Autoon kohdistuva ilkivalta

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Lare, 07.01.2019.

 1. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 217
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Onko muilla ollut ongelmia omaan autoon kohdistuvan ilkivallan kanssa?

  Kesästä saakka asunut nykyisessä kämpässä ja sanoisin, että vaikuttaa melko rauhalliselta alueelta ja viereisen järven takia paljon vähän kalliimpiakin asuntoja. Syksyllä kun vaihdoin talvirenkaat, niin heti lähti pölykapselit kävelemään ja kuraiseen takalasiin oli piirretty sormella "sori". Myöhemmin löysin yhden pölykapselin ojasta, mutta olin jo ostanut alumiinivanteet tilalle. Viime yönä takalasinpyyhkimen varsi oli murjottu poikki ja itse sulka oli väännetty aivan kieroon. Kaikissa muissa autoissa pölykapselit tallessa ja pyyhkijätkin näyttäisi olevan ehjät.

  Kameroita taloyhtiön pihasta ei löydy, eikä kuulemma halutakaan asentaa. Omavastuu vakuutuksessa on 200€, eli omasta lompakosta kärsitään nyt. Mitähän kannattaisi jatkossa tehdä, ettei tuo jatku? Kojelautakamera löytyy, mutta se kuvaa vain eteenpäin talon seinää ja talvella ongelmana jää ja lumi auton ikkunoissa. Mietin toista kameraa takalasiin, joka ottaa virran takakontin 12V-pistokkeesta.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2019
 2. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 274
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tai riistakamera lähelle puuhun/tolppaan. Tai jos jaksaa niin autoon kytikselle, kyllä se ilkivallantekijä joku yö sattuu kohdalle
   
  atomi tykkää tästä.
 3. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  1 125
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Ihme kyllä tullut vältyttyä omilla autoilla vaikka osa onkin aika erikoisia tai rakenneltua kippoja ei niin perus maastoutuvilla väreillä yms. Jopa datsun saanut olla pihassa rauhassa. Olen oikein odottanut milloin joku teini murjoo. Ainoa mitä koskaan on ollut on pari pientä kolhua ovissan parkkiksilta.
   
 4. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 286
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Mersu kun oli niin muutamaan kertaan kerkesi vuoden omistuksen aikana joku käydä tähteä vääntelemässä. Hyvin kyllä näkyi ilkivaltavakuutuksen hinnassa toi, mersussa olisi ollut 800 euroa vuodessa kun kaikissa muissa autoissa se on ollut muutamia kymppejä, ehkä satanen korkeintaan. Varmaan aika tyypillistä että noita tähtiä lähtee ihmisten matkaan.

  Muut autot on saanut olla rauhassa.
   
 5. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 037
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tässä pitää myös muistaa ilmoittaa kameravalvonnasta ja tietää että kameravalvonnan harjoittajaa pidetään henkilötietorekisterinpitäjänä.

  Onko tähdet niin kalliita, että ne kannattaa laittaa vakuutuksen piikkiin?
   
 6. Junaski

  Junaski

  Viestejä:
  895
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kaverin Corolla oli parkissa vanhempiensa pihassa,ja aamulla oli mennyt normaalisti autoon ja meinannut lähteä ajamaan töihin ja eikun pakki silmään ja kaasua.
  No autohan ei liiku mihinkään suuntaan,kaveri oli hypännyt ulos autosta ja huomannut että kaikki renkaat aluineen viety yön aikana ja auto seisoo puupölkkyjen päällä.
  Tästä on melkein 20 vuotta aikaa kylläkin.
  Omaan autoon ei kyllä ikinä tehty ilkivaltaa,varmaan eivät pikkufiiattia kehdanneet tärvellä.
   
 7. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tai sitten voi laittaa pelkät kyltit tallentavasta kameravalvonnasta. Sekin saattaa säikäyttää osan hiippareista.
   
 8. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 286
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei noilla hinnoilla. Taitaa olla jotain 50 euroa tähden hinta ja siihen paikalleen näpräys päälle.

  Selvennykseksi, en siis ottanut tuota ilkivaltavakuutusta. Ja tuo tähden kiinnityshän joustaa ettei se heti rikki mene vaikka sitä väänteleekin. Riittää kun asettelee sen takaisin oikeaan asentoon. Omalla kohdalla tapaukset oli juuri tälläisiä että tähti oli vaan väännetty vinoon, sinäänsä ei mitään rikki ollut.
   
