DIY [Build/Setup]- GameWorkStream - Vihdoinkin | 2x ITX PCs | 2x 560mm rads |

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja BTA
  • Aloitettu Aloitettu

BTA

Liittynyt
09.04.2017
Viestejä
690
Projekti: OmaKone

Vihdoinkin on aika tehdä itselle kone&''kotelo''. Tähän asti kone pyörinyt lattialla/R4 sisällä jatkuvasti vaihtuvilla osilla. Eipä tämä ole vieläkään 100% varma mitä tulee.
Tähän tulee siis 2x ITX konetta yhteisellä vesijäähdytyksellä vierekkäin. Toinen pääkäyttöön toinen streamaus/kaverikoneeksi.

OmaKone:
  • EVGA FTW GTX 1080 + EKWB Blocki
  • Ryzen 1800x
  • Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
  • 2x8GB 3200MHz tikut
Streemauskone:
  • MSI GTX 780 + EKWB blokki
  • Prosessori ja emolevy vielä hakusessa. Jos rahaa olisi kuin roskaa ostaisin pääkoneeseen 9700k/9900k paketin, mutta tiedä sitten. Toinen ajatus olisi ostaa tähänkin Ryzen.
  • DDR4 3000MHz CL15
  • 2x Phobya G-Changer 560mm X 60mm
  • Tottakai D5 ja joku tankki combo siihen
  • Koteloksi tulee monta vuotta taaksepäin tehty laatikko jossa on 1 hylly taso.
Aivan unohtui näytöt listata!:
  • Benq XL2411z 24'' 144hz
  • Dell U3415W 34'' 21:9
  • Eizo EV2450 24''






On tässä näköjään yksi 420mm radiaattori minkä voin tunkea mukaan myös jos ei riitä muuten..
 
Viimeksi muokattu:
Sen harvan kerran kun ostan itselleni uusia komponentteja, tulee enemmän päänvaivaa kuin mistään käytetyistä yhteensä. Asrock Fatal1ty AB350 Gaming ITX/ac kuva pysähtyi, äänet muutamien sekunttien jälkeen. Tämän jälkeen kone ei tee muutakuin pyöräyttää sekunnin CPU cooleria ja jää ledit loistaen päälle. Jimm's hoiti takuun onneksi nopeasti ja uskalsin ennakkoon tilata uudet(2) emot. Hetkeen ei ongelmia tullut, sen jälkeen kone teki saman, jäätyi *tässä kohtaa hätäännyin ja äkkiä virrat pois ettei vaan taas hajoa lopullisesti. Restartti ja ongelmat pois. (jäätyminen toistunut noin 8 kertaa) Tässä on nyt biossista c-state hömpänpömppää ja PSU virtoja säädelty lopputulos vaikuttaisi että päästiin tästä koneen 100% jäätymisestä eroon. Toivottavasti!

Tuli ostettua 2700x omaan koneeseen ja striimi-kokoonpanoon menee tuo 1800x!
 
Nyt kaipailen apua: Mitkä *140mm* tuulettimet ostan tähän? (8kpl). Ei väliä onko rumat, kunhan hyvät ja fiksun hintaiset PWM kapistukset..

Mietin ensimmäisenä Noctuan normeja tai reduxeja mutta aloin taas epäilemään mitä tliaan.
 
Viimeksi muokattu:
Tuli lisättyä toinen xl2411z ylänäytöksi, jonka voi tarpeen tullen vain nostamalla siirtää viereiselle pöydälle käyttöön (streamaus koneen kanssa) ilman suurempia haasteita. Nestettä koko laitos otti sisäänsä lähemmäs 2.5L!
Kaikki on kiinnitetty (-PSU kulmapalat vielä printtaamatta). Seuraavana sitten olisi laatikon kanteen reiän teko ja ritilän viritys. Tuulettimet on Jimmssiltä hiljalleen tulossa.










 
Tuulettimet saapuivat ja pikasesti kokeillen olen kyllä vaikuttunut. Ei olut kuin pääkone päällä PUBG:ia pelatessa, tuloksena: GPU 40°C 120% power limitillä, CPU 36°C. Tuulettimet 20% (Biossin minimi)


 
Laittaisin kuvan normaalia kautta mutta toimiihan se näinkin.

