Ensituntumat: LG V30

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 01.09.2017.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 421
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  LG:n tavaksi on viime vuosina muodostunut kahden lippulaivamallin julkaiseminen. Ensimmäinen on luvassa keväällä, toinen alkusyksystä. Tänä vuonna keväällä päivänvalon näki LG G6, joka testattiin io-techissä toukokuun lopussa. Pykälää suuremman kokoluokan v30 esiteltiin puolestaan IFA-messujen kynnyksellä.

  Tutustumme tässä lyhyessä katsauksessa LG V30:sta LG:n IFA-messuosastolla tuoreeltaan saatuihin ensituntumiin ja huomioihin. Kattavampi testiartikkeli on luvassa syksyn myötä, kunhan testikappale saapuu käsiimme. Kaikki io-techin IFA-ensituntumat kerätään lopuksi omaksi artikkelikseen.

  [​IMG]  [read more="Klikkaa ja lue koko juttu" less="Piilota teksti"]

  [​IMG]

  Pelkkien speksien pohjalta tulkittuna V30 onnistuu yllättämään positiivisesti. Kuusituumaisella näytöllä varustetuksi puhelimeksi kyseessä on yllättävän kompakti laite. Lisäksi V30 tuntuu kokoistaan kevyemmältä. Kyseessä on selvästi pyöristetympi ja sulavampi puhelin, kuin LG G6. Rinnakkain vertailtuna V30 on fyysisesti hyvin saman kokoinen 0,7 tuumaa pienemmällä näytöllä varustetun Nokia 8:n kanssa (alempi kuva).

  V30:n rakenne perustuu alumiinirunkoon ja molemmin puolin sijaitseviin Gorilla Glass 5 –laseihin. Rakenteesta on lisäksi tehty IP68-suojattu. Kokonaisuus on tukevan tuntuinen, eikä elä tai natise väänneltäessä.

  [​IMG] [​IMG]

  V30:n OLED-näyttö on kooltaan kuusi tuumaa ja se tukee 1440 x 2880 pikselin tarkkuutta. Näytön ylä- ja alareuna on varsin kapea, joka mahdollistaa yli 81 %:n ulkomittojen ja näytön välisen suhteen. Näytön pitkät sivut eivät kuitenkaan ole erityisen kapeat. Navigointipainikkeet sijaitsevat fyysisinä näytön alareunassa.

  Ensituntumien perusteella näytön kuvanlaatu vaikutti varsin hyvältä, mutta syvempiä analyysejä on toistaiseksi hankala tehdä. Katselukulmat ovat kohtalaiset ja kuva vaalenee sekä sinertyy hieman äärilaitoihin mentäessä.

  [​IMG]

  V30:n näytön yläpuolelle jää tavanomaista kapeampi kaistale, johon on sijoitettu nykymittapuulla melko maltillinen viiden megapikselin kamera, jonka parina on f2.2-aukkosuhteen objektiivi. Edeltäjämallista tuttu lisänäyttö loistaa poissaolollaan. Näytön kulmat ovat G6:n tapaan pyöristetyt, joka ei ole pelkästään ulkonäkökikka, sillä näyttöpaneelin pyöristetyt kulmat kestävät paremmin iskuja.

  [​IMG]

  V30:n takakuori on lasia ja se on pyöristetty hyvin kevyesti pitkiltä sivuiltaan. Takakuoren ja metallirungon väliin on jätetty pieni kulma, joka ei ole häiritsevän terävä, mutta parantaa otetta puhelimesta. Sormenjälkitunnistin sijaitsee takakuoren yläosassa ja sen yhteydessä on myös lukitusnäppäin. Takakuoren alla majailee myös 3330 mAh akku, joka latautuu tarvittaessa myös langattomasti.

  Rautapuolella V30 tarjoaa Snapdragon 835 –järjestelmäpiirin, neljä gigatavua käyttömuistia sekä 64 Gt tallennustilaa. Tallennustilaa on mahdollista laajentaa jopa kahden teratavun muistikortilla.

  [​IMG]

  V30:n takakakamera perustuu ainakin paperilla varsin edistyneeseen tekniikkaan. Toisen kameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja sen parina on erittäin valovoimainen f1.6-aukkosuhteen objektiivi optisella vakautuksella. Toinen takakamera perustuu 13 megapikselin kuvasensoriin sekä f1.9-aukkosuhteen superlaajakuvaobjektiiviin. Kummankin kameran objektiivit ovat valovoimaltaan markkinoiden huippua.

  [​IMG]

  LG V30 yllätti allekirjoittaneen positiivisesti ja se on kuuden tuuman näyttökoostaan huolimatta varsin kohtuullisen kokoinen älypuhelin. Myös muut speksit ovat varsin houkuttelevia ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten kameran kuvanlaatu pärjää käytännön tilanteissa.

  LG V30:n saatavuudesta tai hinnoittelusta Suomessa ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. io-tech testaa uutuuden, kunhan vain testikappaleet tulevat saataville.

