Assassin's Creed, mistä pelistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja DiamondTear, 14.09.2018.

 1. DiamondTear

  DiamondTear

  Viestejä:
  223
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  En ole aikaisemmin pelannut AC-pelejä, koska genre ei vaikuttanut kiinnostavalta. Ovat ne kuitenkin sen verran suosittuja, että ajattelin yhtä kokeilla. Mistä pääsarjan pelistä PC:llä kannattaisi aloittaa? Grafiikat ovat tärkeitä, joten ihan niihin vanhempiin valinta tuskin osuu.
   
 2. renebauman

  renebauman

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Itse aloin Assassins creed 3 osaata, kun se tuli Xbox One yhteensopivaksi ja sitten siitä eteenpäin mennyt.. AC IV Black flag voisi olla ehkä hyvä aloitus peli..Yksi omia suosikkeja sarjasta..
   
 3. Jrhh

  Jrhh <Raudanusuttaja> Make ATK Great Again

  Viestejä:
  596
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tätä voisikin seurata. Itse omistan kyseisen sarjan varmaan kaikki osat steamissa (summer sales uhri) mutta pelannut viimeksi tyyliin ensimmäistä osaa PS/Xbox?
   
 4. Paztak

  Paztak

  Viestejä:
  192
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017
  Kaikki AC:n osat tullut pelattua (kaikki sarjan pelit en ole spin - offeja pelannut) ja jos nyt pitäisi jollekkin sanoa, että mistä aloittaa niin mielestäni uusimmasta eli Odyssey:stä varsinkin jos grafiikat on kriteereistä kärkipäässä. Miksikö?

  Koska, edellinen osa Origins toi kaivatun muutoksen AC - sarjaan. Pelin kehitykseen käytettiin eniten aikaa sitten ensimmäisen AC:n ja sen kyllä huomasi pelistä. Peli taistelumekaniikka koki muutoksen sekä peliin tuotiin enemmän roolipelimäisiä ominaisuuksia. Pelikokemus on paljon parempi ja syvempi mitä aikaisimmissa osissa. Mielestäni Origins on kokonaisuutena tällä hetkellä paras AC - peli, vaikkakin AC2 ja Black Flag ovat mainoita ja omalta osiltaan "parhaita". No nyt Odyssey on luonnollisesti vielä hiotumpi versio Originista ja kokonaisuutena vieläkin parempi mitä Origins. Ellei kehityksessä ole tapahtunut jotain täysin hulluja muutoksia. Ennakoista olen katsonut niin Odyessey:ssä näyttää olevan mukana ihan oikeita pomotappeluita joissa joudut opettelemaan vastustajan liikkeet pärjätäksesi.

  Eli joko odotat Odyssey:n julkaisuun taikka aloitat Originista.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2018
  DiamondTear tykkää tästä.
 5. perato

  perato

  Viestejä:
  2 783
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Itse pelannut Assassiineja ykkösestä neloseen ja kakkosen stand-alonet. Oma suositus on skipata ainakin ykkönen, siitä et saa mitään iloa vaikka ristiretkiteema oliski lähellä sydäntä. Peli ei todellakaan ole säilynyt kovin hyvin ja vaikka olisikin, on se silti aika jäätävä kokemus. Noin muuten periaatteessa voisit valita sen pelisarjan osan, joka temaattisesti on lähimpänä sydäntä.

  Sitten on vaihtoehtona Ezio-trilogia. Kyseisessä sarjassa seurataan italialaista Ezio Auditorea. Jos tarina kiinnostaa erityisesti niin sitten kakkosesta eteenpäin, mutta jos muuten vain urbaani renesanssikiinnostaa niin sanoisin, että näistä vahvin on Brotherhood, joskin Revelations ei hirveästi poikkea tästä. Kakkonen on himppasen vielä raakile minusta pelimekaanisesti, joskin ympäristöltään tarjoaa mielenkiintoisen Firenzen ja Venetsian. Brotherhoodissa ollaan Roomassa ja Revelationissa Konstantinopolissa. Näissä peleissä on vahvasti mukana se aspekti, että kaupungeissa on niihin kuuluvat nähtävyydet, niiden historiallista taustaa avataan ja monet keskeiset hahmotkin ovat oikeasti eläneitä henkilöitä ja heitä ympätään juoneen sopivalla mausteella. Osa tapahtumistakin on jollain tavalla todellisiin tapahtumiin liittyviä.

