Edustus ja alkoholitarjoilut

Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
5 714
Tästä Ylen jutusta kirvoitti ajatus laittaa pieni keskustelu tännekin. Mitä mieltä olette ministeriöden alkoholitarjoiluista ?
Tai ylipäätään yritysten edusteustilaisuukissa tehdyistä alkoholitarjouluista ?

Itse en oiken ymmärrä tätä että pitää lotrata skumpalla ja konjakilla. Hoituis varmaan hommat varman ilmankin .


Vai että oiken varastot....ketä näillä kestitään ministeriöissä ? Ymmärrään paremmin että kulut tulee jostain ravintolasta, mutta että pitää olla oiken omat varastot ettei pääse loppumaan. Alkot siis liian kaukana ja aukioloajat eivät riitä ?

39-1100362643d5d0782e19
 
Tästä Ylen jutusta kirvoitti ajatus laittaa pieni keskustelu tännekin. Mitä mieltä olette ministeriöden alkoholitarjoiluista ?
Tai ylipäätään yritysten edusteustilaisuukissa tehdyistä alkoholitarjouluista ?

Itse en oiken ymmärrä tätä että pitää lotrata skumpalla ja konjakilla. Hoituis varmaan hommat varman ilmankin .


Vai että oiken varastot....ketä näillä kestitään ministeriöissä ? Ymmärrään paremmin että kulut tulee jostain ravintolasta, mutta että pitää olla oiken omat varastot ettei pääse loppumaan. Alkot siis liian kaukana ja aukioloajat eivät riitä ?

Yrityksethän saa tehdä rahoillaan mitä haluaa. Jos haluavat, että on tarjoilut kunnossa - myös alkoholin osalta - niin oma asiansa. Julkisilla rahoilla läträäminen sitten vähän eri asia.
 
Niin nuo on vähän tuollaisia suomalaisen 70-80 luvun yhteiskunnan jäänteitä että mitään ei voi tehdä ellei ole tuhannen päissään, ja siihen liittyvät korruptiokuviot eli hyvä veli- kerhot sitten. Nykyään taitaa pörssiyrityksissä olla jo enimmäkseen vähän eri tyyli ja enemmän taloudellisia rajotteita (tai ainakin edustaminen on vähän moniulotteisempaa kuin "maksimit viinaa") mutta toki se ei julkiseen päde kun kaiken voi aina kustantaa tulevien sukupolvien kuvitelluilla veronmaksajilla.
 
Niin nuo on vähän tuollaisia suomalaisen 70-80 luvun yhteiskunnan jäänteitä että mitään ei voi tehdä ellei ole tuhannen päissään, ja siihen liittyvät korruptiokuviot eli hyvä veli- kerhot sitten. Nykyään taitaa pörssiyrityksissä olla jo enimmäkseen vähän eri tyyli ja enemmän taloudellisia rajotteita (tai ainakin edustaminen on vähän moniulotteisempaa kuin "maksimit viinaa") mutta toki se ei julkiseen päde kun kaiken voi aina kustantaa tulevien sukupolvien kuvitelluilla veronmaksajilla.
Onko mukamas näin? Ministeriöiden tapahtumathan tulee nähdä ”ylimpänä instanssina” itsessään, eli yrityksen johtokunnan, ei vain työntekijöiden tai keskijodon/konttorinjohdon työpisteinä.

Oma veikkaus on, että isojen yhtiöiden johtokuntien pippaloissa ja illanistujaisissa kulautetaan kurkusta alas hieman kalliimpaa tavaraa, sekä muuta tarjoilua. Kokemusta ei toki ole joten ihan hatusta heitetty mielikuva.
 
Keski-Euroopassa joku viini on välillä ihan normaali ruokajuoma kesken työpäivänkin ja kuohuviiniä toimistossa saatetaan perjantaina lasillinen tai pari ottaa. Aika pieniä on nuo ministeriöiden tarjoilut vuositasolla ja joissakin paikoissa niitä ei ole ollut käytännössä ollenkaan.


