Autoon pelikone(et)

Liittynyt
10.05.2018
Viestejä
82
Moi!
Autoprojekti alkaa olla siinä vaiheessa, että pitäis saada takaosan mancave osioon lanisysteemi. Tarvitsenko kaksi konetta kun tulee kaksi Fullhd näyttöä ja tarkoitus olisi pelailla Codeja tai muita rasitukseltaan vastaavia vai menisitkö tuo jotenkin yhdellä koneella? Kone/koneet pitäisi jotenkin miettiä sillä tavalla, että ovat helpot napata matkaan pakkasten tieltä, kotelovinkkejä?
Kiitos jo etukäteen!
 
Voit toki käyttää vain yhtä koneen runkoa, asentaa sinne jonkin virtualisoinnin sallivan käyttiksen ja luoda siellä sitten kaksi virtuaalikonetta joille annat molemmille 45% kokonaismuistista sekä prossuytimistä sekä yhden dedikoidun näyttiksen.

Ihan helvetisti enemmän hommaa tuossa on kuitenkin kuin kahden erillisen pelikoneen runkojen kasailut, ja tulee kokonaisuutena ajatellen myös kalliimmaksi jos lasket omalle ajallesikin myös jotain arvoa.
 
Voipi olla sitten että yks tehokkaampi mylly ja edellä mainittu virtuaalikonesysteemi. Täytyy tossa vaiheessa sitte konsultoida jotain kaveria joka osaa moisen virtualisoinnin väsätä. Toi yks mylly saa sitte olla ihan kunnon raudalla ku jakaa tehonsa kahdelle (Eikös se oo tulossa se uudempi Ryzen, 32gb, 2080?)
 
Tarvitset sitten kaksi näyttistä, sitä kun ei voi jakaa 50/50 virtuaalisesti.
 
mistä meinaat saada tuohon setuppiin sähköt? etkai mieti auton akkua?
 
Ja noilla pelataan PC-pelejä?

:kahvi:
FPS:t vaatii kunnon pelaamiseen joka tapauksessa hiiren ja näppisen niin menee vaikeaksi. Konsoliversiot on suunniteltu hieman paremmin padeille jotka sopii autoon paremmin kuin 2x hiiri+näppis joilla ei pelata kuin parkissa.

Konsoleilla saa ”kaupan päälle” vielä pari (4K) blu-ray soitinta ja pienen virrankulutuksen invertterille.

Mutta jos pakko saada PC pelit, niin sitten rautaa takaluukkuun täyteen ja isoa invertteriä... :D
 
Voipi olla sitten että yks tehokkaampi mylly ja edellä mainittu virtuaalikonesysteemi. Täytyy tossa vaiheessa sitte konsultoida jotain kaveria joka osaa moisen virtualisoinnin väsätä. Toi yks mylly saa sitte olla ihan kunnon raudalla ku jakaa tehonsa kahdelle (Eikös se oo tulossa se uudempi Ryzen, 32gb, 2080?)
Tuo tulee aiheuttamaan valtavat määrät harmaita hiuksia. Alkaen jo raudasta, tuo ratkaisu vaatii emolta (ja prossulta) järkevän IOMMU -ratkaisun, eikä moista tukea tai sen totetutustapaa valmistajat yleisesti edes ilmoita ainakaan kuluttajaemoissa. Voi esim. käydä niin, että CPU:n PCI-e naitetaan toiselle koneelle ja piirisarjan slotti toiselle, ja samalla emo pakkonaittaa m.2 liittimet tuolle ensimmäiselle virtuaalikoneelle.

Jos jostain löytää jonkun kunnon virtualisointia tukevan lankun, hajoaa pää viimeistään softan konffaukseen. Ihan jo niinkin pieneen kuin saada omat M+KB kombot molemmille koneille ja jaettu verkkoyhteys niille. Helpointa on antaa molemmille koneille omat kiintolevyt kuin jakaa yhtä osioituna. Hypervisorille (jolle ei muuten jäänyt yhtäkään videoulostuloa) tarvitsee vielä kolmannen levyn ja edes jotkut hallintamahdollisuudet.

Tosiaan, jos omalle (tai kaverin) ajalle tai mielenterveydelle laskee yhtään hintaa, en todellakaan voi suositella pelikoneiden virtualisointia. Jo yhden hyvin toimivan GPU-passtrough -Winukan virtualisointi Linuxin päälle on melko masokistista hommaa konffata ja vaatii paljon kompromisseja.
 
