1. Live: io-techin viikon tekniikkakatsaus podcast. Keskustellaan viikon kuumimmasta aiheesta eli Huaweista. Suora lähestys Twitchissä ja YouTubessa tänään klo 14-15.

  Poista ilmoitus

Mainos Black Ops 4 PC - Matka ainutlaatuiseen tehotietokoneeseen

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Mainos, 20.11.2018.

 1. Mainos

  Mainos

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2018
  [​IMG]


  Tämä artikkeli on Activisionin kanssa toteutettu kaupallinen yhteistyö:

  Mitä tapahtuu, kun joukko pohjoismaisia tietokoneharrastajia saivat tehtäväkseen rakentaa uniikin ja suorituskykyisen pelitietokoneen? Tämä artikkeli on tarina Black Ops 4-teemalla rakennetusta tietokoneesta, miten se suoriutuu sekä mitä pitäisi huomioida, jos haluaa modata omaa tietokonettaan.

  PC-käyttäjät voivat räätälöidä tietokonettaan lompakkonsa mukaan ja halutun suorituskyvyn tasolle. Jokainen tietokone ja kokoonpano on erilainen ja juuri se tekee PC-alustasta erityisen. PC on epäilemättä luonnollisin alustavalinta niille pelaajille, jotka eivät halua ainoastaan nauttia pelielämyksestä, vaan haluavat myös muunnella ja harrastaa laitteistollaan.
  Artikkelin sisältö:
  • PC pelialustana - Mikä tekee siitä erityisen
  • Modausprojekti: ainutlaatuisen Black Ops 4 -pelitietokoneen synty - Näin virallista Black Ops 4 -tietokonetta ja sen komponentteja modattiin
  • Suorituskykytestit Blackoutissa - Virallisen Black Ops 4 -tietokoneen testit
  • Modaa itse - Vinkkejä siitä, miten modaat tietokonettasi ja mitä on otettava huomioon

  On itsestään selvää, että innokkaimmat pelaajat ja tehokäyttäjät kytkevät pelitietokoneensa 4K-näyttöön, muokkaavat näppäimistön ja hiiren asetukset omien mieltymyksiensä mukaan ja säätävät grafiikka-asetukset reunojenpehmennyksen ja tekstuurien laadun osalta halutulle tasolle.

  PC-pelaajalla on paljon valintamahdollisuuksia ja harrastajien pelitietokoneet muistuttavatkin yksityiskohdiltaan harvoin täysin toisiaan. Monet tietokoneharrastajat eivät tyydy vain valmiiksi valittuihin komponentteihin, vaan muokkaavat koneita itse innolla ja rakkaudella. Tervetuloa tietokonemodauksen pariin!


  Black Ops 4 PC-peli


  [​IMG]

  Jo Call of Duty: Black Ops 4 -pelin aikaisessa kehitysvaiheessa päätettiin, että Treyarch- ja Beenox-pelistudioiden kehittämä tietokoneversio vastaisi PC-yhteisön toiveisiin. Rajoittamaton ruudunpäivitysnopeus, tuki korkeille resoluutioille, HDR ja superleveä kuvaformaatti ovat vain muutamia niistä ominaisuuksista, joita on kehitetty erityisesti pelin PC-versiolle. PC-version vahvuus löytyy tasapainossa olevista yksityiskohdista. Beenox on koko kehitysvaiheen ajan säätänyt pelin aseiden, käyttöliittymän ja toimintojen tasapainoa tehdäkseen PC-elämyksestä toimivan hiirellä ja näppäimistöllä pelattaesssa.

  Ainutlaatuisia suuria ja pieniä ominaisuuksia Black Ops 4:n PC-versiossa:

  • Omat palvelimet
  • Tuki superleveälle kuvaformaatille
  • Rajoittamaton ruudunpäivitysnopeus ja virkistystaajuus
  • Räätälöidyt UI-asetukset
  • Säädettävä Field of View
  • Vaihda tähtäysnäkymään tai paina ja tähtää - Valitse itse, miten tähtäät
  • Aseiden ominaisuudet - Rekyylit ja latausajat jne.

  Täältä voit lukea lisää Call of Duty: Black Ops 4:stä PC:lle


  Modausprojekti: ainutlaatuisen Black Ops 4 -pelitietokoneen synty


  Tietokonemodaajia ajaa sama innostus, joka löytyy myös monien muiden asioiden innokkailta harrastajilta. Monet tuunaavat autojaan, remontoivat talojaan tai etsivät täydellistä makua suosikkiruokaansa keittiössä. Samalla tavalla monet antavat rakkautta tietokoneilleen.

  Virallisen Black Ops 4 -tietokoneen takana olevat aivot, eli Tim "timpelay" Malmborg kertoo, miten hän ja kollegat Coorella ja Activisionilla huomasivat hänen visionsa ja muotoilunäkemyksensä tietokoneisiin liittyen.

  [​IMG]

  – Black Ops 4-tietokone syntyi teemabuildina, jossa yhteys peliin on keskeisessä roolissa. Tämän toteuttamiseen on eri tapoja. Koteloon voi esimerkiksi tehdä replikan jostakin pelissä esiintyvästä yksityiskohdasta, kuten ajoneuvosta tai aseesta. Yhtenä vaihtoehtona voi tehdä kuten minä, eli käytin peliä inspiraationa muotoilulle, väreille ja materiaaleille. Black Ops 4-tietokone sai siten täysin oman muotoilunsa, joka perustuu oikeastaan pelin Tac-Deploy Beaconiin, mutta siirrettiin pelin ulkopuolelle täysin erilaiseen ja uniikkiin yhteyteen. Kukaan ei kuitenkaan voi kieltää, etteikö Black Ops 4 olisi edustettuna tietokoneessa, Tim ”Timpelay” Malmborg sanoo.

  Ajatukset ja ideat siirtyvät käytännön toteutukseen - suunnittelu siirtyy päästä todellisuuteen. Näin Tim kuvaa osia, jotka tekevät Black Ops 4-tietokoneesta erityisen:

  –Jotta saisin suoran yhteyden peliin, leikkasin Black Ops -logon paksusta alumiinilevystä ja viimeistelin yksityiskohdat viilalla, jonka jälkeen verhoilin taustan läpikuultavalla pleksillä saadakseni oikean tunnelman valoihin.

  Keskeisenä yksityiskohtana koneesta erottuu myös "jalat", jotka on rakennettu jäähdyttimistä, tuulettimista ja itsesuunnitellusta rungosta. Jalat pitävät tietokoneen paikoillaan ja lisäävät vakautta.

  [​IMG]

  – Tarvittiin viisi prototyyppiä, ennen kuin muotoilu saatiin kohdalleen. Sen jälkeen 3D-tulostin osat, joka vei noin kuusi tuntia per peltikehys. Yhteensä käytin noin 150 tuntia, ennen kuin lopullinen Black Ops 4-tietokone oli valmis, sanoo Tim.

  Oikeat komponenttivalinnat ovat lopulta tärkein seikka hyvän pelielämyksen saavuttamiseksi ja tässä tavoitteena oli saada aikaan todella tehokas tietokone suhteellisen ohueen formaattiin koteloituna. Laitteiston toteutusta olivat viilaamassa Tim ja Johan Pettersson Coorelta, joilla on monen vuoden kokemus komponenttitestaajina NordicHardware.se-sivustolla.

  – Yhdessä Timin kanssa päätimme näyttää, miten on mahdollista rakentaa todella kompakti suorituskykyinen tietokone mini-ITX-emolevyä käyttäen. NVIDIA lanseerasi sopivasti uudet GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimet juuri ennen Black Ops 4:n julkaisua ja Asuksen GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimesta tulikin avainkomponentti jo aikaisessa vaiheessa. Yhdessä jopa viiden GHz:n Boost-kellotaajuutta käyttävän Intel Core i7-8086K -prosessorin kanssa 4K-resoluutio on saavutettavissa parhailla grafiikka-asetuksilla, sanoo Johan Pettersson.