  [/read]

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 01.09.2017
  erihyva tykkää tästä.
 2. vesseli

  vesseli

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Onkohan tässä vielä ir blasteria, mikä löytyi v20 mallista (joka ei ikinä suomeen asti päässyt)
   
 3. FarColdDistance

  FarColdDistance

  Viestejä:
  140
  Rekisteröitynyt:
  08.08.2017
  Ei ole
   
 4. Dargol

  Dargol

  Viestejä:
  909
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Toivon io:n testiin V30:n äänipiirin testausta ja arviointia laadukkailla kuulokkeilla sekä vertausta esim. Galaxy S8:aan. Myös V30:n suoriutumista HDR-materiaalia katsottaessa (esim. Netflix) voisi ruotia.
   
 5. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 421
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä taitaa jäädä ainakin syvällisemmin tekemättä, koska ainakaan itseltäni ei löyty erityistä audiopuolen arviointitaitoa, eikä myöskään erityisen laadukkaita kuulokkeita :( Toki jotain huomioita pyrin tekemään käytettävissä olevilla taidoilla ja välineillä.
   
 6. djtob

  djtob

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
 7. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 421
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täällä toimii ainakin kuten pitää, eli laajentaa jutun samassa näkymässä koko mittaansa.
   
 8. Dargol

  Dargol

  Viestejä:
  909
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Tuossa taitaa tulla mukana Bang & Olufsenin nappikuulokkeet - en tosin tiedä tuleeko niitä arvosteluversiossa. Vertailuksi riittää musiikin kuuntelu niillä ja vastaava toiminto jollain toisella luurilla. Jos viitsitte, niin Tidal-musiikkisuoratoistopalvelussa on mahdollista kokeilla hifi-laatuista musastriimiä kuukauden ajan ilmaiseksi.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 9. greenlight

  greenlight BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siinä on jokin aivan käsittämätön js-purkka, joka on ilmeisesti rikki osalla käyttäjistä. Olen aiemmin itsekin valittanut, että tällä sivustolla käytetään kyseenalaisia javascript-kikkoja joka paikassa ja useimmiten ne vain aiheuttavat ongelmia käyttäjille. Esimerkiksi nyt käyttäjä ei voi avata koko juttua uuteen tabiin, koska linkki on rikki.

  Nyt kun uusimpien tilastojen mukaan IO on noussut Suomen seuratuimpien saittien joukkoon, niin olisi hyvä, jos myös sivuston tekniseen laatuun kiinnitettäisiin hieman huomiota.
   
 10. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 658
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Mikä selain käytössä? Adblock käytössä? Noscript käytössä?
   
 11. greenlight

  greenlight BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on itsellä kaikki js-popupit estossa mutta se ei liity ap:n ongelmaan. Ongelmahan on se, että linkin href-attribuutin arvona on oikean urlin sijaan pelkkä '#'. Linkki on siis rikki. Linkin pitäisi ohjata artikkelin täysversioon. Kun linkin avaa uuteen välilehteen, selain lataa saitin etusivun.
   
 12. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 658
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Ei siinä ole tarkoitus olla linkkiä, eikä siinä ole popuppia, vaan juttu aukeaa alapuolelle kokonaisena.

  Koska meillä on käytössä uutisvirrassa uutiset kokonaisina, joka käsittääkseni on varsin toivottu uutisten esitytystapa niin tällä ratkaisulla pystytään kontrolloimaan liian pitkäksi venyviä juttuja etusivulla.
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2017
  Frank Provo tykkää tästä.
 13. slarti

  slarti

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Olikohan tässäkään dual-simmiä Euroopan markkinoille vai onko ne vieläkin sitä mieltä ettei kysyntää?
   
 14. In_Flamer

  In_Flamer

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Pahoittelen offtopiccia, mutta ainakin jos hiiren rullalla painaa linkkiä, niin "linkki" avautuu uuteen tabiin "#":nä (Firefox, Chrome). Mut en ittekää saanu toistettua ongelmaa muuten.

  Mutta ongelma olis korjattavissa niin, että lisää href:n linkin juttuun, kuten otsikossa. Javascriptillä sitten estää linkin klikkauksen preventDefault -funktiolla ja näyttää tuon divin read_div:n

  Tässä on myös se etu että mikäli laite ei tue JS:ää tai se ei muuten vaa sivustolla toimi, avautuu uutinen kuitenki.
   
  Juha Kokkonen ja djtob tykkäävät tästä.
 15. djtob

  djtob

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  minä avaan kaikki aina rullalla tai oikealla napilla uutiset omaan ikkunaan. Ei ole tälle sivustolle mitään estoja.
   
 16. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 658
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Kokeile siis vain painaa tuota linkkiä ilman rullaa, se ei ole siis linkki vaan "nappi" joka avaa jutun luettavaksi samaan näkymään. Toimiiko?
   
 17. djtob

  djtob

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  kännykällä MS 640 XL toimii hyvin, kannettava pitäisi avata ja tarkistaa. Mökillä olen nyt saunomassa ja rentoutumassa ennen Espanjan matkaa.
   
 18. vesseli

  vesseli

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Tämä on kyllä harmillista. Tosin en ole juuri vaihtamassa pois nykyisestä Huawei mate 9:stä, mutta lg ollut huawein kanssa ir tukijoita.
   
 19. djtob

  djtob

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kokeilin nyt kannettavalla ja hyvin se toimii klikkaamalla. Sampsa, kysymys on siinä, että minä usein käytän pelkästään rullaa tai oikealla hiiren näpillä. En ole pitkiin aikoihin käyttänyt suoraa vasenta hiiren nappia. On useita kotisivuja, joissa sivjen päivitettävyys jatkuvasti on ärsyttäviä ja siksi päädyin tekemään erilliset ikkunat kaikille uutisille.

  Voisit tehdä kyselyn tästä klikkaushommista.
   
 20. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 515
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varsin tyylikäs ja tasapainoinen laite kaikin puolin. Hinnastakin on tihkunut ensimmäisiä tietoja. Veroton hinta Jenkeissä ilmeisesti 749$ ja Euroopassa hinta asettunee jonnekkin 850-900€ väliin.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 21. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Muutenkin se pitäisi varmaan oikeasti testata audiotesterillä eikä kuullokkeilla, jos jotain järkevää faktaa haluaa esittää.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 22. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 421
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin itsekin asian hyvin pitkälti näen. Jos ei pysty testaamaan kunnolla tai selkeästi, niin parempi sitten olla testaamatta lainkaan.
   
 23. greenlight

  greenlight BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No minkä ihmeen takia siinä sitten ON linkki mutta viallisella urlilla? Laita nyt hyvä mies siihen button-elementti tai ota edes href-attribuutti kokonaan pois. Nyt on vuosi 2017, ei ole mitään tarvetta tehdä rikkinäisiä nettisivuja.

  Käytettävyyden kannaltahan parasta olisi, jos painike olisi toimiva linkki, jonka voi ctrl-clickillä tai middle-clickillä (tai mikä ikinä onkaan selaimen toteuttama tapa) avata uuteen tabiin, mutta tavallisella klikillä se voisi edelleen laajentaa artikkelin täysikokoiseksi. Nykyinen toteutushan toimisi juuri niin, jos LINKISSÄ olisi viallisen urlin sijaan oikea artikkelin osoite.

  Edit: vai liekö etusivu muuttunut nyt parin viikon aikana, kun ongelmallisia linkkejä ei näytä enää olevan.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
 24. djtob

  djtob

  Viestejä:
  708
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei ole vielä korjattu Ensituntumat LG V30. Tässä linkki:

  io-tech.fi - Suomalainen tietotekniikkasivusto

  Edelleen täytyy hiirellä vasemmalla klikkauttaa koko ensituntuman auki. Kännykässä se ei tuota ongelmaa. Paitsi silloin, kun minä yleensä klikkaan hiirellä aina oikealla hiirellä avatakseni uuden välilehden sekä kännykässä avaan sielläkin uuden välilehden eikä se silloinkaan näy kunnolla.
   
 25. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 421
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei niitä laajennusnappeja käytetä kuin pitkien uutisjulkaisujen yhteydessä.
   
  greenlight tykkää tästä.
 26. Niittari

  Niittari

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Aletaan olemaan aika pitkällä syksyssä, onko tästä tulossa artikkelia milloin vai olenko vain missannut sen?
  Kovasti kiinnostaisi testissä etenkin kameroiden toiminta sekä kuvien laatu hämärässä.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 27. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 658
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  LG ei ole vielä toimittanut puhelinta testiin
   
 28. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 421
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  LG ei ole vielä tiedottanut V30:n myynnin alkamisesta Suomessa, eikä laitteesta ole myöskään testikappaleita toistaiseksi tarjolla.
   
 29. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 358
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  @Juha Kokkonen Tästä ei ole vissiin testikappaletta teille tuotu ja olisi kyllä pirun myöhäinen nyt. Vähän kuitenkin kiinnostaisi, kun edullisesti saisin vähän käytettynä. Muistatko yhtään tuosta näytöstä, onko se selkeästi huonompi kuin kilpailijoiden? On nimittäin pari ulkomaalaista revikkaa lukeneena tullut sellainen kuva, että tuo näyttö olisi ihan ripulia?
   
 30. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 421
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ollut LG:llä testikappaletta tästä missään vaiheessa tarjolla, oli heiltä ihan tarkoituksellinen ratkaisu aikanaan.

  En ole testannut tätä kuin kertaalleen messuilla (ja toisen kerran V30S ThinQ:ta) ja siellä messuympäristössä oli kyllä todella hankala arvioida näyttöä sen tarkemmin. Mitään silmiinpistävää puutetta en siinä kuitenkaan huomannut.
  Ulkomaisista testeistä tosiaan löytyy varmasti kattavampaakin näyttöarvioita. Esim. GSMArenan testeissä on ihan selkeät perustason näyttöanalyysit: LG V30 review: All screen
   
  Ponsu tykkää tästä.