 9. Lare

  Lare Error 404

  Viestejä:
  1 217
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Tuo voisi olla hyvä idea. Joku yö käy kiinnittämässä pari kylttiä pihaan. Olisi taloyhtiöllä ihmettelemistä :think:
   
 10. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 349
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Helsingissä asuessa kerran vietiin renkaat ja kerran potkittiin sivupeili hajalle. Eli on kokemusta. Vaikeahan tuota on torjua muuten kuin asuinpaikkaa vaihtamalla.

  Kerran opiskelija-aikoina katselin vierestä, kun juhlaseurueen katkera kommunistinuori raapi avaimillaan yhden korttelivälin autoihin syvät jurmut Bottalta palatessa. Kyllä töölöläisillä on varaa..
   
 11. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 037
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Rolls Roycen kohdalla tämäkin asia on otettu huomioon
   
  zZzz tykkää tästä.
 12. zet

  zet

  Viestejä:
  1 047
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei tarvitse jos hoitaa asian itse mulkeron henkilöllisyyden selvittyä ilman viranomaisia
   
  VilEko, Bapsu, cl0 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 13. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 037
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Lämpötolpasta jos kytkee auton rungon verkkovirtaan, säästyy kameran virittämiseltä.
   
 14. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 592
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Autoni yli kerran käveltiin, katto painui sisään jne. Onneksi oli joku super kasko tms niin sai ihan hyvät rahat kun meni lunastukseen. Muuta ei ole onneksi käynyt.
   
 15. Galaxy

  Galaxy

  Viestejä:
  177
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Vanhasta autosta sivupeili oli potkaistu rikki kadulla Vuosaaressa. Sähkösäätömoottori toimi huonosti tuon jälkeen vaikka kaikki kaikki osaset olivat tallessa ja sain peilin koottua. Eli vähällä päässyt onneksi.
   
 16. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 425
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Pidin aikoinaan vanhaa Ford Escortia seisonnassa taloyhtiön omalla maksetulla parkkipaikalla, ja joku vandaali oli irroittanut auton katolla olevan hainevän muotoisen antennin irti sillä seuraksella, että auto oli keväällä sisältä täysin homeessa. Meni paaliin ja jäi harmittamaan vain noin 1000km ajetut kesärenkaat.

  Toisessa tapauksessa eri autosta ja sen tuulilasista heitettiin iso kivenmurikka sisään uuden vuoden aattona. Paaliin meni tämäkin kun oli sen verran isoa remppaa tiedossa.
   
 17. Lerkkanen

  Lerkkanen

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  05.10.2018
  Yhden kerran on murtauduttu autoon ja tuhosivat hattuhyllyn ja hansikaslokeron. Naapurin autosta olivat samalla hajoittaneet useamman ikkunan ja yrittäneet vääntää jollakin sorkkaraudan tapaisella hattuhyllyä irti.
  Lisäksi jos näitä ilkivallaksi voi kutsua niin kerran on syljetty kaikki ikkunat ja toisella kerralla jäisiin laseihin piirrelty homottelua ym. "hauskaa".
   
 18. make_k

  make_k

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  :facepalm: Mikä pakko ne oli sinne antaa? Eipä tuosta harmituksesta voi kun itseään syyttää.
   
  The Oath ja Shikanjyo tykkäävät tästä.
 19. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 425
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Romu Keinänen haki ja otti pihdeillä kiinni, nosti kuorma-auton lavalle ja poisti auton rekisteristä. Easy.
   
 20. Warra

  Warra

  Viestejä:
  485
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ilkivallasta on kokemusta, 2 kertaa ja kerran puskuri murjottu ilman yhteystietoja. Kaikki nämä olivat BMW merkkiseen autoon tehty, talouden muilla autoilla jotka olleet muuta merkkiä ikinä ei mitään. Uusia pelit eivät koskaan ole olleet, mutta omaa omaisuutta kun pyrkii pitämään hyvänä on ollut kyllä melkoinen kolaus aina tämmöinen maalautusreissu toisen aiheuttamana. Jos näen että joku murjoo toisen autoa tahallaan tai vahingossa, tulen kyllä huolehtimaan että auton omistaja tulee olemaan tietoinen aiheuttajasta. Sitä olisin itsekkin toivonut että minulle olisi tehty..
   
