Asus aloitti Android 12 -päivitykset ROG Phone 5 -pelipuhelimilleen

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 744
Asuksen raportoidaan aloittaneen Android 12 -päivityksen jakelu ROG Phone 5 -älypuhelimilleen. Päivitys saapuu aikataulussaan, sillä Asus lupasi sen aiemmin vuoden ensimmäiselle neljännekselle. Android 12 -ominaisuuksien ohella päivitys sisältää myös uudistuksia Asuksen omiin sovelluksiin sekä Zen UI -käyttöliittymään. Päivityksen koko on noin 3,4 gigatavua.

Lähde: Android 12 rolling out to the ASUS ROG Phone 5 and ROG Phone 5S
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996
Android 12 päivityksen jälkeen WiFI-signaali on raporttien mukaan heikompi ja suorituskyky on edelleen heikkoa verrattuna firmwareen julkaisun aikoihin.
1. Wi-Fi signal degrade drastically. Drop connection in places where signal was good before or even dont see any wifi spots.
Sattumoisin Asuksella on suorastaan räjähtänyt käsiin ongelmat WiFi:n toimimattomuuden kanssa. Tiettävästi ainoa korjaus ongelmaan on emolevyn vaihto. Pelkästään alla olevat raportit ovat vain muutaman päivän sisältä (12. maaliskuuta ->):
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
11 624
Yksi sanoi, että akukesto on mm kussut pahasti A12:sta tulon jälkeen ja totesi että elä päivitä missään nimessä!

Voi tuossa olla luurikohtaisia eroja, mutta ei varmasti kannata päivitellä ensimmäisten joukossa, jos puhelin on tärkeä työkalu, jonka pitää toimia.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 744
Yksi sanoi, että akukesto on mm kussut pahasti A12:sta tulon jälkeen ja totesi että elä päivitä missään nimessä!

Voi tuossa olla luurikohtaisia eroja, mutta ei varmasti kannata päivitellä ensimmäisten joukossa, jos puhelin on tärkeä työkalu, jonka pitää toimia.
Pakkaa nuo isot versiopäivitykset olemaan yleensäkin sellaisia, ettei kannata ihan ensimmäisten joukossa lähteä päivittämään jos haluaa pelata varman päälle. Ja joskus myös puhelimen varmuuskopiointi ja tehdasnollaus voi tulla tarpeeseen.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 996
Asus on ilmeisesti keskeyttänyt Android 12 päivityksen jakelun ja tuonut uuden Android 11 buildin saataville.
Aiemmin mainitsemani WiFi ongelmat liittyvät ilmeisesti kärähtäneeseen emolevyyn (tai tarkemmin Wifi piiriin) ja Asus on yrittänyt korjata ongelmaa heikentämällä laitteen suorituskykyä. WiFi ongelmat esiintyvät yleensä päivityksen asentamisen jälkeen, kun puhelin käynnistetään uudelleen ja Wifi ajureita yritetään ladata. Kärähtäneen emolevyn vuoksi se ei kuitenkaan enää onnistu ja Wifi ei toimi. (Toki päivityspaketin lataaminen saattaa myös edesauttaa kärähtämistä, kun laite kuumenee)
You can flash the previous android 11 version whenever you want but that won't fix your burnd WiFi chip. Only a motherboard replacement can do this.

The update doesn't break it the update just causes a restart which then causes the drivers to reload but since your WiFi chip is burned they can't be loaded -> thus no WiFi
Asuksen asiakaspalvelu on kertonut joillekin käyttäjille, että laitteeseen asennetaan huollossa "redefined motherboard" eikä ongelman pitäisi enää toistua, vaikka niinkin on käynyt. Valloilla olevan teorian mukaan Asus on saatavuushaasteista johtuen asentanut joihinkin huollettuihin laitteisiin vanhan revision emolevyn uuden sijaan. Selittäisikö uusi revisio eri merkinnät Geekbenchin tietokannassa?
Mitähän mahtaa muuten tarkoittaa "ARM Venus" -merkintä Snapdragon 888 piirin yhteydessä? Pistin merkille, että Asuksella ja Xiaomilla esiintyy kyseinen koodinimi Geekbenchin tietokannassa huomattavasti muita valmistajia enemmän. Näitä kahta valmistajaa yhdistää myös emolevyviat.
Hakutulokset valmistaja + ARM Venus hakusanalla:
  • Xiaomi: 1054 sivua (yli 26000 hakutulosta)
  • Asus: 153 sivua (yli 3800 hakutulosta)
  • Vivo: 1 sivu (18 hakutulosta)
  • Huawei: 1 sivu (13 hakutulosta)
  • Samsung: 1 sivu (11 hakutulosta)
  • Zte: 1 sivu (3 hakutulosta)
  • Oppo: 1 sivu (2 hakutulosta)
  • OnePlus: 1 sivu (1 hakutulos)
  • Sony: 1 sivu (1 hakutulos)
Käytännössä muilla valmistajilla on vain yksittäisiä ajoja ikään kuin testimielessä. Ainakin Vivolla, Huaweilla ja Samsungilla suurin osa "ARM Venus" tuloksista on ajettu tammikuussa 2021, mikä viittaisi johonkin testaukseen, kun puhelimet tulivat laajemmin myyntiin vasta keväällä. "ARM Venus" hakutermillä löytyy yhteensä 1222 sivua tuloksia eli lähes kaikki ovat Xiaomin ja Asuksen (1053+153=1207).

Yleensä valmistajilla lukee "ARM Venuksen" tilalla "ARM ARMv8", kuten myös osalla Xiaomin ja Asuksen tuloksissa. Voikohan "ARM Venus" olla jokin eri versio SD888 piiristä? Vai onkohan kyseessä vain jokin softajuttu. Erikoista kuitenkin on, että nämä sattuivat nimenomaan Xiaomille ja Asukselle.
Asuksen toiminta on ihan täyttä paskaa! Mulla ei ymmärrys riitä tämän venkoilun kanssa. Puhelimia kärähtää vasemmalta sekä oikealta ja pelipuhelimen suorituskykyä rajoitetaan ihan huolella. Samaan aikaan tuodaan uusi emolevy revisio mutta ei tehdä mitään takaisinkutsua tms. Käyttäjillä on tikittävä aikapommi hyppysissä, joka vain odottaa kärähtämistä. Ei saatana...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
225 370
Viestejä
3 987 508
Jäsenet
68 064
Uusin jäsen
mbeat

Hinta.fi

Ylös Bottom