Ei kuvaa näyttöihin, eikä vastetta muissa oheislaitteissa

Liittynyt
07.05.2017
Viestejä
28
Hei,

Päivitin juuri virustorjuntaohjelmani ja painoin "restart", jotta päivitykset asentuisivat. Kone uudelleenkäynnisti itsensä normaalisti, ilman takkuiluja, mutta nyt ei tule kuvaa näyttöihin, eikä näppäimistössä, taikka hiiressä ole vastetta ( näihin ei edes syty valoa mikä indikoisi niiden toimivuutta. ) Oheislaitteet ovat suoraan emolevyn USB 2.0 porteissa kiinni, jotta vältytään välikäsiltä, jotka voisivat vaikuttaa toimivuuteen joissakin tilanteissa, sekä yritin saada kuvaa irroittamalla näytönohjaimen kokonaan, sekä kytkemällä HDMI-kaapelin emolevyn HDMI porttiin.

Olen törmännyt aikaisemminkin tällaiseen ja kurkkasin koneen sisälle ja emolevyssä palaa Debug LED DRAM kohdalla ja vielä erikseen punaiset valot molempien asennettujen kampojen kohdalla. Onko tämä tosiaan vain erittäin huonoa sattumaa ja voiko tätä vielä jollain vippaskonstilla yrittää saada toimimaan vaiko marssia ostamaan uudet muistikammat?
Kumma kun äskön toimi ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen ei enään.:confused2:

Koneen speksit;

i5 7600k @4.2 GHz
MSI Z270 Gaming Pro Carbon
Kingston HyperX Fury XMP Profile ajossa DDR4-2666 CL15-17-17 @1.2V
Seasonic Platinum-660W

Kiitos etukäteen.
 

Jill Valentine

Vesi kuuluu tietokoneeseen
Tukijäsen
Team AMD
Team NVIDIA
Team Apple
Team iPhone
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 001
Kammat irti ja takaisin näin alkuun ja kokeile auttaako.
 

Taneli-

☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 399
Jos tuo yllä oleva ei auta niin oheislaitteista (sekä kiinto/SSD-levyistä) piuhat irti ja katso tuleeko kuvaa (pääsetkö biosiin, tietysti sen verran laitteita kiinni että kuvan saaminen mahdollista esim. näyttö...). Sitten yksi kerrallaan lisäät laitteita.
 
Liittynyt
07.05.2017
Viestejä
28
Hei,

Kammat on irroitettu ja kokeiltu samoihin slotteihin, ei toimi. Kokeilin myös molemmilla kammoilla yksitellen kaikki slotit läpi ja ei toimi. DEBUG LED palaa aina ja muistislottien oma LED palaa aina, mihin se kampa nyt sitten onkaan asennettu. Tein nämä testit kaikki kiinto/SSD-levyt irtikytkettyinä paitsi se missä on käyttöjärjestelmä asennettuna. Myös kaikki muut oheislaitteet oli irtikytkettyjä.
 

Jill Valentine

Vesi kuuluu tietokoneeseen
Tukijäsen
Team AMD
Team NVIDIA
Team Apple
Team iPhone
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 001
Virrat pois (virtalähteestä johto irti) ja biospatteri irti pariksi minuutiksi.
 
Liittynyt
07.05.2017
Viestejä
28
Huomasin juuri, että käynnistettäessä ja sammutettaessa konetta virtanapista, ensin palaa n. sekunnin vikavalo CPU kohdassa jonka jälkeen siirtyy DRAM kohtaan.
Muistikammat on tosiaan testattu yksin ja kimpassa kaikissa sloteissa ilman tulosta.
Emolevyyn takapaneeliin ei ole kytketty muutakuin HDMI kaapeli näyttöä varten.
Emolevystä on irroitettu jokaikinen muu kaapeli paitsi CPUn syöttö, emolevyn 24pin ja etupaneelin power napin johdin.
Emolevyn patteri mitattu ja näyttää 3V, käytetty myös irti kaksi kertaa.
Powerin virtakaapeli on suoraan pistorasiassa, eikä jatkoroikassa.
Powerista on irtikytketty kaikki muut kaapelit paitsi CPUn syöttö ja emolevyn syöttö.
Lauantaina saan toiset muistikammat testiin, josko sitten toimisi.
E::
Emolevyn patteri vaihdettu uuteen.
Powerin 24pin ja 8pin johtimet mitattu ja todettu toimiviksi.
Powerin virtakaapeli oli ainakin rikki, poltti sulaketta kaverin koneeseen kytkettynä, mittasin sen ja rikkihän se oli, ei käynyt aikaisemmin mielessä. Oma kone ei siltikään toimi uudella virtakaapelilla.
Toimivasta koneesta otetulla yhdellä muistikammalla ei lähtenyt oma kone toimimaan.
Omat kammat toimi kaverin koneessa.

Tuli näin mieleen, että viikko takaperin, kun eteisestä kosahti lamppu ja yritin kerran laittaa sähkötaulusta stotsia takas ylös jolloin se laukaisi uudestaan, myöhemmin vasta tajusin, että samassa ryhmässä on myös pistorasiat, johon tietokone oli kytketty. Powerin pitäisi estää kaikki vikavirrat viimeistään. Tosin kone toimi vielä monta päivää hienosti tämän jälkeen.


