1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Börje Juhani Heikkilä - ammattivalittaja

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja Jormuli, 18.06.2019.

 1. Jormuli

  Jormuli Vaakakapinoitsija Premium-jäsen

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Linkkaan uutisen josta koko nimi tuli ensikertaa tutuksi ja liittyy etäisesti:

  Harvinainen omistussotku: Esko Huhdan tontille ilmestyi toinen omistaja vuosikymmenten takaa – nyt hänellä on 12 päivää aikaa tyhjentää tontti


  Yksi ihminen jarruttaa valituksilla rakentamista ja päätöksiä – Kunta teki tutkintapyynnön: "Ylittääkö painostus rikoksen tunnusmerkit"


  Mitä enemmän kaivoin tuolla nimellä ja sen yhteiskumppaneista tietoa, näyttäis siltä että nuo jannut on levittäytynyt sinne tänne suomen kuntiin, tekevät jatkuvia valituksia ostamalla kiinteistöjä kunnista ja tehtailemalla jatkuvasti uusia yritysmuotoja. Rekisteristä löytyy lisää dataa tästä Heikkilästä.

  Onko tässä taustalla muu kuin kiristys kunnan hankkeita rampauttamalla ja sovinnosta rahat tilille ja valitukset pois vedosta?
   
 2. Jus Oborn

  Jus Oborn

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näyttää olevan kyseisellä kaverilla maanrakennusalan toimintaa Tukholman suunnilla. Kuinkahan laillista bisnestä mahtaa olla, ottaen huomioon rikostuomiot Suomen puolella.

   
 3. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 096
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juuri iltapäivällä asiaa lukiessani meinasin ensin, että tuo Eskon tapaus olisi klassista karpomateriaalia - älyttömän teknillisen seikan takia yksityishenkilö joutuu kohtuuttomaan tilanteeseen ja viranomainen tai jokin yhtiö ei vaan välitä oikeudenmukaisuudesta.

  Stooria lukiessani tajusin kuitenkin olevani väärässä. Yhtiöt ovat näköjään olemassa ilkivaltaista tarkoitusta varten ja tätä Eskoa monien muiden tavoin ihan aktiivisesti vainottiin. Käytettiin viranomaista ja järjestelmää aseena toista vastaan ilman juuri tuossa tapauksessa nähtävää hyötyä, ilmeisesti koston takia jostakin. Vaikuttaa sairaalta toiminnalta. Mitään voitettavaahan tuossa vähäisen mökin hätistelyssä bulvaaniyhtiöllä ei ollut, mutta kaverihan on toisaalla vannonut kostoa Punkalaitumen väestölle. Jossain muualla tällaista lainhuutovedätystä kuvailtaisiin termillä "entrapment", mutta tässä ihmemaassahan sellaista käsitettä ei oikeudessa ole, ellei nyt poliisin väärinkäytöksiä koskien.

  Täällähän saa TO-trollikin itse laittomasti jakaa tuottaakseen trollimateriaalia kiristystä varten. Miksei siis kiinteistötrollikin tehdä hämärästi tuplakauppoja ja jättää lainhuutohakemuksen juuri oikealla hetkellä. Seuraamuksitta. Tuo on rankka paikka muutenkin, kun lainhuutoasiat voivat Suomessa venyä ihan ilman mitään epäselvyyttäkin neljälle kalenterivuodelle. Tough luck. Kun tällaisissa alkaa kiusaa tekemään, siinä menee toiselta osapuolelta aika suuri osa elämästä. Trollilla on aikaa odottaa, koska joka vuosi asiat etenevät ja projekteja on paljon.

  Seuraan mielenkiinnolla. Sen olen tähän päivään mennessä oppinut, että vähäinenkin kiinteistöomistus voi altistaa ihmisen melkoiselle määrälle kiusaamista. Keinot ovat monet.

  Ilmeisesti tässä pinnalle nousseessa tapauksessa ihan silkka kosto. Alunperin kai tarkoitus on ollut jokin oikea rahankeräysskeema, kenties juuri tuo.
   
  Viimeksi muokattu: 19.06.2019
  Jormuli tykkää tästä.
 4. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 188
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Herralla näyttä olevan kommandiittiyhtiö. Jos joutuu vastuuseen tekosistaan jossain vaiheessa niin ei pääse konkurssilla karkuun. :cigar2:
   
 5. Jormuli

  Jormuli Vaakakapinoitsija Premium-jäsen

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Twitterin mukaan asuu ruotsissa ja suomessa tuomittu kirjanpitopetoksesta. Yrityksiä pyörittää, tai on osallisena, suomessa
   
 6. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  8 902
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Jos tuota rottafirmaa meinaat niin ei taida mitään kovin rahaa sitovaa sen kautta tehdä.
   
 7. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 272
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En minä mitään kiinteistökaupoista tiedä, mutta nähtävästi viranomaista (Maanmittauslaitosta) ei tässäkään tapauksessa saada vastuuseen, vaikka ovat tehneet tähän sekasotkuun johtaneen virheen.
   
 8. Jurppii

  Jurppii

  Viestejä:
  8 902
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Ymmärsinkö jotain väärin tuosta jutusta, mutta eikö virhe tullut siinä, että ostaja oli ostanut muutaman päivän vanhalla lainhuudolla kun olisi pitänyt olla ihan tuore?
   
 9. Ormu

  Ormu

  Viestejä:
  1 272
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, näinhän taisi ollakin, kun tarkemmin luin. Eli ainakaan lakiteknistä virhettä viranomainen ei tehnyt.
   
 10. jurristi

  jurristi

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo. Kaupantekohetkellä rekisterissä oli jo merkintä vireillä olevasta toisen ostajan lainhuutohakemuksesta.

  "6 §
  Saantojen keskinäinen pysyvyy
  s
  Jos kiinteistö myydään kahdelle, ensimmäinen saanto on pysyvä. Sama koskee kaupan ja muun saannon keskinäistä pysyvyyttä. Myöhempi kauppa jää kuitenkin pysyväksi 13 luvun 3 §:ssä säädetyillä edellytyksillä.
  – –
  13 luku
  – –
  3 §
  Suoja kaksoisluovutuksessa

  Jos kiinteistö on luovutettu kahdelle, myöhempi saanto saa etusijan, jos sille haetaan lainhuutoa ensiksi eikä luovutuksensaaja saannon tapahtuessa tiennyt eikä hänen pitänyt tietää aikaisemmasta luovutuksesta. Jos usealle saannolle haetaan lainhuutoa samana päivänä, etusijan saa aikaisin luovutus."
   
 11. jurristi

  jurristi

  Viestejä:
  305
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Se taitaa olla olemassa vain valitusten tehtailua varten. Yhtiön kotipaikan voi helposti muuttaa haluamaansa kuntaan valitusoikeuden saamiseksi. Rottaryhmä Ky:n kotipaikka oli Kuhmoinen ennen kuin sen omistaja alkoi esittää vaatimuksia kunnalle.

  YTJ - Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä - Yrityshaku
   
  Jormuli tykkää tästä.