  Kolmonen on sitten pitkälti luonnossa juoksemista, vähemmän kaupungissa pyörimistä. Kaupungit on muutenkin matalia ja muistuttaa enemmänkin kyliä kuin mitään isompia metropoleja. Pelimekaanisesti himppasen verran eteenpäin, mutta toisaalta tahdin puolesta tultiin taaksepäin kun lisättiin paljon kaikkea keräilyä ja craftausta ja metsässä juoksentelua.

  Nelosessa taas mentiin pitkälti erisuuntaan, kolmosessa jo mukaan tuotu meritaistelu nousi pääosaan ja arvaten noin 50% pelistä menikin seilatessa meriä. Tässä vaiheessa viimeistään(jos ei jo edeltävässä kolmosessa) heitettiin vähän kuin romukoppaan kaikki historialinkit ja alettiin säveltään ihan omia juttuja.

  Sillä ite pääjuonella ei taida olla kenellekkään mitään merkitystä ja 10min youtubevideolla pääset kärryille siitä aloitit mistä kohdasta tahansa. Assasiinit tappelee vuosisatojen ajan templareita vastaan, tähän ynnätään avaruusolennot tai mitkälie ja salaliitto ja hohhoijaa. Kuuden pelin aikana se juoni ei edennyt oikeastaa yhtää mihinkän.


  Tästä eteenpäin ei hirveästi hajua, ilmeisesti Unity ja Syndicate palasivat hieman enemmän urbaaniin ninjailuun. Origins taas sekoitti vissiin pakkaa aika paljonkin.
   
  Docweird, Apinamakina ja Refloni tykkäävät tästä.
 6. Apinamakina

  Apinamakina

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Jaa vanhemmat ei kelpaa? Minusta sarjaan on turha sitten edes perehtyä, koska sarjan pelit AC2, Brotherhood ja Revelations eli ns. Ezio-trilogia on koko pelisarjan sydän ja sielu. Voisin kyllä tuota Originsia suositella jos muinainen Egypti kiinnostaa. Grafiikat on todella hienot ja pelimaailma erittäin nätti.
  Mutta silti suosittelisin ensin pelaamaan Ezio-trilogian koska niissä myös tiivistyy se miksi ihmiset tykkää tästä pelisarjasta. Ihan ensimmäisen AC:n voin suositella katsomaan vaikka youtubesta, siinä ne pelimekaniikat on niin esiasteen tasolla.
   
  Kel Varnsen, Aku79, Alias Hoboimp ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 7. P c L A Y E R

  P c L A Y E R

  Viestejä:
  1 060
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Itse kyllä suosittelen aloittamaan vanhemmista, jis niitä meinaa jossain vaiheessa pelata. Kontrollit on ihan hemmetin kankean tuntuset, jos Originsin/Odysseyn jälkeen koittaa noita vanhempia.

  Ite ehkä tossa tilanteessa aloittaisin Black Flagista ja sitten syndicate ja sitte vasta niita uusimpia.
   
 8. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 071
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Alkupäästä kannattaa aloitella ja Black Flag herkkupala jättää kirsikaksi kakkuun :)
   
 9. JMak

  JMak

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  28.08.2018
  Jos RPG:t avoimessa maailmassa kiinnostaa, niin Origins on tällä hetkellä kaikkein roolipelimäisin ja sisältää sarjan parhaat grafiikat. Odyssey on kulman takana tosin ja vie tuon puolen vielä pidemmälle. Perinteisistä sarjan peleistä, osat 2 ja Black Flag lienee ne parhaat. Ezio-trilogia (AC2, Brotherhood ja Revelations) on, kuten yllä mainittu, sarjan sielu ja nosti sen maineeseen. AC: Unity on päivitysten jälkeen toimiva ja aika hyvä. AC: Syndicate on hieman perustasoa, mutta pelattavuus toimii ja peli oli Unityyn verrattuna julkaisussaan hiottu.

  Kokeile vaikka Black Flag, Origins ja AC2. Jos Origins iskee, niin Odyssey kannattaa hankkia, kunhan peli ensin ilmestyy.
   
 10. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  1 997
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pelattavuutta paranettiin unitystä lähtien, sitä ennen hahmot tykkäsi hyppiä sinne minne pelaaja ei halunut :D

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  Flag blackin jälkeehän vähenettiin ärsyttäviä "hiippaile ja kukaan ei saa nähdä sinua" tehtäviä, varsinkin nelosessa oli kasetti koetuksella monesti juuri ylläolevan kuvan mukaisesti mutta samaan hengenvetoon sanottava että vaikka kasetti oli koetuksella niin itselläni sarjan parhaat hetket oli juuri nelosen kanssa kun oli eka kunnon kosketukseni sarjaan ja eikä pitämäni merirosvo teema ainakaan huonontunut.

  Ac2 pelasin kyllä ennen sitä xboxilla mutta jostain syystä jäi kesken.
   
 11. perato

  perato

  Viestejä:
  2 783
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Meikästä kyl nuo hiippailujutut on olleet luvattoman helppoja ja toisaalta todella köykäsiä, riittää ku himmailee katolla ja jostain kulmasta näkyy seurattava tyyppi, aivan sama ootko ite vaikka neljännessä kerroksessa parvekkeella köyrimässä jotain horoa kuhan jostain kuvakulmasta näkyy talon takana kävelevä ukkeli.

  Varsinki kakkosessa tuo ohjauksen köykäsyys minusta korostui, tuntui kuitenkin, että Brotherhoodissa ja Revelationsissa oltiin tehty jotain, koska läheskään nii paljon ohihyppyjä yms. ei enää tullut. Kolmosessa ja nelosessa mentiin ehkä jo vähän liianki raiteilla kuhan vaan paineli juoksunäppäintä.

  Ehkä hirveintä kakkosessa oli kuitenki se koko control scheme, jossa näppäimen sijaan oli ruudulla joku jalan tai käden kuva. Paina "käsi" tehdäksesi asioita.. mikähän vi**u se käsinäppäin olikaan. Kontrollerilla hitusen helpompi toki kun ne oli sentää jotenki koodattu sillä tavalla, että tiesit mitä näppäintä ohjaimesta painaa.

  Ite en kyl nelosta suosittelis ekaksi ihan sen laivastopainon vuoksi. Kyseinen ominaisuus kuitenki ei pitkälti ole ollut muissa pelisarjan osissa mitenkää merkittävässä roolissa, tuossa sen rooli oli paljon isompi ja kaupungitki oli lähinnä jotain parin kerroksen slummeja, joten se hiippailukin tapahtui pääasiassa maantasassa eikä semmosta hauskaa kerroksista toiseen hyppimistä ja hiippailua ollut niinkään paljoa. Sitä parkourelementtiä oli siis paljon vähemmän ja laivalla seilaamista enemmän. Toki ei siiinä, se laivastotaistelu oli ihan kivaa jne, mutta ei ehkä se pelisarjan vetävin osuus saati mitenkään tyypillistä pelille. Toki jos piraatit nappaa ihan hitosti, nii mikäs siinä sitten.
   
 12. Jrhh

  Jrhh <Raudanusuttaja> Make ATK Great Again

  Viestejä:
  596
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kannattaisko tätä pelata mielummin xbox + kapula 55" vai 35" uw näppis hiirellä?

  €: tai mitään AC?
   
 13. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  560
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Riippuu ihan mille asialle antaa pelissä arvoa. Kolmonen oli minusta parempi kuin mikään noista. Olihan trilogiassa ihan hyviä historiallisia juttuja, hyvin rakennetut ympäristöt ja toimivat perusmekaniikat, mutta kieroonkasvanut tarina, etova päähenkilö ja suunnaton määrä toistoa laski ainakin omia pisteitä aika rajusti. Kolmonen rönsyilee joka suuntaan ja mekaniikkoja on aivan liikaa, mutta juoni ja hahmot oli monta kertaluokkaa parempia ja päätarinan tehtävissä kunnolla vaihtelua. (Sivutehtävät oli kyllä sitä samaa copy-paste-rumbaa mitä ennenkin.)

  Edit: Ezio oli itsekeskeinen ja murhanhimoinen idiootti ja kaikin puolin totaalinen kusipää. Halusin sanoa tuon mutten viitsinyt kirjoittaa uutta viestiä sitä varten.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2018
 14. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 071
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itse pelaan aina ohjaimella tällaiset pelit. Paljon mukavampaa sohvaviihteenä. Konsoleilla nämä pelit on 30fps eli sille ei kärsi olla allerginen jos Xboxilla pelaat.
   
 15. sinihiekka

  sinihiekka

  Viestejä:
  529
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Ezio Auditore da Firenze lienee kovinta mitä Ubisoft on saanut aikaan tässä vuosien saatossa. Rivieran Geraltin veroinen pelihahmo mielestäni. Siihen aikaan oli vielä alkuperäinen pelisuunnittelijakin kaiketi menossa mukana, jolloin tarinakin eli vielä muutakin kuin vuosittaisia jatko-osia sun muuta lypsämistä varten.

  Assassin's Creed 2 -trilogia, Black Flag ja Origins ovat pelisarjan merkkipaalut vaikken ole uusinta jaksanut vielä edes koittaa saati edes Black Flagiäkään ostaa vielä. Sen verran paha pettymys Assassin's Creed 3 oli tylsämielisyydessään. Rooma, Firenze ja Konstantinopoli olivat kuitenkin komeita kaupunkeja, joissa oli muutama salaisuuskin tehtävien myötä, joten kyllä nämä varmaan arkkitehtuurisesti ovat ajan hammasta jossain määrin kestäneet.

  Jos pelin uusinta osaa taas etsii, eikä pelaa vanhempien konsolisukupolvien pelejä, niin sitten varmaan Origins...
   
  Rusna tykkää tästä.
 16. Spoeghe

  Spoeghe

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Just tänään mietin että pitäiskö mun jatkaa Brotherhoodia, kun se on kohta 100%... kaikki aiemmat saatavilla olleet hinkattu läpi, myös Bloodlines PSP:llä. Revelations, 3 ja Black Flag ostettu lastgen-pleikkarille jo ajat sitten...
   
 17. Apinamakina

  Apinamakina

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Diih, mulle vaan toi kulttuuria täynnä oleva renesanssi-Italia toimi paljon paremmin salamurhien ja salajuonien teatterina kuin Amerikan vapaussota ja yleisesti se tunnelma niissä. Ja Ezio oli paljon karismaattisempi hahmo kuin Connor, joka oli mielestäni liian totinen puupökkelö. Haythan Kenway oli satakertaa parempi ja mielenkiintoisempi kuin Connor myöskin. Ne laivataistelut oli kolmosessa hyviä totta kai.

  Black Flag taas on itselleni ensin merirosvopeli, vasta sitten AC. Esimerkiksi juonen kannalta Edwardin kanssakäyminen muiden merirosvojen kanssa oli mielenkiintoisempaa kuin sen Observatorion etsiminen joka tuntui ainakin minusta vähän yhdentekevältä. Black Flagin jälkeen ilmestyneitä pelejä en ole pelannut paitsi Originsia joka itselle on ehkä suosikki koko pelisarjasta.

  Desmondin juonikuvioista tuskin tarvitsee mitään mainita, kun nehän oli täyttä paskaa jokaisessa pelissä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2018
 18. perato

  perato

  Viestejä:
  2 783
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Tää oli vähän harmi,
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  . Fun fact, Connorin pökkelyys ilmeisesti johtui lähinnä siitä, että se puhui autenttista kieltä, ja sen puhujia ei ole montaa maailmassa, joten vaihtoehdot ääninäyttelijälle olivat vähissä.
   
  Apinamakina tykkää tästä.
 19. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  560
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Tuosta olen samaa mieltä. Haytham oli todella kiinnostava hahmo ainakin AC:n mittapuulla. Harmi että ukosta ei otettu kaikkea irti ja loppu oli aika antiklimaattinen.

  Connorilla on suunnilleen yhtä paljon persoonaa kuin keskimääräisellä Skyrimin NPC:llä, mutta en aktiivisesti vihannut häntä toisin kuin Eziota. Kaikin puolin hajuton ja mauton tapaus, josta on vaikea keksiä hyvää tai pahaa sanottavaa.
   
  Apinamakina tykkää tästä.
 20. Jrhh

  Jrhh <Raudanusuttaja> Make ATK Great Again

  Viestejä:
  596
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tässä taloudessa xbox ohjaimet on hommattu vain tekken/mortal kombat yms. pelejä varten.
   
 21. xarot

  xarot

  Viestejä:
  1 009
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  AC Origins varmaan pelillisesti paras mitä oon pelannut tähän mennessä näistä. Aika kauan jo pelaamisesta aikaa niin muistikuvat alkaa olemaan jo vähän hataria.

  AC1: Tässä ei oikeastaan pelillisesti toiminut mikään, ei niin mikään. Muistelen että juoni ja maailma oli kuitenkin kiehtovia. Ei voi suositella kokeilemaan. Kattoo ennemmin vaikka Youtubesta läpipeluun.
  AC2, AC:B, AC:Revelations: Ezio Auditore oli näissä parasta, myös Brotherhoodissa kamujen kutsuminen oli aika jees. Pelillisestihän nämä oli niin ja näin kun ukkeli ei totellut ohjausta näissäkään kunnolla. Olikohan näissäkin niitä hiippailutehtäviä mukavasti jotka räjäytti kasetin useammankin kerran.
  AC3: Itselle todella mitäänsanomaton teema ja päähahmokin tusinatavaraa.
  AC4: Black Flag. Merirosvoteema oli kiehtova, mutta tästä jäi jotenkin aika niin ja näin -fiilis. Edward Kenway oli toinen todella pökkelön oloinen tusinahahmo (Ezion jälkeen), ja tässäkin oli muistaakseni tuota hiippailua mukavasti piristeenä ja kiikarinäöllä varustetut vartijat saivat ärräpäät kuulumaan koko kerrostalossa aikoinaan. Meritaistelut oli ihan kivoja. En nyt varsinaisesti tiedä miksi tätä niin paljon hehkutetaan, olikohan monelle eka AC? Tämän voisi melkein koittaa joskus pelata uusiksi.
  AC: Origins: Tässä pelimekaniikat toimi jo aika hyvin kunhan ei koittanut esim. vallata linnakkeita ilman tarvittavia skillssejä. Ilman niitä toimi yhtä kehnosti kuin muutkin AC:t. :) Egypti kiinnostava kun Kuninkaiden laaksossa joskus itsekin käynyt.

  Noissa AC1-4, Brotherhood ja Revelations jäi vähän maku että oli yritetty tehdä tehtävistä sellasia joihin pelimekaniikat ei vaan taipuneet, ja tehtävistä tuli sen takia välillä todella ärsyttäviä. Kyllähän toi kapuilu muuria ylöspäin ja sit ukko päättää hypätä puoli kilsaa alaspäin esim. mereen oli semmonen joka tuli varmaan joka ilta tehtyä kun noita pelasi. Originsissa sitten oli taas menty toiseen ääripäähän eli ukko oli niin tiukasti liimalla kiinni seinissä että vartijan huomatessa oli peli sen takia aika menetetty.
   
 22. DiamondTear

  DiamondTear

  Viestejä:
  223
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Kiitos vastauksista. Taidan aloittaa Originista ja jos se iskee niin jatkaa sitten AC2-trilogialla.
   
 23. P c L A Y E R

  P c L A Y E R

  Viestejä:
  1 060
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Juu Origins kyl parasta, mitä sarja tarjoaa pelillisesti. Tosiaan tuon jälkeen tuntuu kyllä AC2:n kontrollit aika jöötiltä. Ite koitin pelata Black Flagin loppuun Originsin jälkeen, niin se tuntui ihan pirun tönkölle --> en jaksanu pelata. :D
   
 24. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  1 997
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse sanoisin juuri kuten pcplayeri tuosta mainitsi että ekana aloittaisi vanhemista ac peleistä niin kontrollit eivät käy hermon päälle niin pahasti.

  En ole kyllä nelosta pelanutkaan orignsin jälkeen ja pelottaa että aika kultasi muistot siitä kun ennen oringinsiakin oli hermot kovilla parissa kohtaa :D
   
 25. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 015
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Valinta taitaa olla jo tehty, mutta heitän minäkin vielä mielipiteeni. Origins on tosiaan tähän asti julkaistuista peleistä paras pelillisesti vaikka ei sekään täysin ongelmaton tapaus ole. Toisaalta se on myös sen verran erilainen, että varsinkaan pelattavuuden osalta se ei välttämättä anna oikeanlaista kuvaa muista sarjan peleistä. Siinä mielessä olisi varmaan mielekästä kokeilla myös jotain aiempaa peliä. Syndicate on vanhemmista peleistä pelattavuudeltaan selkeästi paras - ihan jo siksi, että siinä on yksi painike varattu laskeutumiselle, mikä oli ennen yhtä tuskaa. Kokonaisuudessaan suosittelisin kyllä vanhemmista peleissä varmaan silti Ezio-trilogiaa. ACII on jo aika vanhentunut (vaikka toki edelleen ihan pelikelpoinen) mutta uudemmat eivät ihan yhtä paljon. Toki ei varmaan ole erityisen mielekästä aloittaa trilogiaa myöskään muualta kuin alusta, mikä on vähän ikävää. Black Flagista pakko todeta vielä sen verran, että pelinä se on hieno, mutta loppupeleissä se kertoo hyvin vähän siitä, mistä sarjassa on kyse - sen verran erilainen sekin on laivajuttujensa vuoksi.
   
