Asetek julkaisi nestejäähdytteisten valmiscoolerin Intelin uudelle Xeon W-3175X -prosessorille

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 01.02.2019.

 1. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  838
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Et kai vaan verrannut kahden eri lämpötahnan välisiä eroja, etkä vain kahden eri levitystavan? Missä toisena tahnana oli se vakiona siellä blokin pohjassa oleva ilmeisen kuiva tavara joka jätti siis luultavasti paksumman kerroksen (kun ei edes levinnyt koko alalle, tosin ilman kuvaa leviämistä on vaikea kyllä sanoa mille alalle levisi) ja toisena oli tuore täysin eri valmistajan tahna? (Ja silti eroa oli vain 2 astetta, joka tosiaan mahtuu monessa testissä ihan kahden lämpötahnan väliseksi eroksi. Tai, tässä myös moneen muuhun virhelähteeseen.)

  38,6 vs 40,7 siis, jotka toki tekstissä ovat pyöristäneet 38 ja 41 asteeseen ;-) miksiköhän?

  Ja, miksi ihmeessä nuo mittaavat ilman lämpötilaa (joka siis on tuossa vähennetty jotta saadaan tuo lämpötilaero) k-tyypin termoparilla (joka on kätevä halpa anturityyppi mittauksiin välillä –200 ja jotain vähän päältä 1000 astetta), eikä missään nimessä kovin tarkka huoneen lämmössä.. tai edes välttämättä kovin toistettava tuossa noin 2 asteen lämpötilaerojen luokassa... Jos noita idle-lämpöjä katsoo, niin tässä voi hyvinkin lähes puolet erosta tulla ihan tuosta ilman lämpötilan mittauksen normalisoinnista (ihan väärällä anturityyppillä).

  PS. Simulaatiotani: taisin kyllä kertoa sen tekemät oletukset aika suoraan. Siis ylhäällä vakiolämpötila, alhaalla vakiotehotiheys per pinta-ala. Ja, jos sitä ei siitä toiseksi viimeisestä kuvasta nähnyt, niin tahnan parantaminen puolet ohempaan tosiaan pudotti (molempien) versioiden lämpötiloja sellaiset 5 astetta. Mitä luulet, mikä olisi ero kahden eri lämpötahnatyypin* välillä voisiko olla myös asteluokkaa... (En jaksa vääntää tämän enempää rautalankaa, jos surrilanka ei riitä, niin pitäisi varmaan ottaa seuraavaksi se ratakisko.)

  *Ratakisko: mikä on ero halvan vakiolämpötahnan ja kalliin jälkiasennuslämpötahnan välillä?
   
 2. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 408
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos nyt kuitenkin pyrittäisiin siihen sujuvaan keskusteluun ja jätetään pois se vastailu vastakysymyksillä, niin ei mene koko homma epäolennaisuuksista vääntämiseksi...
   
 3. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 259
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Mun mielestä @L2K2 postaus oli ihan asiallinen. Lisäksi toi väännön kohteena oleva videokin todistaa noi mallinnetut tulokset käytännössä oikeiksi, kun suuruusluokka on sama eikä videossa edes ole ollut vertailukelpoista koeasetelmaa.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 4. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 408
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei koskenutkaan mitenkään erityisesti L2K2:ta, vaan ennemminkin tuota aiemmin tänä aamuna käytyä nokittelua. L2K2:n laskelmat ja perustelut olivat äkkiseltään silmäiltynä ensiluokkaisen ansiokkaat.