Eikä ole noiden kuittien mukaan mitään kallista ostettu.

Muokkaus: Niin, ministeriöissä käy vieraita. Niin suomalaisia ja kansainvälisiäkin. Ja niissä järjestetään erilaisia tapahtumia. Oletan, että niihin tarjoilutkin ovat.
 
Viimeksi muokattu:
Hirveä kohu aiheesta. Vaikka tämän kohun aloittaja Lintilä olisi ryypännyt kaikki merkitsemättömät juomat itse, se on vain pari tonnia. Nuo on ihan pikkurahoja, ja määrätkin on aika pieniä (jos ne jakaa 4v edustuskauteen).

Niinkuin vertailuna , yksi ulkomaanmatka, jossa on turvamiehet mukana, maksaa todennäköisesti enemmän. Eikä niistä kukaan sano mitään.

Ja tissit Kesärannassa on mielestäni pahempi kuin mahdollinen "kavereille tarjoaminen" eduskunnassa. Kuitenkin kuiva virkamiesmeno ollut siellä. :)

--

Itsehän en ryyppää työajalla, mutta se voisi muuttua, jos pitäisi pitkää päivää vetää ja siellä väännetään jostain täysin turhasta detaljista ja ei suostuta sopuun ja vaan riidellään. Sitten kansa odottaa tuloksia ja paineita on.
 
Muokkaus: Niin, ministeriöissä käy vieraita. Niin suomalaisia ja kansainvälisiäkin. Ja niissä järjestetään erilaisia tapahtumia. Oletan, että niihin tarjoilutkin ovat.

Tämän muokkasit tähän, mutta MOT:in juttu oli "ilman selkeästi merkittyä käyttökohdetta":

Ainakin isot vierailut kyllä tiedetään etukäteen ja tarjoilut hankitaan asianmukaisesti. Nämä kuitit on geneeriseen käyttöön, toivottavasti työajan ulkopuolella. Tai en minä välitä, jos vähän konjakilla juhlistaa jotain saavutusta, kunhan ei kännissä edusta.
 
Tämän muokkasit tähän, mutta MOT:in juttu oli "ilman selkeästi merkittyä käyttökohdetta":

Ainakin isot vierailut kyllä tiedetään etukäteen ja tarjoilut hankitaan asianmukaisesti. Nämä kuitit on geneeriseen käyttöön, toivottavasti työajan ulkopuolella. Tai en minä välitä, jos vähän konjakilla juhlistaa jotain saavutusta, kunhan ei kännissä edusta.

Tosin tuo STM:n edustuskaappi oli juuri sellainen, jota nimenomaan käytetään erilaisissa tilaisuuksissa ja vaikutti jutun perusteella muutenkin, että nuo erittelemättömät ovat juuri siihen tarkoitukseen, eri erilaisten vieraiden ja delegaatioiden kestitsemiseen. Omalla työnantajalla ei tosin menisi läpi noin epäselvä kuitti, pitäisi merkitä, mikä tilaisuus ja missä, mutta mulla ei olekaan edustuskaappia.
 
Oma kysymykseni on, että miksi kestitiseminen pitää tehdä alkoholilla ? Onko tarjoilu hunoa jos alkoholia ei ole tarjolla ? Pahastuvatko kestitettävät jos viinaa ei ole saatavilla ?

Miellestäni tämä on aika omituinen tapa. Paremmalta maistuvia juomia on tarjolla. Miten alkoholi edesauttaa näitä tilaisuuksia ?

Kysessä linee jokin ihme tapa/olettamus , että alkoholitarjoilu on jotain hienoa ja juhlallista.
 