No eli nyt tulee siis kaksi konetta, simppelimpää niin. Tutut winukat kumpaankin ja ethernetillä perseet kiinni. Auton akun lisäksi tulee hupiakku ja kilowatin invertteri. Langattomat hiiret ja näppikset tulee.
Tattiohjaimilla en suostu pelaamaan.
 
Akkukapasiteettia pitää olla muutenkin runsaasti kun Mä vielä saisin päätettyä stereopuolen. Pohjana tässä on 2000 luvun Transportteri henkilöauto josta ollaan veljesten kesken ruuvaamassa nelikymppisten ikiteinien unelmakiesiä.
 
Suosittelisin kaikenkaikkiaan peliläppäreitä. Helpompia siirtää, kestävät paljon paremmin tärinää ja suunnilleen saman suorituskyvyn saa noin puolta pienemmällä virrankulutuksella. Kilowatin invertteri on vähän siinä ja siinä riittääkö kahdelle pelipöytäkoneelle oheislaitteineen ja jos riittää, käy se vähintään kovalla rasituksella, eli suosittelisin lähemmäs parin kilowatin invertteriä. Nykyisten APFC -powereiden kanssa suositellaan puhtaita siniaaltoinverttereitä, kanttiaallon kanssa invertteri pitäisi rajusti ylimitoittaa ja kaikki powerit ei alkujaankaan tykkää kys. aaltomuodosta.

Toisena ongelmana tulee akun kestävyys, yhdellä 100 Ah akulla ei pelaa tuntiakaan kahdestaan, sen kapasiteetista puolet hukkuu jo jännitteenmuunnoksiin ja akun sisäisiin häviöihin, ja sen lataamiseen menee pieni ikuisuus. Läppäreihin löytyy suoraan 12v järjestelmään liitettäviä latureita, yhdistettynä pienempään virrankulutukseen peliaikaa saa karkeasti kolminkertaisesti. Eikä hupiakun loppumista tarvitse samalla tapaa stressata kun läppärin omalla akulla pärjää vielä hyvän tovin sen jälkeen.
 
Ehdottomasti läppärit; helppo ottaa vaikka mökkiin ja laiturin nokkaan mukaan jos asentaa oikein.

Ja nimenomaan virranhallinta helpompaa.
 
Jätkät puhuu viisauden sanoja! Kiitos! Kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja vähemmän säätöä.
Täytyy myöntää, että nyt oli jopa hieman yllättävä vastaus, positiivisella tapaa. Usein kun aletaan rakentamaan porukalla jotain unelmien mancavea, ei projektiin lähetä varsinaisesti rationaalisin ajatuksin käytännöllisyyttä ja homman helppoutta miettien. Jos on alkujaan halunnut nimenomaan pöytäkoneen, se myös sitten jollain ilveellä rakennetaan, vaikka kuinka tietäisi pääsevänsä paljon helpommalla läppärin kanssa. :D
 
Läppäreihin löytyy suoraan 12v järjestelmään liitettäviä latureita, yhdistettynä pienempään virrankulutukseen peliaikaa saa karkeasti kolminkertaisesti. Eikä hupiakun loppumista tarvitse samalla tapaa stressata kun läppärin omalla akulla pärjää vielä hyvän tovin sen jälkeen.
Kyllä noita suoraan akulta toimivia ATX powereitakin löytyy.
Tosin ei niin suuritehoisia ja liitännät vähän rajoittuneempia:
M4-ATX, intelligent ATX automotive power supply, 6/30V - power your PC in a car.

Toisaalta vastaavasti osa peli"läppäreistäkin" syö rasituksessa kevyesti 150+ wattia.
Eli ei nekään välttämättä ole niin vähävirtaisia kuin mitä kannettavista kuvitellaan.
 
Tosiaan, jos omalle (tai kaverin) ajalle tai mielenterveydelle laskee yhtään hintaa, en todellakaan voi suositella pelikoneiden virtualisointia. Jo yhden hyvin toimivan GPU-passtrough -Winukan virtualisointi Linuxin päälle on melko masokistista hommaa konffata ja vaatii paljon kompromisseja.

Tämä on aivan totta. Itse rakentelin aikani kuluksi itselleni GPU-passthrough pelikoneen ja lujaan se otti. GPU puoli onnistui helposti mutta verkkokortin ja usb -laitteiden kanssa otti lujaan. Lopulta onnistui kun löysin emosta CPU:n ohjaamia USB-portteja, jotka pystyin kytkemään virtuaalikoneseen ja tyydyin käyttämään USB-verkkokorttia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 670
Viestejä
4 543 383
Jäsenet
74 829
Uusin jäsen
Pcbuild

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom