Aya Neo Next II tuo erillisen GPU:n käsikonsoliluokan tietokoneisiin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 905


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Käsikonsolikokoluokan tietokoneita on ollut olemassa jo pidempään, mutta todelliseen nousuun ne lähtivät Valven Steam Deckin myötä. Alalla jo pidempään vaikuttanut Aya Neo on julkistanut nyt seuraavan sukupolven Next II -tietokoneensa.

Aya Neo Next II -konseptia esiteltiin jo liki vuosi sitten, jolloin yhtiö kertoi aikovansa tuoda markkinoille ensimmäisen käsikonsolimaisen tietokoneen erillisnäytönohjaimella. Tarjolle oli tarkoitus tulla versioita AMD:n Ryzen 6000 -sarjan prosessoreilla ja Radeon RX 6000M -sarjan näytönohjaimilla sekä Intelin 12. sukupolven Core-prosessoreilla ja Arc-mobiilinäytönohjaimilla.Alkuperäiset suunnitelmat on sittemmin haudattu, mutta itse konsepti ei kadonnut mihinkään. Kuten alkuperäisessä konseptissa, mukana ovat Steam Deckin inspiroimat kosketustasot D-padin, peukalotattien ja toimintopainikkeiden rinnalla. Kosketustasojen lisäksi laite on saanut lisää mittoja, sillä sen keskiössä on nyt yli 8-tuumainen IPS-näyttö, kun aiemmissa malleissa on ollut suurimmillaan 7” näyttöjä.

Next II aikoo myös täyttää lupauksen ensimmäisestä erillisnäytönohjaimella varustetusta käsikonsoliluokan tietokoneesta. Aiempien suunnitelmien sijasta siitä tulee löytymään AMD:n Ryzen 7000 -sarjan prosessori sekä toistaiseksi nimeämättömäksi jäänyt erillinen grafiikkapiiri. NotebookCheckin mukaan yhdistelmä voisi vaatia suurimmillaan jopa 100 watin edestä tehoa, minkä jäähdyttäminen ei ole etenkään käsikonsoliformaatissa mikään yksinkertainen tehtävä. Aika näyttää, onko kyse vain käännösvirheestä, sillä yhtiön dioissa ei ole mainintaa sen kaltaisista kulutuksista ja julkistuslähetys YouTubessa pidettiin kiinaksi.

Lähde: NotebookCheck

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 912
Viestejä
4 321 653
Jäsenet
72 130
Uusin jäsen
urbanbreach

Hinta.fi

Ylös Bottom