Asetek esitteli tekoälyoptimoidun kylmälevyn AIO-coolereihin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 905


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Asetek ei välttämättä ole jokaiselle tuttu nimi, mutta useimmat AIO-coolerit markkinoilla käyttävät nimenomaan sen patenttien suojaamia pumppublokkiyksiköitä. Yhtiö on läsnä myös Computex 2024 -messuilla, jossa se on esitellyt uuden sukupolven kylmälevyä.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="98075,98076"]

Asetek on lyönyt hynttyyt yhteen metallin 3D-tulostamiseen erikoistuneen Fabric8Labsin kanssa luodakseen uuden kylmälevyn, jonka se toivoo mullistavan koko nestejäähdytysmaailman. Yhtiöiden tiedotteen mukaan kyseessä on tekoälyoptimoitu kylmälevy "AI Optimized Cold Plate", joka on 3D-tulostettu elektrokemiallisella tekniikalla (Electrochemical Additive Manufacturing, ECAM). 3D-tulostus mahdollistaa erittäin yksityiskohtaiset rakenteet, mikä puolestaan mahdollistaa kylmälevyn ominaisuuksien optimoinnin entistä paremmin.Tiedotteen mukaan tekoälyä on hyödynnetty itse kylmälevyn rakenteen suunnittelussa pitämään huoli optimaalisesta virtausdynamiikasta kylmälevyn läpi, mikä yhtiöiden mukaan parantaa sen lämmönsiirtokykyä ennen näkemättömin tavoin. 3D-tulostusta puolestaan tarvitaan optimoidun rakenteen valmistamiseen, perinteisellä jyrsintämetodilla niitä ei kyetä valmistamaan. Asetekin mukaan uudella kylmälevyllä voidaan saavuttaa jopa 2,3°C ero per 100 wattia yhtiön uusimpiin Gen8-pumppublokkeihin verrattuna, mikä on selvästi aiempia sukupolvihyppäyksiä suurempi ero.

Computex messuilla on esillä yhteistyössä Asus ROG:n kanssa sen tuleva, Asetekin AI Optimized Cold Plate -teknologiaa hyödyntävä AIO-cooleri, mutta sitä ei ole sen tarkemmin nimetty tiedotteessa.

Lähde: Asetek

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 239
AI- on varmasti vain markkinointitermi. Kyllä hyvät suunnitteluohjelmat auttaa virtausten suunnittelussa.
Käytetään samaan tapaan kuin muuallakin, sylkee ulos halutun määrän uusia suunnitelmia joista ihmiset valitsee rusinat pullasta ja jatkoheittää. Käytetään jo aika monessa paikassa.

Tuo blokki ei ehkä mikään kovin vaikea olisi mallintaa ihmiseltä, joten aika huono esimerkki. Varmaan suurimmat hyödyt monimutkaisemmissa applikaatioissa joissa esimerkiksi paljon kaarevia pintoja.

Jos yksi henkilö ideoi, mallintaa ja testaa jonkun suunnitelman vaikka viikossa ja ai tekee saman homman parissa tunnissa niin onhan se aika selvää että näitä optimoituja ratkaisuja alkaa löytyä AI:n avustuksella vähän nopeammin ja halvemmin.
 

prc

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
886
Miten herkkä on tukkeutumaan jäähdytin jossa on paljon pykäliä.
Aikapaljolti kiinni siitä, kuinka puhtaat litkut sisällä on. Onhan noita suunniteltu ihan piirin läpi vietäviksi, menee vaan puhtausvaatimukset aika höpöksi.

Avoämpäristä kun ajelee kuukauden niin varmaan on juntturassa. Suljettu kierto joka on paine tiivis, tislattua viettä ja jotain epäterveellistä mönjää kaveriksi, ettei mikään kasva niin varmaan kestää vuosia purskutella.

Noheva toki voisi väliin piperrellä vielä vaikka jonkun polttoainesuodattimen keräilemään mahdolliset täytössä tulevat sakat pois.
 
  • Tykkää
Reactions: pig
Liittynyt
17.10.2018
Viestejä
45
Mitenkähän tuon saa puhtaaksi, tai onko siellä kanavia jotka alkaa mennä aiemmin tukkeesee...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 912
Viestejä
4 321 619
Jäsenet
72 130
Uusin jäsen
urbanbreach

Hinta.fi

Ylös Bottom