"Ensituntumat": Huawei Mate X

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 26.02.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 408
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  Huawei esitteli sunnuntaina järjestämässään MWC:n ennakkotilaisuudessa odotetusti uuden taittuvanäyttöisen Mate X -älypuhelimen, joka on samalla yrityksen ensimmäinen 5G-puhelin. Valitettavasti laite oli julkistuksen jälkeen näytillä vain lasivitriinien sisällä, eikä puhelimesta ollut mahdollista ottaa minkäänlaisia luonnollisia lähikuvia. Onneksi suomalainen lehdistö onnistui vetelemään myöhemmin samana iltana sopivista naruista ja maanantaiaamulle järjestyi lyhyt Mate X -kuvaussessio, jossa laitetta pääsi ihailemaan livenä lähietäisyydeltä.

  Emme edelleenkään päässeet koskemaan laitetta saatika pitämään sitä kädessä, joten perinteisestä näkökulmasta katsottuna tällä kertaa kyse on hieman poikkeuksellisista "ensituntumista". Ensihuomiot laitteeseen liittyen perustuvat lähietäisyydeltä tehtyihin näköhavaintoihin sekä laitetta esitelleeltä Huawein edustajalta kysyttyihin kysymyksiin.  [read more="Klikkaa ja lue koko juttu" less="Piilota teksti"]

  [​IMG]

  Mate X on kaikilla mittapuilla suurikokoinen puhelin, mutta siitä huolimatta Huawei on saanut tehtyä siitä yllättävän siron näköisen, etenkin jos verrataan vaikkapa Samsungin Galaxy Foldiin. Kokoon taitettuna Mate X näyttää suurinäyttöiseltä älypuhelimelta, jossa on varsin kapeat reunat. Ulkomitoista huolimatta paino ei ole millään muotoa kevyt - valmistaja ilmoittaa vaa'an heilahtavan lukemaan 297 grammaa. Etupuolella taipuvasta OLED-näytöstä on näkyvillä 6,6-tuumainen ala, jonka tarkkuus on 1148 x 2480 pikseliä.

  [​IMG]

  Kun Mate X:n kääntää ympäri, löytyy taustapuolelta sinne taitettu näytön toinen puolisko, joka on hieman etupuolta pienempi (6,38", 892 x 2480). Ainakin esittelylaitteessa vain noin kolme neljäsosaa näytön korkeussuunnasta oli käytössä ja mustaksi jätettyyn yläosaan oli sijoitetu selfie-painike. Koska takanäyttö on samalla puolella kuin laitteen kamerat, voi sitä luonnollisesti hyödyntää hyvälaatuisten omakuvien ottamiseen.

  Huawein edustajan mukaan takanäytön lopullinen toteutus ja kuvasuhde ovat vielä kehitystyön alla, mutta nykyiseen ratkaisuun on päädytty siksi, että poikkeuksellisen kapeaa ja korkeaa näyttöä pidettiin käytön kannalta epäkäytännöllisenä. Yritys tutkii kuitenkin eri mahdollisuuksia takanäytön yläosan tilan hyödyntämiseen ja saattaa olla mahdollista, että käyttäjä voi itse vaikuttaa asiaan lopullisessa tuotteessa.

  [​IMG]

  Mate X on kokoon taitettuna vain 11 mm paksu, eli laitteen luonne huomioiden varsin ohut. Päätykuvasta näkyy hyvin, kuinka oikean reunan palkki on yhtä paksu kuin molemmat näyttöpuoliskot yhteensä. Kuvassa näyttö ei ole täysin painunut laitteen takakuorta vasten, joka johtuu lähinnä siitä, ettei sitä ole painettu loppuun asti kiinni, jolloin se lukittuu paikalleen. Lukituksen vapauttamista varten reunapalkin keskellä sijaitsee pieni näppäin. Sormenjälkitunnistimen sisältämä virtanäppäin sijaitsee laitteen oikeassa kyljessä.

  [​IMG]

  Auki taitettaessa rakenne piti pientä naksahtelua ja rutinaa, joka kuulosti paikoin hieman ilkeältä, mutta käsittääksemme saranatoteutus toimi kuten pitääkin. Taipuisan näytön pinta näytti ikään kuin kiiltävältä muovikalvolta ja sopivaa valoa vasten siinä on nähtävissä pieniä epätasaisuuksia ja ryppyjä. Tämä on luonnollisesti normaalia, sillä taittuvassa näytössä ei voida käyttää pinnassa lasia, vaan pinta on valmistettava tuhansia taivutuksia kestävästä muovimateriaalista. Valitettavasti emme vielä päässeet koskemaan näyttöä, joten on hankalaa arvioida miltä se tuntuu esimerkiksi laitteen saranan kohdalla. Falcon Wing -saranamekanismi koostuu Huawein mukaan yli sadasta osasta ja sen kerrotaan olevan suunniteltu niin, ettei näyttöpaneeli pääse venymään tai menemään kuprulle.

  [​IMG]

  Avattuna näyttö on läpimitaltaan kahdeksan tuumaa, eli käytännössä laite muuntautuu suuresta älypuhelimesta pieneksi taulutietokoneeksi. Avatun näytön resoluutio on 2480 x 2200, eli kuvasuhteen osalta ollaan hyvin lähellä neliötä. Demolaittessa käyttöliittymä laajeni pienemmältä näytöltä koko näytölle varsin nopeasti ja sulavasti, ottaen huomioon näytöllä mahdollisesti auki olleen sisällön.

  [​IMG]

  Jotta puhelimesta on saatu tehtyä riittävän ohut, on Mate X:n akku jaettu kahteen osaan ja sijoitettu saranan molemmille puolin. Akku käyttäytyy kaikesta huolimatta tavallisesti yhden akun tavoin. Kaksiosainen akku on myös ilmeisesti helpottanut pikalatausta, sillä Mate X tukee huippunopeaa 55 watin pikalatausta, jonka kerrotaan lataavan akut puolessa tunnissa tyhjästä 85 %:iin. Lataaminen tapahtuu USB Type-C -liitännästä oikean reunan palkin alapäädystä.

  [​IMG]

  Kuten jo aiemmista kuvista saattoi havata, Mate X:n oikeaan reunaan (edestä katsottuna) on toteutettu paksumpi palkki, joka helpottaa laitteen pitelemistä avattuna sekä sitäkin tärkeämpänä käytännön seikkana sisältää suurimman osa laitteen raudasta sekä antenneista. Palkkiin on sijoitettu myös Leica-brändätyt kamerat, joita löytyy kolme kappaletta (40 + 16 + 8 megapikseliä). Huawei kertoo kehittäneensä laitteen takakuorimateriaalin itse, jotta siitä on saatu mahdollisimman kevyt ja tarkoitukseen sopiva.

  [​IMG]

  Avatulla näytöllä tilan voi jakaa kahdelle eri sovellukselle, jolloin käyttäjä voi hyödyntää suurta näyttöpinta-alaa useampaan eri asiaan. Tiedostojen ja sisällön kopioiminen näyttöpuoliskosta toiselle onnistuu myös suoraan - käyttäjä voi esimerkiksi raahata kuvan galleriasta sähköpostiviestiin. Moniajo ja siirtyminen näyttötilasta toiseen vaikutti toimivan demolaitteessa hyvin, mutta on toki lopulta käyttäjän tarpeista riippuvaista, kuinka hyvin kuvasuhteeltaan hieman erikoista näyttöä pystyy hyödyntämään tehokäytössä.

  [​IMG]

  Visuaalisten ensituntumien perusteella täytyy todeta, ettei mikään muu mobiililaite ole pitkään aikaan aiheuttanut allekirjoittaneessa yhtä suurta aitoa kiinnostusta ja innostusta kuin Mate X. Laitteen design ja toteutus vaikuttaa aidosti täysin uuden sukupolven mobiililaitteelta, joka on harvinaista herkkua tällä alalla.

