Elisa haluaa eroon ADSL-liittymästä, Saunalahti Kotikuitu ja Telian kaapeliverkko

Viestiketju alueella 'Internet, tietoliikenne ja tietoturva' , aloittaja Rensu, 07.05.2019.

 1. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Elisalla tuntuu olevan kova halu päästä eroon ADSL-liittymistä. Pari viikkoa sitten Elisan nettiliittymämyyjä soitti ja tarjosi vanhanaikaisen ja epäluotettavan ADSL-liittymän tilalle 4G liittymää samaan hintaan. No en todellakaan ollut kiinnostunut, Elisan heikko 4G-kuuluvuus, katoavat tarvittavat palvelut jne ja se ettei ADSL-liittymässä ole ollut oikeastaan yhtään katkoksia. Myyjä lopetti asian siihen.

  Viikon päästä tuli Elisalta kirje, odotin että siinä on ilmoitus ADSL-liittymän irtisanomisesta. Mutta ei, se oli "Tärkeä asiakastiedote":
  No ADSL-liittymien myynti täällä loppui jo 12 vuotta sitten, ei sinänsä mitään uutta. Kirjeessä tarjottiin samaa 4G-pakettia mitä puhelinmyyjäkin oli tarjonnut.

  Tähänastisessa ei ole vielä mitään erikoista, mutta eilen sain puhelun Elisan "tekniseltä myyjältä". Kertoili taas että ADSL-liittymä on vanhentunutta tekniikkaa ja plää plää plää... Mutta nyt ei tarjottukkaan 4G-liittymää, vaan Saunalahti Kotikuitua tekniikkana kaapeliverkko. Tässä vaiheessa olin hieman hölmistynyt koska taloyhtiö on Telian kaapeliverkossa. Sanoin että kokemukset Telian Kaapelinetistä ovat sen verran heikot, ettei kiinnosta. No kovasti vakuutteli, että kun tarjolla on 1000M liittymä niin kovin kaukaa yhteys ei voi tulla. Tovin keskustelun jälkeen sovittiin että soittelee ensiviikolla uudelleen.

  Naapurin kanssa keskusteltiin niin Elisan myyjä oli myynyt samaa "Kotikuitu" liittymää kaapeliverkon kautta hänellekkin. Ja myöskin saatavuushaku ilmoittaa että tälläinen liittymä olisi saatavissa osoitteeni. Miten tämä on mahdollista kun alueella on Telian kaapeliverkko? Todennäköisesti Elisan saatavuushaku on seonnut, kun viime syksynä vetivät kuidun naapurissa olevaan KAS:n taloon ja sinne tuo tuote on oikeastikkin saatavilla.
   
 2. edup

  edup

  Viestejä:
  1 729
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Elisalla on sekava nimeämiskäytäntö, ja tuo kotikuitu voi tarkoittaa useampaa eri tekniikkaa. Jos Telialla on siellä kaapeli, oletan että Elisa tarjoaa kotikuitua VDSL2-tekniikalla, mikä käytännössä on puhelinlinjan kautta, ei kaapeliverkon. Itsekin tässä alkuvuodesta vaihdoin DNA:n kaapelin korttelikuituun (eri tuote kuin kotikuitu mutta silti VDSL2) kun halvalla sai, ja ollaan toistaiseksi oltu ihan tyytyväisiä.
   
 3. Dzeeta

  Dzeeta

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On toisaalta sääli, miten vanhat ADSL -liittymät tuolla tavalla lopetetaan ja tilalle tarjotaan langatonta yhteyttä. Ymmärtäisin, jos langattomilla olisi hyvä viive, oma kaista ja nopeudet eivät olisi ruuhkasta sekä säästä kiinni.
   
 4. Serke

  Serke

  Viestejä:
  755
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Vanhoihin kuparilinjoihin ei haluta enää upottaa ylläpitokuluja, jotka vain lisääntyy lähitulevaisuudessa. Periferiassa tuo ADSL-liittymien lakkauttaminen on pitkälti sähköyhtiöiden saneerauksista johtuva lieveilmiö, kun vanhat linjat puretaan pylväineen pois, niin siinä samassa rytäkässä katoaa ne puhelinlangatkin.

  Uutta infraa kiinteille yhteyksille on rakennettu laiskanlaisesti ja moninpaikoin ei välttämättä ollenkaan, joten operaattorille se halvin ja varmin vaihtoehto on myydä se 4G.
   
 5. Dzeeta

  Dzeeta

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näinpä. Enemmänkin siis harmittaa ettei sitä uutta kuituyhteyttä haluta kovin aktiivisesti rakentaa vähänkin harvemmin asutulle alueelle, koska siellä ei ne dollarit pyöri. Osaltaan vaikuttaa taas kaupungistumiseen.
   
 6. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saatavuuskysely tosiaan tarjoaa kaapelimodeemia kylkeen ja tarjolla on myön 1000M liittymä, joten kyllä se kaapelin kautta olisi tulossa, paitsi ei tietenkään ole. Elisa lopetti kiinteiden liittymien myynnin Rovaniemelle muistaakseni 2007 vuonna, joten tuskin niillä hirvee hinkua on alkaa rakentamaan VDSL2 liittymiäkään. Nyt kun löysin tuon tiedotteen että Rovaniemen KAS:n asuntoihin on vedetty Elisan kuitu ja tosiaan naapurissa on sellainen niin uskoisin että saatavuuskartat sekoilee. Tietysti voisihan tuon kiusallaan tilata...:vihellys:

  Tosiaan itsellä on ollut tämä ADSL liittymä syksystä 2005 asti ja välillä kuukausi maksu kävi yli 50e, joten veikkaan ettei taida DSLAMissä olla montaa asiakasta. Ei se ihme että tämmöinen liittymä halutaan hävittää.:p
   
 7. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 110
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vanhemmille tuli tuollainen kirje myös. Kirjeessä mainostettiin 4G-liittymää eikä sinänsä puhuttu ADSL:n lopettamisesta, mutta alueen puhelinverkko on kaiketi Telian, ja Telia lopettaa lankapuhelinpalvelut alueella lähiaikoina. Kuitua ei näillä näkymin ole tulossa.
   
 8. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viime syksynä ku kuitua piilotettiin tuohon 100 m päähän, kuvittelin että se on Napapiirin energian ja veden (NEVE) hommia, ku niillä on kohtuullisen kovaa vauhtia tulossa kuitua pitkin kaupunkia. Mutta nyt selvis että naapuriin tulikin Elisan kuitu, ihmetyttää vaan että miksei Elisa edes tiedustellut lähistön taloyhtiöiltä olisiko kiinnostusta. Olisi kuitenkin ollut 150 m kaivamisella meidänkin taloyhtiön teknisessä tilassa.

  NEVElle on pistetty tarjouspyyntö kuidunvetämisestä taloyhtiöön, saa nähdä koska tarjous tulee...

  Juu, kirjeessä ei suoranaisesti sanota ADSL:n lopettamisesta, tekninen myyjä sillä enemmänkin "uhkaili". Tosiaan täälläkin lankapuhelinverkko on Telian.
   
 9. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 064
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kannattaa olla varovainen tuon saatavuuden suhteen.

  Pari vuotta sitten Elisan sivu ilmoitti, että sen aikaiseen osoitteeseeni on saatavana kaapeliyhteys. Tilasin, pistin purkin kiinni ja odotin.

  Viikkoon ei tapahtunut mitään ja soitin aspaan. Lopulta päädyin keskustelemaan puhelimessa toimimattomuudesta jonkun backend-teknikon kanssa (joka ei asiakkaita suoraan neuvo vaan hoitaa taustajärjestelmiä tjsp). Lopulta selvisi, että kyseisessä osoitteessa ei ole eikä ole koskaan ollutkaan Elisan kaapeliyhteyksiä.:facepalm:

  (Muistaakseni antoi vinkin, että jos kaapeli-tv:ssä näkyy Elisan bonus/testikanava tietyllä kanavapaikalla niin myös kaapelinetin saa heiltä silloin)

  Telialta sitten sai 100/10 kuidun kympillä kuussa :smoke:
   
 10. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 450
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Osa ongelmaa voi olla se, että ADSL laitteita ei enää saa ja vanhat laitteet alkavat hajoilla ja loppua.. Firmoissa noita ei ole varaa korjata. Laitteet vaihdetaan uusiin.
   
 11. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  1 932
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Ja nykyään suurinosa/kaikki VDSL2 DSLAMit sisältää myös ADLS2:sen eli ei ole järkee enään asentaa mitään muuta jakamoihin.
   
 12. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä tapauksessa Elisalla ei taida olla pienintäkään halua vaihtaa DSLAMiä enään jos sattuu hajoamaan. Olisi hauska tietää onko siinä muita tilaajia ku meikäläinen.
   
 13. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tutulle tarjottiin puhelimessa 4G:tä tilalle paikkaan jossa tiedossa että ei toimi kunnolla. Myyjä väitti että ADSL lakkaa 30pv päästä pelaamasta ellet nyt ota.

  Kaveri löi luurin korvaan. Kai ne ilmoittelee kun meinaavat oikeasti katkaista linjan.
   
 14. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 450
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eikös tuo jo ilmoittanut, että lakkautuu siis 30 pv päästä! Miksi soitella enää uudestaan?
   
 15. Rensu

  Rensu

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ELISAN YLEISET SOPIMUSEHDOT KULUTTAJA-ASIAKKAILLE:
   
  Merkava tykkää tästä.
 16. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Meinaakko että ilmoitus tulisi niiden finninaaman puhelinmyyjän soitolla jos palvelun aikovat katkaista?
   
  Rensu tykkää tästä.
 17. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 450
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Puhelinfirma, ja jos tallentavat puhelun, niin voivat todistaa tarvittaessa, että perille meni.
  Ilmoitus, kun ilmoitus.
   
 18. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Rensun viestistä yllä asia selviää. Ei mitään tämäntyyppistä palvelua puhelimella irtisanota.
   
 19. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 450
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kirjallinen ilmoitus on hyvinkin voinut jo lähteä, halusivat vain varmistaa, että asia on tiedossa.