Elisa aloitti ensimmäisenä suomalaisoperaattorina 5G-liittymien ennakkomyynnin

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 30.04.2019.

 1. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  972
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kestävämpi ratkaisu olisi että ihmiset ostaisi kiinteitä yhteyksiä kotiin eikä yrittäisi mobiilinetillä elää väkisin.
   
  Ihmemies, Dudem ja njake tykkäävät tästä.
 2. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 797
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Niinhän se olisi. Vaikeaa se vain tahtoo olla se kiinteän yhteyden ostaminen kun esimerkiksi vanhempien asunnolle Telia ei enää suostu myymään edes sitä 8/1 ADSL liittymää vaikka maassa on hyvät kaapelit, kukaan ei myy kuituliittymiä alueelle ja kaapelitelevisiota ei ole alueella eikä saa edes kaapelitvnettiä.

  Siinä sitä sitten voi pohtia miksi mobiiliverkot ovat tukossa.
   
 3. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 219
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Turha on kuvitella, että operaattori myy varsinkaan yhtäkään kuluttajaliittymää tukarilla olevasta kuitukaapelista. Kun niitä käytetään tukarin lähtevään liikenteeseen ja eikä siellä ole välttämättä vapaita kuitujakaan käytössä. Eli operaattori myy yhteyden lähimmästä vapaana olevasta pisteestä ja eivät välttämättä anna lupia sen kaapelin kaivuuseen.

  Taloyhtiö saattaa saada ostettua ehkä sen yhden parin, muttei siltikään.
   
 4. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  433
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Meilläpäin Sonera osti paikallisen verkkoyhtiön ja veti kylmästi pari vuotta sitten asennetut kaapelit poikki meistä eteenpäin ja pakotti kaikki risteyksen toisella puolella asuvat siirtymään valitsemaansa mobiiliyhteyteen:dead:

  Siinä on paha ostaa kiinteää jos kukaan ei sellaista pysty tarjoamaan:(

  Meille onneksi jäi mahdollisuus kiinteään.
   
 5. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  972
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toki eri asia seuduilla missä ei oikein vaihtoehtoja ole mutta ihmiset ostelee mokkuloita kaupunkien keskustoissakin vaikka tarjolla olisi kuitua ja muuta kivaa.
   
 6. Age of Computers

  Age of Computers Wololo

  Viestejä:
  958
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minkälainen tuo kiinteä yhteys on? ADSL, VDSL, kamo?
   
 7. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  557
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  FACT CHECK: Did a 5G Cellular Network Test Cause Hundreds of Birds to Die?

  Foliohattuja ja salaliittoteoreetikkoja riittää aina, ja nykyään disinformaation jakaminen on helppoa. Jää jokaisen omalle vastuulle ottaa selvää, pitääkö jonkin random nettisivuston tai youtubekanavan uutisina syöttämä tarina paikkansa vai ei. Nämä sähköyliherkkyyksistä ja kaikenmaailman radiosäteilyn vaaroista paasaavat on samaa seurakuntaa flat earth-hörhöjen kanssa. Tieteellisiä todisteita heidän väitteidensä paikkansapitämättömyydelle löytyy helposti, mutta kun vielä helpommin löytyy se salaliittoteorioita ympäriinsä saarnaava youtubekanava tai nettisivu.

  Lähdekritiikkiä pitäisi opettaa nykyään huomattavasti enemmän. Myös aikuisille.

  Yliopiston tms. tekemä tieteellinen tutkimus on varsin luotettava tiedonlähde. "conspiracyvids758324":n julkaisema video Youtubessa ei ole luotettava tiedonlähde. Esim. tuo radiationhealthrisks.com näkyy olevan jonkin konsultointifirman omistama sivu, ja sivulla esitellään erilaisia tapoja joilla "suojautua" säteilyltä. Ja sivun alalaidassa todetaan, että firma saa rahaa kun se ohjaa ihmisiä ostamaan näitä tuotteita, joita se sivustollaan hehkuttaa. Pikaisella vilkaisulla hupaisin sivuston mainostama tuote on "Aulterra EMF neutralizer", joka on pieni tarra joka liimataan puhelimen takakanteen. Sivuston mukaan tämän tarran "musteessa oleva paramagneettinen kidematriisi neutraloi ja harmonisoi puhelinten ja muiden laitteiden aiheuttaman epäkoherentin ja epäluonnollisen säteilyn luonnolliseksi, koherentiksi säteilyksi, joka ei vahingoita ihmisen DNA:ta." Kuulostaa tosi legitiltä tuotteelta, varsinkin kun se "testien" mukaan suojaa koko ihmiskehon kaikelta harmilliselta sähkömagneettiselta säteilyltä :D Toisin sanoen tuo sivusto mainostaa höpöhöpötuotteita hyväuskoisille hölmöläisille. Sama konsulttifirma omistaa myös toisen, täsmälleen samalla pohjalla tehdyn sivuston, joka mainostaa valmiustuotteita erilaisten hätätilojen varalle. Ja taas kassaan kilahtaa rahaa, kun joku klikkaa mainoslinkkiä.
  Lisätään vielä, että googlaamalla 3G:n tai 4G:n vaaroja saa ihan samanlaisia tuloksia; sivustoja jotka varoittelee että 3G tai 4G aiheuttaa syöpää, ADHD:ta, autismia, osteoporoosia, alzheimeria ja ties mitä muuta, PAITSI jos käytät sitä heidän suosittelemaa tuotetta jolla suojautua säteilyltä.

  Ehkä vähän off-topiccia, mutta tarkistakaa hyvät ihmiset ne lähteet joista uutisia luette.

  Mitä tulee itse 5G:hen, niin sitä päivää odotellessa kun se tänne Varkauden keskustan liepeillekin saadaan. Tähän taloon ei saa ADSL:ää, ei saa kaapelia, ei saa kuitua. Pelkät mobiiliyhteydet, ja 4G:n vauhti kyykkää iltaisin niin alas että youtuben fullhd-videot ei tahdo pyöriä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2019
  Mjortten, Varjoissa, murdoc ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 8. JoonaxPeke

  JoonaxPeke

  Viestejä:
  1 252
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  Itse tyytyväinen ainakin 4G mobiiliin ja odotellaan mitä 5G pitää sisällään toki varmaan uuden modeemin osto silloin tulee.. Itellä omaan taloon saisi vain kiinteän telian mutta heidän palveluita ja laajakaistaa en halua pitkällä tikullakaan. Itsellä elisan 4G mobiili netti ja riittää netflixille, peleihin, youtubeen ja kaikkeen mihin tarviikin ja 14.90€/kk ei ole paha kun täysi nopeus käytössä.
   
 9. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  433
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Valokuitu. Tämä on melko uusi asuinalue, jonne oli vedetty kuitu valmiiksi kaikille tonteille, niin onneksi pitivät nämä käytössä.
   
 10. Technarchy

  Technarchy

  Viestejä:
  2 210
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Mahtaako näillä tehty ollenkaan eläinkokeita, ennenkuin siirrytään laajamittaiseen ihmiskokeeseen? Montako reesusapinaa ne näillä on steriloinut jne.?
   
 11. SandWiz

  SandWiz

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sama homma täällä. Elisan 4G pelannut koko reilu 2v asumisajan aina nopeuden puolesta 50 - 100 välillä niin eipä tässä oikein osaa kiinteää edes kaivata. Yhteyskatkoja ei ole ollut kertaakaan vaan homma on toiminut kuin se kuuluisa junan vessa, matkaa tukiasemaan noin 500 metriä ja hyvin pelaa täystiilitalostakin ilman lisäantenneja. Kiinteänkin kyllä saa, mutta kun ne kovimmat fps- peliajat on jo takanapäin niin se kiinteä tarkoittaisi hitaampaa nopeutta ja kalliimpaa hintaa. Ainoa etu olisi hivenen paremmat pingit, mutta kun nämä nykyiset 4G:n tarjoamatkin riittää täysin satunnaisiin csgo ja pubg sessioihin kun ei hampaat irvessä enää väännetä.

  Mitä 5G:hen tulee niin sitä nyt saa varmaan helposti odotella lähemmäs vuosikymmenen, että sellaisen omalle asuinalueella saa.
   
  JoonaxPeke tykkää tästä.
 12. JoonaxPeke

  JoonaxPeke

  Viestejä:
  1 252
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  Itellä talon katolla tukiasema niin hyvä. Toki 1960 tehty talo ja ei mitään ongelmaa huawein purkki hoitanu hommansa hyvin.
   
 13. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 219
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Näissä on vaan se juttu, että noiden lähettimien keila on suunnattu vähän eri suuntaan kuin talon sisälle.
   
  JoonaxPeke tykkää tästä.
 14. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itse varastan naapureiden 4g taajuudet kotona ja matkoilla käyttämällä useampaa liittymää. Speedify vpn palvelu nitoo ne kätevästi yhteen, mutta halpaa se touhu ei kylläkään ole.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2019
 15. Manager2k

  Manager2k Tukijäsen

  Viestejä:
  684
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Paljon saa vettä Vantaanjoessa virrata että tänne toispuolelle jokkee yltää 5G. Toi Helsingin peittoalue on ihan vitsi ja siinäkin karmee katvealue keskellä. :lol:
   
 16. Fenotype

  Fenotype Tukijäsen

  Viestejä:
  973
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuohon taajuuksiin ja lähetystehoihin, olisiköhan tutkimusta tehty mehiläisillä. Kun parit mehiläistarhan omistajat eivät päästä pesän lähelle jos matkapuhelin on päällä...

  Youtube videossa on perjantai-dokkari jossa perheen Naisen keho on kehittynyt sähköyliherkäksi (lienekkö kyseiseltä henkilöltä on kehon sähköimpulssi järjestelmä mennyt rikki, harmi kun lääketiede ei tiedä mistäkohtaa pitäisi ja mitä olisi leikattava).
  Yle Areena
  Julkaistu 1.5.2019
   
 17. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 217
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ongelmahan tuossa on se, että tuokaan nainen tuskin on sähköyliherkkä. Sokkotestien takia tuo on luokiteltu mielenterveyden ongelmaksi.
   
 18. JaniKari

  JaniKari

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Jos nuo oireet syyt olisi sähkö niin sokkotestin järjestäminen olisi todella helppoa. Kunnes kukaan ei läpäise uskottavaa sokkotestiä niin kyllä sähköyöiherkkien todennäköisin syy on mieli ja hoidon pitäisi keskittyä siihen.
   
 19. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 926
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tunsin joskus erittäin sähköyliherkän ihmisen. Mikroa ei voinut mitenkään käyttää ja pesukonekin aiheutti ongelmia.
  Ko henkilö parantui sähköyliherkkyydestään. Tuli nimittäin rankka dementia. Sen jälkeen mikään sähkölaite ei enää haitannut mitään.
   
  Juha Kokkonen, LaDeX ja Kepe tykkäävät tästä.
 20. pete874

  pete874 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  07.10.2017
  En edes ymmärrä miten joku voi uskoa tuohon.

  Edit: Ton naisen koko olemuksesta ja puheista huomaa ettei sillä ole pääkopassa kaikki hyvin. Surullista
   
 21. Fenotype

  Fenotype Tukijäsen

  Viestejä:
  973
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  ylellä näköjään uskovat lol :rofl:
   
 22. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 042
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Suomessa sympatiseerataan luulosairaita jostain syystä. Tulee heti mieleen taannoinen Jimm'sin keissi, missä Tukes oli ruvennut soittamaan suuta jonkun ikkunallisen tietokonekotelon myynnistä, koska sellaiseen koteloon kasattu tietokoneen virtalähde tuottaa enemmän sähkömagneettista säteilyä ympäristöön ikkunan vaimentaessa sitä vähemmän kuin alumiinipaneeli.

  Eli nämä uskomukset eivät liity täällä pelkästään perus tallaajiin, vaan myös ihan Tukesin virkamiehistöstä löytyy folion suurkuluttajia.
   
 23. JaniKari

  JaniKari

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2016
  Ylen artikkelissa annettiin ymmärtää että Suomessa on asiat huonosti kun valtio ei kustanna foliohattuja sähköyliherkille. Ruotsi ja Norja ilmeisesti osallistuu näihin kuluihin.
  Suomessa sähköyliherkien oireet saavat ympäristöherkkyysdiagnoosin. Minusta aivan hyvin lääkärit voisivat antaa luulosairausdiagnoosin koska yhtään tieteellistä näyttöä mistään muusta ei ole sähköyliherkkien kohdalla. Tämä edistäisi paranemista koska päästäisiin hoitamaan syitä eikä oireita. Kannattaa muistaa että luulosairaankin tuntemukset ovat aitoja, tunteiden syyt vain ovat mielessä.
   
 24. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuotteiden EMC testaukset eivät ole mikään luulosairaus, vaan ihan todellinen juttu.
   
 25. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  557
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Joo ja tiedätkö mistä syystä niitä testejä tehdään? Siitä, ettei muut laitteet ottaisi häikkää sellaisesta laitteesta, josta vuotaa liikaa sähkömagneettista säteilyä.

  Electromagnetic compatibility (EMC) is the branch of electrical engineering concerned with the unintentional generation, propagation and reception of electromagnetic energy which may cause unwanted effects such as electromagnetic interference (EMI) or even physical damage in operational equipment. Also, it is the ability of an equipment or system to function satisfactorily in its electromagnetic environment without introducing intolerable electromagnetic disturbances to anything in that environment. The goal of EMC is the correct operation of different equipment in a common electromagnetic environment.

  Koko hommalla ei ole mitään tekemistä jonkun "sähköyliherkkyyden" tai muun vastaavan kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2019
 26. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Niin. Mitä sitten? Ei tukes varmasti ole riehaantunut ihmisten terveyden takia.
   