  Toki pelkkien näköhavaintojen perusteella ei voi tehdä kovinkaan syvällisiä analyysejä laitteesta ja io-techin toimitus odottaakin erittäin malttamattomana, että Mate X:n testikappaleet tulisivat saataville. Sitä saattaa kuitenkin joutua odottamaan vielä useamman kuukauden ajan. Ehkäpä mielenkiintoisinta on nähdä, miten taipuisa näyttö toimii ja kestää tosielämän käytössä.

  Mate X:n suositushinta Euroopassa on 2299 euroa ja se tulee saataville myöhemmin tänä vuonna. Saatavuus Suomessa riippunee osittain myös operaattoriyhteistyöstä 5G-palveluiden suhteen. io-tech tulee testaamaan Mate X:n heti, kun testikappaleet tulevat lehdistön saataville.

  [/read]

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Himmler, sbasil, ljarvi ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 2. Hug Eboner

  Hug Eboner

  Viestejä:
  396
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan komea laite ja ok toteutus. Tietenkin tuo vajaa näyttö on kyllä vähän kömpelön näköinen ja laitteen kuljettaminen vaatii jonkun kainalokotelon.
   
 3. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  774
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Nämä voi vaikuttaa merkityksettömältä asioilta kuluttajan kannalta nyt, mutta näistä asioista tulevaisuuden näyttöteknologia tulee varmasti ruuvautumaan.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 4. TML

  TML Tukijäsen

  Viestejä:
  2 005
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Se on juuri näin.

  Tulee mieleen kun 10 vuotta sitten Nokialta nähtiin Morph konsepti. Siis, siltä kantilta että tälläisiä kohti hiljalleen päästään.

  "Nokia's new Morph concept phone would use nanotechnology to give it a flexible body with a transparent display that could be re-shaped depending on the user's needs"

  morph.png

  https://gizmodo.com/nokia-morph-cellphone-rolls-up-stretches-cleans-itsel-360260

  Onhan tuo Huawein tekele kovin mielenkiintoinen. En vaan tiedä pystyisinkö sijoittamaan tommosta hintalappua, vaikka firman kautta luuri tulisikin. :D
  Otan ehkä mielummin vaikka uuden semitykin työläppärin jollain Nvidian näyttiksellä samaan hintaan. :rofl:
  Mutta se itselle hankkiminen onkin tässä toissijaista, enemmän näissä juuri kiinnostaa se mihin homma kehittyy.
   
  Juha Uotila tykkää tästä.
 5. Moilaps

  Moilaps

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2018
  Itselle nämä taittuvat näytöt ei oikein aukene vieläkään arkisen käyttämisen näkökulmasta. Jos näytön saisi laajennettuna 16:9 kuva suhteeseen niin silloin sillä katselisi mielummin videoita, mutta siinäpä se oikeastaan on etujen puolesta. Edellä mainittu näyttö olisi joko neliömäinen tai hirveän pitkula puhelin, mitkä molemmat olisi huonoja käytettävyyden puolesta softasta puhumattakaan.

  Vastaavasti tuollainen tablettimainen kuvasuhde ei tuo myöskään hirveästi etua, muuta kuin valokuvien katsomiseen, nettiselailu onnistuu minusta puhelimella huomattavasti näppärämmin ihan perus puhelimella, kun suurin osa nettisivuista mitä käytän on optimoitu mobiileiksi.
   
 6. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huawei tehnyt aika ihmeellisen laitteen. Ainakin omasta mielestä tämä on huomattavasti onnistuneempi ratkaisu kuin Samsungin vastaava. Väittäisin, että Mate X toimii tavallisena puhelimena näppärämmin kuin Galaxy Fold, sillä taitettuna käytettävissä on kunnollinen näyttö eikä paksuuskaan kasva merkittävästi. Toki pituus ja leveys suunnasta Mate X on todennäköisesti suurempi mutta kuitenkin pienempi kuin esimerkiksi Sony Xperia XA2 Ultra. Eikä nuo suurimmat iPhone mallitkaan kovin paljoa pienempiä ole. Tosin tuo sarana ja muovinen näyttö hieman arveluttaa käytännön kannalta. Huhujen mukaan tässä olisi BOE:n valmistama näyttö. BOE esitteli prototyyppilaitetta viime kesänä eikä se silloin juurikaan vakuuttanut. Näyttö meni sen verran kuprulle taittamisen jäljiltä. Naarmuuntuminen on myös yksi huolenaihe mutta kai tuohon jonkun kalvon saa päälle, jota voi sitten vaihdella. Huawei on myös suunnitellut tuolle jonkinlaisen suojaavan kotelon.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 7. antero

  antero

  Viestejä:
  2 869
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ei voi välttyä ajatukselta kun näitä julkaistuja taittuvia puhelimia julkaistaan.
  On keksitty tekniikka jolla nyt kikkaillaan. Oikeasti tuo ei tuo mitään uutta joka nykyisistä puhelimista puuttuisi, pikemminkin päinvastoin laitteet on heikompia ja hankalempia käsitellä.

  Mielestäni Huawein kamerapalkki on hirveä viritys, etenkin ihmettelen miten takki on kääntynyt kun perinteisen puhelimen ohut musta palkki aiheutti koko näyttöpanelin valmistuksen uudelleen kehityksen.
  Hiukan uhkarohkealta kuulostaa taivuttaa akun kaapelia 100 000 kertaa ettei se mene poikki ja oikosulkuun siinä yhteydessä, aiheuttaen puhelimen räjähdyksen.

  Voi myös kysyä onko tuo uusi taittuva niin ylivoimaisen hyvä, verrattuna aiempaan kaksinäyttöiseen joka ei ollut myyntimenestys.
  upload_2019-2-26_8-2-30.png
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2019
 8. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 454
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän tuo vaikuttaa paljon kypsemmältä tuotteelta kuin Samsungin vastine, joka vaikuttaa lähinnä prototyypiltä.
   
 9. Kaakatus

  Kaakatus

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Monissa mm. Huawein ja OnePlussan malleissa taitaa olla vakiona asennettuna muovikalvo. Jos tähän kapulaan laittaa vastaavan kalvon, niin tuskin naarmuuntuminen on yhtään niitä pahempaa. Iskunkestävyys näissä taittuvissa on sitten toinen juttu, mutta siitä tuskin kellään täällä on mitään käytännönkokemusta.
   
 10. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 273
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Taitaa kyllä vaatia hieman erilaista kalvoa tämä. Joku normaali muovikalvo irtoaisi tuosta taitoskohdasta heti kun laitetta olisi muutama kerta taiteltu
   
  Shikanjyo ja Kaakatus tykkäävät tästä.
 11. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 454
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tai vähintään kalvo taittuisi ja hyvin nopeasti katkeisi keskikohdasta.
   
 12. Kaakatus

  Kaakatus

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016

  Tuskin valmistajalle mikään kauhea haaste, kun pystyivät kuitenkin näytön tekemään.
  Itselläni on ollut puhelimessa joskus nesteen kanssa asennettava kalvo, joka oli myös hieman venyvää tavaraa. Silikonimaista jopa. Ei sinänsä, että sen käyttökokemus olisi ollut huikea, mutta saattaisi pysyä.
   
 13. EG10

  EG10

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  26.01.2019
  Asiallisin näistä taittuvista malleista tähän asti. Se tekeekö peruskäyttäjä näillä mitään muuta kuin leikkii ja leveilee jää nähtäväksi. Liikkuvaa työtä tekevälle voi olla jo jotain hyötyäkin tuollaisesta.
   
 14. jarski

  jarski

  Viestejä:
  701
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  @Juha Kokkonen näkyikö siellä tai oliko puhetta Huawein mainostamasta suojasta tuolle puhelimelle?
   
 15. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 408
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Julkaisutilaisuudessa oli lavalla kuva jostain nahkaisesta suojakotelosta, mutta ei sekään näyttöä suojannut.

  Äkkiseltään tuo näytön päälle liimattava suojakerros vaikuttaa haastavalta, ottaen huomioon kuinka taipuisa sen pistäisi olla ja että se pitäisi pystyä saamaan vielä ohuesta kalvomaisesta näytöstä irti.
   
 16. CryptoKid

  CryptoKid Jonkun tarttis varmaan tehrä jottain Make ATK Great Again

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  On kyllä mielenkiintoisen oloinen laite. Hinta ymärrettävästi kyllä vielä turhan korkea että voisi edes harkita, mutta ehkä muutaman vuoden päästä tällaisia saa jo kuluttajaystävälliseen hintaan.

  Vähän turhan suuri taitettuna kyllä omaan makuun, mieluummin ottaisi pienemmän, jota olisi helpompi käyttää yhdellä kädellä, kun auki taitettuna saa kuitenkin suuremman näytön tarvittaessa. Mutta makuasioita.

  Plussaa kyllä siitä ettei ole mitään kamerakoloja tai pyöristettyjä kulmia näytössä.
   
 17. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 501
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Ideana mukana kulkevasta tabletista tuo olis loistava ratkaisu jos olisi hieman suurempi koko tai sitten vaihtoehtoisesti pienempi niin voisi käydä puhelimena.
  Nyt se vähän siinä välissä eli hieman koon muokkausta vaatii.
  Ja tuon suojakalvon voi varman kyllä asentaa mutta pitää olla erillinen molemmille puolille eli kaistale jää tyhjäksi kuitenkin parempi kun ilman.
  Jäädään innolla katselemaan lähivuosien aikan mitä edistystä tapahtuu näiden taittuvien puhelinten kohdalla.
   
 18. -SD-

  -SD-

  Viestejä:
  2 030
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On nämä ensimmäiset "taskukirjat" kyllä melkomoisen paksuja, ja turistihintaisia.

  - - -

  ZTE:ltä tulossa:

   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2019
  TML tykkää tästä.
 19. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 128
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Itse näkisin parhaana kokoratkaisuna jonkun suht neliön, joka avautuisi johonkin 19-21:9 kuvasuhteeseen
   
 20. -SD-

  -SD-

  Viestejä:
  2 030
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Juha Kokkonen

  Onko tuosta ylläolevasta ZTE Nubia Alphasta tulossa jutuntynkää?
   
 21. Jees

  Jees

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Onko missään ollut tietoa onko Huaweilla samaa perua tuo taittuva näyttö kun esimerkiksi Samsungilla vai onko tässä vaiheessa jo useampia valmistajia, jotka ovat suunnilleen samassa vaiheessa kehityksessä, mikä olisi varmaan hintakehityksen kannalta hyvä juttu?
   
 22. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Veikkaisin, että BOE tarjoaa näitä näyttöjä useammallekin valmistajalle. OPPOhan esitteli jo lähes identtistä prototyyppiä Mate X:n kanssa.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 23. Gameri

  Gameri

  Viestejä:
  208
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Puuttuu mielikuvitusta ja tietoa, mihin tällaista voisi käyttää, missä tästä on hyötyä? Jos nämä on hataria ensi askeleita niin minkälainen olisi sitten täydellinen taittuvanäyttöinen puhelin ja mikä sen funktio olisi? Olisiko se ehkä sittenkin pieni kompakti puhelin 4,5" näytöllä josta saisi jollakin ilmeellä vaikkapa 8" 16:9 tabletiksi esim. leffoja varten? Kuka haluaa taitella puhelintaan auki ja kiinni? En tiedä, turhuudelta vaikuttaa, mutta varmaan joku kokee tarpeelliseksi.
   
  -SD- tykkää tästä.
 24. Wemps

  Wemps

  Viestejä:
  748
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselle unelma olisi jos sillä pystyisi korvaamaan läppärin työkäytössä. Tavallaan Surface, mutta vaan taskuun mahtuva versio. Tuohon kun lisäisi vielä vaikka taittuvan / pienikokoisen erillisen näppäimistön niin voisi toimia mobiilina työpisteenä, tavallaan Samsungin DeX-mutta ilman erillistä näyttöä.

  Toki vaatinee vielä hitusen suuremman näytön, joku 10 tuumaa auki avattuna voisi jo riittää.
   
 25. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 408
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koitan tässä iltapäivästä käydä Nubian osastolla, mutta en lupaa vielä mitään tarkempaa. Riippuu paljonko materiaalia täältä messuilta kertyy, niin kirjoittelen niistä tietyn määrä mielestäni tärkeysjärjestyksessä. Tuota laitetta melko todennäköisesti ei tulla Suomessa näkemään, vaikka teknisesti onkin mielenkiintoinen, joten ei ole ihan prioriteettilistan kärkipäässä.
   
  -SD- tykkää tästä.
 26. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 959
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse en ehkä Mate X:ää ostaisi (jo pelkän hinnan takia :D), mutta aika hieno taidonnäyte HuiHailta ja aidosti jotain uutta paikallaan polkevalla mobiilirintamalla.
   
 27. Tahtiportti

  Tahtiportti

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Peli on nyt todella avattu. Ja tämä kyllä voittaa, imho, samsungin tekeleen mennen tullen.
   
 28. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 009
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Parin vuoden päästä, kun tuo katkeaisi kahtia liian taittelun jälkeen.
   
 29. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  273
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Tuskin pelkkä näyttö on ongelma. Mobiilikäyttikset ainakin näin koodaajan näkökulmasta ovat vielä melko rajoittuneita. Käyttöliittymän pitäisi tukea esim. tilejä (xmonad jne). Softapuolella puhelinten komentorivi ja devaustyökalut ovat pahasti keskeneräisiä. Näkisin, että tähän ratkaisu on konsepti, jossa devaustyökalut ovat erillisessä kontissa. Ehkä jopa niin että laite kytketään telakkaan ja telakan kautta voi käyttää tehokkaampaa ympäristöä.

  Olen jo 2560x1600-tabletilla (Android) ja iPadilla koittanut työkäytössä korvata läppäriä, mutta oma käyttö sen verran vaativaa, että PC vielä päihittää helposti. Pelkästään käyttöliittymä tökkii vähän vastaan. Softapuoli ihan lapsenkengissään.
   
 30. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yksi taittuvien näyttö etu tulee näyttöpinta-alan kasvamisesta. Vaikka esimerkiksi videosisältöä ruudulle ei saisikaan yhtään sen isompana kuvasuhteiden vuoksi, on ruudulla kuitenkin enemmän tilaa työskennelle. Videon pyöriessä voi samaan aikaan vaikka chattailla tai tehdä muistiinpanoja toisella puolella näyttöä. Toki softan pitää myös mahdollistaa moniajo mutta itsellä tulee tällä hetkelläkin käytettyä Androidin ruudunjakoa aika ahkeraan. Ihan hyvin tuntuu toimivan.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 31. saaria

  saaria

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Alkuperäisessä uutisessa sivuutin tän suoraan jonain mainoshömpäänä, mutta mitä enemmän tätä miettii, niin sitä enemmän tässä tuntuu olevan älyä. Toi mekanismi siis tosiaan pitää näytön samoissa mitoissa, oli se sitten taitettuna tai suorana. Siinä mielin en ihan älyttömän suurena ongelmana näe tuohon jonkin muovisen suojakalvon saamista.

  Tää on kyllä todella paljon paremman näköinen vehje verrattuna Simdungin kötöstykseen.
   
 32. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  3 290
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Suojakoteloo ei taida löytyä moiselle :D
   
 33. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 273
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Huaweilta löytyy oma suojakotelo tälle
   
  Lepakomäyrä tykkää tästä.
 34. Matti#2

  Matti#2

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2018
  Hieman epäortodoksinen tapa mitata paksuus ohuimmasta kohdasta. Eli 5,4mm paksu puhelin ei mahtuisi 6mm leveästä aukosta, mikä on hieman outoa.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 35. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 500
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On tuossa kuitenkin ilmoitettu myös laitteen koko paksuus eli 11mm. Se on huomattavasti vähemmän kuin mitä Galaxy Foldin paksuudeksi on arvioitu (17mm). Tosin tässä pitää muistaa se, että Samsung ei ole vielä ilmoittanut lopullisia mittoja ja Huawein markkinointimateriaaleissa ilmoittamat mitat saattavat olla peräisin jostain Samsungin protosta tms. Niin tai näin Huawein toteutus vaikuttaa minusta paremmalta.