VS konjakkia. Ainakin siinä on yritetty säästää. Ei muutenkaan ole mitään kalliita juomia ostettu. Luulisi, että juttuun olisi valikoitu kuitit kalleimmista juomista. Ei ainakaan voi syyttää törsäämisestä luksusjuomiin. Alkoholinkäytön työajalla pitäisi kyllä olla todella kohtuullista.
 
VS konjakkia. Ainakin siinä on yritetty säästää. Ei muutenkaan ole mitään kalliita juomia ostettu. Luulisi, että juttuun olisi valikoitu kuitit kalleimmista juomista. Ei ainakaan voi syyttää törsäämisestä luksusjuomiin. Alkoholinkäytön työajalla pitäisi kyllä olla todella kohtuullista.
Itsekin käyttäisin mielelläni alkoholia työajalla, ei taida onnistua. Tarjouluista sen verran että itse tarjoaisin kokaiini-lainit ja maksullista naisseuraa, jos alkoholia ei saa tarjota.
 
Luin vasta tuon Ylen jutun, missä summat olivat jotain 2 -6tuhannen välillä käytetty alkoholiin yli kolmen vuoden aikana. Onhan tuo mitättömän pieni summa. Johan isompien firmojen kahvikoneet maksavat enemmän. Onko tuossa nyt suututtu alkoholista vai mistä? Olisiko ollut ok sama summa limppareihin tai mehuihin? Tottakai tarjoilut ja edustukset maksaa.
 
Luin vasta tuon Ylen jutun, missä summat olivat jotain 2 -6tuhannen välillä käytetty alkoholiin yli kolmen vuoden aikana. Onhan tuo mitättömän pieni summa.

Niin, nuo summat on tarketamattomia alkoholikuluja, jutussa sanotaan näin:
  • Ostoihin ei sisälly esimerkiksi laskulla ostettuja kokousjuomia, jotka on nautittu Säätytalolla tai valtioneuvoston edustuskartanolla tai tapahtumiin tilattuja juomia.

Tämä selittänee summien pienuuden.
Lintilä on saanut kyllä aikamoisen tenukeppimaineen, kun häntä käytetään verrokkina.

Ahti Karjalaisen kulut olivat sitten eri dekadilla......

 
Oma kysymykseni on, että miksi kestitiseminen pitää tehdä alkoholilla ? Onko tarjoilu hunoa jos alkoholia ei ole tarjolla ? Pahastuvatko kestitettävät jos viinaa ei ole saatavilla ?

Miellestäni tämä on aika omituinen tapa. Paremmalta maistuvia juomia on tarjolla. Miten alkoholi edesauttaa näitä tilaisuuksia ?

Kysessä linee jokin ihme tapa/olettamus , että alkoholitarjoilu on jotain hienoa ja juhlallista.

Kyllä siellä on varmasti muutakin juotavaa tarjolla, ei ole pakko ottaa alkoholia.

Suomessa on aina ollut ihme suhtautuminen alkoholiin. Paheksutaan lounaalla viinilasillista ja sitten kuitenkin vkonloppuna kunnolla ryyppäämistä ihannoidaan.
 
Suomessa on aina ollut ihme suhtautuminen alkoholiin. Paheksutaan lounaalla viinilasillista ja sitten kuitenkin vkonloppuna kunnolla ryyppäämistä ihannoidaan.

en nyt puhuisi paheksunnasta, mutta ylipäätään alkoholin käytöstä edustustehtävissä.
Miksi lounaalla pitäisi nauttia viiniä ? Miksi kahvin kanssa pitää napata konjakit ? Miksi juhlissa pitää kilistellä kuohuviiniä ? Tekeekö ne tilaisuuksista jotenkin hienompia ? Mitä hyötyä siitä on ? Ja ennekuin joku sanoo että se sopii ja on hyvää ruuan kanssa....niin sopii moni muukin juoma.

Ja varsinkin ministeriöiden kekkereissä. Mitä hemmetin lisäarvoa huonolaatuiset konjakit tuo heille ?

Kippailu sopii hyvin vapaa-ajalle yksityishenkilöiden mukavaksi ajanvietepuuhaksi, mutta edustustehtävissä en näe siitä mitään hyötyä. Toki tiedän myös, että "kunnon ilta" businesskavereiden kanssa ajaa suhteita eteenpäin ja voi saada asioita rullaamaan.....
 
en nyt puhuisi paheksunnasta, mutta ylipäätään alkoholin käytöstä edustustehtävissä.
Miksi lounaalla pitäisi nauttia viiniä ? Miksi kahvin kanssa pitää napata konjakit ? Miksi juhlissa pitää kilistellä kuohuviiniä ? Tekeekö ne tilaisuuksista jotenkin hienompia ? Mitä hyötyä siitä on ? Ja ennekuin joku sanoo että se sopii ja on hyvää ruuan kanssa....niin sopii moni muukin juoma.

Ja varsinkin ministeriöiden kekkereissä. Mitä hemmetin lisäarvoa huonolaatuiset konjakit tuo heille ?

Kippailu sopii hyvin vapaa-ajalle yksityishenkilöiden mukavaksi ajanvietepuuhaksi, mutta edustustehtävissä en näe siitä mitään hyötyä. Toki tiedän myös, että "kunnon ilta" businesskavereiden kanssa ajaa suhteita eteenpäin ja voi saada asioita rullaamaan.....

Edustustehtävissä aika usein on alkoholia tarjolla. Etenkin vaikkapa Keski-Euroopassa aina. Siinä ei tosin ole kyse yleensä mistään "kunnon illasta", vaan yhdestä tai kahdesta lasillisesta. Se yleensä rentouttaa tunnelmaa.

Kyllä ihmiset käyttävät alkoholia silloinkin, kun tapaavat toisiaan vapaa-ajalla, ei kai siitä silloin ole sen enempää hyötyä kuin edustustehtävissäkään.
 
en nyt puhuisi paheksunnasta, mutta ylipäätään alkoholin käytöstä edustustehtävissä.
Miksi lounaalla pitäisi nauttia viiniä ? Miksi kahvin kanssa pitää napata konjakit ? Miksi juhlissa pitää kilistellä kuohuviiniä ? Tekeekö ne tilaisuuksista jotenkin hienompia ? Mitä hyötyä siitä on ? Ja ennekuin joku sanoo että se sopii ja on hyvää ruuan kanssa....niin sopii moni muukin juoma.

Ja varsinkin ministeriöiden kekkereissä. Mitä hemmetin lisäarvoa huonolaatuiset konjakit tuo heille ?

Kippailu sopii hyvin vapaa-ajalle yksityishenkilöiden mukavaksi ajanvietepuuhaksi, mutta edustustehtävissä en näe siitä mitään hyötyä. Toki tiedän myös, että "kunnon ilta" businesskavereiden kanssa ajaa suhteita eteenpäin ja voi saada asioita rullaamaan.....
Nyt menisi nykyaikana helposti juuri pahennukseksi. Ymmärrän kyllä pointtisi mutta eri (alkoholi)juomat on kuitenkin ollut maailman tapa muutaman tuhannen vuotta, ei se äkkiä lopu. Alkoholin rentouttava vaikutus kuitenkin lienee sivuosassa kun vaikka ihan pari sataa vuotta sitten esim. olut oli vielä terveellisempää (kirjaimellisesti) kuin vesi. Keskiajalla viini virtasi ja tehtiin hyviä ja huonoja sopimuksia kännissä jotka päättyi yhtä hyvin kun nykyajan selvinpäin tehdyt päätökset, joskin nykyään huomattavasti vähemmällä väkivallalla.

Makukysymyksiäkään ei parane unohtaa, pidän kovasti oluesta ruokajuomanakin mutta vichy kelpaa yhtälailla, miksi tapauksessani olut olisi huono vaihtoehto ruokajuomaksi? Siksi että siinä on alkoholia?

E: Tarkoitan siis ettei alkoholi kaikille sovi mutta ei se tee alkoholijuomista nauttivia möröiksi automaattisesti. Tästä on tehty mielestäni turha pelko ja inho tapakasvatuksen sijaan.
 
Viimeksi muokattu:
Huvittavinta tuossa jutussa lineee se, että suurin kulutus on juuri sosiaali ja terveysministerillä.

(alkoholi)juomat on kuitenkin ollut maailman tapa muutaman tuhannen vuotta, ei se äkkiä lopu.
Tapahan tämä on mitä suremmissa määrin ja kulttuureihin iskostunut. Hassu tapa.

Tarkoitan siis ettei alkoholi kaikille sovi mutta ei se tee alkoholijuomista nauttivia möröiksi automaattisesti.
Ei tietenkään eikä millään muotoa.

Makukysymyksiäkään ei parane unohtaa, pidän kovasti oluesta ruokajuomanakin mutta vichy kelpaa yhtälailla, miksi tapauksessani olut olisi huono vaihtoehto ruokajuomaksi? Siksi että siinä on alkoholia?
Makuasiat ovat totumuksia, alkoholijuomien osalta mitä isommissa määrin. Kaikki me joskus lapsina ja myöhemmin nuorina ollaan oltu sitä mieltä että alkoholi on pahan makuista. Pitkän harjoittelun jälkeen siitä on alkanut pitää ja pahanmakuisia juomia on alkanut pitää hyvinä. Mutta näin lähtökohtaisesti alkoholi maistuu pahalle. Olemme vaan oppineet pitämään pahanmakuisista juomasta. Mikä on itse asiassa kyllä aika omituinen juttu.

Ja onneksi nykyään on alkoholittomia oluita , drinkkejä ja viinejä. Ja jopa varsin hyviä sellaisia. Sopisi myös näiden ministeriören menevän enemmän tämän trendin mukana.
 
Huvittavinta tuossa jutussa lineee se, että suurin kulutus on juuri sosiaali ja terveysministerillä.
Kieltämättä hihittelin tälle itsekkin :smile:

Makuasiat ovat totumuksia, alkoholijuomien osalta mitä isommissa määrin. Kaikki me joskus lapsina ja myöhemmin nuorina ollaan oltu sitä mieltä että alkoholi on pahan makuista. Pitkän harjoittelun jälkeen siitä on alkanut pitää ja pahanmakuisia juomia on alkanut pitää hyvinä. Mutta näin lähtökohtaisesti alkoholi maistuu pahalle. Olemme vaan oppineet pitämään pahanmakuisista juomasta. Mikä on itse asiassa kyllä aika omituinen juttu.

Ja onneksi nykyään on alkoholittomia oluita , drinkkejä ja viinejä. Ja jopa varsin hyviä sellaisia. Sopisi myös näiden ministeriören menevän enemmän tämän trendin mukana.
Tähän sen verran, olen aina, niin kauan kuin muistan, pitänyt alkoholin mausta mausteena juomassa, raakana viinana en niinkään joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Vähän niin kuin olen myös saanut kauhunsekaisia katseita kun tykkään inkivääri"oluesta" myös. Siis ei siitä amerikkalaisesta sokeriversiosta vaan missä on oikeata inkivääriä, vähän jos keskustelisi sarsaparillasta.
Alkoholittomien osalta olemme myös samaa mieltä, omaan makuun vaan osunut todella harvoin sopivaa, ja pääsääntöisesti ne olleet kalliimpia kuin alkoholilliset :cautious:
 
Viimeksi muokattu:
Tottakai täytyy juomingit olla työnpuolesta.
Ehdottomasti kohtuullista.
En näe mitään väärää tässä.

Niin duunaritkin toivoo.
 
Huvittavinta tuossa jutussa lineee se, että suurin kulutus on juuri sosiaali ja terveysministerillä.


Tapahan tämä on mitä suremmissa määrin ja kulttuureihin iskostunut. Hassu tapa.


Ei tietenkään eikä millään muotoa.


Makuasiat ovat totumuksia, alkoholijuomien osalta mitä isommissa määrin. Kaikki me joskus lapsina ja myöhemmin nuorina ollaan oltu sitä mieltä että alkoholi on pahan makuista. Pitkän harjoittelun jälkeen siitä on alkanut pitää ja pahanmakuisia juomia on alkanut pitää hyvinä. Mutta näin lähtökohtaisesti alkoholi maistuu pahalle. Olemme vaan oppineet pitämään pahanmakuisista juomasta. Mikä on itse asiassa kyllä aika omituinen juttu.

Ja onneksi nykyään on alkoholittomia oluita , drinkkejä ja viinejä. Ja jopa varsin hyviä sellaisia. Sopisi myös näiden ministeriören menevän enemmän tämän trendin mukana.
Makuaisti kehittyy ja sitä voi myös kehittää. Sanoisin ennemmin niin että sitä arvostaa erilaisia makuja ja malleja mitä enemmän tulee ikää ja kokemusta. Sama se ruuassa, harva nuorena syö silliä, kaviaaria tai vastaava, mutta ai että kun niitä nyt saa. Ehkä ne ovatkin aina olleet hyviä?:D mutta offtopic,
 
Kyllä tuo lotraaminen on paljon vähentynyt viimeisen 20-30v aikana. Joskus 90-luvun lopulla vielä kestitetiin yhteistyökumppaneita sun muita varsin ruhtinaallisesti erilaisissa tilaisuuksissa, saunailloissa oli brenkkua niin että riitti jne. Nykyään aika harvoin on mitään viinanhuuruisia korruptiopalavereja.

Sama itseasiassa oli kyllä duunareiden keskuudessakin, aikanaan eräälläkin tehtaalla pomot olivat töissä vain aamuvuorossa ja iltavuoron duunarit olivat välillä melkoisessa jurrissa iltavuorossa kun ensimmäinen olut korkattiin suunnilleen kun pomon auto ajoi portista ulos. Toki kaikenlaisia vahinkoja ja tapaturmiakin sattui vastaavasti huomattavasti enemmän juuri iltavuoron aikana.

Nykyään kyseisessä firmassa on iltavuorossakin pomo paikalla ja muutenkin on työaikana nollatoleranssi.

Itsekin olen ollut melkoisissa ryyppäjäisissä aikanaan kun tehtiin jotain ulkomaankauppaa ja kestitettiin ulkomaisia firman edustajia. Ihan "ylemmän" duunaritason porukkaakin juotettiin oikein urakalla tietyissä tapauksissa.
 
Heh, 90-luku, kyllä silloin viinanhaju tupsahti silloin milloin mistäkin vaikkakin kuuleman mukaan kovasti oli jo rauhoittunut aiemmasta. Muutamakin työmaa, johon silloin ajoin tavaraa, päivä näytti alkavan joillain halvimmalla keppanalla ja autolla ne ainakin tuli töihin. Isommilla paikoilla oli jo silloin kovempi kuri.
Eikä se juuri muuksi muuttunut muissakaan hommissa kuin oikeastaan ehkä 2005-2010 välillä? Jossain siinä suunnilleen muistaakseni alkoi alkoholin äänekäs demonisointi. Ehkä hyvä niin kuitenkin, oli se välillä vähän toivotonta pahasti alkoholisoituneiden kanssa.

Niihin päiviin verrattuna tämän päivän eduskunnan alkoholinkäyttö on hyvinkin sivistynyttä ja vähäistä. Vai kuka voisi kuvitella Kekkosen tarjoilut tänä päivänä?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 703
Viestejä
4 544 664
Jäsenet
74 832
Uusin jäsen
Make1234

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom