Ennen ei ollut lihavia? Datailu syynä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kostaja, 22.10.2019.

 1. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Lihavuusketjussa sivusin tätä aihetta.
  Katselin vanhoja valokuvia ja huomasin yhden asian. Kaikki olivat laihoja.

  Mielestäni tietokoneen käyttö / tv:n tuijotus / istuminen. Työkseen tai huvikseen on terveydelle yhtä vaarallista kuin muffinssit. Välttyäkään siltä ei voi valitettavasti. Jos meinaat oravanpyörää polkea.

  Ennen vanhaan ~100v sitten kaikki olivat laihoja. Lihavia ei ollut missään. Koska ei ollut mitään helvetin foorumeita joihin kirjoitella paskaa päivät pitkät tai turhia somepäivityksiä. Silloin tehtiin fyysistä työtä aamusta iltaan.

  Ihminen on kuitenkin metsästäjä-keräilijä DNAsta rakennettu. Ja luotu liikkumaan. Ei naputtelemaan näppistä.

  Poltettiin 6,000 kcal per päivä. Syötiin kaikki mitä eteen tuli. Ja oltiin terveitä. Kuoltiin nuorempana kyllä.
   
  Toipis tykkää tästä.
 2. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 596
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Mitä vikaa siinä toisessa ketjussa oli kun piti uusi tehdä?

  Lihavuusepidemia johtuu monesta osasyystä, eikä datailu/laiskottelu ole ainut syy. Muita syitä on esimerkiksi ruuan tarjonnan dramaattinen lisääntyminen.

  Sitä paitsi keskuudessamme on aika paljon ihmisiä, jotka harrastavat runsaasti hyötyliikuntaa ja ovat silti lihavia. Esimerkiksi suuri osa hoitajista... Ei se jaloittelu paljon auta kun kahvihuoneessa vedetään koko ajan pullaa napaan. Ja kotonahan ne feastit vasta alkaakin kun sinne pääsee rankan päivän päätteeksi. Pitäähän sitä itseään palkita... :smoke:
   
  hmb ja ttjm tykkäävät tästä.
 3. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Tämä ketju nyt on enemmän istumiselle/datailun vaarallisuudelle pyhitetty. Esim computer neck on täysin uusi ilmiö.

  Tietysti huono dieetti yhdistettynä länsimaalaiseen staattiseen elämäntyyliin on tupla paha.

  Esimerkiksi joku Linus Torvalds on dataillut koko ikänsä.
  Ei nyt varsinaisesti timmissä kunnossa ole.
  Maha roikkuu.
  Ei huvikseen tuota kävelymattoa ole ostanut.

  [​IMG]
   
 4. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 596
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  No joo, toisaalta kuvaavaa on, ettei Linus ole ikäisekseen amerikkalaiseksi/suomalaiseksi edes mikään uber-läski. Aika tyypillinen keski-ikäinen jässikkä. Joten onko datailu nyt sittenkään mikään pyhä pahuus, joka tämän on aiheuttanut... En sanoisi niinkään. Ei tietokoneen äärellä touhuilu asiaa mitenkään auta, mutta aika staattista elämää ihmiset muutenkin elää nykyään.

  Itse olen dataillut melkein koko ikäni, enkä ole ikinä ollut ylipainoinen.

  Suosittelen kaikille, että muistakaa liikkua välillä, älkääkä ylensyökö.
   
 5. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 029
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oli niitä lihavia jo kun valmistivat Englannissa Tower Bridgeä reipas 100 vuotta sitten, kun varmistelivat, että työntekijät on mahdollisimman ohuita. Sillan perustuksien teossa oli niin kuuma, että siinä pärjäsi parhaiten juurikin ohuet ihmiset.


  Miettikääpä nyt esimerkiksi sitä Juhana Vartiaista eli kokoomuksen äänenkannattelija. Läskinen pääkin ja syö selvästikin kaikista pöydistä ja etenkin köyhien pöydistä. Vittumoinen työ niin tietysti turvottaa muutenkin, kun joku köyhä voi nistipäissään vaikka vetää lihoiksi.
   
  Tonnin Seteli ja Albireo tykkäävät tästä.
 6. Toiota

  Toiota

  Viestejä:
  358
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Kyllä, mutta nykyinen yhteiskunta ei toimi ilman naputtelua. Peltoja ei enää käännetä käsin ja koneet tekee kaiken muunkin fyysisen työn.

