• Live: io-techin viikon tekniikkakatsaus podcast. Keskustellaan viikon kuumimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähestys YouTubessa tänään n. klo 15:00 alkaen. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan!

Computex-messut aiotaan järjestää normaalisti koronaviruksesta huolimatta

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
11 167


Wuhanin alueelta Kiinasta alkunsa saanut koronavirus 2019-nCov on tehnyt pahaa jälkeä tartuttaen varmuudella jo yli 24 500 ihmistä, joista lähes 500 on menehtynyt. Myös Suomeen levinnyt virus vaikuttaa myös teknologia-alaan ja messuihin.

Computex-messuilla on jo entuudestaan kokemusta virusepidemioiden aiheuttamista ongelmista, sillä messut jouduttiin siirtämään vuonna 2003 kesäkuulta syyskuulle alueella riehuneen koronavirus SARS:n vuoksi. Huolimatta siitä, että 2019-nCov on levinnyt jo nyt huomattavasti laajemmalle kuin SARS, aikoo TAITRA pitää Computex-messut tänä vuonna aikataulun mukaisesti. Järjestäjä vakuuttaa vieraiden olevan turvassa ja messujen noudattavan tiukasti kaikkia terveysmääräyksiä. Taiwanissa on jo voimassa useita rajoituksia Kiinasta tulevia matkustajia kohtaan.

AnandTech on tiedustellut TAITRAlta vaikuttaako virusepidemia tästä huolimatta messujen järjestelyihin. Järjestäjän mukaan se ei ole saanut vielä mitään ohjeita rajoituksista Computex-messujen suhteen, mutta antoi esimerkiksi mahdollisista rajoituksista listan maaliskuussa pidettävien Taipei Cycle -messujen rajoitukset. Taipei Cycle -messujen oleellisimmat rajoitukset ovat kiinalaisten vieraiden ja esillepanijoiden sulku ulos messuilta sekä kaikille pakollinen hengityssuojan käyttö.

WCCFTechin mukaan vaikka Computex-messut aiotaan pitää tällä hetkellä normaalissa aikataulussaan, lopullinen päätös asiasta tehtäisiin vasta huhtikuun puolen välin tienoilla.

Muiden alan messujen osalta esimerkiksi Mobile World Congress tullaan pitämään aikataulun mukaisesti tämän kuun loppupuolella, mutta esillepanijoista puuttuu ainakin LG. Yhtiön lehdistötiedotteen mukaan se haluaa näin suojella sekä yhtiön työntekijöitä, kumppaneita että asiakkaita riskiltä saada tartunta. Yhtiö tulee pitämään oman erillisen tapahtumansa lähitulevaisuudessa esitelläkseen tämän vuoden mallistoaan. Lisäksi ZTE on ilmoittanut peruuttaneensa MWC-messujen lehdistötilaisuutensa, mutta se tulee olemaan paikalla muutoin normaalisti. Messujärjestäjä GSMA:n mukaan messukävijöille suositellaan muun muassa kättelyn ja muun tarpeettoman kosketuksen välttämistä ja muita hygieniaan liittyviä varotoimia.

Lähde: Computex

Lue alkuperäinen juttu
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 686
Ehtiihän tuota vielä siirtämään tarpeen vaatiessa, varmaan perinteinen sormet ristissä toivotaan ratkaisu...
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
1 839
Ainakin gamernexus oli epätietoinen lähteekö vai ei ja tehtaiden kiertely on suurimmaksi osaksi peruttu.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 884
Nyky leviämisnopeudella epäilen vahvasti, että moni firma suojaa työntekijöitään senverran, että ei lähetä noille messuille ketään.
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
4 329
Tuleekin erikoisemmat messut, jos kaikilla on suojain naamalla...
 
Toggle Sidebar

Ylläpitoa paikalla

Statistiikka

Viestiketjuja
81 068
Viestejä
1 650 717
Jäsenet
36 348
Uusin jäsen
Temuz

Hinta.fi

Ylös Bottom