  Hair ja tle88 tykkäävät tästä.
 21. Juke

  Juke

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Joitain vuosia sitten silloisesta autosta vedettiin takalasi sisään. Nämä aktiiviset nuoret miehet ehtivät tekemään saman yli 50:lle autolle tuon yön aikana. Osa autoista oli saanut myös jauhesammuttimen sisään yms. mukavaa. Jäivät kiinni päivää myöhemmin. Aiempaa harrastuneisuutta löytyi myös huomattavasti. Vastaavia lasien rikkomisia, roskakatospaloja yms.

  Mitään pahempaa ei kuitenkaan ollut sivullisille käynyt, useamman sadan tuhannen vahingot kuitenkin. Käräjillä näillä veikkosilla oli toki lääkärintodistus, jonka mukaan ovat 10-vuotiaan tasolla ja eivät ymmärrä tekojensa seurauksia. Kaksikko tuomittiin näistä teoista, mutta yhteiskunnan iloksi valittivat vielä hoviin. Sieltä en olekaan kuullut mitään, vaikka tästä tosiaan jo varmaan lähemmäs viisi vuotta. Pitänee mielenkiinnosta kysäistä. Aika velikultia!
   
 22. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 158
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuossa just yks ilta oli kuulemma joku narkki käyny kurkkimassa autojen ikkunoista viereisen taloyhtiön parkkipaikalla. Yksi asukas oli menny jututtamaan että milläs asialla liikkuu niin kädessä oli kuulemma ollu ruuvimeisseli ja epäselvän mutinan päätteeksi kaveri oli pinkaissu pakoon.
  Tiedä mitä olis sitten keksiny jos tuo hieman tyhmänrohkea naapuri ei olis menny kyselemään..
   
  Hair tykkää tästä.
 23. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  1 046
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse pari vuotta sitten heitin yöllä roskapussin ulos ja kun kävelin parkkipaikan ohi huomasin että joku tyyppi on autossani. Soitin poliisit paikalle ja tulivatkin parissa minuutissa soitostani ja ottivat tyypin kiinni. Poliisien raahatessa sitä huusi vain, että etsin vain puhelintani :D

  Jouduin todistamaan oikeudessa mutta onneksi vain puhelimen välityksellä ja pöytäkirjan mukaan siltä löytyi pari puukkoa, veitsi ja olikohan jotain muutakin vielä ettei todellakaan kannata mennä siihen väliin vaan antaa poliisien hoitaa asia. Sai muistaakseni puoli vuotta ehdotonta eli jotain muutakin on taustalla ollut.
   
  hooki tykkää tästä.
 24. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miten voit tehdä Focukselle noin!? Sydämetön ... saasta! :btooth::itku:
   
 25. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  1 526
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ainut oikea osoite fordille :cigar2:
   
  jultsu ja Focus0 tykkäävät tästä.
 26. Freeze

  Freeze Elitisti Team Ryzen Team NVIDIA

  Viestejä:
  826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vihapuhetta! :hammer:
   
  Luukkonen tykkää tästä.
 27. Xanthe_

  Xanthe_

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Itse kyllä ihmettelen nuorisoa kun kun ei mitään syytä kuin varkailla ole kaltoin kohdella autoja.

  Toivotaan että oppivat.

  Läksyttää ja sanoa kun poliisi tulee että kaveri kaatui vaan. Kuulema toiminut kun turha sitä varasta uskoa :) Mut en kehoita kokeilemaan koska Suomen oikeusjärjestelmä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2019
 28. Zerrod

  Zerrod

  Viestejä:
  998
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Itsellä ei oo ihme kyllä käyny mitään vaikka etenkin eka auto oli useita kertoja epäilyttävällä paikalla parkissa, kaippa paikalliset narkit sääli ku tommonen paska rellu niin ei siinä mitään arvokasta edes ois ollu :D Lähipiiristäkin tiedän vain kun veljen kaverin auto oltiin kerran pöllitty (niitä kasari microja johon pääsi sisään kynnellä) jostakin metsästä se oltiin kuulemma löydetty.

  Ennen mua kyllä yhteen autoon oltiin taidettua murtautua kun lasinsiruja löyty ovien sisältä ja sivuikkunat oli eri rekkareille merkitty kuin mitä ite auto, tosin oli se ennen edellistä omistajaa ollu manneilla niin...
   
 29. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Porissa on otettu ihan koneet käyttöön tähän ilkivallan tehtailuun. :eek:

  [​IMG]

  Video: Autot poistetaan lumitöiden tieltä kovin ottein Porissa – "Näin on tehty ennenkin"

  Jutun mukaan ei ole valituksia tullut. Ei kai niitä herkästi tule, kun ei monikaan päivittäin kurkistele autonsa alle. Sitten kun aikanaan selviää mitä sieltä pohjasta on mennyt mutkalle, niin eihän sitä välttämättä osaa yhdistää siihen, että autoa on siirretty. Ei ainakaan itselle olisi tullut mieleenkään, että jossain noin typerillä konsteilla autoja nostellaan paikasta toiseen.
   
  VilEko, Ho Lee Fuk, emviiex ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 30. zet

  zet

  Viestejä:
  1 047
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Onhan siellä pohjassa osia jotka voivat ottaa pahakseen tuollaisesta nostosta. Letkuja, tukivarsia yms
   
  TeknoR tykkää tästä.
 31. Pavosen Heska

  Pavosen Heska

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Kaupunki on lehtijutun perusteella ulkoistanut siirrot. Urakoitsijalla olisi hinauskalustoakin käytettävissä mutta "joku noita porilaisia vaivaa".
  Miten mahtaa korvaus vahingoista hoitua, urakoitsijan hinausvakuutus varmaan auttaisi mutta tällä menetelmällä lienee tekijä itse maksajana.
   
  TeknoR tykkää tästä.
 32. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 286
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Saattoi tulla kalliiksi Autopalsta Oy:lle tämä keikka. Ihan varmasti tuossa jotain menee rikki. Se, että valituksia ei ole aiemmin tullut, johtuu varmaan siitä ettei ihmiset ole tajunneet että siirtäjät ovat ne rikkoutumiset aiheuttaneet.
   
 33. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Näinpä, toivottavasti ne joiden autoja on siirrelty, havahtuvat asiaan. Lasku vaurioiden tarkastuksesta sekä korjaamisesta kuormaajan kuljettajalle, niin saattaa vähän herätellä.

  Jossain näin tähän liittyen väitettävän, ettei tuollaisessa vahingonteossa voi edes mennä työnantajan vakuutusten taakse (ainakaan jos työnantaja ei ole käskyä antanut tai päättää kiistää sellaisen antaneensa) vaan vahingoista on vastuussa henkilökohtaisesti. En tiedä pitääkö paikkaansa, lakitietäjiä jos sattuu lukemaan niin voi varmaan tarkentaa asiaa?
   
 34. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 158
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos hermannit ei osaa noudattaa vuoropysäköintikieltoa kuten jutussa sanottiin, eikä siten pysäköidä oikein niin se on vaan oikein että ne siirretään kovin ottein. Ihan omaa tyhmyyttä enkä ihmettele yhtään ettei ole tullu valituksia, harvempi haluaa suureen ääneen huudella omaa välinpitämättömyyttään kieltomerkkejä kohtaan.
   
  SR50La, zepi, plati ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 35. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 286
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei tyhmyys oikeuta muitakin tekemään tyhmästi. Pysäköintikiellossa on rangaistuksena pysäköintivirhemaksu, ei auton rikkominen.
   
  VilEko, emelianenko, Bapsu ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 36. jm82

  jm82

  Viestejä:
  5 927
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ilmeisesti mitään ei ole mennyt rikki. Jos vedettäisiin väkisin auton lavalle, niin vaurioita siitäkin syntyy. Esim vaihdelaatikolle, moottorille ja renkaille. Vanteetkin voi kärsiä, jos vetoliinat kiinnitetään vanteisiin. Vähän hankalaa siis, kun ei voi omalla moottorillaan siirtää autoa sallitulle paikalle. Säästöjä varmaan syntyy, kun siirretään pitkillä trukkipiikeillä ja isolla ja raskaalla koneella. Itsekin kerran nostin isolla trukilla toisen trukin rekan kyytiin. Tuossahan on vaarana, että se oma kone kippaa. Mutta jos käyttää tuollaista isoa pyöräkuormaajaa, niin mitään vaaraa ei pitäisi olla. Kunhan vaan muut autot pysyy kaukana.

