Asus esitteli Computex-messuilla Prime Utopia -konseptiemolevyn ja kaksinäyttöisiä kannettavia

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 861Asus on esitellyt Computex-messuilla tuttuun tapaan pitkän liudan uusia tuotteita. Mielenkiintoisimmasta päästä uutuuksista lienevät kaksinäyttöiset kannettavat ja Prime Utopia -konseptiemolevy.

Prime Utopia on Asuksen näkemys tulevaisuuden emolevystä. Emolevyssä on siirretty PCI Express -liitännät sen takapuolelle, jolloin etupuolelle jää enemmän tilaa esimerkiksi M.2-liittimille ja muille lisälaitteille. Etupuolelle sopii myös 7-tuumainen OLED-kosketusnäyttöpaneeli, jonka voi tosin myös sijoittaa vaikka pöydälle. Paneelilla voidaan hallita monia emolevyn asetuksista, tarkkailla lämpötiloja ja niin edelleen.

Takapuolelle sijoitetut PCI Express -liittimet mahdollistavat myös paremman lämmöhallinnan. Prosessori ja M.2 -liittimet saavat viileämpää ilmaa, kun näytönohjainten tuottama lämpö pusketaan ulos kotelosta emolevyn toisella puolen. Emolevyyn kuuluu lisäksi integroitu nestejäähdytysjärjestelmä prosessorille ja ainakin allekirjoittaneen näkemyksen mukaan kenties kaikkein mielenkiintoisin uutuus: modulaarinen I/O-paneeli. Asuksen mukaan Prime Utopia -konseptiemolevyllä jokainen käyttäjä voi itse päättää, mitä liittimiä haluaa emolevyn I/O-paneeliin lisäämällä ja poistamalla sieltä modulaarisia liittimiä.Kaksinäyttöiset kannettavat eivät ole varsinaisesti uusi asia, mutta Asuksen uudet ZenBook Duo ja ZenBook Pro Duo vievät konseptin astetta pidemmälle. Viime vuoden uutuus ZenBookeissa oli touchpadiin integroitu näyttö. Nyt kannettavissa on vedetty näppäimistö kiinni etulaitaan, vierellään numpadinakin toimiva touchpad-hiiri kahdella fyysisellä painikkeella mutta ilman viime sukupolven näyttöä. Sen sijasta Asus on täyttänyt koko päänäytön ja näppäimistön väliin jäävän tilan erittäin leveällä näytöllä.

ZenBook Pro Duo on varustettu 15,6-tuumaisella 4K-resoluution OLED HDR -kosketusnäytöllä ja 3840x1100-resoluution ScreenPad Plus -kosketusnäytöllä. Kannettavan sisään on saatu mahdutettua myös suorituskykyistä rautaa, sillä sen voi konfiguroida parhaimmillaan 9. sukupolven Core-prosessorilla, 32 Gt:n muistilla, GeForce RTX 2060 -näytönohjaimella ja teratavulla NVMe SSD -tallennustilaa. Kannettava tukee myös Wi-Fi 6 -teknologiaa ja Thunderbolt 3:a.

Pienempi kaksikosta eli ZenBook Duo on varustettu 14-tuumaisella FullHD NanoEdge -näytöllä ja ”FHD ScreenPad Plus” -kosketusnäytöllä. Asus ei erikseen maininnut FHD ScreenPad Plussan resoluutiota, mutta samalla kuvasuhteella isoveljensä kanssa sen pitäisi olla 1920x550. ZenBook Duoon voi konfiguroida parhaimmillaan tarkemmin määrittelemättömän Core i7 -prosessorin ja GeForce MX250 -näytönohjaimen.

Lähde: Asus

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 004
Vielä kun ratkaisivat softaongelmat noissa 2-näyttöisissä läppäreissä. Piti poistaa kaikki ajurit screenpadiin liittyen kun taustalla jyllää 90% prosessorinkäyttö ilman että koko näyttö olisi edes päällä.
 
Liittynyt
26.07.2017
Viestejä
240
Mielenkiintoista tosiaan. Olen itse miettinyt, että emolevyn ulkoiset liitännät saisivat olla fyysisesti erillään emolevystä, vaikka blokkina johdon päässä, jolloin ne eivät rajoittaisi niin paljon emolevyn asentoa ja sijoittelua sekä kotelon rakennetta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
246 780
Viestejä
4 313 532
Jäsenet
71 908
Uusin jäsen
iija

Hinta.fi

Ylös Bottom