 26. Spoeghe

  Spoeghe

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Black Flaghan ei "kuulu kaanoniin" vaan on "Abstergon viihdeosaston tuote"
   
 27. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  1 803
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ezio trilogiastahan tuli nykysukupolven konsoleille "uudistettu" versio mm. 4K tuella. Siitä on hyvä aloittaa kun kaikki kolme peliä saa alle 20 eurolla.

  Origins tosiaan on uuden sukupolven "GTAssassin's Creed" missä paino enemmän avoimella maailmalla sekä hahmokehityksellä. Hahmon- ja tavaroiden kehitys häiritsi itseäni koska siinä korostui mielestäni liikaa tuo levelöinti; saman kokoinen, samalla haarniskalla varustettu kaveri saa yhtäkkiä raudasta valmistetut kaulavaltimot ja sisäelimet kun samalla käsiterällä, samaan paikkaan iskien kaveri onkin vielä 80% hitpointeissa vain koska "isompi leveli". Samoin pomotaistelut olivat osittain tuuheaa p*skaa tyyliin "ammu nää haamut jousella niin saat tapella pomoa vastaan".

  Silti Origins oli nätein ja paras peli koko trilogiassa mitä tuli kyllä hinkattua osittain pelkkien maisemien takia (tämähän on yksi AC:n perusidea - osa tykkää jostain pelistä koska se maailma osuu omaan sweet spottiin - tai sitten vihaa sitä niin kuin minä kolmosta joka oli jo idealtaan tylsä "jenkki AC").

  Siitä olen samaan mieltä että Originsista on varmasti hankala mennä taaksepäin; sen verran noissa on aina pelimekaaniikkoja hiottu että vanhat vain tuntuvat kömpelömmiltä. Puhumattkaan siitä miten paljon taistelua on helpotettu, ekassa AC:ssähän varsinkin alussa taisteluun joutuminen oli melkein kuolemantuomio. Myöhemmissä osissa taas Ezio pisti viittä peltimiestä turpaan vastaiskuilla ja Originsissa jo yhden parakillisen tappaminen suorassa taistelussa kerralla ei tuottanut hirveästi ongelmia - varsinkaan jos käytti apuna savua, myrkkyä, hevosta, jne... ;)
   
 28. perato

  perato

  Viestejä:
  2 783
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ei ehkä sieltä loppuvaiheesta peliä, mutta kyllähän tuossakin pelissä teurastettiin porukkaa ku lampaita. Toki itse huomasin, että jossain siinä AC2--> Brotherhood kohilla esim. torjumiset yms. muodostu helpommiksi. Oisko kasvatettu sitä aikarajaa mitä noihin pitää osua. Kuitenki tuntu, että vielä kakkosessa joukkotappeluissakin sai vähän miettiä missä järjestyksessä ketäki huitoo, mutta jo Brotherhoodissa oli ihan sama, kaikki vaan teuraaksi ranneteriä käyttäen. Toki siinä oli ne apuritkin, jotka tappo about kaiken sekunnissa. 15100_screenshots_2014-10-23_00010.jpg
  Kuvateksti: Onko assasiinit oikeastaan pahiksia? Tässä pelastin jonku random tyypin ja tapoin about 30-40 vartijaa.
   
  Xiyng ja Refloni tykkäävät tästä.
 29. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  1 803
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jollen väärin muista, niin ykkösessä ei ollut ripostea, tms alussa ollenkaan vaan se piti opetella siltä vanhalta patulta jossain välissä?
   
 30. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  863
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Läpi pelattuna (ei todellakaan 100% ) on 2,4 ja Syndicate ja kaikki olivat hintansa arvoisia. Aika hienoa käydä Italiassa, istua kirkon juurella ja miettiä, että missä olenkaan nähnyt tuon kirkon tornin, hienosti mallinnettu pelissä nimittäin. Ehkä jos nyt aloittaisin, niin tuo Black Flag olisi aika hyvä valinta, sen saa nykyisille konsoleille aika halvalla ja on hienon näköinen ja meritaistelut on ihan viihdyttäviä.
   