  Aika heikko auto, jos se tuosta noin vaan hajoaa? Piikit on kumminkin tosi pitkät ja niin leveät, että auto ei pääse kippaamaan kyljelleen.

  Esim jos vetää auton tukivarsista vaijerilla, niin äkkiä tulee romua. Mitään oikeita vetokohtia kun ei ole, kun ei ole auton avaimiakaan.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 37. jm82

  jm82

  Viestejä:
  5 927
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole omaa autoa siirretty. Mutta olisi sitten siirretty millä tavalla vain, niin vauriot olisi syytä tarkistaa. Aurauskulmat voisi mennä pieleen. Taitavat käyttää omaa harkintaa, että miten esim liian keskellä olevan auton saa vedettyä sivummalle. Jotainhan sille autolle on kumminkin pakko tehdä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 38. SandWiz

  SandWiz

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aina toki on mahdollista, että vahinkoa tulee mutta aika epätodennäköistä se tuollaisessa siirtelyssä on. Eipä noissa avk autoissakaan ikinä ole ollut alustan puolella mitään siirtelyn jäljiltä olevaa korjattavaa ja siellä ei paljon hellävaraisuutta mietitä vaan autot liikkuu ripeästi ja vauhdilla. Pahempi se toinen vaihtoehto on, että vedetään vinssillä väkisin auto, jossa automaatti p-asennossa, käsijarru päällä ja rattilukko päällä.

  Pysäköintikiellot on ollut ajoissa paikallaan ja selvät merkit, että kieltoa rikkovat siirretään niin peiliin saa noiden siirrettyjen autojen omistajat katsoa.
   
 39. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 158
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miten ne tekee tyhmästi jos hinausvaroitus on annettu kyltillä? :confused:
  Nehän tekee juuri niinkuin lupa on tehdä, tästä on imo ihan turha vääntää.

  Itseasiassa, nuo autojen omistajat saisivat olla iloisia jos eivät joudu maksamaan tuosta siirrosta..
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
  plati, ttjm ja Hair tykkäävät tästä.
 40. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 892
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Erään morsmaikun kateellinen kaveri joskus paskoi Corollan takaumpiot yöllä, uudet purkaamolta puolessa tunnissa ja matka jatkui. Ja joskus joku oli heittäny Mazdan tunkin kuskin ikkunasta sisään, uus ikkuma purkaamolta alle tunnissa ja taas mentiin. Sit toki homoa on kirjoiteltu peileihin ja tuulilasiin sillointällöin, kait jotkut ei sit vaan tykkää mun naamasta tms.
   
 41. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 182
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Ei ne noi HKL:n kikkamiehetkään mitään hienovaraisi ole kun vetelevät autoja pois ratikoiden edestä, ja siitä lähtee autoilijalle muistoksi sakko eikä vahingonkorvaus. Kuvan tapauksessa (lähde: IS.fi) vetovaijeri kiinni vanteeseen ja sitten kiskaistiin auto vinssillä hankeen.

  upload_2019-2-14_11-38-52.png
   
  SR50La tykkää tästä.
 42. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 286
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei noilla taida olla kuitenkaan lupaa rikkoa autoja. Eiköhän tarkoitus kuitenkin ole käyttää mahdollisimman vähän väkivaltaa millä selvitään. Tyhmyyttä on tarkoituksella maksimoida vahingot autolle silloin kun ei tarvitse ikään kuin lisärangaistuksena.

  Tuo on vieläpä liikenneturvallisuudelle aika vaarallista, koska autosta voi hajota sellaista jota ei heti huomaa, mutta ajaessa ne sitten pettää. Esim. tukivarsi katkeaa, jarruputki on poikki tai polttoaineletku vuotaa.
  Vaikka hinaamisessakin autoon voi tulla vaurioita, niin ne ovat yleensä vähemmän vaarallisia. Ja hinaustapauksessa auton omistaja voi sentään vähän minimoida vahinkoja, esim. jättämällä vaihteen vapaalle.
   
 43. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 158
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tietenkään. Asiansa osaava haarukkatrukkikuski siirtää auton vahingoittamatta sitä mitenkään.
  Sitäpaitsi, tuo auton paino jakautuu todella isolle alueelle tuossa trukin haarukassa, lyön vaikka vetoa että hellempi tuo haarukka on auton alustalle kuin monen renkaanvaihtajan keväiset tai syksyiset toimenpiteet sen kotitunkin kanssa.
   
  Jetula tykkää tästä.
 44. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 286
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Sillä oletuksella että nuo kyseiseset kuski ovat osaavia ja käyttävät taitojaan.
   
 45. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Jakautuuhan se, heti kun ne muuta alustaa hiukankaan alempana olevat osat (jarruputket, polttoaineputket, pakoputki, jakovaihteisto, mitä ikinä siellä onkaan) ovat antaneet sen verran periksi ettei paino ole enää pelkästään niiden varassa...

  Varmasti pystyy monia autoja nostamaan niin, ettei käytännössä mitään vaurioita tule. Se on kuitenkin paksua paskapuhetta väittää että yksikään nostelija olisi niin ammattitaitoinen ja tuntisi jokaisen automallin pohjan rakenteen niin hyvin, etteikö vaurioita sittenkin osaan autoista tulisi.
   
  baggio, Pyrres ja The Oath tykkäävät tästä.
 46. E.T

  E.T

  Viestejä:
  2 954
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Ei tyhmyyden pidä olla mikään peruste jollekin diplomaattiselle koskemattomuudelle.
  Kyllä se jonnekin tielle poikittain liikenteen tukoksi jätetty autokin nopeasti vedettäisiin sivummalle jostain helposti tavoitettavasta osasta.
  Eikä tuon kiellon rikkominen poikkea siitä yhtään.
  Ja paljon hellempi tuo leveillä trukkipiikeillä suurimman osan pohjan pituudelta nostaminen on kuin ketjun/vaijerin kiinnittäminen vaikka renkaaseen ja siitä repiminen.
  Voisihan ne piikit työntää laseista läpi ja nostaa katosta, samalla pinoten autot päällekkäin tilan säästämiseksi...

  Vai oletko tätä "kaikki mulle heti nyt ilman mitään omaa hikoilua ei kiellot koske minua" kasvatettua sukupolvea?
  Auton alla et ainakaan ole tainnut koskaan olla saamassa hiekkoja ja pölyjä naamalle.
  Kunnolla tehdyissä autoissahan on pohjan jarru/polttoaine letkut ja putket syvennyksissä, ettei jokin kivi, puun juuri jne heti hajottaisi niitä jos vähän kosketusta tulee.


  Ilmoittautuihan sieltä seuraavakin joka ei ole auton alla koskaan ollut.
  Pakoputkistokin on pohjassa syvennyksessa ja kiinnityskin on joustava, osin varmaan niiden mahdollisten maakosketusten paremmaksi sietämiseksi.
  Öljypohja taas on auton keskilinjalla, eikä sekään ulkone ettei nyt aivan ensimmäisenä olisi kiviin ottamassa.
  (on se kiveen ajettu öljypohja kyllä tullut nähtyä)
   
  Jetula tykkää tästä.
 47. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Väärin arvattu, tänä vuonna en kyllä ole vielä sinne joutunut mutta viime vuoden loppupuolella viimeksi haldexin pumppua putsatessa. :tup:
   
 48. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 674
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sivustapäin on joskus tullut nosteltua ilman mainittavampia vahinkoja, tosin oli kumilätkät välissä. Eihän sitä tiedä oisko noikin vähän katselleet mihin kohti piikit osuu.

  Edit: Ja siis ihan omia romuja
   
 49. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Eiköhän trukkikuskit ole tehneet tuota ennenkin ja tuskin firma ketään kesähessua päästää tuohon hommaan. Ja eiköhän jarrulinjat sun muut ole sen verran suojattuna muutenkin, että eivät ole alimpana. Todennäköisin vaurio on varmaan pohjamuovien vaurioituminen.

  Kyllä se vaan omaa tyhmyyttä on, jos ei osaa lukea liikennemerkkejä ja jättää rottelonsa kielletylle paikalle.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 50. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ilkivaltaa ei ole autoihini kohdistunut mutta pari kertaa joku onneton narkki on käynyt prätkää käpäilemässä. Toisen kerran kuulin hälyn ulkoa ja lähdin jäljestämään kaveria meisselin kanssa mutten (onneksi) löytänyt. Toisella kertaa joku vastaava uuno oli kokeillut käynnistää pyörää random-avaimella, katkaissut sen vahingossa lukkopesään ja tankki oli saanut skraidun. Se vitutti mutta meni onneksi vakuutuksiin.