E: Kaikki osat on reipas kaksi vuotta sitten ostettu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.05.2017
Viestejä
28
Miten selvitän kumpi on hajonnut, emolevy vai prosessori?
Kone ei POSTaa, vaan ruutu on kokoajan pimeä.
Toimivaksi todettu muistikampa asennettuna tai Ei, niin käynnistettäessä vikaledi emolevyssä palaa ensin hyvin pienen hetken CPU kohdassa jonka jälkeen siirtyy DRAM kohtaan ja jää siihen.
Emolevyn taka I/O porteissa ilmeisesti virtaa? Kerran ulkoisen kiintolevyn ledi syttyy ja muita ledejä palaa (LAN portti).
CPU coolerin tuulettimet ja koppa tuulettimet pyörivät.
Emolevy ei pidä minkäälaista piippausta missään kohtaan. Ennen aina pitänyt käynnistettäessä.

Pitääkö tässä maanantaina raahautua paikalliseen multitronicin testipenkkiin, että kertoovat kumpi on rikki:confused:

Googlea sen verran hyödynsin, että moni totesi tässä kohtaa, jos vika olisi CPUssa emolevy piippaisi tms. ja kerran CPU tuulettimetkin jäävät pyörimään, niin vika kallistuu emolevyyn?
 

WanhaPatu

Suurmöyhentäjä
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 131
Eikös tuon debug ledin idea ole se, että se näyttää parhaillaan meneillään olevaa bootin vaihetta. Eli toimiessaan normaalisti se etenee CPU -> DRAM -> VGA -> BOOT. Jos törmätään ongelmiin, vian aiheuttaneen vaiheen merkkivalo jää palamaan, siis tässä tapauksessa DRAM.

Edit:

CPU-LED ligths on first then, if CPU is goodly detected, it lights off; else it remains on and the boot sequence stops.
Then, same for RAM-LED and, only if RAM is present and supported (recognized), it lights off and boot continue.
Then, same for VGA-LED if a GPU is found in PCIe or embedded in the CPU, according to the bios setting.
Then, same for BOOT-LED if a storing device (SSD, HDD, DVD, USB...) with a boot loader is found (and have the correct loader according to the bios setting: UEFI our UEFI/Legacy).
How are the EZ DEBUG LED lights supposed to work?
 
Liittynyt
07.05.2017
Viestejä
28
Emolevy ja prosessori jokatapauksessa menee vaihtoon, mutta vika mitä ilmeisemmin juuri emolevyssä.
 
Liittynyt
07.05.2017
Viestejä
28
Mobo, cpu ja yksi muistikampa haettu paikallisesta PC-liikkeestä missä testasivat komponenttien toimivuudet ja totesivat, että mobo ja muistikampa rikki. En kyllä ymmärrä miten se muistikampa nyt rikki on, kun pari päivää sitten toimi kaverin koneessa varsin hyvin.
Sitten vääntämään MSIn kanssa takuusta emolevyn kohdalla.
Kahden vuoden myyjätakuu Mindfactorylla on ummessa, mutta MSIn oma takuu on vielä voimassa.
MSI vastasi reklamaatioon, että myyjäliike hoitaa :confused2:
 
Liittynyt
07.05.2017
Viestejä
28
Päivitetään nyt tätäkin n. 2kk hiljaiselon jälkeen, kun ei muutakaan tekemistä coronan takia ole.

Mobo kävi puolassa takuukorjauksessa. Kertoivat spostitse kolme mahdolista tapaa jolla tämä hoidetaa. He korjaavat emolevyn, tai antavat varastosta "uuden" samanlaisen tilalle, tai lähettävät saman mallin, mutta Z390 piirisarjalla olevan ja maksan molempien emolevyjen markkinahintojen erotuksen. 29€ maksoi lähettää puolaan tuo mobo.

Paketti tuli sitten vasta muutaman viikon päästä takaisin UPSn toimittamana ja yllättäen tässäkin oli se, että minulle ei oltu ilmoitettu missään vaiheessa, että paketti olisi saapumassa vaikka kyllä varsin hyvin oli spostikeskustelussa omat yhteystietoni esillä, niin sai sitten soitella UPSlle ja sanoa, että jättäkää se paikalliseen access pointtiin niin haen sen sieltä omien aikataulujeni puitteissa. Tämänkin takia asian loppuun saattaminen on viivästynyt...

Mobo heti asennukseen, starttas normaalisti, Windows käynnisty normaalisti (en siis ollut tässä vaiheessa edes lähtenyt asentamaan Windowsia uudestaan tms. Mikä kyllä oli sitten seuraavana to-do listalla) Pääsin sitten siihen vaiheeseen, että alan asentamaan Windowsia uudestaan ja ekaan restarttiin jäi bootlooppiin riittävän moneksi tunniksi, että meni itseltä kärsivällisyys, force restart eikä sen jälkeen POSTannut ja sama EZ Debug LED vilkkuu DRAM kohdassa.

Ilmoitus taas MSIn emolevy osastolle samaan spostikeskuteluun, että vien nyt emolevyn, molemmat muistikammat ja prosessorin taas paikalliseen PC-liikkeeseen testattavaksi, että on sitten mustaa valkoisella, et vika ei tosiaan johdu muista tärkeistä komponenteista, ( tämäkin todettiin paperilla jo ekan kerran, kun vein nämä samat osat alun alkaenkin testattavaksi).

Sain nyt vastaukseksi, että tämä käsittelijä, ilmeisesti? siirtää asian esimiehelleen tms. eteenpäin, koska en saanut huonosta englannin kielisestä vastauksesta oikein selvää mihin hän nyt tämän asian välittää. Katsotaan ja odotellaan nyt taas varmaan toinen kuukaus ennen kuin on todennäköisesti sama perhanan levy testissä ja saan todeta, että eikö tämän leikkimisen jo voisi lopettaa..
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
100 185
Viestejä
2 009 815
Jäsenet
41 642
Uusin jäsen
Manu200

Hinta.fi

Ylös Bottom