  • Streamauskone 1800x + gtx 780 streamatessa:
  • GPU 35'C CPU 56'C max 60'c (tahnat voisi vaihtaa)
  • Pääkone 2700x + GTX 1080 pelatessa:
  • GPU 45'C, kävässyt 50'C
  • CPU Käynyt 63'C, pelatessa noin 50'C
 
Viimeksi muokattu:
Laittaisin kuvan normaalia kautta mutta toimiihan se näinkin. Mukava nähdä tässä 4 tunnin streamaus/pelaus asetusten säätöjen keskellä että pääkone menee itsestään yli 4.8GHz!!!:cool:

  • Streamauskone 1800x + gtx 780 streamatessa:
  • GPU 35'C CPU 56'C max 60'c (tahnat voisi vaihtaa)
  • Pääkone 2700x + GTX 1080 pelatessa:
  • GPU 45'C, kävässyt 50'C
  • CPU Käynyt 63'C, pelatessa noin 50'C
Edit: Ehkä tuo jäähdytysteho riittää juuri ja juuri..:dead:

omakone-4-8ghz-jpg.182309
Ihan semmosena reality checkinä otappas toimimattoman hwmonitorin sijasta käyttöön uusin HWinfo64 joka näyttää Ryzenin kellot ja voltit oikein. Yksikään Ryzen ei kulje 4,8ghz edes vesijäähyillä vaan vaaditaan jotain kompuraa tai nesteheliumia tai -typpeä että päästään sinne 5ghz luokkaan.
 
Ihan semmosena reality checkinä otappas toimimattoman hwmonitorin sijasta käyttöön uusin HWinfo64 joka näyttää Ryzenin kellot ja voltit oikein. Yksikään Ryzen ei kulje 4,8ghz edes vesijäähyillä vaan vaaditaan jotain kompuraa tai nesteheliumia tai -typpeä että päästään sinne 5ghz luokkaan.
Johan pääsi innostumaan. Pitääpä vaihtaa, kiitos tiedosta :)
 
Kuinkas Arcticin P -sarjan tuulettimet toimivat? Hoitavatko hommansa? Tekisi itsenikin mieli hommata näitä omaan setuppiin tai toisaalta myös uudet Arcticin Bionix P -sarjalaiset voisivat olla yksi vaihtoehto...
 
Kuinkas Arcticin P -sarjan tuulettimet toimivat? Hoitavatko hommansa? Tekisi itsenikin mieli hommata näitä omaan setuppiin tai toisaalta myös uudet Arcticin Bionix P -sarjalaiset voisivat olla yksi vaihtoehto...
Mahtavia. BIOSin puolelta laitoin minimille (20%) ja ei mitään tarvetta laittaa kikkaillen pienemmälle. Radiaattoreiden määrästä voi päätelläkin miten tärkeänä pidän hiljaisuutta :kahvi: Pienen testin tein kovemmilla nopeuksilla ja hiljasina pysyvät :). Tosiaan itselle ostin PST malleja, eli pystyy kytkemään sarjaan. Arctic taisi suositella max 5? yhteen kytkettynä, enemmän voi laittaa kunhan tarkistaa portin speksit mihin tarkoitus kytkeä. Itsellä nämä on 2 combona CPU1 ja CPU2 portteihin kytkettynä.

Onneksi en ostanut Noctuaa tähän projektiin, säästin pitkän pennin! (kiitos @Signa ja @Focus0 )
 
Kanteen merkattu reiän kohta ja piiloon jäävälle sivulle tehty kaapeli reikä ja apureikä.

 
Harmillinen homma. Yksi kovalevy käytössä ja harmikseni totesin kotelon toimivan kaiuttimena.. Pitäisiköhän kehitellä parempi eriste kovalevyn ja kotelon välille tai vaihtaa SSD:hen
 
Harmillinen homma. Yksi kovalevy käytössä ja harmikseni totesin kotelon toimivan kaiuttimena.. Pitäisiköhän kehitellä parempi eriste kovalevyn ja kotelon välille tai vaihtaa SSD:hen
Minun kaappikoneessani levyjen alla on pari tuumaa vaahtomuovia. Koittaisin mahduttaa levykehikon kyljelleen. Sitten alle saa helposti pehmikettä tarpeeksi.
 
En ostaessa edes ajatellut miten kätevä tuo USB hubi on tähän! Usb porteille tulee omat piuhat = Ylemmät USB:t on kakkos koneeseen kytkettynä ja alemmat pääkoneeseen. Kätevää:)
1TB M.2 SSD pääsi myös paikoilleen :tup:




 
Hyvin tyytyväinen. Ääntäkään päästä koko kone. Kovalevyt vielä paikoillaan, mutta SSD:t tuli tilalle. (Ei kaduta).
Tankkiin lisäsin vielä 99,99% hopeasta prässätyn levyn bakteereja vastaan. Letkut kyllä värjääntyvät vaikka varjossa ovatkin auringonvalolta.

Lämpötiloja pelatessa ja toinen kone streamatessa:

  • Kone 1: GPU 45-50c (max peak 59c) CPU 38-45c
  • Kone 2: GPU 30-35c, CPU 50-60c.
  • Huone ollut pahimmillaan 26c
Vedelle ei omaa lämpömittaria ole, mutta 2 koneen GPU antaa osviittaa. Tankkia koskettaessa ei tunnu mitään ja radiaattoreista ei huomaa mitään lämpöä. Renderöidessä CPU:n saa kyllä lämpiämään 50-65.

All Core boost pysyy 4GHz editoidessa ja 3D leikeissä pysyy 4.1Ghz.





 
Nyt pitää päättää mitä tuulettimia pistän tuohon puuoveen. 4-6x 120mm, 2-4x 140mm tai 1-2x isompaa. Laatikosta löytyisi jo 4x Noctuan NF P12.

Nopeasti laskettua näihin neljään kiinni ULNA adapterit ja silti saisi 253.6m³/h airflown kotelon sisälle. 8x Arcticit tämän hetkisillä asetuksilla siirtävät 180-220m³/h. Mikäli kaapista löytyy sopiva kontrolleri tuulettimille voisin lyödä suoraan 4x noctuat käyttöön.
 
Ensimmäiset tuuletin pidikkeet tulostettu onnistuneesti. Tilaukseen lähtee Arcticin P12 pwm tuulettimet etupaneelin. Noctuat (NF-P12) pitää liian kovaa ääntä, jopa minimi kierroksillaan. Kolo etupaneelin porteille tehty.


 
Wonder Woman projekti koneen kaveriksi saapunut Benq XL2411P 24''. 1 koneessa nyt siis: Benq xl2411 24'', Dell UltraSharp U3415W 34'' ja sen päällä Eizo EV2450 24''. 2 koneessa Asus PB278QR 27'', joka sijainniltaan on xl2411 näytön yläpuolella.

 
Tuulettimet saapuivat. Tarkoitus oli kytkeä nämä fancontrolleriin jonka aikaisemmin laitoin USB porttien alle. Nämä Arcticin P12 ja P14 tuulettimet ovat mahtavia kun PWM portin kautta käyttää, mutta 3-pinniseen jännite ohjattuina pitävät pientä nakuttavaa ääntä. Tämän tuloksena kytkin radiaattorien 8x Arctic P14 tuuletinta sarjaan vaikka valmistaja neuvoo max5 yhteen sarjaan. Mitä itse ymmärtänyt emolevyjen fan portit kestävät pääsääntöisesti 1A.
8xP14 = maximissaan 0.96A. Nämä tosin pyörivät 20-30% nopeudella, joten ymmärtääkseni ei pitäisi olla hätää.
Tämä mahdollisti emolevyn toisen Fan portin käytön etupaneelin 6x Arctic P12 tuulettimen kytkentään. Nämäkin kytketty sarjassa PST mallien ansiosta.

Harkitsen tekeväni samasta ritilästä etupaneelin kuin kattopaneelikin on tehty. Pitää sen lisäksi tiheämpi verkko kehittää. Jos joku tietää halvan ratkaisun tähän kerro ihmeessä, imurin kestävä verkko.





 
Tuli eilen puskettua +10h peliä ja striimiä putkeen tällä kokoonpanolla. Striimi kone (1800x+GTX780) puskee 1080p/60fps/medium OBS asetuksella ulos. CPU pysyy noin 50% loadilla, ja GPU 40-50%. Halusin päästä käyttämään OBS preset LOW:ta, mutta ulos lähtevästä striimistä puuttuu paljon frameja, vaikka CPU ei mene yli 90% loadin ja OBS raportoi että kaikki on ok. Tietävämmät auttakaa?

Pääkoneen lämmöt tästä setupista (2700x/GTX1080) kävivät korkeimmillaan GPU 54°C CPU 65°C ja radiaattoreista alkoi jo lämpöä tuntemaan :p. Pitää säätää tuulettimet menemään minimi kierroksia hieman kovempaa kun striimi päällä.

 
Etupaneeliin filtteri tekeillä. En ole vielä varma miten tuon kiinnitän puiseen etupaneeliin, mutta eiköhän sitä jotain keksi. :confused:

 
Reilu vuosi mennyt eikä ole filtteriä tullut tehtyä. Hitaasti hyvätulee, eikä tekeminen lopu kesken :hmm:
Eilen tähän päivittyi Ryzen 5600x. Asus x470i emolevyn biossin piti virallisesti tukea sitä, mutta ei boottaa vaikka millä muisteilla ja kikoilla kokeilin. Siispä, vaihdoin itx emolevyt keskenään ja nyt pääkone asennettu tuolle halvemmalle MSI B450i emolevylle ja päivitys 2700x -- 5600x on toteutunut. 2700x siirtyi streamaus/kakkos osaan tästä koneesta ja 1800x on myyty eteenpäin.

Näytönohjain vaihtui hetkellisesti EVGA GTX 1080 -- MSI GTX 1080ti, kunnes 1080ti menee vesi+mining projektiin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 706
Viestejä
4 544 810
Jäsenet
74 834
Uusin jäsen
jrahkon

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom