Ratkaistu ASUS Crosshair VI Hero - WD blue m.2 sn550 1tb - Windows 10 ei tunnista kovalevyä

Liittynyt
26.03.2020
Viestejä
4
Tuli hankittua 1tb WD blue sn550 m.2 ssd lisätallennustilaksi entisen 500gb SATA-ssdn kylkeen, emolevynä ASUS ROG Crosshair VI Hero, prossuna ryzen 5 2600x. Ongelmaksi muodostui uuden levyn käyttöönotto, pitäisi alustaa/lohkoa että saisi tallennustilan käyttöön. Levy ei kuitenkaan näy windowsin levynhallinnassa mutta näkyy esim HWinfossa ja laitehallinnassa. BIOSsista on kaikenlaisia asetuksia kokeiltu mitä netistä löytyi, myös flashatty uusimpaan versioon ilman tulosta. Emolevyn ajurit on myös päivitetty. CMD:n kautta diskpart ja list volume ei näytä uutta kovalevyä. Pakottavaa tarvetta windowsin asentamiseksi tuolle uudelle levylle ei ole mutta oletettavasti windows alustaisi/ottaisi käyttöön sen suoraan nollista. USB-tikulta bootattava W10 perusasennusmedia ei kuitenkaan löytänyt kovalevyä mille windowsin asentaisi. Viimeinen yritys oli vastaavan ongelman ja saman emolevyn jollekin ratkaisuksi toiminut:

1.Pelkkä m.2 ssd kiinni.
2. BIOSsista CSM disabled
3. Secure boot: Other OS
4. Secure boot keys pois
5. Rufuksella luotu ISO-tiedostosta bootattava UEFI

Ja noilla lähtis asentamaan mutta kun ei windows vieläkään löytänyt asemaa minne asentaa.

Ideat ja lähteet alkaa loppumaan kesken kun pari päivää tullut koitettua saada toimimaan. En jaksaisi uskoa että itse ssd olisi viallinen kun näkyy kuitenkin HWinfon ja laitehallinnan kautta. Ja koitin myös partition wizardilla katsoa jos saisi lohkottua mutta tuokaan ei tunnistanut että siellä ylimääräinen levy olisi.
Levynhallinta.PNG
HWINFO.PNG


Jos tarvitsee lisää kuvia/inffoja niin laitan.

Kiitoksia jo etukäteen jos joku alkaa tätä syvää mysteeriä selvittelemään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 835
Mikä BIOS-versio?

Tällä emolevyllä oli jossain vanhemmassa BIOS:issa M.2-bugi.
 
Liittynyt
26.03.2020
Viestejä
4
BIOS-versio 7704 x64 eli uusin ASUS:n sivuilta saatavilla oleva. Aikaisempi BIOS oli 2018 alkupuolelta mutta ei toiminut kummallakaan. Outoa jos ovat onnistuneet korjaamaan ja rikkomaan uudelleen noinkin tärkeän ominaisuuden parin vuoden sisällä.
 
Liittynyt
26.03.2020
Viestejä
4
Onnistuin alustamaan levyn. Kaiken järjen mukaan olisi pitänyt näkyä windowsin levynhallinnassa tai erillisissä alustustyökaluissa mutta eipä näkynyt. Jostain kumman syystä ohjauspaneelin kautta mentäessä ->Järjestelmä ja suojaus -> Tallennustilat
->
Sieltä löytyi ja sitä kautta pääsi luomaan tallennustilan ja nimeämään aseman. Vieläkin ihmetyttää miksei windowsin asennusmedia tunnistanut levyä, jos olisi ollut ainut levy koneessa niin eipä olisi onnistunut.

Ongelma näillä näkymin selvä jossei tuolta enää katoa minnekään.
 

Requiem

For You
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
676
Tallennustilat eli storage spaces. Jätitkö siis sinne? Kannattaisi ehkä poistaa sieltä jos aiot normaalilevynä käyttää tai ehkä järjestelmälevynä joskus. Tuo tallennustilat on vähän niinkuin softaraid.
 
Liittynyt
26.03.2020
Viestejä
4
Tuolta kautta sain alustettua levyn käyttöön, cleanasin diskpartin kautta ja sitten onnistui levynhallinnasta alustaa normaalisti.
 

Requiem

For You
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
676
Levyn poisto tuolta tallennustiloista pitäisi riittää että alkaa näkymään levynhallinnassa. Mutta miksihän se alunperinkin on sinne joutunut?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
84 847
Viestejä
1 745 328
Jäsenet
37 660
Uusin jäsen
zumo

Hinta.fi

Ylös Bottom