Ratkaistu Custom loop pumppu ei toimi oikein

Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
131
Minulla on Custom loop pelitietokone, joka on kasattu 2019-2020 välisenä aikana.

Ongelmana on vesipumpun epätoimivuus, pumppu oli alunperin distroplate g1 mukana ddc3 pumppu ja se ei jaksa ”pumppaa” nestettä.

Ostin uuden pumpun DDC4, mutta valitettavasti sama vika jatkuu enkä saa nyt sitä asiaa korjattua ja tarvitsen apua.

Kone sijaitsee Vantaalla, kivistössä ja kysyisin jos jollakin on kiinostusta tutkia asiaa maksu vastaan!

Biossin en pääse koska nesteet ei kierrä joka paikkaan enkä ole pitänyt konetta kun muutama sekuntti päällä.

Customloopissa CPU ja GPU jäähdytettynä
 
Viimeksi muokattu:

Härkönen

Team H2O
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
7 287
Tarkistaisin ensimmäisenä että kierron järjestys on oikein ja looppi on oikein kasattu. Selittäisi miksi uudella pumpulla sama vika kuin edelliselläkin.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
131
Tarkistaisin ensimmäisenä että kierron järjestys on oikein ja looppi on oikein kasattu. Selittäisi miksi uudella pumpulla sama vika kuin edelliselläkin.
Kierron järjestys on ok, laite on toiminu vastaavasti jo vuosia, vaihdoin vain moottorin (EK-Loop DDC 4.1 PWM Motor) eli distro plate on edelleen sama mikä on ollu ja sitä ei purettu missään vaiheessa.
 
Liittynyt
22.01.2021
Viestejä
50
Jos kone kasattu n 5v sitten niin loopissa tuketta? Mitä puhelimella kuvaa zoomailen niin gpu blokissa vihertää vai heittääkö silmät näin aamusella
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
300
Lähteekö nesteet kiertämään, jos ottaa pumpun PWM-ohjauksen pois päältä? Ainakin D5 pyörii täysillä, kun antaa vaan molex/sata-virtaa pumpulle eikä ole PWM-signaalia kiinni. Ainakaan omassa loopissa ei lähde nesteet kiertämään täyttövaiheessa kovin pienillä kierroksilla.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
131
Jos kone kasattu n 5v sitten niin loopissa tuketta? Mitä puhelimella kuvaa zoomailen niin gpu blokissa vihertää vai heittääkö silmät näin aamusella
Ei ole oikeen mitään millä testata tukkeutuneisuutta. Voisin yrittää ”ilmata” putket jos löydän jonkun ratkaisun siihen.

GPU blokki irroitettu muutama päivä sitten ja puhdistettu huolellisesti oli aikaisemmin vähän vihertä, mutta nyt on puhdas
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
131
Lähteekö nesteet kiertämään, jos ottaa pumpun PWM-ohjauksen pois päältä? Ainakin D5 pyörii täysillä, kun antaa vaan molex/sata-virtaa pumpulle eikä ole PWM-signaalia kiinni. Ainakaan omassa loopissa ei lähde nesteet kiertämään täyttövaiheessa kovin pienillä kierroksilla.
Tässä on Distro Plate: https://www.ekwb.com/shop/ek-classic-dp-side-pc-o11d-g1-d-rgb-ddc-4-2-pwm

ja moottori on EK-Loop DDC 4.1 PWM Motor

Jos otan PWM kaapelin (moottorissa oleva) pois niin se ei toimi / pyöri ollenkaan. Täytyy kokeilla vielä ottaa pois ton distroplaten ola pwm kaapeli jos se auttais ongelmaan.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
131
Päästiin vähän eteenpäin! Irrotin kaikki letkut, puhdistin ja tämän jälkeen paineilmalla puhalsin kaikki sisäiset liitännät, aukot yms.
Nyt tilanne on se, että vesi kiertää paaljon paremmin kun ennen jopa sellaisiin osiin (cpu) ja sieltä pois mihin ennen ei virrannut.


Yritin poistaa nyt kaikki ilmat sisältä ja täysin peräti 1l täyteainetta, nyt distro on täynnä eikä koneeseen mahdu enempää aineita, mutta edelleen jotkut putket on tyhjät!

Uskalsin nyt mennä jopa BIOS asetuksiin ja liitän vielä tähän muutamat valokuvat, jos joku osaa sano mitä pitää muuttaa ja miten tota pumpun nopeutta voi säätää koska nopeesti katsottuna ei antanu mitään säätö mahdollisuutta. W pump nopeus tällä hetkellä 3033rmp, onko hidas vai normaali?
 
Viimeksi muokattu:

Härkönen

Team H2O
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
7 287
Hyvä että lähti kiertämään! Tuulettimia ja pumppua pystyt ohjaamaan Qfan control kohdasta. Kannattaa nyt ainakin aluksi laittaa pumpulle täydet kierrokset että vesi virtaa ja ilma poistuu tehokkaammin. Kannattaa myös välillä kokeilla laskea kierroksia, jotkut ilmakuplat voivat olla hankalia, mutta lähtevät ajan mittaan liikkeelle, etenkin kun komponentit ja looppi lämpenee.

XMP profiili pitää myös laittaa muisteille käyttöön, näkyy olevan Disabled tilassa nyt.


Custom loop touhuista on myös oma ketjunsa jos vesijäähdytyskärpänen puraisee vielä toiste:

 
Liittynyt
14.01.2020
Viestejä
569
Toi 3000rpm on normaali (joskin hieman alakanttiin) kun kyseessä on tuo heikompi 6W? (vai 8W, 10W..) DDC-pumppu. Vaihdoin itse tollasesta tehokkaampaan DDC4.2 20W pumppuun joka pyörii +4500.
Meinasin heti ehdottaa luupin, erityisesti blokkien puhdistusta, mutta tuo jo tuli ja kerkesitkin tehdä. Mutta pelkkä paineilmalla puhaltaminen ei riitä, vaan blokit täytyy purkaa ja pestä sopivalla liuottimella tms, hammasharjalle jne. tai vaikka ultraäänipesurissa. Tarvittaessa kaikki em. jopa.

No kuvistahan näkee heti, että luuppi on aivan vajaa ja siellä on hemmetisti ilmaa. Konetta joutunee kääntelemään ja heiluttelemaan jne. että kaikki ilmat saa pois. Jos neste on virrannut samalla setupilla aiemmin/uutena paremmin, niin jokuhan siellä silloin täytyy olla tukossa/ahdistaa.
Jos ei ole koskaan virrannut kunnolla, niin syy lienee tuossa pumpussa - Mulla on luupissa 420+280 radit (joista 280 on Xflow eli ahdistaa todella vähän) sekä blokit CPU, GPU ja RAM. Tolla vanhalla 8W/3300rpm Alphacoolin DDC310 pumpulla neste lähinnä lorisi siellä luupin loppupäässä.
Kun vaihdoin pumpun DDC4.2 PWM 20W/4500rpm, niin alkoi neste juoksemaan ihan eri tavalla ja pehmeät letkut muuttuivat lähestulkoon koviksi putkiksi :D Tuo tehokas DDC-pumppu tuottaa ihan eri tavalla painetta kuin esim. D5, todella hyvä jos on paljon tavaraa luupissa. Käy vaan kuumana ja on äänekäs.
 
Liittynyt
10.10.2021
Viestejä
131
Toi 3000rpm on normaali (joskin hieman alakanttiin) kun kyseessä on tuo heikompi 6W? (vai 8W, 10W..) DDC-pumppu. Vaihdoin itse tollasesta tehokkaampaan DDC4.2 20W pumppuun joka pyörii +4500.
Meinasin heti ehdottaa luupin, erityisesti blokkien puhdistusta, mutta tuo jo tuli ja kerkesitkin tehdä. Mutta pelkkä paineilmalla puhaltaminen ei riitä, vaan blokit täytyy purkaa ja pestä sopivalla liuottimella tms, hammasharjalle jne. tai vaikka ultraäänipesurissa. Tarvittaessa kaikki em. jopa.

No kuvistahan näkee heti, että luuppi on aivan vajaa ja siellä on hemmetisti ilmaa. Konetta joutunee kääntelemään ja heiluttelemaan jne. että kaikki ilmat saa pois. Jos neste on virrannut samalla setupilla aiemmin/uutena paremmin, niin jokuhan siellä silloin täytyy olla tukossa/ahdistaa.
Jos ei ole koskaan virrannut kunnolla, niin syy lienee tuossa pumpussa - Mulla on luupissa 420+280 radit (joista 280 on Xflow eli ahdistaa todella vähän) sekä blokit CPU, GPU ja RAM. Tolla vanhalla 8W/3300rpm Alphacoolin DDC310 pumpulla neste lähinnä lorisi siellä luupin loppupäässä.
Kun vaihdoin pumpun DDC4.2 PWM 20W/4500rpm, niin alkoi neste juoksemaan ihan eri tavalla ja pehmeät letkut muuttuivat lähestulkoon koviksi putkiksi :D Tuo tehokas DDC-pumppu tuottaa ihan eri tavalla painetta kuin esim. D5, todella hyvä jos on paljon tavaraa luupissa. Käy vaan kuumana ja on äänekäs.
Hei, kiitos tiedosta. Tosiaan tällä hetkellä DDC 4.1 ja se on 6w eli voisin vielä kokeilla tehokkaampa 4.2. Edellinen pumppu oli DDC 3. jotain ja sillä kone on uinu jo vuodet. Selkeesti joku tukos edelleen jossain, täytyy varmaan purkaa kaikki atomiks ja puhdistaa huolellisemmin. Luulen, että radeossa saattaa olla joku tulos koska nyt vesi ei kierrä kunnolla siitä kohdasta /ylä ja alaradeihin se kierto jostainsyystä jää. Täytyy löytää hyvät puhdistusaineet
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 900
Viestejä
4 317 735
Jäsenet
71 912
Uusin jäsen
AleksiEJ

Hinta.fi

Ylös Bottom