 31. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 071
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hieno se on tosiaan konsoleillakin (ainakin PS4 versio) ja se merirosvoteema on ainutlaatuisen hienosti mallinnettu peliin. Siinä pelissä ei montaa huonoa hetkeä ole.
   
 32. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  560
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Tuota olen miettinyt itsekin ja pidän assassiineja edelleen terroristijärjestönä. Se, että "hyvikset" lahtaavat roppakaupalla porukkaa, on tosin yleistettävissä hyvin moneen peliin. Niille, joita aihe ja hyvis-pahis-asetelmat videopeleissä yleensäkin kiinnostavat, suosittelen erittäin vahvasti räiskintäpeliä nimeltä Spec Ops: The Line.
   
 33. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 015
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nyt alkaa mennä aiheen ohi, mutta tähän on pakko todeta, että hyvin usein terroristit tappavat myös sivullisia ja syyttömiä, kun taas assassiineilta se on hyvinkin tiukasti kielletty. Jokaisessa sarjan osassa taitaa tulla sanomista, jos erehtyy sivullisia tappamaan. Vastapuolen vartijoiden yms. vapaa tappaminen kylläkin painaa vaakakupissa jonkin verran.
   
 34. Refloni

  Refloni

  Viestejä:
  560
  Rekisteröitynyt:
  30.03.2017
  Oma kuppini meni nurin Brotherhoodin kohtauksessa, jossa
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 35. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 015
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuosta on sen verran aikaa etten enää muista, mutta ainakin pääsääntö on nähdäkseni edelleen mitä sanoin. :D Mutta joo, varmasti mahtuu joukkoon myös erinäisiä ikävämpiäkin juttuja.
   
 36. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  399
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  ACII (PC:llä pari vuotta julkaisun jälkeen) on noista ainoa, jonka olen pelannut läpi ja pidin siitä. Vaikka olikin PC:llä, niin pelasin 55" TV:llä + 360 padilla. Oli silloin vaikuttavan näköinen ja mielestäni kontrollit pelasivat hyvin. Pidin historiallisista puitteista ja tarinasta.

  Sen jälkeen en ole näihin juuri koskenut. 3:n ja Black Flagin sai uPlayhin ilmaiseksi ja koitin Black Flagia puolisen vuotta sitten. En pystynyt pelaamaan paria tuntia pidempään, kun alkoi jo puuduttaa. Kontrollit oli jotenkin ACII:kin huonommat ja tappelu ei vatinut mitään. Hakkasi vain nappia ja se oli siinä. Sama meritaisteluissa... sen kuin ampuili vain sinnepäin. Kaippa sitä olisi pitänyt jaksaa vähän enemmän, josko tarina olisi olut kiinnostava. Iso osa peliä ovat kuitenkin nuo maa- ja meritaistelut, joten ehkä hermo ei olisi kestänyt niitä. Eikä tuo nyt mitenkään ihmeellisen näköinenkään ollut ja toimi muutenkin jotenkin välillä stutteroiden.

  Oma suositus aloitukseen olisi varmaan ACII + jatkot, mutta tällä koemuksella vähän hepoista neuvoa :)

  Alla pelikuvaa noista, taitaa tosin olla konsoliversioista, joten heikompaa ulkoisesti.

   
 37. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  1 803
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eziolla nyt vähän muutenkin rapatessa roiskui; tuhosi majakan ja sataman, pisti heikosti aseistautuneita siviileitä tappelemaan ottomaaneja vastaan, jne.

  Mitä nyt yhdestä templarien päämajasta... :D
   
  Xiyng ja Refloni tykkäävät tästä.
 38. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 071
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mielipide asioita nämä tietysti on mutta minusta AC IV on edelleen komea peli kaikinpuolin. Erityisesti vesisateella hämärässä ja ukkosen paukkuessa. Miekkataistelut siinä on varsin helppoja mutta meritaisteluissa on kyllä haastettakin. Varsinkin "superlaivat". Teknisesti pelissä on korjattavaa. Siinä on alueita (saaria) joissa stutteroi vaikka olisi millainen pc käytössä. Varsinkin jos PhysX jutut on päällä.