Arm Chinan erotettu johtaja kieltäytyy astumasta syrjään ja estää Armin edustajien pääsyn yhtiön tiloihin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
16 379


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Japanilaisomistuksessa olevan, brittiläisen Armin sisällä kuohuu. Yhtiön Kiinan yksikön johtajan kerrotaan ottaneen käytännössä yksikön panttivangikseen.

Arm ilmoitti kesäkuussa erottavansa Kiinan yksikön johtajan Allen Wun hänen perustettuaan erillisen sijoitusyhtiön, mikä kilpailee Armin kanssa paikallisilla markkinoilla. Wu kieltäytyi erottamisestaan huolimatta siirtymästä sivuun ja on hankkinut sittemmin itsenäisesti ulkopuolisia turvajoukkoja estämään Armin edustajien pääsyn yksikön alueelle. Kiinalaisten tapojen mukaan Wun olisi luovuttava yhtiön rekisteröintipapereista ja yhtiön virallisesta leimasta, jotta hänet voitaisiin siirtää syrjään.

Armin mukaan Wu levittää Arm Chinan sisällä valheita ja yrittää luoda yksikköön pelon ilmapiiriä, minkä lisäksi hänen kerrotaan pyrkineen estämään kiinalaisten siruvalmistajien ja Armin välistä kommunikaatiota. Arm Chinan mukaan väitteet ovat perättömiä ja Wun kerrotaan olevan avoin keskusteluille.

Arm Chinan kerrotaan vedonneen Kiinan hallitukseen saadakseen suojelua emoyhtiöltään, väittäen Armin uhkailleen kiinalaistoimijoita, mikäli he jatkaisivat yhteistyötä Arm Chinan kanssa. Myös Arm on ollut yhteydessä Kiinan hallitukseen, jotta se puuttuisi Wun toimiin ja auttaisi selvittämään tilanteen. Armin mukaan mitä pidempään tilanteen annetaan jatkua, sitä enemmän siitä on haittaa Kiinalaisille puolijohdevalmistajille ja -kehittäjille.

SoftBankin omistava Arm pitää hallussaan enää 49 % Arm Chinan osakkeista myytyään 51 % osakekannasta China Investment Corporationille, Silk Road Fundille ja singaporelaiselle Temasek Holdingsille. SoftBankin tiedetään lisäksi etsivän ostajaa koko Arm-yhtiölle ja huhujen mukaan muun muassa NVIDIA on jo esittänyt kiinnostuksensa yrityskauppoihin.

Lähde: Bloomberg Kuva: SCMP

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
05.12.2018
Viestejä
1 340
En minä mistään mitään tiedä, mutta kumman sopivasti tämä ongelma alkoi heti kun Britit tekivät päätöksen Huawein tiputtamisesta Brittien 5G verkkotoimittajien listalta.

Aikookohan Kiina ottaa haltuun ARM liiketoiminnat Kiinassa jollain tavalla? Periaatteella jos kerran Huawei ei saa myydä 5G verkkoja Britanniassa ei Britanniassa päämajaansa pitävä ARM voi toimia Kiinassa. Virallisesti Kiina ei tietenkään tiedä koko asiasta mitään ja nämä "pienet vihreät miehet" joista kukaan Kiinan hallinnossa ei *köh köh* tiedä mitään vain palkattiin Wu johtajalle avuksi jostain peräkylän vartiatoimistosta.

Sitten tarpeen mukaan paikallinen poliisi joko pystyy hoitamaan asian tai ei pysty kun linjat pätkii, kiire on ja tutkinta ei etene periaatteella. Sitten mystisesti kaikki ongelmat hoitaa asia loppuvat kunhan Huawei saa taas myydä 5G verkkojaan Britteihin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
548
Financial Times kirjoittaa, että Allen Wu olisi tarjonnut kiinalaisille yrityksille alennuksia Arm Chinalta ostetuista piireistä, mikäli nämä investoivat samalla Wun sijoitusrahastoon. Wu on ilmeisesti mukana myös muissa yrityksissä, joiden kuviot sekoittuvat Arm Chinan bisnesten kanssa. FT:n mukaan Arm Chinan hallituksessa istuvista johtajista kaksi muutakin henkilöä on mukana Wun rahastossa. Tuosta voi ennustaa melkoisen sotkuista riitaa Armin emoyhtiön ja kiinalaisten välillä. Allen Wu:lla on USA:n kansalaisuus.

Kun UK ilmoitti luopuvansa Huawein verkkolaitteiden käytöstä siirtymäajan jälkeen, syyksi sanottiin Yhdysvaltojen pakotteiden vaikutus tulevaisuudessa. Lieneekö ollut aavistus, että Arm ei kykene Kiinassa jatkamaan liiketoimintaa? Itse en osaa sanoa mitä sitten tapahtuu, jos kiinalaiset valmistajat eivät enää ARM piiriteknologiaa voi käyttää. Pakko siellä joku suunnitelma on olla.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
599
Itse en osaa sanoa mitä sitten tapahtuu, jos kiinalaiset valmistajat eivät enää ARM piiriteknologiaa voi käyttää. Pakko siellä joku suunnitelma on olla.
Jos ARM-lisensointi lakkaa kiinalaisille niin kyllä siinä kohtaa käy huonosti kiinalaisille puhelinvalmistajille. Androidissa on tällä hetkellä vain ARM- ja X86-tuettuna, ja ihan heti ei uutta suoritinarkkitehtuuritukea siihen lisätä.

Eli jos menee ARM niin siinä kohtaa pitää suoritinarkkitehtuurin lisäksi kiinalaisten taikoa toimiva mobiilikäyttöjärjestelmä.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 555
Jos ARM-lisensointi lakkaa kiinalaisille niin kyllä siinä kohtaa käy huonosti kiinalaisille puhelinvalmistajille. Androidissa on tällä hetkellä vain ARM- ja X86-tuettuna, ja ihan heti ei uutta suoritinarkkitehtuuritukea siihen lisätä.

Eli jos menee ARM niin siinä kohtaa pitää suoritinarkkitehtuurin lisäksi kiinalaisten taikoa toimiva mobiilikäyttöjärjestelmä.
Ainakin viime vuoden puolella Reuters uutisoi, että Huawei saisi edelleen käyttää ARM-lisenssiä, kun teknologia tulkittiin brittiläiseksi. Tosin ainahan ne tilanteet voi muuttua.
Reutersin uutinen tuli siis BBC:n uutisen jälkeen.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 471
Kiinan markkinoille voi helposti valmistaa armeja ilman lisenssiä ja androidia ilman googlea. Sen kiinalaiset kyllä osaa. Se että tuollaisia lisenssittömiä luureja voisi kiinasta ulos tuoda onkin sitten toinen asia. Sitä tuskin onnistuvat tekemään.
 
Liittynyt
05.12.2018
Viestejä
1 340
Alkaa olla jo aika törkeää vetoa Kiinalta tällaiset. Irtisanottu ei lähde, palkkaa oma "vartijat", perustaa kilpailevan yrityksen ja varmasti varastaa kaikkea (tietoa ja muuta) mitä voi jatkuvasti.. Ei päästä edes firman edustajia omaan firmaansa. Nyt alkaisi olla hyvä aika tehdä länsi-yritysten niitä johtopäätöksiä ja häipyä noilta markkinoilta minkä pystyy.. Ottaa sitten tarkkaan minimoiduilla riskeillä ne tuotot vielä mitä voi.
Länsimaissa tälläinen ei kyllä onnistuisi jos omistajat antavat isoimmille pomoille kenkää joituu lähtemään heti yleensä mitään irtisanomisaikojakaan ei ole ellei siitä erikseen sovita. Toki johtajat yleensä neuvottelevat sopimuksiinsa kultaisenkädenpuristuksen jos tulee potkut, koska tietävät, että kenkää voi tulla koska vain. Meno tasoa banaanitasavalta näköjään tuollakin kun johtajan ei tarvitse totella omistajia.
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 401
Outo tilanne kaikkiaan. USA ei anna mahdollisuutta Britannialle vapaasti käyttää kiinalaista teknologiaa, joten nyt ei Kiinan hallituksella ole suurta motivaatiota autella, mutta uskon heidän silti tämän tilanteen ratkaisevan, sillä on runsaasti maita ketkä teknologiaa ovat valmiina ostamaan, Suomi mukaan lukien, eli ei kannata ottaa missään tapauksessa vastuutonta mainetappiota tässä, vaan hoitaa tuo Wu pihalle. Tässä voi toki pyöritellä korruptiokuvioita loputtomiin, mutta olen käyttäjän @Raikku linjoilla että Wulle käy huonosti tässä tai sitten jotenkin sovitellaan asia epävirallisesti ja pääsee pälkähästä. Tämä on jatkumoa siis kauppasodalle, ei mitään sen enempää, eikä puolia kannata edelleenkään ottaa tai muuten sokaisee vain itsensä ja ehkä muitakin samalla. Toivotaan että Wu häippäisee nopeasti ja ARM saa Kiinan puolen toiminnan myytyä, tai vaikka koko organisaation, ettei tule Britannian ja USA:n välille ongelmia. Britannia kuitenkin todella riippuvainen maa USA:sta ja USA myös arvostaa suuresti Britanniaa liittolaisena ja kauppakumppanina.