  Ainutlaatuinen muotoilu ja huippuluokan suorituskyky


  Black Ops 4:n julkaisun juhlimiseksi Activision päätti rakentaa virallisen Call of Duty: Black Ops 4 -tietokoneen juuri ennen pelin lanseerausta yhdessä kokeneiden tietokonekomponenttitestaajien sekä maailmalla tunnetun tietokonemodaajan Tim "Timpelay" Malmborgin kanssa. Tavoitteena oli tietokone, joka ei pelkästään nojaa uniikkiin Black Ops 4 -teemaan, vaan jonka suorituskyky on huippuluokkaa ja joka riittää pelin pelaamiseen 4K-resoluutiolla. Kokonaisuutta jäähdytetään räätälöidyllä, ainutlaatuisella vesijäähdytysratkaisulla, joka pitää prosessorin ja grafiikkapiirin viileänä maksimikuormalla.

  Black Ops 4 -tietokone rakennettiin seuraavilla komponenteilla
  Näin virallinen Black Ops 4 -tietokone suoriutuu Blackoutissa


  Pelitietokoneen huippuunsa virittämiseksi satsasimme suorituskykyyn uudessa Blackout-monipelissä. Sata pelaajaa, jotka taistelevat samanaikaisesti jättimäisellä kartalla Blackout-taisteluissa ei ole ainoastaan pelaajien sykettä kohottavaa, vaan myös erittäin vaativaa laitteistolle.

  [​IMG]

  Black Ops 4-tietokone testattiin Asus ROG PG27UQ 4K 144Hz -pelinäytöllä.

  Huolellisesti valittujen tehokomponenttien yhdistelmä ja todella tehokas vesijäähdytysjärjestelmä tuottavat suorituskyvyn, joka mahdollistaa vaikuttavan pelielämyksen 4K-resoluutiolla ja grafiikka-asetukset maksimitasolle säädettynä. Ruudunpäivitysnopeus oli keskimäärin noin 80 FPS ja se tarjosi erittäin todentuntuisen kokemuksen huippuluokan yksityiskohdilla. Nopealla ylikellotussessiolla Asus GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimen grafiikkapiiriä saatiin ylikellotettua 120 MHz ja muisteja 550 MHz. Grafiikkapiirin korkein Boost-taajuus nousi tällöin 2135 MHz:iin, jolloin saavutettiin 94 FPS:n keskimääräinen ja yli 120 FPS:n korkein ruudunpäivitysnopeus, jolloin 4K 144Hz -näyttö pääsi oikeuksiinsa.

  [​IMG]

  Tavanomaista matalammassa 15 asteen huoneenlämmössä komponenttien lämpötilat vesijäähdytettyinä olivat todella vaikuttavia. Grafiikkapiirin lämpötila nousi korkeimmillaan 49 asteeseen täydellä kuormituksella (51 astetta ylikellotettuna), kun taas Intel-prosessorin lämpötila ei noussut yli 51 asteen.


  Modaa omaa tietokonettasi - vältä virheet ja takaiskut


  Jos ajatus tietokoneen satojen tuntien modausurakasta lannistaa, kannattaa muistaa, että pienilläkin resursseilla ja luovuudella pääsee jo pitkälle. Tietokoneiden modaus voi olla yksinkertaista ja pienilläkin muutoksilla saattaa olla yllättävän suuri vaikutus. Pienellä hienosäädöllä voidaan esimerkiksi parantaa muutoin valmiin koneen ulkonäköä tai suorituskykyä, jos projektisi sisältää esim. vesijäähdytyksen tai on ylikellotettu.

  Alla Tim "Timpelay" Malmborg kertoo viisi mielestään tärkeintä asiaa, jotka on hyvä huomioida, kun modaa omaa tietokonettaan:

  Top 5 -vinkkiä tietokoneen modaukseen
  1. Kiirehdi hitaasti, sillä suunnittelu on avain hyvään lopputulokseen.
  2. Ole luova - uskalla kokeilla ja sitä kautta onnistua.
  3. Inspiroidu ja ota apua vastaan muilta modaajilta. Yhteisöistä löytyy monia taitavia modaajia ja monet ihmiset auttavat mielellään.
  4. Muista modauksen tarkoitus. Kun modaat omaa tietokonettasi, muista, että teet sen itsellesi, etkä kellekään muulle.
  5. Modaa omista lähtökohdistasi sen suhteen, millaiset työkalut ja materiaalit sinulla on. On helppoa lisätä koneisiin kaikkea mahtavaa, mutta pääset kuitenkin hyvin pitkälle mielikuvituksella ja yksinkertaisilla käsityökaluilla. Voit saavuttaa todella paljon hyvin vähällä.

  [​IMG]


  Älä missaa Call of Duty: Black Ops 4 -tietokonetta DreamHackissä


  Activisionin Call of Duty -lanseeraustapahtumassa joukko maailman tunnetuimpia pelaajia ja striimaajia pelasivat Black Ops 4:ää virallisen Black Ops 4 -tietokoneen ollessa pääpalkintona. Tietokoneen vei kotiin suomalainen striimaaja AndyPyro, joka voitti usean kierroksen jälkeen Blackout-taistelussa. Sinulla on kuitenkin edelleen mahdollisuus nähdä tietokone ja sen kaikki pienet yksityiskohdat livenä, sillä Activision esittelee tietokoneen Asuksen osastolla marras-joulukuun vaihteessa järjestettävässä DreamHack Winter 2018 -tapahtumassa Ruotsin Jönköpingissä.  Voit lukea täältä lisää Call of Duty: Black Ops 4:n PC-versiosta, joka inspiroi tämän tietokoneen rakentamista.

  Jos niin haluaa, yksikään tietokone ei muistuta toista ja juuri se on PC-alustan viehätys. Kerro tämän artikkelin kommenteissa omasta modausprojektistasi tai ideoistasi ja miten olet luonut omanlaisesi pelitietokoneen.

  [​IMG]

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 22.11.2018
  Jahve3 tykkää tästä.
 2. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  1 466
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä huomaa miten paljon jengiä kinostaa black opsit :) Ja hyvä niin :))
   
 3. Heezy

  Heezy

  Viestejä:
  875
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  komplett sponssaa mutta lähti foorumilta:confused:
   
 4. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  3 646
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Komplett yms on sponssannu ton buildin materiaalit aktivisionin yhteistyökumppaneilla. Activision järkkää ton pohjoismaissa ja vaikka komplettin kanssa foorumiyhteistyö ei sujunut niinkuin toivottiin ei io-tech mainosalustana ole ollenkaan huonompi kuin ennen. Näin ymmärtäisin tuon.
   
 5. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 048
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Sen enempää Komplettin suunnitelmia tietämättä niin ovat myös irtisanoutuneet kaikista suomalaisista hintavertailuista eli esim. Hinta.fi:ssä ei ole enää käytöössä linkitystä heidän verkkokauppaan.

  Tämän buildin takana on tosiaan Activision, se on toteutettu jo kuukausia sitten (Ruotsissa) ja Komplett on yksi buildin sponsoreista.
   
  Eramaankettu, zZzz, Heezy ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 6. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 040
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaihtuukohan niiden nimikin Kompletted:iksi?:think:
   
  Eramaankettu, Skøgø ja Jahve3 tykkäävät tästä.
 7. Junaski

  Junaski

  Viestejä:
  849
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jaa Komplett lähti vai?,enpä ole edes huomannut.:eek:
   
 8. omegasupreme

  omegasupreme

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Teksti kaikenkaikkiaan hirveää luettavaa, täynnä anglismia / uussanoja / mukasanoja :dead:
   
  Sampsa, Cujo ja k1nggg tykkäävät tästä.
 9. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 040
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  aaand... SULJETTU
   
  InfernalDark ja Saarri6 tykkäävät tästä.