun aikaa myynyt OnePlussaa.
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
261
Toisaalta Samsungin ostamalla saa myös huonoja puolia: hitaamman suorituskyvyn, liian pienen tallennustilan, vähemmän muistia, kieron näytön, heikomman akun, huonomman UI:n, hitaammat päivitykset, jne.
Pyöristetyt näytöt ja "huonompi" enemmän ominaisuuksia sisältävä ui on toisille jopa ihan plussa. Päivitykset ovat toki hitaampia mutta itselle ei niin merkitystä.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 883
"Lisäksi ensimmäisenä virallisena jälleenmyyntikanavana operaattorien ulkopuolella starttaa Verkkokauppa.com."

Gigantti on jo jonkun aikaa myynyt OnePlussaa.
Kuten tuossa yllä jo mainittiinkin, Gigantti ei ole OnePlussan virallinen jälleenmyyjä Suomessa, vaan yritys hankkii itse puhelimet Norjan kautta eikä Gigantti ole myöskään takuuasioissa yhteistyössä OnePlussan kanssa.
Pyöristetyt näytöt ja "huonompi" enemmän ominaisuuksia sisältävä ui on toisille jopa ihan plussa. Päivitykset ovat toki hitaampia mutta itselle ei niin merkitystä.
Ehkä tuossa olikin pointtina juuri se, että jokaisella käyttäjällä on puhelimien ominaisuuksiin omat painotuksensa, joten kovin yksioikoisesti ei voi pelkkien speksien pohjalta todeta mikä laite on kullekin paras vaihtoehto.
 
Liittynyt
03.01.2018
Viestejä
144
ei oikein iske,pettymys.

ei langatonta latausta,ei ip 68 sertifikaattia...vieläkään.
näyttää ettei oneplus ikinä tätä tuo noita ominasuuksia kännyihinsä,mutta silti hinta hiippailee jo isoja lukuja.. ei oikein kelpaa.

myöskin 3.5mm plugin jättäminen pois on erhe,kärsii vain käyttäjä,hinnassa ei näy.


kirkkaus myös huonoa luokaa,häviää esim. 5T:lle joka kielii huonosta tekniikasta,eli hinnassa säästetty, mutta tekijälle päin.

suorituskyky 6:n luokkaa..

kallis, koska ominaisuudet on karsitto tai niitä haluttuja ei ole...


ei mielestäni hinnanarvoinen 550-650€

plussaa koht hyvä akkukesto.TESTI, vanha kunnon Gsmarena:


OnePlus 6T review
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 098
Aukeaakohan tuo sormenjälkilukija valokopiolla kun optinen sattuu olemaan?
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 883
kirkkaus myös huonoa luokaa,häviää esim. 5T:lle joka kielii huonosta tekniikasta,eli hinnassa säästetty, mutta tekijälle päin.

TESTI, vanha kunnon Gsmarena: OnePlus 6T review
Varsin hyvältä se paneeli ainakin silmämääräisesti vaikutti, kirkkauttakin oli riittävästi, vaikkakaan ei toki markkinoiden huippulukemia. Linkittämäsi GSMArenakin toteaa kirkkauteen liittyen: "It's an excellent panel, even if not one that exactly manages to live up to OnePuls' claims of "one of the brightest in the industry." 453 nits are really good on an OLED. Plus, thanks to the perfect blacks, you get that all-important infinite contrast. Under direct sunlight, the OnePlus 6T does consistently manage to shine a couple of nits brighter, but for all intents and purposes, it lacks a brightness boost mode as other makers do." Mittaustulokset käytännössä ihan samaa luokkaa edeltäjän kanssa.

Ehkä nyt ei kuitenkaan ole realistista odottaa markkinoiden parasta näyttöpaneelia 500-600 euron puhelimelta.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
63
ei oikein iske,pettymys.

ei langatonta latausta,ei ip 68 sertifikaattia...vieläkään.
näyttää ettei oneplus ikinä tätä tuo noita ominasuuksia kännyihinsä,mutta silti hinta hiippailee jo isoja lukuja.. ei oikein kelpaa.

myöskin 3.5mm plugin jättäminen pois on erhe,kärsii vain käyttäjä,hinnassa ei näy.


kirkkaus myös huonoa luokaa,häviää esim. 5T:lle joka kielii huonosta tekniikasta,eli hinnassa säästetty, mutta tekijälle päin.

suorituskyky 6:n luokkaa..

kallis, koska ominaisuudet on karsitto tai niitä haluttuja ei ole...


ei mielestäni hinnanarvoinen 550-650€

plussaa koht hyvä akkukesto.TESTI, vanha kunnon Gsmarena:


OnePlus 6T review
Joskus muistan lukeneeni noista IP sertifikaateista sekä langattomasta latauksesta, että ei taida olla tulossa kovinkaan pian. IP sertifikaatti vain maksaa ylimääräistä (näin siis OP selittää sen puutteen). Langattomaan lataukseen on mielestäni parempi selitys, joka on ollut kuulemma sen hitaus.. Eli langaton lataus tulisi OP puhelimiin kun se kykenisi vähintään samaan nopeuteen kun langallinen lataus. Tätä pidän järkevänä, koska mainostavat kovasti nopeaa latausta ja se ei toteutuisi langattomalla tekniikalla VIELÄ.

OP puhelimien veden kestävyydestä ei ole kokemuksia(en ole yhtäkään omistanut),joten siihen en totea sen enempää. Jollain kai firman tarvitsee rahaakin tehdä :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 934
Mielestäni nimenomaan selitys virallisen IP-suojauksen puutteesta on jokseenkin ymmärrettävä ja langattoman latauksen puutteen selittely ei ole. Se IP-suojaus ei loppupeleissä vaikuta mitenkään käyttäjän elämään. Vaikka luuri olisi kuinka IP68 niin ei valmistaja taida silti käsittääkseni kattaa vedestä aiheutuneita vaurioita. Sinänsä siis se ja sama onko jossain paperissa virallista merkintää, kunhan vain tietää millaista käyttöä luuri kestää. Sen sijaan langaton lataus ei maksaisi juuri mitään toteuttaa nykyiseen lasiseen luuriin ja lisäisi vain erilaisia lataustapoja. Jos haluaa nopeaa latausta niin käyttää piuhaa ja jos haluaa langattoman latauksen helppoutta niin käyttää sitä. En ymmärrä miten käyttötapojen tarpeeton rajoittaminen voidaan perustella positiivisena asiana.
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 866
Langattomaan lataukseen on mielestäni parempi selitys, joka on ollut kuulemma sen hitaus.. Eli langaton lataus tulisi OP puhelimiin kun se kykenisi vähintään samaan nopeuteen kun langallinen lataus. Tätä pidän järkevänä, koska mainostavat kovasti nopeaa latausta ja se ei toteutuisi langattomalla tekniikalla VIELÄ.
Noh enpä nyt sitten tiedä onko tuo mikään "järkevä" perustelu.

Otetaan esimerkiksi uusi Huawei Mate 20 Pro, joka pystyy lataamaan langattomasti 15 watin teholla. Tietysti osa tuosta menee tehohäviön kautta pois, mutta OP:n perustelut ontuu tämän osalta. Varsinkin kun se langaton lataus (oli se sitten hitaampaa kuin langalla) ei millään poissulje sitä nopeaa langalla lataamista.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
102
onaplus 3t muistan katsoneeni YouTube videoita joissa puhelinta uitetaan eikä aiheuta mitään. Eli OnePlus vain ei halua ostaa IP luokitusta ja nostaa tuotteen hintaa.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 512
onaplus 3t muistan katsoneeni YouTube videoita joissa puhelinta uitetaan eikä aiheuta mitään. Eli OnePlus vain ei halua ostaa IP luokitusta ja nostaa tuotteen hintaa.
No tuo on täysin tuurista ollut kiinni että sille ei mitään ole käynyt. 3T kun ei edes sisällä minkään näköisiä kumisuojia että se edes voisi kestää vettä.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 883
Ainakin OnePlus 6:n osaltahan valmistaja sanoi, että laite on vesisuojattu (ja tästä löytyi merkkejä myös puhelimen purkukuvissa), mutta IP-sertifiointia ei hinnan vuoksi ole haettu. YouTuben upotustesteissä tuo myös tuntui pärjäävän varsin hyvin. 6T:n kohdalla tästä ei erikseen mainittu, mutta voisi kuvitella että sama pätee myös uuteen malliin.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
4 305
Varsin hyvältä se paneeli ainakin silmämääräisesti vaikutti, kirkkauttakin oli riittävästi, vaikkakaan ei toki markkinoiden huippulukemia. Linkittämäsi GSMArenakin toteaa kirkkauteen liittyen: "It's an excellent panel, even if not one that exactly manages to live up to OnePuls' claims of "one of the brightest in the industry." 453 nits are really good on an OLED. Plus, thanks to the perfect blacks, you get that all-important infinite contrast. Under direct sunlight, the OnePlus 6T does consistently manage to shine a couple of nits brighter, but for all intents and purposes, it lacks a brightness boost mode as other makers do." Mittaustulokset käytännössä ihan samaa luokkaa edeltäjän kanssa.

Ehkä nyt ei kuitenkaan ole realistista odottaa markkinoiden parasta näyttöpaneelia 500-600 euron puhelimelta.
Mutta eikös Amoled jo itsessään ole varsin hyvä kun verrataan ips paneeleihin joita osassa luureja on Oneplus 6 hintaluokassakin.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 883
Mutta eikös Amoled jo itsessään ole varsin hyvä kun verrataan ips paneeleihin joita osassa luureja on Oneplus 6 hintaluokassakin.
Ei se AMOLED:in hyvyys tietysti mikään yksioikoinen asia ole, mutta ainakin markkinoiden parhaimmista näytöistä puhuttaessa AMOLED-paneelit ovat mittausten perusteella olleet IPS-näyttöjä parempia. OP6T:n tapauksessa pitäisin tuota AMOLED-näyttöä ihan hyvänä asiana.
 
Liittynyt
30.10.2018
Viestejä
24
Miten tuo lovi käyttäytyy videota katsellessa? En löytänyt youtubesta äkkiseltään pätkää, missä tämä olisi näytetty/käyty läpi.
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 866
Miten tuo lovi käyttäytyy videota katsellessa? En löytänyt youtubesta äkkiseltään pätkää, missä tämä olisi näytetty/käyty läpi.
Samalla tavalla kuin aikasemmatkin. Eli esim youtubessa videon molemmille laidoille tulee mustat palkit (johtuen mm kuvasuhteesta). Videon voi kuitenkin levittää koko näytölle, jolloin video menee tuon loven alle siltä kohdin. Tosin tässä samalla itse videosta katoaa ylä- ja alalaidasta tavaraa, koska video tosiaan "zoomataan" koko näytölle
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
4 305
Onkohan tuossa alkuperäisenä vielä sama melko paksuhko näytönkalvo asennettuna?

Tuli Plus6 testattua kivikkoon ja näytönkalvo taisi estää ettei näyttö vaurioitunut, kalvoon tuli pari pientä reikä nirhaumaa mutta näyttö säästyi jäljiltä.
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 866
Onkohan tuossa alkuperäisenä vielä sama melko paksuhko näytönkalvo asennettuna?

Tuli Plus6 testattua kivikkoon ja näytönkalvo taisi estää ettei näyttö vaurioitunut, kalvoon tuli pari pientä reikä nirhaumaa mutta näyttö säästyi jäljiltä.
Muovinen kalvo on asennettuna valmiiksi. Paksuudesta en nyt osaa sanoa, ei nuo aikaisemmatkaan mitään kovin paksuja OP:lla mielestäni ole olleet.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
90 465
Viestejä
1 853 057
Jäsenet
39 213
Uusin jäsen
Kokkobill

Hinta.fi

Ylös Bottom