Asus x99 A-II + 6800k Kellotusongelma

Viestiketju alueella 'Prosessorit, ylikellotus, emolevyt ja muistit' , aloittaja Arduaen, 13.10.2018 klo 18:39.

  1. Arduaen

    Arduaen

    Viestejä:
    91
    Rekisteröitynyt:
    13.10.2017
    Kokeillaas ny minkälaisia kokemuksia täältä löytyy.

    Biossi päivitetty uusimpaan(beta) versioon. Oli se pykälää aikasempi, eikä tilanne sillä ainakaan muuttunut miksikään.

    Ei onnistunu AI suite 3:lla mikään oc liittyvä.
    Jännitettä jos esim 0.01v muuttaa niin välitön blue screen.
    Group tuningin laittaaa päälle, sama tilanne.
    https://photos.app.goo.gl/yjPNWavDUNyMFMaBA
    Tuolla videolla alikellotus kokeilu 36-->35.


    Biossista käsin seuraavat huomiot.
    https://photos.google.com/photo/AF1QipPD3Cyf1DLR36OZGWLuMV80GyKRf9nD1r1qxAdg
    Alikellotus 3.0ghz onnistuu.

    Ylikellottaessa 3.4ghz on suurin mihin nousee.
    Asetukset:
    Target cpu speed: 3.9ghz
    Cache 34-->36
    https://photos.google.com/photo/AF1QipNqDnkVfjlGVOdKhqfDjR3u_0mh1NoVWJAsjbQB

    postauksessa silti komeilee 3.4ghz
    https://photos.google.com/photo/AF1QipO5ksaHQyEmiEOB9fEH84xAhLa4k39uRUWP-H73



    cpu-z:ssa ihmetystä aiheuttaa se että
    mulitplier pysyy kokoajan x36 ja jännite 1.224v Vaikka cpu tilaa vaihtelee idlestä rasitukseen.

    Onkohan tää lankku nyt jotenki pskana vai mitä v*ttua?

    Xmp profiilit vaikuttaisi kyllä toimivan ja muistien nopeus muuttuu myös cpu-z:ssa todellisuuden mukaan.

    Kokeiltu myös powerilla vaihtaa cpu:n 4pin+8pin syötöt toisin päin, ei vaikutusta.
    6800k.png
     
  2. IsoLuumu

    IsoLuumu

    Viestejä:
    455
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
  3. Arduaen

    Arduaen

    Viestejä:
    91
    Rekisteröitynyt:
    13.10.2017
    Voihan tämän sinnekki siirtää. Mutta mistään netin maisemista en mitään tämmöiseen ongelmaan viittaavaa löytänyt. Niin ajattelin tehä oman ketjun, kun ei tässä oo kerta päästy edes kellotuksen alkuun :D
     
  4. orkaani

    orkaani

    Viestejä:
    24
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kyllä sieltä netin syövereistä jotakin tuohon viittaavaa löytyy: KB4100347: Intel microcode updates (messes with CPU overclock) Bug in Windows?
     
  5. Arduaen

    Arduaen

    Viestejä:
    91
    Rekisteröitynyt:
    13.10.2017
    Nonniin kyllä se vika oli just tuossa päivityksessä...
    Ilmeisesti sitte tällä alustalla normaalia että postauksessa ei näytä kellotettua nopeutta. Se nyt tässä hämäs aika prkleesti.
     
  6. JuSiZ

    JuSiZ

    Viestejä:
    1 510
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Jees niinkuin x99 kellottelu ketjuun laitoin niin asuksella ongelma tiedossa ja tekevät korjaavat bios päivitykset kun kerkeevät....
     
    Arduaen tykkää tästä.
  7. JuSiZ

    JuSiZ

    Viestejä:
    1 510
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016