Ensituntumat: Asus Zenfone 6

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 16.05.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  Asus julkisti ZenFone 5 –mallinsa viime vuoden helmikuussa MWC-messuilla ja niistä etenkin kalliimpi 5Z-versio yllätti myöhemmin io-techin testissä erittäin positiivisesti, ansaiten Toimituksen valinta –palkinnon. Parannus ZenFone 4:ään verrattuna oli melkoinen.

  Seuraavan sukupolven ZenFone 6 –mallin julkaisu tapahtui tänä vuonna hieman myöhemmin – toukokuun 14. päivä Valenciassa järjestetyssä erillistilaisuudessa. Tällä kertaa päivänvalon näki vain yksi malliversio. Asus kertoo keskittyneensä ZenFone 6:ssa neljään pääkohtaan – näyttöön, kameraan, akkuun ja suorituskykyyn.

  io-tech matkusti paikanpäälle seuraamaan uutuuksien julkaisua ja pääsi ottamaan ensituntumat tuoreeltaan paikan päällä.


  ZenFone 6


  [​IMG]  Uuden ZenFone 6:n muotoilussa ja ulkonäössä on jotain yhteneväisyyksiä edeltäjämallin kanssa, mutta designiin on tehty myös paljon muutoksia. Eniten edeltäjämallista muistuttaa metallinen kehys, jonka reunoilla kulkee kiiltävä viiste ja joka on muutoin pyöristetty. Näytön reunukset on saatu kutistettua mukavan pieniksi.

  Laitteen varustukseen kuuluu stereokaiuttimet ja 3,5 mm ääniliitäntä. Kylkeen sijoitettuun korttikelkkaan sopii kaksi nano-SIM-korttia sekä muistikortti samanaikaisesti.

  [​IMG]  Takakuori on Gorilla Glass 6 -lasia ja se on pyöristetty pitkiltä sivuiltaan kohti kylkiä käyttömukavuuden parantamiseksi. Kameratoteutus on laitettu kokonaan uusiksi ja ne sijaitsevat nyt horisontaalisesti omassa suuressa moduulissaan takakuoren yläosassa.

  Asus ei ole lähtenyt hurvittelemaan näytön alle sijoitetun sormenjälkitunnistimen kanssa, vaan tunnistin on sijoitettu perinteisemmällä toteutuksella takakuoreen. Ratkaisu ei ole lainkaan hullumpi, sillä ainakaan io-techin testeissä ei ole toistaiseksi näkynyt näytön alaista tunnistinta, joka päihittäisi perinteisen tunnistimen nopeudessa ja toimintavarmuudessa.

  Laitteen oikean kyljen yläosaan on sijoitettu ylimääräinen pikanäppäin, johon käyttäjä voi ohjelmoida haluamansa toiminnon nopealle painallukselle, tuplapainallukselle ja pitkälle painallukselle. Toisin kuin kilpailijoiden toteutuksissa, siihen voi siis asettaa myös jotain muuta kuin virtuaaliavustajan aktivoinnin.

  [​IMG]

  ZenFone 6:n näyttö on 6,4-tuumainen, eikä siinä käytetä enää lainkaan näyttölovea, vaan reunukset on saatu kavennettua hyvin pieniksi. Näyttö perustuu IPS NanoEdge -paneeliin ja sen tarkkuus on 1080 x 2340 pikseliä. Näyttö tukee DCI-P3-väriavaruutta sekä HDR10-standardia. Kirkkauden mainostetaan olevan 600 nitsiä. Haastavasti valaistussa esittely-ympäristössä näytön kuvanlaadusta ei pystynyt vielä tekemään syvempiä analyysejä.

  [​IMG]

  Tarjotakseen varteenotettavaa suorituskykyä edullisten high-end-puhelimien luokassa ZenFone 6 on varustettu Qualcommin Snapdragon 855 –järjestelmäpiirillä, joka on Android-puhelinmarkkinoiden tämän hetken suorituskykyisin. Puhelimesta tulee saataville kolme muistiversiota, joista hinnat alkaen –mallissa on 6 Gt RAM-muistia ja 64 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa, keskimmäisessä vaihtoehdossa tuplasti tallennustilaa ja kalleimmassa vaihtoehdossa 8 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa. Asuksen mukaan pääpiirilevy on asennettu puhelimen sisällä kahteen kerrokseen tilankäytön optimoimiseksi.

  Akun kapasiteetti on muhkeahkot 5000 mAh, joka päihittää useimmat markkinoilta löytyvät kilpailijat. Lukema ei ole sinällään Asukselle uusi, sillä yritys on käyttänyt vastaavan kokoisia akkuja myös aiemmissa malleissaan. Puhelin tukee 18 watin Quick Charge 4.0 –pikalatausta, joka lataa akun tyhjästä kahteen kolmannekseen noin tunnissa. Langatonta latausta ei varustukseen kuulu.

  [​IMG]  Pääkamera käyttää 48 megapikselin Sony IMX586 –sensoria ja on varustettu laajakulmaobjektiivilla. Toinen kamera on superlaajakulmainen ja tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. ZenFone 5Z:n zoom-kamerasta on luovuttu, joka on hieman harmillista, sillä viimevuotinen toteutus oli varsin toimiva.

  Kameratoteutuksen erikoisuus on, että se on sijoitettu ylös kääntyvään moduuliin, jonka avulla takakameroita voidaan käyttää myös etukameroina. Ratkaisun avulla Asus on saanut poistettua näyttöloven puhelimen etupuolelta. Kääntyvä mekanismi aukeaa askelmoottorin voimin sekunnissa. Mekanismi on suunniteltu kestämään ainakin 100 000 käyttökertaa ja se sulkeutuu automaattisesti, jos puhelin putoaa. Haluttaessa kameran saa avautumaan myös esimerkiksi 90 asteen kulmaan, jos kuvia haluaa ottaa esimerkiksi ilman kamerajalkaa. Moduuli on valmistettu metalliseoksesta, joka on 20 % kevyempää ja neljä kertaa vahvempaa kuin teräs.

  Kameramekanismia voi liikuttaa myös kuvaamisen aikana ja kamerasovelluksesta löytyy Auto Panorama -toiminto, joka hyödyntää mekanismin liikettä panoraamakuvan ottamiseen.

  [​IMG]  Asus on uudistanut ZenUI-käyttöliittymänsä kuudennen version täysin ja tehnyt siitä tarkoituksella vakio-Androidin kaltaisen. Käyttöliittymää on muokattu lähinnä käyttöä helpottavien lisätoimintojen muodossa. OptiFlex-optimointien ansiosta käyttöliittymän kehutaan olevan markkinoiden nopeimpia ja ainakin ensituntumien perusteella vaikutelma oli kyllä erittäin ripeä.

  Asus myös lupaa ZenFone 6:n saavan tulevan Android Q –käyttöjärjestelmäpäivityksen sekä Android R –päivityksen vuotta myöhemmin.


  Yhteenveto


  Asuksen uusi ZenFone 6 on edeltäjänsä tavoin mielenkiintoinen lisä hintaluokkaansa ja se tarjoaa ensituntumien perusteella vahvan vaihtoehdon esimerkiksi Xiaomi Mi9:ää, OnePlus 7:ää ja Nokia 9:ää harkitseville kuluttajille.

  On mielenkiintoista nähdä miten kääntyvä kameraratkaisu pärjää käytännössä edeltäjämallin kaksoiskameralle ja kuinka hyvän toiminta-ajan suuri 5000 mAh akku todellisuudessa tarjoaa. Nämä asiat selviävät, kunhan testikappale saapuu io-techin toimitukseen.

  Zenfone 6:n myynti alkaa Suomessa 25. toukokuuta. Lähtöhinta on 499 euroa (6 & 64 Gt), tallennustilan saa tuplattua 559 euron sijoituksella ja 8 & 256 Gt huippumalli maksaa 599 euroa.

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Makikou, Karkkiloota, Himmler ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 2. Rane

  Rane RTX ON

  Viestejä:
  1 267
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Nyt on kova! Kameratestejä odotellessa! ;)
   
 3. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 470
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aikalailla täydellinen paketti. Vielä kun Oled näyttö saataisiin niin ai että.
   
 4. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Kirjoitin noin Oneplus 7 Pro artikkeliin. Harvoin siteeraan itseäni, mutta syy mielipiteeseeni on juurikin esimerkiksi tämä Asuksen julkaisu. Melko kova on nimittäin tuote tuohon rahaan. Oma Zenfone 5z on vieläkin itselleni tarpeeksi riittävä (edelleen paras puhelimeni jonka olen ikinä ostanut), niin tämä Asuksen sukupolvi jää varmaankin väliin, mutta toivottavasti jatkossakin Asuksen suunta on tämä, niin voi olla ettei tarvitse merkkiä seuraavaksi vaihtaa.
   
 5. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Tässä ei nyt sitten tainnutkaan olla ilmoitusvaloa kun se jossain kuvissa oli laitettu olevan.
   
 6. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pitäis olla. Näkyy myös tässä kuvassa:
  IMG_20190516_210834.jpg
   
  erihyva ja Nightuser tykkäävät tästä.
 7. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Nonni hyvä hyvä.
   
  erihyva tykkää tästä.
 8. Merkath

  Merkath

  Viestejä:
  1 062
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aika takavasemmalta tuli näin kova julkaisu Asukselta. Vähän olen noita Asuksen aikaisempien luurien specsejä joskus vilkuillut, ja ihan varteenotettavilta ovat vaikuttaneet, mutta nyt on lähdetty innovoimaan oikein kunnolla. Itselleni paljon mielenkiintoisempi julkaisu kuin vaikkapa OnePlus 7.

  Hienoa myös, että puhelimen valtavan akun lisäksi 3,5mm ääniliitäntä ja muistikorttipaikka ovat pysyneet, kuten myös tuo 500 euron (lähtö)hintalappu. Hieman valitettavaa, että OIS on jäänyt pois pääkamerasta mutta ihan ymmärrettävää noin erikoisen ratkaisun kohdalla.

  Tuleehan tämä io-techille laajempaan testiin? :kahvi:
   
  Kimi625, InfernalDark, sawe ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 9. MMXVI

  MMXVI

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Yllättävän tasapainoisen oloinen paketti. Flippikamera ainoana hieman epäilyttää, mutta eiköhän senkin toimivuus selviä varsinaisen artikkelin myötä.
   
 10. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sain juuri samplen kouraani:
  IMG_20190516_231129_01.jpg
   
  Kimi625, Jonaz, Anagonda ja 14 muuta tykkäävät tästä.
 11. Petep86

  Petep86

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2019
  Nyt taisi löytyä jatkaja s8 plussalle. Sampasta meni maku kun poistivat kuulokeliitännän ja nostivat hintoja. Enkä jää kaipaamaan oled näyttöäkään kun tämä paloi kiinni jo puolen vuoden jälkeen.
   
 12. Buff

  Buff

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan samsungilla edelleenkin kuulokeliitäntä ja huhujen perusteellahan se tulee myös note kymppiin?
   
  halcyon ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 13. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Langattomasta latauksesta oli Asuksen edustajan kanssa sen verran puhetta, että olivat testanneet sitä varsin paljon ja todenneet, että akun kapasiteetti olisi pitänyt pudottaa 4000 mAh:iin langattoman latauksen kanssa mm. lämpenemisestä ja tilantarpeesta johtuen. Halusivat ennemmin tarjota mahdollisimman suuren akun, niin ei tarvitse latailla kesken päivän.
   
  Kimi625, Jahve3, Fozyzy ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 14. Matti#2

  Matti#2

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2018
  Eikö muka näyttö mennyt takuuseen?
   
 15. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 816
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisiko langattomalla latauksella tosiaan noin suuri merkitys akun kokoon nähden? Googlehan perusteli vuosia sitten langattoman latauksen pois jättämistä Nexus 5X ja 6P malleissa sillä, että puhelimista olisi tullut liian paksuja langattoman latauksen kanssa (New Nexus phones lack wireless charging because Google thinks we are stupid | AndroidPIT). Toisaalta esim. LG G6 mallista on Jenkeissä langattomalla latauksella varustettu variantti samalla akulla ja ulkomitoilla kuin muualla myytävässä mallissa, jossa ei ole langatonta latausta.

  Huawei Mate 20 Pro ja P30 Pro ovat kooltaan hieman pienempiä kuin Asus Zenfone 6. Niissä on langaton lataus ja 4200mAh akku eli puhutaan samasta suuruusluokasta Asuksen lausunnon kanssa. No, niin tai näin, niin ihan mielenkiintoinen huomio. Kiitos myös nopeista ensituntumista jälleen kerran. Mielenkiintoinen puhelinen kaiken kaikkiaan. Kova kilpailija Xiaomille ja OnePlussalle.
   
 16. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  772
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Onkos tässä puhdas androidi vai valmistajan itse muokkaama? Mielenkiintoinen julkistus kyllä tähän hintaluokkaan, isoa testiä jäädään odottelemaan ja kamera varsinkin kiinnostaa päivittäisellä laadullaan. Tuo etukameran puuttuminen itselle täysi plussa käytän niin harvoin tuota etukameraa että hyvä vaan ettei sille omaa kameraa edes ole.
   
 17. Weega666

  Weega666

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Samaa mietin. Epäilyttää aina tommoset mekaaniset ratkaisut ja niiden kestävyys kännykässä joka todellakin lojuu milloin missäkin; taskussa jne. Muuten tuote vaikuttaa aika perkeleenmoisen mielenkiintoiselta ja hintakaan ei hirvitä kun on jo tottunut näihin sika ylihinnoiteltuihin ns, premium puhelimien hintoihin...
   
 18. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  1 425
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 19. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
 20. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 336
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Asuksella näköjään mallinimet jo kierrätyksessä viiden vuoden jälkeen. Meinaavatkohan ettei kukaan noita niiden ensimmäisiä malleja ole noteerannut ja muista, nyt sitten uudelleen hyvät nimet ja numerot käyttöön? :D
   
  Fozyzy, Petep86, Niko ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 21. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Ei voi tietää mitä ovat ajatelleet kun näitä ovat nimenneet. Voisi kyllä olla pikkusen erilailla nimetty. Tässäkin voisi olla vaikka se "z" pääte kuten edellisessä mallissa.
   
 22. Chosen4

  Chosen4

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos olisi puhelimen osto ajankohtainen kääntyisin muualle vilkuilematta tämän pariin olettaen että kamera suoriutuu testeissä edes kohtalaisesti odotuksiin nähden. Oneplus puhelimia on ollut nyt 2 peräkkäin mutta nykyisellä kehityksella Asus nappaa enemminkin Flagship Killer nimikkeen.
   
 23. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On tuo tuotekoodi sentään eri :D
   
 24. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 816
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämähän toteutui itse asiassa jo viime vuonna Zenfone 5:n kohdalla (4 vuoden syklillä).
  Käytettyjen puhelimien markkinoilla joku on saattanut saada ei niin valveutuneelta ostajalta nyhdettyä ihan hyvät rahat monta vuotta vanhalla mallilla, kun ostaja luullut luuria ihan tuotteeksi :think:
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 25. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Onhan siellä useampia Zenfone 3,4,5 malleja mitä julkaistu melkein joka vuosi.
   
 26. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 816
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näköjään myös Zenfone 4 on julkaistu kahteen otteeseen sekä 2014 että 2017 mutta ainakaan gsmarenan haulla ei löytynyt 2 ja 3 malleja kuin yhdeltä vuodelta.
   
 27. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Joo ne 2 ja 3 taisikin olla samalta vuodelta. Liikaa malleja vaan.
   
 28. jarhu

  jarhu

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Oneplus has left the chat.
   
  RiQp, InfernalDark, Fozyzy ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 29. halcyon

  halcyon

  Viestejä:
  669
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Varmaan tarkoitti OnePlussaa, jossa ei ole enää 3.5mm liitäntää ja hinta on noussu noissa OP:ssa sitten OP3 aikojen aika tasaisesti.

  Itselle tämä menee suoraan listan ykköseksi (koska 3.5mm, iso akku, riittävän hyvät kamerat/CPU/muisti/flash ja muistikorttipaikka).

  Katson kuitenkin vielä Redmin tulevan huippumallin K2 Pro (SD855, triplakamera, 3.5mm, 4Ah, AMOLED, 27W lataus, NFC) ja Honor 20 Pro:n (neloiskamera, Kirin980, 8G/256G, AMOLED, tosin tod.näk. vain 3.6Ah akku).

  Hienoa, kun tulee tuohon 500-600€ sarjaan järkeviä vaihtoehtoja useita, eikä tarvitse katsella vain Sampan huippumalleja, että saa kuulokeliittimen ja muutenkin kohtuullisen ominaisuuskombinaation.
   
  erihyva tykkää tästä.
 30. erihyva

  erihyva

  Viestejä:
  1 322
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Seuraavan versioon mukaan infrapunalähetin, niin sitten on kaikki :tup:
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 31. skis

  skis

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tjoo'o. Sopivasti alkaa olla päivityksen aika. HMD:n nykykamppeet ei ole oikein aiheuttaneet samanlaista kuumotusta kuin originaali 8, joten tää on nyt aika hyvältä kuulostava vaihtoehto.

  Onko jotain stetsoni-heittoa artikkelin aikataulusta?
   
 32. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kesäkuun alku. Nyt on vielä hetken OP7Pro testi kesken.
   
  skis tykkää tästä.
 33. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Viimeksi muokattu: 17.05.2019
 34. Petep86

  Petep86

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2019
  Joo olisihan tuon selvemminkin voinut kirjottaa. Eli juurikin muita lippulaivoja tarkoitin kuulokeliitännällä ja samsungilla tuo hinta menee jo yli kipurajan. Näyttö kyllä menisi takuuseen mutta ei se siitä sitä paskanmakua silti poista.
   
 35. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  397
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt kyllä odotetaan testiartikkelia innolla. Jos ei ole mitään kämmätty, on tässä isolla todennäköisyydellä seuraava puhelin. Itse tulee sen verran vähän selfieltä otettua, että tuo kameran toteutuksen fyysinen kestävyys ei itseä huoleta.
   
  Marsu53 tykkää tästä.
 36. jarski

  jarski

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Nyt on hinnoittelu ja specsit kohdillaan. Kamera jos on hyvä niin myyntimenestys on varmaa.
   
 37. Stondar

  Stondar

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Juu näyttäis että tässä kapistuksessa ei ole mitään muuta huonoa kuin näyttö -- ei aivan kärkipään prioriteetti itselle kunhan nyt "ihan normaalilta" näyttäis omaan silmään. Sais olla myös hiukan pienempi, mutta kaikkea ei voi saada. Tilaus lähti sisään.
   
 38. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 931
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mikäs tuossa näytössä nyt huonoa on?
   
  TKR, Jahve3, Merkath ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 39. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, tätä "sokeaa" IPS-dissausta en ymmärrä minäkään, ja aika monta älypuhelinnäyttöä on kuitenkin tullut nähtyä :think:
   
  Shikanjyo, halcyon, TKR ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 40. Merkath

  Merkath

  Viestejä:
  1 062
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kenties myös tuo "vain" 1080 resoluutio nähdään huonona. Itse olen nähnyt eron esim 1080 vs 1440 resojen välillä lähinnä vain akunkestossa (Galaxy S7:n asetin pysyvästi pienemmälle resolle tästä syystä).

  Nykyluurien IPS näytöt vs OLEDit on kanssa mielestäni jo aikalailla vain makukysymys, eikä omaan silmään ole tuttavien puhelimien IPS:t näyttäneet lainkaan hullummilta.
   
  Marsu53 tykkää tästä.
 41. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  1 425
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eihän tuolla saavuta käytännössä oikein mitään. Ei se gpu tee kovinkaan paljoa enemmän työtä 1440 resolla verrattuna 1080 resoluutioon kuitenkin samalla jokainen pikseli ja lisäksi taustavalo on päällä riippumatta resoluutiosta. Tai ehkä jos pelaa puhelimellaan paljon niin sitten sitä eroa saattaa tulla. Eli parhaimman akkukeston saa ostamalla pienemmällä resoluutiolla varustetun puhelimen.
   
 42. Merkath

  Merkath

  Viestejä:
  1 062
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tämäpä se ainakin omalla kohdalla oli 'ongelmana'. Pitkin päivää piti aina naputella milloin mitäkin mobiilihirvitystä. :D Grafiikassa tuota eroa resoluutioiden välillä oli lähes mahdoton huomata, mutta akku huusi hoosiannaa.

  Parin vuoden käytön jälkeen alkoi tietenkin muutenkin olla akku aika tuusana.
   
 43. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  520
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  On kyllä mielenkiintoinen julkistus, toivottavasti nää saa nyt tulta alleen. Ihan naurettavaksi menneet puhelinten (ovh) hinnat vs. ominaisuudet tänä päivänä.

  Asus ja älypuhelimet ei vain ole monellekaan mikään kovinkaan kummoista laatumielikuvaa tuottava yhdistelmä.
   
 44. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 121
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Esim. Honor 6:nen on 1080p näytöllä varustettu ja siellä sai päälle 720p tilan. Valmistaja lupaa vain 20% paremman akunkeston 1080p tarkkuuteen nähden. Ja eihän tuossa 1440p ole kuin 1.78x kertaa enemmän pikseleitä kuin 1080p tarkkuudella eli vaatii vaan vähän enemmän tehoa.
   
 45. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  On kyllä melkoinen tuo kamera-apparaatti, kun nyt näin läpileikkauskuvan: https://i.imgur.com/7Txiuc9.jpg

  Onkohan paketissa mukana jokin suojakotelo, kuten 5Z mallissa oli? Suojakoteloiden hakemista netissä vaikeuttaa se, kun on ihan samanniminen malli 4 vuoden takaa. Tuppaa hakuun tulemaan tuon vanhan mallin koteloita.
   
 46. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Läpinäkyvä kova muovikuori tulee ilmeisesti mukana.
   
  Marsu53 tykkää tästä.
 47. Marsu53

  Marsu53

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
 48. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 490
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä on suojakuori ainakin tuossa meidän testikappaleen paketissa. Toki noissa saattaa olla markkinakohtaisia eroja.

  Edit: Asusin tuotesivuillakin on tuo kuori mainittu.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2019
  Marsu53 tykkää tästä.
 49. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 529
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Kyllä tästä povaisi tulevan myyntimenestys, mutta tuoko tämä sitten esille suuren määrän hajonneita kamera-aparaatteja? Vaikea sanoa. Nykytilanteessa missä parhaimmat puhelimet kilpailevat hyvin hienovaraisilla eroilla, että onko näyttö hieman kirkkaampi kuin toinen ja kontrasti syvempi, niin tällainen aito lippulaivan kaataja on todella tervetullut. 500 € luokassa, mikä tuntuu ainakin minusta hyvältä ylärajalta kun sijoittaa puhelimeen, ei ihan mahdottoman paljon piestävää ole. Sony Xperia XZ3 pyörii tuossa luokassa, myös Huawei P20 Pro ja Xiaomi Mi 9.

  Mikään mainituista ei varsinaisesti ole jäljessä tätä ZenFonea, josko ZenFone 6 edes pääsee kameran puolesta P20 Pron ohitse, ottaen huomioon että kyseisen laitteen hinta voi pian tippua entisestään 400 € paikkeille, joten kannattaa varautua hurjaan kilpailuun onnistuneesta suunnittelusta huolimatta. Akkukesto on oikeastaan ainut ratkaiseva tekjiä kannattaako ostaa ZenFone 6, minkä keston ratkaisee lopulta ohjelmisto. Tuo kameraratkaisu ei lopulta tuo varsinaisia etuja muille kuin somettajille.
   
 50. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 336
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Kameraratkaisun taustalla on somettajien lisäksi myös mahdollisuus päästä eroon näyttölovesta ja reiästä, joka varmaan monelle se tärkein juttu
   
  Lassivv, Jonaz, Marsu53 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.