Todella hölmöähän tällainen teatteri kaikkiaan on, toivotaan vain ettei tästä eskaloidu vuosien päästä mitään pahempaa. Uskon kyllä ARM:ia sen suhteen että Kiinan toimistolla on tuo härdelli käynnissä. Jos siellä on aseistettua väkeä niin ihmisuhrien välttämiseksi ei sinne voi päätäpahkaa rynnätä, eli ei voi odottaa että edes Kiinan hallitus asiaa ratkaisee tällä sekunnilla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.07.2017
Viestejä
170
Outo tilanne kaikkiaan. USA ei anna mahdollisuutta Britannialle vapaasti käyttää kiinalaista teknologiaa...
Mihinköhän mahdat tuolla viitata? Jos tarkoitat Huawein verkkolaitteiden vakoiluriskiä, niin onko käsityksesi, että Yhdistyneen kuningaskunnan hallinto ei itse ota sitä vakavasti, eikä siksi haluaisi rajoittaa Huawein verkkolaitteiden käyttöä infrastruktuurissa? Onko sinulla tietoa käsityksesi perustaksi? Ja miten asia edes liittyy tähän juttuun?
joten nyt ei Kiinan hallituksella ole suurta motivaatiota autella
Tässä on kyse periaatteellisesti sen verran isosta asiasta, että jollei Kiinan hallinnolla vielä ole motivaatiota, niin kyllä sitä pian löytyy (olettaen että emoyhtiö Arm on asiassa oikeassa, kuten luultavasti on). Allen Wu luultavasti rikkoo Kiinan lakia, joten jos Kiinan hallinto ei puutu asiaan, se rikkoo Maailman kauppajärjestön sääntöjä, jotka velvoittavat kohtelemaan kaikkia yrityksiä tasapuolisesti. Kiina ei varmasti ole valmis lähtemään yhden sooloilevan rikastumishaluisen kansalaisen vuoksi lopputulokseltaan selvässä asiassa WTO:n eteen. Kiinan hallinnon motivaatioksi riittänee kuitenkin jo se, että tällaiset tapaukset pelottavat länsimaisia teknologiayrityksiä, ja Kiinan hallinto nimenomaan toivoo länsimaisten teknologiayritysten olevan läsnä Kiinassa (niiden mukanaan tuoman osaamisen vuoksi).
Tämä on jatkumoa siis kauppasodalle, ei mitään sen enempää...
Jos viittaat Yhdysvaltojen ja Kiinan tämänhetkiseen "kauppasotaan", niin kuinka niin? Väitätkö että Allen Wun sijoitusrahasto ei ole hänen oma ja aito yrityksensä rikastua? Tilanne näyttää saatavilla olevan tiedon perusteella tiivistäen tältä: Allen Wu on perustanut Caymansaarille oman sijoitusrahaston, johon hän on kerännyt pääomaa Armin asiakkailta, tarjoamalle niille alennuksia Armin tuotteista. Wu on siis käytännössä luovuttanut Armin omaisuutta vastineeksi omaan yritykseensä tehtävistä sijoituksista. Rikastumisen halu ja epärehellisyys eivät ole Kiinan ja Yhdysvaltojen viimeisimmän kauppasodan myötä syntynyt ilmiö.

Tällaisilla tapauksilla ei myöskään ole kuin Kiinan ulkoista kuvaa heikentävä vaikutus, joten miksi maineestaan tarkka Kiinan valtio osallistuisi niihin millään tavalla? Suurvaltojen kauppasotaa ei käydä söhlimällä pienen luokan petoksia, vaan sitä käydään tuontitullien sekä tuonti- ja vientirajoitusten kaltaisilla välineillä, ja yksittäisissä päätöksissä puhutaan tavallisesti miljardeista.
Jos siellä on aseistettua väkeä niin ihmisuhrien välttämiseksi ei sinne voi päätäpahkaa rynnätä, eli ei voi odottaa että edes Kiinan hallitus asiaa ratkaisee tällä sekunnilla.
Oletkohan katsonut muutaman poliisisarjan liikaa? ;-) Eivät ne turvamiehet nyt Kiinan viranomaisten sisääntuloa ala estämään. Ei tämä mikään panttivankidraama ole.
 

Juha Uotila

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 528

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 555
Piirien valmistus ei vaan onnistu niin sillä lisenssillä ei hirveästi tee.
Huawei on voi edelleen käyttää ARM-lisenssiä niihin Low End piireihin, joita SMIC valmistaa 14nm valmistusprosessilla. Ilmeisesti aloittelevat myös 7nm prosessin käyttöönottoa ensi vuonna, joten ehkä sieltä saadaan jotain keskikastiinkin? TSMC:n valmistusprosessi ei tietenkään ole enää käytettävissä, kun viimeinen toimituserä lähtee Huaweille syyskuussa. Mate 40 -sarjaan saattavat kuitenkin saada riittävästi Kirin 1000 piirejä varastoon mutta seuraava P-sarjalainen ensi keväänä onkin sitten toinen juttu. Kehitystyötä voivat kuitenkin jatkaa, jos vaikka USA:n presidentinvaalit muuttavat tilannetta.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 649
Tänä vuonna SMIC on aikonut aloittaa nuo 7nm:n tuotannot, ei toki ison skaalan massatuotantona heti mutta kuitenkin
Ainakaan aiemmin tuota SMIC:in tänä vuonna loppuvuodesta tulevaa uutta prosessia ei kutsuttu nimellä "7nm" vaan nimellä "N+1". Se on paljon isompi prosessi kuin nuo mitä TSMC ja Samsung kutsuu "7nm" prosesseiksi, vaikka niissäkin on huomattavaa deflaatiota nimessä. (ja siis paljon isompi kuin Intelin "10nm" prosessi).

Lienee melko lähellä TSMCn "10nm" prosessia, tai Samsungin "8nm" prosessia.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
3 633
Mielenkiintoinen skenaario jos Apple ostaisi ARMin, lakkaisiko Android puhelimet.
Varmaan sopimukset on niin pitkiä ettei sillä ole vaikutuksia. Mutta kyllä hommassa alkaa olla piirteitä että seuraavana ajetaan alas muut kiinalaismerkit.
 

Juha Uotila

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 528
Mielenkiintoinen skenaario jos Apple ostaisi ARMin, lakkaisiko Android puhelimet.
Varmaan sopimukset on niin pitkiä ettei sillä ole vaikutuksia. Mutta kyllä hommassa alkaa olla piirteitä että seuraavana ajetaan alas muut kiinalaismerkit.
Ei Apple ole ostamassa Armia. NVIDIA ilmeisesti on kiinnostunut
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
3 633
Ei Apple ole ostamassa Armia. NVIDIA ilmeisesti on kiinnostunut
Softbank varmaan vielä erittäin pahoissa veloissa ja noin kalliille firmalle ei ole paljon ostajia. Vedätetään hintaa alas kertomalla ettei ole kiinnostusta.


Mutta tuossa vinkki Nokialle, uusi johtaja SoftBankilta:
1596265956903.png
 

Juha Uotila

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 528
Softbank varmaan vielä erittäin pahoissa veloissa ja noin kalliille firmalle ei ole paljon ostajia. Vedätetään hintaa alas kertomalla ettei ole kiinnostusta.
Voipi olla ettei menisi edes kilpailiviranomaisilta läpi tuollainen Applen yritysosto, Applehan voisi sen jälkeen lopettaa lisensointibisneksen, joka tappaisi kilpailun aika totaalisesti.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
378
Voipi olla ettei menisi edes kilpailiviranomaisilta läpi tuollainen Applen yritysosto, Applehan voisi sen jälkeen lopettaa lisensointibisneksen, joka tappaisi kilpailun aika totaalisesti.
Juurikin näin, lähes kaikkien nykyisten mobiililaitteiden toiminta nojaa täysin ARM:n teknologiaan. ARM on niin tärkeä toimija, että sen tulisi ehdottomasti pysyä omana itsenäisenä yrityksenä. Hauskana yksityiskohtana täytyy todeta, että Apple on yksi ARM:n perustajista.

Kiinalaiset ovat pulassa, jos Advanced RISC Machines päätyy Jenkkien käsiin, joten epäilen että tämän shown takana on muutakin kuin yksi tottelematon johtaja. Luulen, että Kiinan hallitus haluaa varmistaa, että ARM-teknologia on kiinalaisten toimijoiden käytettävissä myös tulevaisuudessa. - Keinolla millä hyvänsä.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
16 379
Voipi olla ettei menisi edes kilpailiviranomaisilta läpi tuollainen Applen yritysosto, Applehan voisi sen jälkeen lopettaa lisensointibisneksen, joka tappaisi kilpailun aika totaalisesti.
Mikä estäisi NVIDIAa tekemästä samaa? Myös sillä on ne omat Arm-ytimensä mitä se kehittää, vaikkei puhelinkäyttöön niitä enää teekään vaan lähinnä autopuolelle
 

Juha Uotila

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 528
Mikä estäisi NVIDIAa tekemästä samaa? Myös sillä on ne omat Arm-ytimensä mitä se kehittää, vaikkei puhelinkäyttöön niitä enää teekään vaan lähinnä autopuolelle
No ei periaatteessa mikään, mutta nvidialla varmaan olisi suurempi intressi antaa tuon lisenssipuolen olla.

Mutta luulisi, että ostaa sen kuka tahansa niin jotain ehtoja asetetaan joka tapauksessa.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
378
Mikä estäisi NVIDIAa tekemästä samaa? Myös sillä on ne omat Arm-ytimensä mitä se kehittää, vaikkei puhelinkäyttöön niitä enää teekään vaan lähinnä autopuolelle
No ei periaatteessa mikään, mutta nvidialla varmaan olisi suurempi intressi antaa tuon lisenssipuolen olla.

Mutta luulisi, että ostaa sen kuka tahansa niin jotain ehtoja asetetaan joka tapauksessa.
Kuten sanoin, ARM on niin tärkeä toimija, että mielestäni sen tulisi pysyä omana itsenäisenä yrityksenä. Mielestäni ei ole hyvä asia, jos ARM päätyy vain yhden ison alan toimijan, kuten Nvidian tai Applen käsiin.
 
  • Tykkää
Reactions: BOT
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 263
Sepä... joku 25% ”lisävero” arm pohjaisiin puhelimiin olisi kyllä kiva veto... jäisikö enää vaihtoehtoja?
 

VmH

Liittynyt
06.02.2020
Viestejä
692
En minä mistään mitään tiedä, mutta kumman sopivasti tämä ongelma alkoi heti kun Britit tekivät päätöksen Huawein tiputtamisesta Brittien 5G verkkotoimittajien listalta.

Aikookohan Kiina ottaa haltuun ARM liiketoiminnat Kiinassa jollain tavalla? Periaatteella jos kerran Huawei ei saa myydä 5G verkkoja Britanniassa ei Britanniassa päämajaansa pitävä ARM voi toimia Kiinassa. Virallisesti Kiina ei tietenkään tiedä koko asiasta mitään ja nämä "pienet vihreät miehet" joista kukaan Kiinan hallinnossa ei *köh köh* tiedä mitään vain palkattiin Wu johtajalle avuksi jostain peräkylän vartiatoimistosta.

Sitten tarpeen mukaan paikallinen poliisi joko pystyy hoitamaan asian tai ei pysty kun linjat pätkii, kiire on ja tutkinta ei etene periaatteella. Sitten mystisesti kaikki ongelmat hoitaa asia loppuvat kunhan Huawei saa taas myydä 5G verkkojaan Britteihin.
Samoja asioita tuli itsekin mietittyä. Sanotaan nyt näin että jos kiinan hallitus kaappaa ARM:n, niin aika moni firma lähtee pakomatkalle tuolta. Etelä-Korea ja mahdollisesti Taiwan toivottaa tervetulleeksi kaikki uudet toimijat omille alueilleen ilomielin.

Yksityisten yritysten panttivankinakin pitäminen on kansainvälisellä tasolla aika iso juttu.
 
Liittynyt
05.12.2018
Viestejä
1 340
Samoja asioita tuli itsekin mietittyä. Sanotaan nyt näin että jos kiinan hallitus kaappaa ARM:n, niin aika moni firma lähtee pakomatkalle tuolta. Etelä-Korea ja mahdollisesti Taiwan toivottaa tervetulleeksi kaikki uudet toimijat omille alueilleen ilomielin.

Yksityisten yritysten panttivankinakin pitäminen on kansainvälisellä tasolla aika iso juttu.
Nyt kun mietin asiaa. Tuohon, että ARM kimppuun isketään Kiinassa vaikuttaa varmaan sekin, että NVIDIA, joka on jenkkiläinen firma yrittää huhujen mukaan ostaa ARM osake-enemmistön, jonka jälkeen kiinalaiset firmat kuten Huawei ei enää voi käyttää ARM tekniikkaa, koska se muuttuu jenkkiläiseksi firmaksi. Järkkäämällä ARM vaikeuksia Kiina voi tehdä ARM ostamisen vähemmän houkuttelevaksi NVIDIALLE.

Toki sitä on avoimenlähdekoodin prosessori teknologioita mihin kiinalaiset voivat hypätä, mutta ne eivät ole lähellekään yhtä hyviä kuin ARM tekniikka ainakin tällähetkellä. Ongelma on se, että suostuvatko kuluttajat enää ostamaan huonommalla tekniikkalla tehtyjä tuotteita. Joten Kiinalla on kaikki intressit yrittää kaikin keinoin estää ARM päätymästä jenkkifirmalle, jotta Huawei voi jatkaa käyttää ARM tekniikkaa.
 

VmH

Liittynyt
06.02.2020
Viestejä
692
Nyt kun mietin asiaa. Tuohon, että ARM kimppuun isketään Kiinassa vaikuttaa varmaan sekin, että NVIDIA, joka on jenkkiläinen firma yrittää huhujen mukaan ostaa ARM osake-enemmistön, jonka jälkeen kiinalaiset firmat kuten Huawei ei enää voi käyttää ARM tekniikkaa, koska se muuttuu jenkkiläiseksi firmaksi. Järkkäämällä ARM vaikeuksia Kiina voi tehdä ARM ostamisen vähemmän houkuttelevaksi NVIDIALLE.

Toki sitä on avoimenlähdekoodin prosessori teknologioita mihin kiinalaiset voivat hypätä, mutta ne eivät ole lähellekään yhtä hyviä kuin ARM tekniikka ainakin tällähetkellä. Ongelma on se, että suostuvatko kuluttajat enää ostamaan huonommalla tekniikkalla tehtyjä tuotteita. Joten Kiinalla on kaikki intressit yrittää kaikin keinoin estää ARM päätymästä jenkkifirmalle, jotta Huawei voi jatkaa käyttää ARM tekniikkaa.
Itse mietin jotain samanlaista, mutta voi myös olla että kiina yrittää kaapata ARM:n itselleen kahmimalla osake-enemmistön. Saattaisi olla joku ennakkotapaus nykyaikaisessa yritysvaltauksessa moinen keikka, mikäli Kiinalaiset siinä onnistuvat. Se millaisen maineen Kiina kärsisi "luotettavana kauppa ja teollisuuskummpanina" maailman markkinoilla onkin sitten toinen juttu.

Itse uskon että aika moni firma miettii jatkossa hyviä ja huonoja puolia Kiinassa esim. Puhelinten ja niiden komponenttien valmistamisen suhteen.

En yllättyisi josko tuotanto siirrettäisiin jonnekin muualle, mutta todennäköisesti hinnat nousisi melko reippaasti ottaen huomioon työntekijä kustannukset, jotka kiinassa on poljettu maan rakoon. Se on yksi syy miksi esimerkiksi tietyt kiinaluurit on rautaan nähden lähestulkoon polkuhintaisia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
127 976
Viestejä
2 494 676
Jäsenet
49 822
Uusin jäsen
Mace

Hinta.fi

Ylös Bottom