Apua sähköpostien arkistointiin

Liittynyt
01.11.2020
Viestejä
123
Vanha web-postilaatikko täyttyy aina välillä eikä uudet viestit mahdu. Postipalvelulla itsellään ei ole mitään semmoista toimintoa, jolla koko laatikon voisi arkistoida ja tyhjentää. Käytän postia monellakin laitteella, välillä selaimella ja välillä Gmail-apin kautta. Gmailissa on tähän asti ollut imap-yhteys juuri sen vuoksi että pääsisin näkemään postit myös selaimella.

Millä tavalla saisin järkevimmin postit talteen niin että ne ovat käytettävissä ainakin yhdellä laitteella ja samalla laatikon saisi tyhjäksi? Ajattelin että jos asennan tietokoneeseen Thunderbirdin ja laitan siihen pop3-protokollan päälle, tyhjeneekö laatikko silloin palvelimelta ja onko minulla silloin käytössäni tyhjä postilaatikko web-mailissä ja vanhat viestit Thunderbirdissä?
Jos sen jälkeen haluan käyttää ko. postia Thunderbirdillä niin että postit säilyvät palvelimella, voinko vain vaihtaa protokollaa, vai tuleeko siitä uusi tili Thunderbirdin? Ja ennen kaikkea, eihän Thunderbird ala uploadaamaan niitä vanhoja viestejä takaisin palvelimelle, jos IMAP käytössä?
Vai olisko homma helpompaa esim Gmaililla tai Outlookin desktop-versiolla?
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
1 299
pop3 ja imap kumpikin tukevat sekä vietien poistoa palvelimelta että viestien jättämistä. mitä pop3 ei tue, on viestien lykkäämistä takaisin.

eli, sä voit ladata vanhemmat tai kaikki viestit koneelle tai kahdelle, siten että viestit jäävät palvelimelle. ja sitten poistaa palvelimelta vanhemmat, mikä onnistuu sekä webmail että myös pop3 tai imap yhteydellä. jos käytät pop3 niin oletuksena latauksen jälkeen viestit poistetaan palvelimelta, eli sun täytyy säätää se ensin.

varmaan ainakin 90% sähköpostiohjelmista kohtelee protokollaa asetuksena tilille, mutta ihan kaikista en ole varma. tässä tapauksessa ei ole mitään syytä vaihtaa protokollaa.

imapissa en ole ihan varma, voi riippua ohjelmasta, mutta sehän synkkaa ne laatikot? eli en ole varma jos viesti poistetaan palvelimelta, poistuuko se myös seuraavan kerran myös ohjelmasta. sellaisella kuitenkin ne viestit voi siirtää paikalliseen kansioon mikä on palvelimen kansioista riippumaton.
 
Liittynyt
01.11.2020
Viestejä
123
Aijaa... En löydä ainakaan Gmail-apista puhelimesta sellaista asetusta että IMAP poistaisi postit palvelimelta. Täytyy tutkia jos onnistuisi Thunderbirdillä. Juuri tuo pelottaa että jos se tyhjää sitten postit molemmista paikoista.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
841
(Olettaen että laatikko on normaali pieni mikälie web-laatikko) Minä arkistoisin viestit tekemällä Gmail-tilin ja siirtämällä postit sinne. Sen jälkeen olisivat edelleen luettavissa kaikilla laitteilla.
 
Liittynyt
01.11.2020
Viestejä
123
Tein homman loppujen lopuksi Thunderbirdillä, johon hain ensin (POP3) kaikki inboxissa olevat postit, kopioin ne sitten Thunderbirdin inboxista toiseen, paikalliseen kansioon ja poistin lopuksi Thunderbirdin inboxista, jolloin ne poistuivat myös palvelimelta. Tuo pieni mutka piti tehdä kun pelkkä siirto Thunderbirdin inboxista paikalliseen kansioon ei poistanut posteja palvelimelta. Ehkä vielä muutan POP3:n IMAPiksi, mutta kokeilen nyt hetken tuolla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
119 626
Viestejä
2 351 409
Jäsenet
47 748
Uusin jäsen
RustyFIN

Hinta.fi

Ylös Bottom