 27. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  557
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  No mikä se sinun pointti sitten oli?
   
 28. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Että tukesin virkamiehillä ei ole mitään luulosairautta, vaan hyvä syy riehua. Spede se tässä korkeintaan asiaa on rinnastanut sähköyliherkkyyteen.
   
 29. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  557
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Niin, ne on riehunu siksi että jos tuote säteilee liikaa niin se voi häiritä muita laitteita. Sinun alkuperäisestä viestistä sai sen kuvan, että EMC-testausta tehdään sen takia, että "sähköyliherkät" sun muut ei saisi niistä jotain kohtauksia.
   
 30. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 926
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Huomattavasti riippuu, minkälaisen häiriönlähteen sinne koppaan pistää ja miten säätää sen häiriönlähteen asetukset. Melkoisen turhaa käydä avautumaan jostain kopasta. Ainoastaan silloin voi olla syytä, JOS sen kopan teknisissä tiedoissa on ilmoitettu joku vaimennus ja se on päin honkia.
   
 31. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ai sai. Mistä kohtaa? Jospa ei luettaisi enää rivien välistä jatkossa
   
 32. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 042
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Muistelisin, että kun tuosta asiasta vinkattiin niin siihen liittyi juuri foliohattuilu eikä mikään perus EMC-testaus. Muutenkin, eikö ne virtalähteet testata eikä mitään ikkunallisia koteloita. Minkä tahansa virtalähteen voi kääriä vaikka vessapaperiin pöydälle eikä se aiheuta häiriöitä muissa laitteissa; jos sen sijoituspaikka vaikuttaisi tähän jotenkin niin koko -lähteelle tuskin heruisi CE merkintää.

  Mutta menee turhan paljon ohi aiheen. Pitänee jatkaa salaliitto- ja reptiliaaniketjussa.
   
 33. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 685
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Palaillaanpas sitten uutisen aiheeseen...
   
 34. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 926
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Virtalähteen pitää lähinnä käyttäytyä verkkoon päin nätisti (oikeanlainen kuorma ja eikä saa työntää häiriöitä (ESim hakkuritaajuista häröä)).
  Emolevy (etupäässä) lähettää varmasti häiriöitä ympäristöön lukuisilla taajuuksilla ja sen aiheuttamaa "mekkalaa" vaimentaa sitten se koppa.. varmasti aiheuttaa jonkinverran 5G taajuuksillekin erinäistä kohinaa ja kun varsinkin suuret taajuudet läpäisevät seinät huonosti, niin paikallinen häiriölähde voi vaikuttaa vastaanottoa haittaavasti, rajatapauksissa.
  ---------------------------------
  Tukeekos mikään kaupasta saatava päätelaite muuten 5G:tä juuri nyt? SIIS saako niitä muilta, kuin Elisalta?
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2019
 35. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Direktiivin ja sitä kautta lainsäädännön mukaan myytävän kuluttajatuotteen pitää täyttää sille asetetut rajat. Eli tarkalleen ottaen koko kone pitäisi testata, mutta varsinkaan jonkun Jimssin kiinakoneen kanssa näin tuskin on. Toisaalta eipä niitä testejä mikään pakko ole tehdäkkään, koska riittää kun valmistaja vakuuttaa asian olevan kunnossa. Periaatteessa sen olisi hyvä perustua testaukseen, mutta on täällä suomessakin ihan yleistä luottaa komponenttien ce-merkintöihin.

  Mitä tulee tähän tapaukseen. Niin et nyt kerro miksi tukes on asian edes ottanut käsittelyyn. Onko tehty valitus tai jotain?
   
 36. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Niin. Sori jos unohdin jo vastauksen, mutta olikos teidän tarkoitus kokeilla siellä toimituksessa sitä ennakkotilattavaa vekotinta? Vaikka 5g on harvojen herkkua vielä pitkään, niin se voi olla ihan kelpo peli myös 4g:lle tuettujen standardien ja signaalitekniikoiden suhteen. Toisaalta viitsisi itse lähteä testaamaan 800 euron vekotinta, jos ei se tuo yhtikäs mitään hyötyä.
   
  TunTuri ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 37. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 685
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei nyt ainakaan tästä kyseisestä Huawein laitteesta ole vielä mitään suunnitelmia, eikä myöskään tuo kuuluvuus yllä vielä tähän Kalevaan asti.
   
 38. Stringer

  Stringer ╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ Premium+ ☆☆☆

  Viestejä:
  502
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Elisan yritysnettiliittymästä, siitä parhaasta, tuli tänään ilmoitus että se on muutettu 5g (600m) liittymäksi.