  Suurin osa työpaikoista on 8-16 istumista tietokoneella tai jossain ohjaamossa, ja jos hyvää palkkaa mielii, niin toimistotyöstä sitä saa huomattavasti enemmän kuin että menet johon paskasti palkattuun ulkohommaan vaikka roskakuskiksi jossa saa sentään vähän jumppaa autossa istumisen lisäksi. Taitaa jokin raksapoika olla kaikkein liikunnallisin ammatti, kun pitää käsin kantaa tavaraa ja naulata niitä kiinni, mutta on tuollakin alalla läskäreitä.

  Ei pidä syödä enempää kuin kuluttaa, se on niin helppoa. Itse olen hieman lihava enkä välitä, nautin hyvästä syömisestä ja herkuttelusta. Ei täällä eletä kuin kerran joten en ala tuhlaamaan vähäistä vapaa-aikaani kuntosaleilla.
   
  vipe ja JuhoN tykkäävät tästä.
 7. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 318
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  :smoke:
   
  Cereal killah ja drealz tykkäävät tästä.
 8. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 097
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan "pikkusen" vaan vetelet mutkia suoraksi tässä vuodatuksessa :D
   
  ttjm, kilroy1 ja bamboozle tykkäävät tästä.
 9. bamboozle

  bamboozle

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  03.07.2017
  En ymmärrä miksi piti tehdä uusi ketju, samaa paskaa vuodatusta kuin toisessa.
   
  hmb ja ttjm tykkäävät tästä.
 10. Heimolainen

  Heimolainen

  Viestejä:
  626
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Ai "pikkuisen" :D

  Ruokaa enemmän saatavilla nykyään. Vähemmän ruumiillista työtä tarjolla. Ei se pelkkä "datailu" ja tv:n tuijotus, mutta ihmiset taas elävät paljon pidempään. Muutenkin elintaso on huomattavasti korkeampi, vaikka vyötäröltä se keissi löytyisikin. Tuo on enemmänkin ruokavalio kysymys kuin datailu ongelma.
   
 11. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 419
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Varakkaat ja koulutetut lihovat vähemmän vaikka heidän työnsä on suuremmalla todennäköisyydellä päätehommia. Rahalla saa hyvää ruokaa, köyhä elää turvottavalla halvalla paskalla. Koulutus lisää myös tietoisuutta ja ymmärrystä maailman menosta ja asioiden välisistä suhteista ja vuorovaikutuksista. Kun lukee lehdistä juttuja johtajista ja vaikuttajista, harvemmat heistä ovat kovin läskejä ja lähes poikkeuksetta sieltä profiilista löytyy urheiluharrastus tai pari.
   
  novoiperkele tykkää tästä.
 12. Heimolainen

  Heimolainen

  Viestejä:
  626
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  oma kokemus kertoisi enemmän tuosta koulutuksesta ja tiedosta yleensä, kuin siitä rahasta. Vihanneksien määrän nostaminen ruokavaliossa ei yleisesti nosta ruuan hintaa. Vähemmän prosessoitua lihaa, niin kyllä se kroppa alkaa pysymään vähän solakammassa muodossa :)
   
 13. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 419
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Kyllä se alkaa tuntumaan kun on vaikka 4-5 hengen perhe ja pienet tulot. Se on vaan halpaa se pakastespydari ja siitä tulee maha täyteen. Eikä lapsetkaan valita.
   
  hmb tykkää tästä.
 14. MasterBlaster

  MasterBlaster

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2017
  Kyllähän todellinen syy on laiskuus eikä raha. Se terveellinen ruoka ei maksa juurikaan enempää einekseen mutta kun sitä tarvitsee tehdä eikä voi vain laittaa mikroon. Kyllähän noi köyhissä läski perheissä huokuu laiskuus, kaikki pitäisi tulla nenän eteen tekemättä mitään.
   
  Robbs, Vaakajenga, JaySon ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 15. Heimolainen

  Heimolainen

  Viestejä:
  626
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  En nyt ihan tiedä paljon se spydäri maksaa, mutta jos haluan, saan n. 10€ tehtyä 2-3 päivää kestävän ruuan meidän neljä henkiselle perheelle. Tuostakin voi vielä varmaan tinkaa, mutta ihan niin paljoa en jaksa alkaa miettimään asiaa.

  Vahva tämä. Jos ei viitsi ottaa selvää, niin turha siitä on muita syyllistää. Tietoa on kyllä saatavilla ihan reilusti. Silti monesti näkee ihmisillä sitä einestä ja hk:n sinistä siinä kärryssä.
   
 16. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 419
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  No halvalla kyllä tulee. En tiedä mistä Prismasta metsästetään alennusaineksia mutta kyllä mulla menee yhden aterian pelkkiin lihoihin se vajaa vitonen kadelta hengeltä. Ja silloin ollaan jauhelihatasolla vasta :D
   
  hmb tykkää tästä.
 17. Albireo

  Albireo

  Viestejä:
  607
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No kannattaisko asialle tehdä jotain? Vaikka aloittaa se laihdutus.
   
 18. Heimolainen

  Heimolainen

  Viestejä:
  626
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Ei tuu metsästettyä alennuksia, mutta satokauden mukaan tulee kyllä valittua aika paljon vihanneksia. Kyllä meilläkin liharuuat maksaa, mutta syödään niitä vähän harvemmin. Menisikö joku about kilo kanaa/kalaa viikossa, punaista lihaa aika harvoin.
   
 19. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 596
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Siis ruokahan tietysti maksaa sitä enemmän mitä enemmän sitä syödään, ja suomalaiset syövät liikaa... SE on isompi juttu kuin hintaerot eri ruoka-tyyppien välillä.

  Jos syö maltillisesti ja välttää gourmet-ruokia (ja ulkona syöntiä), niin eipä ruokaan hirveesti rahaa voi mennä...

  Ja jos nyt yksinkertaistetaan äärimmilleen, niin onhan siinä hinnan suhteen monikymmenkertainen ero, että syökö purkkipapuja vai härän sisäfilettä. Molemmat on kuitenkin proteiinin lähteitä.
   
 20. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  2 294
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onhan tämä jännä nykyään kun vaikkapa ennen oli koulussa(vaikka kun itse oli kasarilla yläasteella) luokassa(about 25-30) yksi tai ehkä kaksi "kiintiötukevaa", nykyään kun katsoo nuorisoa niin pojissa/tytöissä on lihavia vaikka kuinka paljon.
   
 21. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 596
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Joo, kyllä se vaan niin on, että sukupolvi X rulettaa ja on sitä paitsi tutkimusten mukaan älykkäin sukupolvi mitä maa on päällään koskaan kantanut ja näillä näkymin tulee kantamaan. Ihmisen älykkyys kääntyi laskuun 90-luvulla.

  Eipä harmita yhtään että tulin syntyneeksi 70-luvulla, kyllä oli maailmanhistorian kannalta ihan paras aika syntyä. Ihan tekniikan, mutta myös terveyden ja pillun kannalta, muun muassa.
   
 22. ?..

  ?..

  Viestejä:
  934
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Itse kanssa muistan, että yleensä oli n. 1 läski per luokka.
   
  Cereal killah ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 23. bamboozle

  bamboozle

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  03.07.2017
  Mille pitäisi tehdä jotain? Turha laihduttaa jos on jo hyvässä kunnossa :kahvi:
   
 24. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 318
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jonkun kaavion armeijan cooper-tuloksista olen muistaakseni nähnyt, ja siinä käyrä taisi kääntyä laskuun juuri niihin aikoihin, kun ensimmäinen Quake julkaistiin. Sattumaako? :smoke:  Sähköinen viihde (videopelit, tv, suoratoisto, muu netissä roikkuminen) on varmaan yksi tekijä lihavuusepidemiassa, muttei tosiaankaan ainoa. Fyysistä työtä tehdään vähemmän, hyötyliikuntaa on vähemmän, lihottavaa ruokaa on saatavilla ja käytetään enemmän (osittain elämäntyylin muutoksesta johtuen), ja sipsejä, karkkia, limuja ym. "herkkuja" mässätään jatkuvasti, ihan toisella tavalla kuin ennen.
   
 25. kekkonen666

  kekkonen666

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2019
  Ruokaa on paljon tarjolla, se on halpaa, mäkkärit joka kulmas, sokeria kaikkialla. Tarviiko tätä nyt oikeesti ees ihmetellä mistä johtus
   
 26. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 082
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos koirani saisi itse päättää paljonko syö, niin se olisi ihan pallon muotoinen eikä välttämättä pystyisi edes kunnolla liikkumaan. Pätee myös ihmisiin siten että kun entistä useampi voi itse päättää ainakin syömisen kalorimäärän (laatu onkin sitten osittain varoista kiinni) niin lopputulos on se plussapallo. Entisaikoina oli paljon vähemmän porukkaa jolla oli täysi päätäntävalta syömisensä määrään.
   
  iltanen ja tuoppi´ tykkäävät tästä.
 27. ?..

  ?..

  Viestejä:
  934
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Kyllä tarvitsee, koska saatavuus ei tarkoita, että sitä pitäisi ostaa. Lähinnä itsekurin puutoksesta tuo kielii.
   
 28. kekkonen666

  kekkonen666

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2019
  Niin ja tästä aiheesta ei tarvita kahta eri ketjua koska yksikin riittäs mutta kuinkas kävikään.
   
 29. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  580
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Osalla noutajista on geenimuunnos joka vaikuttaa näläntunteeseen, ja siis korreloi vahvasti liikasyömisen kanssa. Tietysti tämä tekee kouluttamisen helpommaksi, koska koira himoitsee makupaloja.

  Samaa geeniä löytyy myös ihmisiltä, mutta sen vaikutusta lihavuuteen ei tietääkseni ole tutkittu. Sen sijaan on vahvaa näyttöä siitä, että vatsan mikrobikanta vaikuttaa voimakkaasti lihoamistaipumuksiin. Todisteita tästä on nähty ulostesiirtojen yleistymisen myötä: normaalipainoinen ihminen on saatanut alkaa lihoamaan nopeasti ulostesiirron saatuaan.
   
 30. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 596
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  (Pätkä-)paasto ilmeisesti vaikuttaa suotuisasti vatsan bakteerikantaan, joten jos systeemit on sekaisin, niin paastoamalla saa tilanteen mahdollisesti resetoitua.
   
 31. pcp

  pcp

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Ihan mielenkiinnosta, mitä teillä syödään?
  Paljon menee kanaa kerralla?
   
  hmb tykkää tästä.
 32. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Ulostesiirroilla nyt tuskin on positiviisia vaikutuksia. Uloste on täynnä toksiineja, joista keho haluaa eroon. Ei siellä ole yhtään hyviä mikrobeja.

  Istumisestahan sanotaan että yhtä vaarallista terveydelle kuin tupakanpoltto.

  Paastossa pääasiallinen vaikutus tulee antigeneesissä eli itsensäsyömisestä. Keho hävittää apoptaasin avulla haitalliset solut.

  Mutta ilman liikuntaa yksi vitun hailee koko paasto.
  Oletetaan BMI35+ neliraajahalpaantunut Tuija.
  Nyt hänelle laitetaan 5-2/48h/... paastot päälle.

  Tuleeko Tuijalle revitty fitnessvartalo? Ei koska liikunta puuttuu.
  Pääseekö Tuija alle BMI25? Ei koska liikunta puuttuu.
  Tuleeko Tuija parempaan kuntoon? Kyllä.
   
 33. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 596
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Aika jännä teoria, että syömättömyydellä ei paino putoa (mihin tahansa lukemaan). Kyllä muuten putoaa. Ihan varmasti putoaa alle BMI25 ja vaikka alle BMI15, jos niikseen tulee.

  Fitness sitä ja fitness tätä. Ei tässä mitään fitness -vartaloa ollakaan tavoittelemassa, vaan jos on painoa aivan liikaa, niin realistinen tavoite on tietenkin normaalipainoisempi kroppa eikä mikään "fitness -vartalo".

  That being said.. Etenkin nuori nainen voi olla hyvinkin missikroppainen, vaikkei hirveästi mitään liikuntaa edes harrastaisi. Eihän sillä missään "fitness -kisoissa" pärjää, mutta elämä on. Siinä ei sitten auta muuta kuin olla kaunis ja hoikka ihan vaan ilman fitness -kroppaa. On se karu kohtalo. Voi voi. Miten sille oikein elämässä käy. Ei varmaan kukaan mieskään halua kauniin ja hoikan naisen kanssa olla, paitsi kaikki. Mutta muut ei halua.

  Ja mitä ulostesiirtoihin tulee, niin paastohan ajaa vähän saman asian tavallaan, eli resetoi mahan mikrobitilannetta. Se tekee myös hormonitoiminnalle kuten insuliinitasoille hyvää.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2019
  Vaakajenga tykkää tästä.
 34. OD.

  OD.

  Viestejä:
  778
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Miksi tästä aiheesta on kaksi ketjua? Pikkasen vedetty taas mutkia suoraksi ja esimerkiksi liikalihavaasta dataajasta on poimittu Lonus Torvalds. Ja onhan tuolla mainittu ällöttävä Juhana Vartiainen joka syö köyhiä. Tää ketju on lukemalla paskaa.

  Saisiko myös noihin mikrobiväitteisiin lähteet, jottei tarvitse pelkästään broscienceen luottaa? Suoliston bakteerikantoihin liittyvät tutkimukset ja löydökset ovat viime aikoina olleet pinnalla ja sieltä voi löytyä ratkaisuja lihavuusepidemiaan.
   
 35. svk

  svk Apua, avatarini on sormi! Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  2 469
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ei sitä paskaa sellaseltaan tyrkätä siirteenä :lol: ulosteesta kun tehdään siirre, niin siitä erotellaan kiinteä aines pois ja tehdään bakteereita sisältävä liemi, mikä suihkutetaan siirteen saavan suoleen. ja mihin väite "ei sisällä hyviä bakteereja" perustuu? Ulosteen massasta on erilaisia mikrobeja useampi prosentti ja ne kaikki pahoja?
   
  Tonnin Seteli ja JaySon tykkäävät tästä.
 36. Alceste

  Alceste

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  19.01.2017
 37. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 269
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No sittenhän se on just niin.

  Huolimatta siitä, että ulosteensiirrolla on saatu aikaan tuloksia, ja kumma olisikin jos ei saataisi.
   
 38. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 154
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kyllä lihavuutta on ollut aina. Niin kauan, kuin tämä ylimääräisen energian muuttuminen rasvaksi on ollut totta. Talitintti on varmaan yksi ihmisen kaukaisemmista sukulaisista kärpästen ja koralliriuttojen jälkeen ja rasvakudos on sillekin totta. Alkukantaiselle ihmiselle tuo on merkinnyt yllättävää ja ravinnerikasta piikkiä.
  Myös tavallista hivenen huonompinakin aikoina ollut lihavuutta. Se johtuu auktoritääristä, ettei kaikki etusijalla ruokapöytään menevät osallistu metsästämiseen tai mihinkään fyysiseen työhön.
   
 39. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  9 419
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Onko vanhemmilla ylipäätään enää kontrollia teinien pelailuun ja datailuun vai onko homma täysin lapasesta? Jos on ostettu itselle iltaisin rauhaa lyömällä tabletti käteen leikki-ikäiselle niin saa toki syyttää itseään.
   
 40. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Kyllä näkisin lihavuudessa suoran korrelaation ruutuaikaan/datailuun.
  Poikkeuksia on toki esim tämän foorumin käyttäjä Erkki datailee paljon ja on silti revityssä kunnossa. :vihellys:
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2019
 41. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 596
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kyllä tällainen korrelaatio on olemassa, mutta on lihavuudella korrelaatiota muihinkin asioihin. Kuten esimerkiksi hyötyliikunnan vähentymiseen, ulkona syömisen lisääntymiseen, ruuan suhteellisen hinnan halventumiseen, "kehopositiivisuusliikkeen" yleistymiseen, ja niin edelleen...
   
  Tonnin Seteli ja Ormu tykkäävät tästä.
 42. Kostaja

  Kostaja

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2019
  Paastot ja dieetit päättyy joskus. Tietysti jos paastoaa koko loppuelämänsä niin silloin paino tippuu varmasti. Liikalihavat cheatdayna pystyvät helposti vetäisemään 10,000kcal ja taas on paastottavaa pois.

  Sairaalloisesti liikalihavat, joilla on diabeteksen esiaste, metabolinen oireyhtymä ja vaikka mitä. Heille paasto voisi toimia sysäyksenä oikealle uralle.

  Nämä liikuntaa harrastamattomat naiset nyt ovat laihaläskejä. Kuka tykkää kuka ei.
   
 43. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 596
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Laihaläskin ja fitness-tähden välimaastossa on olemassa sellainen variaatio kuin "normaali". Kun hoikka ihminen hieman liikuttaa itseään elämän askareissa, niin se usein riittää siihen, että näyttää terveen tasapainoiselta, eikä miltään "laihaläskiltä".

  Itselläni on jonkin verran kokemusta erilaisista naisista, ja muutama tuollainen "laihaläski" on sattunut kohdalle. Niillä iho roikkui siihen malliin että hankala oli saada edes tukevaa otetta vartalosta. Mutta suurin osa hoikista naisista on mennyt tuohon "normaali" -kategoriaan, riippumatta siitä onko liikkunut mitenkään erityisen paljon. Ihan riittävän pinkeitä ovat olleet.

  Miehille saattaa laihaläskisyyden välttely olla hieman helpompaa, koska lihasmassaa on luonnostaan enemmän.
   
 44. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 269
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Saattaa jäädä aika monelta tuo määrä syömättä haasteenakin, eikä kilpa- ja haastesyöminen ole mikään läskien laji. En nyt tarkoita ihan suurimpia pakettiauton kokoisia himoläskejä, joiden on ollut lihoakseen pakko syödä noin paljon jo keskimäärinkin. Aika iso läski voi kuitenkin olla, vaikka söisi normaalipäivänä alle 4000 eikä olisi mitenkään kykenevä syömään läheskään 10 000 edes pakottamalla saati vahingossa irstaasti mässäillen.

  Toki yhtälöä aika paljon kallistaa se, jos hurjat energiamäärät tulevat nesteistä. Mutta ei se valtavan limu- ja kaljamäärän rajoittaminen syöntipäivänä ole vaikeinta. Vaikeampaa on luopua niistä kokonaan tiukan dieetin päivinä. Samoin kuin safkojen kohdalla. Luulenpa silti, että vapaan syönnin päivä on useimmille läskeille melko vapauttavan tyydyttävä konsepti myös ilman niitä läskinesteitä pelkällä fätöllä.

  Korkeaenergisillä nesteillä lihoo pahasti. Ainakin sillä perheenjäsenenä(tuvassa?) pidetyn lehmän maidolla, jota riittää lasillinen tuplamaratoniin. Sitä kun huitaisee samaa tahtia kuin se amerikkalainen setä joka joi yli kymmenen jättipulloa HFCS-limuja päivässä, niin kasvaa laihaläskikin muutaman viikon aikana vähintään ison Vanin kokoiseksi. Toista se on nykyään kun kunnan ainoa eläinlääkärikin on perverssi.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2019
 45. meridian

  meridian

  Viestejä:
  401
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Hoitajien painoon liittyen nostaisin esiin vielä vuorotyön ja sen tuomat haasteet painonhallinnalle.
   
 46. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 596
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Parikymmentä vuotta sitten vuorotyö ei ollut mikään ongelma hoitajien tai muidenkaan painonhallinnassa... On se jännä juttu.

  Yksi minkä olen huomannut viime vuosina, niin nykyään Lidlin myyjätkin on pääasiassa läskejä. Kovaa vipeltävät pitkin myymälää ja saavat siis paljon hyötyliikuntaa, mutta silti ovat läskejä. Vielä joitakin vuosia sitten olivat hoikkia verrattuna ympäröivään väestöön, mutta nyt ei näin enää ole. Mun otanta on toki rajallinen, mutta tällaisen muutoksen olen huomannut ihan selvästi niissä myymälöissä, joissa asioin.
   
 47. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 269
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä minä muistan, että hoitajat olivat melko läskiä porukkaa jo 20 vuotta sitten. Taksikuskeista puhumattakaan.

  Ei se vuorotyö ennenkään ole terveellistä ollut. Jostain syystä se altistaa läskiytenä näkyvälle ylensyömiselle ja käsittääkseni myös alkoholin suurkulutukselle ja tupakoinnille. Ja aiheuttaa mitattavaa terveyshaittaa niillekin, joilla ei ole näitä muita pahoja tapoja.
   
 48. meridian

  meridian

  Viestejä:
  401
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Ei oo itsellä tarkkaa tietoa millaista oli 20v sitten, mutta luulisi, että valvomisen vaikutus hormonitoimintaan ja sitä kautta alttiuteen lihoa on silloinkin ollut kutakuinkin samanlainen.
   
 49. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 596
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Suomalaiset olivat kautta linjan huomattavasti hoikempia 20 vuotta sitten kuin nykyään, ja itselleni on 1990-luvulta jäänyt lähinnä mieleen nuoret kisakireät opiskelijahoitsut, vanhoista mummohoitajista ei niin ole muistikuvaa. ;)

  Sitä paitsi eihän kaikki hoitajat edes tee vuorotyötä. Terveyskeskuksissa hommia tehdään usein noin kahdeksasta noin neljään. Sairaaloissakin se riippuu ihan sun työnkuvasta.

  Näinhän se varmaan teoriassa onkin, mutta käytännössä joskus 1980-1990 -luvuilla lihavuus oli huomattavasti harvinaisempaa kuin nykyään. Ei ollut mitään sellaista ammattiryhmää, jossa ihmiset olisi olleet järestään lihavia.

  Eikö muuten olekin jännä juttu, että hoitajia on kutsuttu leikkisästi "sisar hento valkoisiksi"? Paino sanalla HENTO. Eivät ole kovin "hentoja" enää... :smoke: