- Liittynyt
- 14.10.2016
- Viestejä
- 22 377
Intel esitteli aiemmin tässä kuussa ensimmäisiä maistiaisia tulevista Cascade Lake Advanced Performance -palvelinprosessoreista juuri ennen AMD:n tilaisuutta, jossa saatiin vastaavat ensimaistiaiset tulevasta Zen 2 -arkkitehtuurista ja Rome-palvelinprosessoreista. Cascade Lake-AP on kahteen siruun perustuva 48-ytiminen prosessori ja Rome kahdeksaan CPU-pikkupiiriin (chiplet) ja I/O-piiriin perustuva 64-ytiminen prosessori.
Intel julkaisi omassa tilaisuudessaan suorituskykytestejä tulevilla prosessoreillaan, mutta niiden verrokkina oli AMD:n ensimmäisen sukupolven 32-ytiminen Epyc-prosessori. Yhtiöltä saatiin jälkikäteen vielä lisää testituloksia oikean maailman sovelluksista, mutta verrokit olivat samat ja käytetyt asetukset ehtivät herättää jo ihmetystäkin. AMD ei ole tähän mennessä esitellyt testituloksia, mutta paljasti Zen 2:n IPC:n olevan ainakin yhdessä kryptografiaan liittyvässä testissä selvästi Zeniä korkeampi.
Nyt nettiin on vuotanut ensimmäiset väitetyt ulkopuoliset testit kummallakin alustalla. Japanilaisen HKEPC OC Lab -Facebook-sivuille ilmestyi sen moderaattorin toimesta Cinebench-testituloksia kahdesta tulevasta palvelinkokoonpanosta, jotka perustuvat kahteen prosessorikantaan. Kahden prosessorin järjestelmissä Intelillä on Cascade Lake-AP:lla käytössään 96 ydintä ja 192 säiettä, kun AMD:n Rome-prosessorilla vastaavassa kokoonpanossa päästään 128 ytimeen ja 256 säikeeseen.
Testitulosten mukaan kumpikin alusta on ainakin Cinebench R15:ssa hyvin tasaväkinen. Intel-alustan pistesaldo on 12482 pistettä ja AMD:n 12861 pistettä. Cinebenchin mukaan Intelin prosessorin peruskellotaajuus on 2,5 GHz, kun AMD:n alustalla jäädään 1,8 GHz:iin. Käyttöjärjestelminä testeissä toimivat Windows Server 2012 ja Windows 8, jotka kumpikin perustuvat Windowsin koontiversioon 9200.
Tasaväkisistä tuloksista on toistaiseksi mahdotonta vetää johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Tällä hetkellä ei ole esimerkiksi tiedossa, toimivatko prosessorit lopullisilla kellotaajuuksillaan tai edes se, ovatko tulokset varmasti aitoja. Intelin tulosten yhteydessä on myös AIDA64:n muistitestejä yhteensä 24 muistikanavan siivittämänä, mutta vastaavia ei ollut mukana AMD:n tuloksissa.
Lähteet: HKEPC OC Lab @ Facebook, WCCFTech
Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.
Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
Viimeksi muokattu: