Cooler Master MasterKeys Pro M RGB

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 119
Cooler Master MasterKeys Pro M RGB



Tekniset tiedot:

Tarkka malli: SGK-6040-KKCM1-ND
Kytkintyyppi: CHERRY MX Brown
Suoritin: 32bit ARM Cortex M3
Polling rate: 1000 Hz
Vasteaika: 1 ms
Taustavalaistus: RGB LED (16.7 miljoonaa eri värisävyä)
Media-näppäimet: F-näppäimen avulla toimivat media-näppäimet
Windows-näppäimien lukitus: Kyllä
Macro-tuki: Kyllä
Hallintaohjelmisto: Kyllä
Liitäntäkaapeli: Irrotettava Micro-USB 2.0 (kullattu), sleevattu 1,5m
Fyysiset mitat P x L x K: 377 x 141 x 38 mm
Paino: 1025g
Takuu: 2 vuotta
Lisävarusteet: Näppäinhattujen irrotustyökalu, suojapussi
Virallinen nettisivu: MasterKeys Pro M RGB | Cooler Master


Esittely

MasterKeys Pro M RGB kuuluu Cooler Masterin uuteen pelaajille tarkoitettuun MasterKeys tuoteperheeseen. M malli edustaa ns. S:n (Ten Keyless) ja L:n (täyskokoinen) hybridimallia. MasterKeys-näppäimistöjä voidaan rinnastaa aiempien CM Storm QuickFire-malleihin. Uudistuksia aiempiin malleihin verrattuna ei ole paljon, mutta se ei vältämättä ole huono asia.





Näppäimistön pakkaus noudattaa CoolerMasterin tuttua tummaa väriteemaa. Pakkaus on vanhaan tapaan hyvin minimaalinen. Näppäimistön lisäksi pakkauksessa on USB-liitäntäkaapeli, suojapussi, näppäinhattujen irrotustyökalu, sekä muutaman sivun pituinen pikaohje.









Pakkauksensa mukaan, itse näppäimistökin on minimalistinen. Näppäimistön ulkokuori on muovia, samoin sen näppäinhatut. Rakenne on jämäkkä ja kädessä muovi tuntuu laadukkaalta. Näppäimistön heiluttaminen tai taivuttaminen ei aiheuta minkälaista natinaa tai vääntymää. Näppäinhattujen symbolimerkinnät ovat selkeitä ja niiden tyyli sopii hyvin näppäimistön muun tyylin kanssa. Hallintaohjelmistostaan huolimatta näppäimistön sisäiseen muistiin on mahdollist tallentaa eri väri- tai macro-profiileja, joita voidaan ottaa käyttöön lennosta. Sisäisen muistin lisäksi näppäimistöstä löytyy myös 32-bittinen ARM Cortex M-prosessori.



Näppäimistön alta löytyy liitäntäkaapelin ohjauskanavat (kolme eri suuntaa), korotusklipsit ja kumiset tassut.



Korotusklipseillä näppäimistöä on mahdollista korottaa yhden pykälän verran.





Näppäinhattujen alla paljastuivat ruskeat Cherry MX-kytkimet. RGB-taustavalaistus on toteutettu pintaliitosledeille, jotka ovat sijoitettu kytkimien kuorien sisään. Kytkimien kuoret ovat akryylimuovia, joka tehostaa RGB-taustavalon tasaista levittäytymistä.











Pitkät näppäimet (mm. välilyönti ja shift) ovat jämäkkäästi paikallaan ja käytön aikana ne eivät juurikaan heilu.




Hallintaohjelmisto on minimalistinen ja sen käyttö ei juurikaan vaati opettelua. Cooler Master on selvästi panostanut ohjelmiston selkeyteen, mutta sen käyttöliittymän skaalautuminen kapiaisi parantamista. Esimerkiksi kuten kuvassa voidaan nähdä listaus valaistusvaihtoehdoista vaatii tarpeetonta scrollaamista. Profile-näppäimet ovat tarpeettoman suuret ja esimerkiksi firmware-päivityksen tarkistaminen löytyy ?-merkin takaa.







Käyttökokemukset

Reilut kaksi vuotta sitten kirjoitin arvostelun CM Storm QuickFire TK-näppäimistöstä. Nyt kaksi vuotta myöhemmin ottaessani käyttöön MasterKeys Pro M RGB:n, tulivat vanhat muistot mieleen. Tavallaan kyseessä on lähes sama näppäimistö nykyaikaisilla standardeilla, eli mm. RGB-taustavalaistuksella ja (CM Storm QuickFire TK:hon verrattuna) hallintaohjelmistolla. MasterKeys Pro M RGB:n vähäisiä uudistuksia en suinkaan näkisi huonona asiana, sillä CM Storm QuickFire TK oli erinomainen näppäimistö. Cooler Master on tehnyt järkevän päätöksen ja jättänyt toimivat asiat muutamatta.


Näppäimistön fyysinen rakenne on ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoa. Rakenne on jämäkkä, materiaalit tuntuvat laadukkailta, näppäinhatut ovat tukevasti paikoillaan ja myöskin RGB-taustavalaistus on toteuttettu hyvin.


MasterKeys Pro M on sen verran hyvä näppäimistö, että siitä on vaikeaa sanoa mitään pahaa. Erittäin kriittisesti ajateltuna allekirjoittaneelle ainut miinus on Numpadin ja nuolinäppäimien hybridiyhdistelmä. Numpadin tottuneena käyttäjänä tuntui kömpelöltä jatkuvasti vaihdella toiminnot Numpadin ja nuolinäppäimien väliltä. Yksi mielenkiintoisimmista tilanteissa oli tietokoneen käynnistäminen UEFI/BIOS-tilaan. Testikoneen käynnistäminen asetti Numpadin käyttöön, jolloin esimerkiksi Delete-näppäin ei toiminut. Numpadin ollessa päällä liikkuminen UEFI/BIOS:ssa aiheutti ihmettelyä. Esimerkiksi liikkumisen sijasta nuolinäppäimet syöttivätkin numeroita. Ongelma ei ole iso, mutta kömpelö silti.


Pelikäytössä MasterKeysPro M RGB tuntui täysin samalta kuin QuickFire TK. Allekirjoittaneelle RGB-taustavalaistus on lähinnä ”nice to have”-ominaisuus, eli senkään osalta eroja ei juurikaan ole ollut. Cherry MX-näppäinkytkimet ovat markkinoiden parhaimmistoa, samoin niiden näppäintuntuma.


Tekstien kirjoituksissa näppäimistö on toiminut odotetusti, eli hyvin. Tässäkään tapauksessa toimivaa ei siis kannata lähteä muuttamnaan. Kirjoitustuntuma on siis hyvä ja mikäli näppäinmelua ei lasketa allekirjoittaneen on vaikea keksiä, mikä yksityiskohta voisi olla parempi.



Yhteenveto

MasterKeys Pro M on erinomainen näppäimistö niin rakenteltaan kuin käytössäkin. Omassaan ”hybridiluokassaan” se on ehdottomasti parhaimmistoa, ellei paras. Kirjoitus- ja pelikäytössä näppämistö on toiminut odotusten mukaisesti, eli hyvin. Cherry MX-näppäinkytkimet ovat jo useampaan otteeseen todettu parhaimmiksi. Taustavalaistus on toteutettu laadukkaasti ja omien kokemusteni perusteella se on yksi parhaimmista. Näppäimistön hallintaohjelmiston käyttöliittymä ei aiheuttanut riemua, vaikka asetusten muuttaminen onnistuikin.


Suosittelen näppämistiöä sellaisille pelaajille ja kirjoittajille, jotka satunnaisesti tarvitsevat Numpadia. Numpadin ja nuolinäppäimien toiminnon muuttaminen lennosta voi olla hankalaa, joten pelkästään toista vaihtoehtoa tarvitsevien on suotavaa harkita MasterKeys Pro S tai L-malleja.


Plussat

+ Erinomainen näppäintuntuma
+ Todella laadukas rakenne
+ Kahden vuoden takuu
+ Tyylikäs ja minimaalinen ulkonäkö
+ Suunniteltu pelaajille
+ Laadukas RGB-taustavalaistus
+ Kilpailukykyinen hinta
+ Irrotettava (ja myös vaihdettava) USB-kaapeli​


Miinukset

- Numpadin ja nuolinäppäimien hybridiyhdistelmä saattaa olla kömpelö käyttää
- Ei rannetukea
- Cherry MX-kytkimien tyypillinen näppäinmelu​
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 304
Viestejä
4 193 773
Jäsenet
70 897
Uusin jäsen
Miigu

Hinta.fi

Ylös Bottom