Apple uudisti News- ja TV-palveluitaan ja julkisti oman luottokorttinsa sekä pelipalvelun

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 25.03.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 726
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Apple piti tänään oman julkaisutilaisuutensa, jossa se keskittyi yhtiön tarjoamien ohjelmien ja palvelujen uudistamiseen. Päivityslistalle pääsivät tällä kertaa Apple News sekä TV ja täysin uusina palveluina julkaistiin Apple Arcade ja Card.

  Apple News uudistui saamalla rinnalleen Plus-palvelun. News Plus sisältää aiemman sisällön lisäksi aluksi 300 suosittua aikakauslehteä Yhdysvalloista ja 30 Kanadasta, joiden lisäksi mukana on erilaisia sanomalehtiä. 9,99 dollariin kuussa hinnoiteltu palvelu tulee aluksi saataville Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Yhtä tilausta voi hyödyntää Family Sharing -toiminnon avulla koko perheen voimin. Euroopan tai Suomen julkaisun aikataulusta ei ole vielä tarkkaa tietoa.  Apple Card on Applen oma luottokortti, jota voi hakea suoraan puhelimesta käsin ja se lisätään automaattisesti Wallet-sovellukseen. Kortista on saatavilla myös titaanista valmistettu fyysinen versio. Luottokortin takaajina toimivat Goldman Sachs ja Mastercard. Erilaisten bonuspisteiden sijasta käyttäjät saavat suoraan käteistä vastaavaa rahaa erilliselle Apple Pay Cash Card -kortille, jota voi käyttää käteisen tapaan Apple Payta tukevissa kaupoista. Bonusrahat maksetaan päivittäin ja niitä kertyy 3 % Apple-ostoksista, 2 % Apple Pay -ostoksista ja 1 % fyysisellä kortilla tehdyistä ostoksista. Kortin Euroopan tai Suomen aikataulusta ei ole vielä tietoa.

  Apple Arcade on tilauspohjainen pelipalvelu, johon tulee perinteisen App Store -kattauksen lisäksi yli 100 yksinoikeuspeliä. Pelejä palveluun tulevat julkaisemaan ainakin Disney, Sega, Gameloft, Lego, Cartoon Network ja Konami. Palvelun hinta ei ole toistaiseksi selvillä, mutta se tullaan julkaisemaan syksyllä yli 150 maassa ja se tulee toimimaan iOS:llä, macOS:llä ja tvOS:llä.

  Apple TV uudistuu puolestaan uudella Channels-ominaisuudella. Channels kokoaa yhteen lukemattomia eri kanavia ja streamauspalveluita, joista käyttäjä voi itse valita mitkä hän haluaa tilata. Channelsin ideana on yhdistää kaikkien vastaavien palveluiden toiminta yhden ohjelman sisälle, eikä eri alustojen ohjelmien katselu vaadi sovellusten välillä hyppelyä. Lisäksi Apple esitteli Plus-palvelun, jonka kautta se tulee julkaisemaan itse tuottamiaan ohjelmia ja elokuvia. Toistaiseksi kattauksesta on vain vähän tietoa, mutta mukana on alan suurnimiä kuten Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ja Oprah Winfrey. Palvelu tulee syksyllä saataville yli sadassa maassa, mutta sen hinnoittelusta ei ole vielä tietoa.

  Lähde: Apple

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 26.03.2019
 2. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 206
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Luokaton esitys.
   
  Wibe tykkää tästä.
 3. drax

  drax

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Luokaton kommentti.
   
  hmb tykkää tästä.
 4. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 206
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Haluatko kenties perusteluja, vai mitä yrität todistaa?

  Katsoin esityksen alusta loppuun ja Apple ei kyennyt esittelemään oikeastaan ainuttakaan uutta palvelua, jota ei olisi jo olemassa.

  Perseily näin laajan tuotekatalogin kanssa kertoo vain, että firma on täysin hukassa siitä mitä se aikoo tehdä. Tuotteet on tulossa joskus ulos ja edes hintoja eivät uskaltaneet kertoa.

  Nyt on sitten taas uusi + (plus) sitä ja tätä tuotemerkki lisätty kataloogiin. Luottokortin keksivät esitellä jossa korko 12-27%.

  Leffateatterien tuhoa vastustava Netflix vihaaja Steven Spielberg marssitettiin lavalle kertomaan ilosanomaa Applen vastaavasta palvelusta.

  Missä se Airpower muuten on, josta "muiden valmistajien tulisi ottaa mallia" ? Kommenttini on objektiivinen sillä omistan ainoastaan Applen-tuotteita. Tällä menolla taidan olla ex.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2019
  GreatBusta, Wibe, Asmola ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 5. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 775
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Paskin event mitä olen ikinä nähnyt Applelta ja olen nähnyt aika monta. Ei puuttunut kuin transeskimokääpiö enää lavalta.
   
 6. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 436
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eventti missä ei juuri suurimmasta julkaisusta muuta kerrottu kui että tulossa joskus, paljon puhetta ja käteen jäi lähinnä ihmetys että mikä se palvelu oli.
   
 7. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Tuo luottokortti bonuksineen vaikutti mainiolta idealta, saisi vain rantautua Suomeenkin. Varmasti nopeuttaisi mobiilimaksamisen yleistymistä, sillä suomalaiset pankit ovat olleet nihkeitä Apple Payn suhteen.
   
 8. ohtoppi

  ohtoppi

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  06.06.2018
  Applen tulisi uudistaa tietokoneitaan.
   
 9. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 807
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehkä ne perustelut tuollaisen onelinerin pariksi olisi heti samalla kertaa ihan suotavaa laittaa :)
   
  WanhaPatu ja Mawe tykkäävät tästä.
 10. Mawe

  Mawe Thread Killer

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eiköhän tuo apple ole antanut kivan summan kelkan kääntämisestä, joko suoraan tai sitten prosentteina.

  Äijällä rahaa aivan järkyttävästi ja kivasti kääntyy kelkka. :lol:
  Surullista, miten hienoja leffoja tehnyt ihminen kääntyy pelkän rahan perässä niljailevaksi olmiksi.
   
  Wibe ja Dudem tykkäävät tästä.
 11. Tunkki

  Tunkki

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Floppi esitys! <3 Papa Putinin tapaan sanot asian oikein :)
   
 12. Make

  Make Tekee järkeä. Tukijäsen

  Viestejä:
  615
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  TV osuus latisti esityksen kun puolet ajasta vaan siitä jauhettiin.
   
 13. rewind

  rewind

  Viestejä:
  475
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kauheeta vihaamista. Musta ihan hyviä juttuja, eikä toi News Plus edes ole törkeän hintainen. Toivottavasti Channels hinnoitellaan järkevästi ja sen saa myös Suomeenkin.
   
  hmb tykkää tästä.
 14. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 775
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Itsellä ei vihaa, päinvastoin. Esitellyt palvelut ihan mukiinmeneviä, saatavuus aina Suomessa niin huono näille räätälöidyille palveluille. Luottokortti oli oikeasti hyvä idea esitellyine palveluineen ja Daily Cash loistava, ostat esim. Apple Storesta sillä 2t läppärin, tulee heti 60e sinne Daily Cashiin käytettäväksi (vaikka sitten ko. kortin laskun maksamiseen). 2% muista ostoksistakin on sen verran hyvä ApplePayn kautta, että itselläni se olisi parempi kuin mikään muu maksutapaetu ja sen saa tosiaan heti käyttöön asiointipaikoista riippumatta. Itselläni tuo tietäisi joka kuukausi noin 40 euroa.

  Varsinainen esitystapa ja sisältö oli vain niin myötähäpeää aiheuttava kun starat toinen toisensa jälkeen kävivät puhumassa paskaa lavalla. Aivan liian hidas ja pitkäveteinen osuus, oli pakko hypätä lopulta koko roskan ohitse.
   
  hmb tykkää tästä.
 15. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  344
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  News Plus voisi olla hyvinkin mielenkiintoinen, jos on laatulehtiä tarjolla oikeine juttuineen lyhyiden klikkihuorausartikkelien sijaan. Ja ideatasolla Apple TV Channels olisi hyvä, jos saisi kanavien ohella myös oleellisimmat striimauspalvelut mukaan yhden käyttöliittymän ja laskutuksen taakse. Itselläni on nyt HBO Nordic Netflixin kaverina, mutta taitaa lähteä mäelle Game of Thronesin viimeisen kauden jälkeen - sen käyttö puhelin+Chromecast-yhdistelmän kautta on sen verran kankeaa verrattuna televisiossa olevaan Netflix-sovellukseen, että olen viimeksi tainnut käyttää sitä viime vuoden puolella.
   
  hmb tykkää tästä.
 16. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 726
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Justiinhan ne päivitti iMacit?
   
 17. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 363
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo oli kyllä aika väsynyt setti. Pelkkää only in USA kamaa, another streaming palvelu mitä kukaan ei halunnut ja cringefest kun 90-luvulla puhkikuluneet tähdet tulevat jauhamaan turhia latteuksia.

  Apple arcade voi osoittautua ihan mielenkiintoiseksi ideaksi, mutta katsotaan kun on ajankohtaista.
   
 18. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 775
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Ei pelkkää US-kamaa,  tv -palveluhan laajenee +90 maahan, eiköhän Suomi ole siellä mukana. Ulkopuolelle jää ehkä mediakuluttamisen ykkösmaat kuten Yemen, Sudan ja Somalia.
   
 19. Vision

  Vision

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nimenomaan päivitti, uskoisin että ohtoppi tarkoitti uudistamisella uusia innovaatioita, teknikkaa, ratkaisuja mihin Applen kulta-aikoina oltiin totuttu.
   
 20. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  960
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No huhhuh kyllä nyt ollaan uusien juttujen aallonharjalla, oikein luottokortti ja "ilmaista" rahaa. :srofl: Huoh oispa Jobs vielä elossa, niin olisi tullut edes jotain uutta rautaa tai muotoilua tai edes jotain muuta kuin näitä kopio palveluita, joita alkaa olla vähän jokaisella isolla nettifirmalla. Ja kaikki kilpailevat toisiaan vastaan. Ehkäpä nähdään vielä näistäkin joku alustariippumattomuus, niin voivat siirtyä pelkästään palveluntuottajaksi.
   
 21. taeraeyttaejae

  taeraeyttaejae

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  aamen. Drax luikerteli uusi iphone kourassaan takaisin jonnekin pimeyteen.
   
 22. drax

  drax

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Mineraalimies ymmärsi kommenttini tarkoituksen, mutta kaikille se ei näköjään auennut.
   
 23. Merkath

  Merkath

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Noin viikko sitten Techaltarilta tuli ihan mielenkiintoinen video, jossa pohdittiin näiden palveluiden mahdollista bundlausta yhden kuukausimaksun alle:


  Ihan mielenkiintoista seurata miten Apple näitä palveluita lähtee kehittämään, vaikken mitään Applen laitetta tai palvelua henkilökohtaisesti käytäkään. :think:
   
 24. Thiibou

  Thiibou

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2018
  80D89F26-4D3D-4B81-B2E3-3CD147C4C59E.jpeg
  ”Airpower mat” mainittu uusien airpodsien laatikossa. Kyllä se saattaa jopa joku vuosi tulla ;)
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2019
 25. Seeteufel

  Seeteufel

  Viestejä:
  298
  Rekisteröitynyt:
  19.08.2018
  Mites Applen TV-palvelussa se tärkein eli sisältö kilpailijoihin nähden. Rahaahan sillä tietysti on, jolla ostaa studioita esimerkiksi Netflixin hyppysistä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2019
 26. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 386
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 27. antero

  antero

  Viestejä:
  2 997
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Apple on keksinyt kauppojen bonuskortin, mutta varmistanu etti sitä voi leikata saksilla poikki.

  Ei kun Helsingin Sanomat diginä maksaa melkein 18€/kk jos ei tarjouksesta osta.

  Applen 300 lehteä $9.99/kk
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2019
 28. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  874
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  No olipahan meh. Mitä Applelle on oikein tapahtunut? Kymmenen vuotta mennyt ja suurin julkistus joku ihan ok älykello, joka ei sekään mikään varsinainen uusi juttu ilmestyessään. Oliko kaikki hienot innovaatiot sittenkin Jobsin käsialaa? Luulisi nyt että tuon kokoisessa organisaatiossa se sota ei yhtä miestä kaipaisi. Firmalla on osaavaa työvoimaa, rahaa kuin roskaa ja hyvä näkyvyys markkinoihin (iTunes, Apple-storet jne). Toki Apple on nyt lähdössä enemmän sisältöpalveluihin raudan valmistuksen sijaan, mutta ihan varmasti löytyisi rautapuolellakin vielä vaikka mitä mullistuksia odottavia kohteita niin kuin iPod:t ja iMac:it tekivät aikanaan. Ihmetyttääpähän vain...
   
 29. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 917
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Applen innovointitahti hiljeni pari vuotta perustajan kuoleman jälkeen jolloin julkaistiin tuollaista, sattumaako?

  [​IMG]

  Kuvassa on Applen tietokone ja roskakori. Päätelkää itse kumpi on kumpi.
   
  Chloe tykkää tästä.
 30. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 386
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eiköhän tietokoneiden rautapuolella ole seuraava "mullistus" se, että heivaavat Intelin prossut mäkeen ja omat tilalle. Olikohan Kalamata tuon projektin nimi???
   
 31. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 465
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Applella on se etu, että apple-payssä se voi toimia itse payment processorina, eli leikata visan, mastercardin ja pankin ottamat kustannukset veke.

  En tiedä paljonko noissa oikeasti on transaktiokuluja, mutta ei se ilmaista ole. Kilpailu on hyvästä.

  Toivottavasti tuo kuukausimaksuton luottokortti 2% cashbackillä tulee eurooppaankin, olisi meinaan ihan kiva bonus jos kaikesta saisi 2% ”alennusta”.
   
 32. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  1 206
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Kyllä tuo maksuliikenne Apple Payssakin kulkee edelleen luottokorttiyhtiöiden kautta. Jos Apple olisi asemassa, jossa se voisi heivata luottokorttiyhtiöt sivuun ja prosessoida transaktiot itse, niin tuskin korttia tarjottaisiin yhdessä Goldman Sachsin ja Mastercardin kanssa.
   
 33. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 465
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No goldman ei ole tiettävästi koskaan aikaisemmin tarjonnut luottokortteja, joten se on ihan samalla tavalla ensikertalaisena liikkeellä.
   
 34. ohtoppi

  ohtoppi

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  06.06.2018
  Roskapöntteli on vuodelta 2013. iMacin look on sama kuin 2012, ja MacBookProt kyykkää rasituksessa.
   
 35. sambba

  sambba Paneva hedonisti

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Onhan niillä oma Amex Platinum: https://www.americanexpress.com/us/cardmember-agreements/goldman-sachs-platinum-card.html
   
 36. Thiibou

  Thiibou

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2018
  Otetaanpa omat höpöttelyt takasin... ei tuu mattoa ei
   
 37. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 415
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Luottokortin voisin ottaa. 2% ilmaista rahaa. (tai alennusta, miten haluaa ajatella)
   
 38. mäsä-79

  mäsä-79

  Viestejä:
  194
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä nykyinen Apple vetää ihan sanattomaksi. :facepalm:
   
 39. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  874
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Mitenköhän tämä Suomen uusi pikaluottojen prosenttikattosäädös osuu tähän? 20% kai uudeksi pikaluottokatoksi tulossa.

  No siirtyiväthän aikanaan IBM:n Powerista Inteliin, mutta ei se kuitenkaan ollut se juttu vaan täysin uusi design ja oikeat uudet innovaatiot. En usko että varsinkaan Applen käyttäjiä pahemmin kiinnostaa mikä prosessori siellä sisällä suhisee. Toki jos onnistuvat keksimään prossutasolle jotain ihan uutta jota voivat hyödyntää sitten muuten ekosysteemissään, niin ehkä silloin.
   
 40. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 484
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tätä on tuskin suunniteltu "suuren suuria Suomen markkinoita" ajatellen. Jos joskus Suomeen saapuu niin ehdot on tietysti sovitettu täkäläiseen lainsäädäntöön (jos meinaavat tänne lanseerata).
   
 41. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  866
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun tässä ketjussa niin moni on tuota kummastellut (tai ihastellut), niin lienee syytä pitää mielessä, että tuo 1–2 % ns. takaisinmaksurahaa on ihan normaalia ”taalla meren takana” kuten työkoneeni näppäimistöllä kirjoittaisin.

  Itselläni taitaa olla 1 % (plus, valikoiden välillä kampanjaluonteinen 5 % tietynkaltaisissa ostoksissa tiettyyn maksimisummaan asti). Pitäisi varmaan jaksaa käydä jossain vaiheessa kysymässä omasta pankista, että saisiko sen 1,5 % version (kaikista ostoksista), vai olenko vielä liian tuore tapaus maassa. Positiivisen luottotietorekisterin huono puoli tämä... ”liian tuore tapaus, liian vähän pitkäikäisiä lainoja, ei voida vielä myöntää parempaa korttia kivijalkapankista (mutta riittävän hyvä, että ei-enää-edes-niin-huonoja kortteja tyrkytetään viikoittain postin välityksellä)”

  Amazonin omalla luottokortilla on Amazonissa (plus, niiden fyysisessä ruokakauppaketjussa) rajaton 5 %... (ja ravintoloissa ja huoltoasemilla yms. 2 %, ja muutoin tuo melko tavanomainen 1 % kaikesta muusta.) Lisäksi toki näissä korteissa on negatiivinen liittymismaksu, ts. ihan suoraa rahaa saa itselleen kunhan kortin ottaa käyttöön.

  Tämä palautusjärjestelmä on toki leivottu sisään siihen luottokorttien maksuhinnastoon kaupoille ja siten kauppojen hintatasoon, ja toki oletukseen, että kortilla kaikki kuitenkin maksaa. Käteiskäyttäjät sitten toki kärsivät hieman. Tai huonon luottopistemäärän omaavat, tai tuoreet tapaukset (vaikka pisteitä olisikin riittävästi koska se ei ole selvästikään pelkkä pistemäärä mikä ratkaisee).
   
 42. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 386
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 43. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 415
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tottakai näin, mutta taitaa suuri osa näistä korteista sielläkin päin maksaa x summan kuussa/vuodessa?

  Suomessa nuo tuntuu olevan lähinnä a)keskittynyt lentopisteisiin tai b) varallisuutta pitää olla reippaasti.

  Tuotahan voisi toki ketjuttaa esim. S-bonareiden kanssa, jolloin esim minä saisin 3-4% s-bonareita ja 2% Applelta. Tuo tekee vuodessa jo aika isonkin summan.

  Suomessa tunnetusti tullaan jäljessä näissä ja luotto tai velka on lähinnä kirosana. Ehkä se juontaa juurensa 90-luvulta, tai ehkä jo aiemmalta ajalta?
   
 44. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 465
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se tulee kauempaa. Consumer credit markkina on angloamerikkalaisissa kulttuureissa paljon pidemmällä, isolta osalta varmaan aikaisemman teollistumisen myötä. Kun on ollut kulutuskohteita tarjolla, niin on ollut tarvetta rahoitusmarkkinoiden innovoinnille. Suomi alkoi teollistua kunnolla vuosikymmeniä myöhemmin.

  Cashback-systeemit ovat mainioita raha-asiansa hyvin hoitaville.

  Käytännössä ilmaista rahaa kaikille jotka maksavat luottokorttilaskunsa aina 100%:sesti joka kuukausi. Laskun maksavat sitten ne idiootit (tai epäonniset), joille tulee yllättäviä isoja menoja ja joille sitä luottokorttivelkaa jää päälle pidemmäksi aikaa. Pikavippiluokan korkoja meinaan.
   
 45. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  866
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei taida ;-)

  Tai, ehkä jos on huonot ”luottotietopisteet”?

  Itse en ole missään välissä edes joutunut harkitsemaan kuukausi- tai vuosimaksullista korttia. (Kuten sanoin, noissa on edes ns. ”hyvillä” pisteillä liittymisbonus ja ei mitään kiinteitä maksuja – siis kunhan maksaa laskut ajallaan. Ja, hyvillä pisteillä jopa nuo mainospostina tyrkytettävät kortit olisivat kaikki kuukausimaksuttomia – pitäisi varmaan ottaa yksi tai kaksi, jotta saisi pisyemääräänsä vielä tuunattua ylöspäin – liian vähän kortteja nostaa tuota enää nykyisestä suuresti.)

  Epäilen suuresti Applenkaan noita myöntävän ihmisille joilla on vain ”kohtalainen” tai ”heikko” pistemäärä.
   
  Ponsu tykkää tästä.
 46. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 415
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Joo, menee pitkään saada takaisin hyötynä se raha, minkä menetät unohtaessa maksaa. Siihen nuo luottaakin, että kaikki ei muista tai pysty maksaa.
   
 47. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  874
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  En tiedä onko joku samanlainen taka-ajatus pankeilla ollut kun aikanaan sirukortit tulivat. Vieläkin ärsyttää maksupäätteillä kun ykkösvaihtoehtona on aina se luottopuoli ja ns. normipankkikortti on kakkosvalintana.
   
 48. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 465
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä haittaa luottokortilla maksamisesta on? Itselläni on 100%:nen automaattinen lyhennys joka kuukausi luottokortilta. Mitään kuluja sillä maksamisesta ei tule.

  Cashback-luottokortilla jolla on automaattinen laskutus tililtä saisi vielä rahaa takaisin, joten siinä vaan säästäisi luottokortilla maksettaessa.

  Eniten vituttavat idioottimyyjät ja ravintolatyöntekijät jotka klikkaavat asiakkaan puolesta sitä debittiä.
   
 49. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  874
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Siis samoin on itsellänikin, mutta mietinkin sitä että onko näin kaikilla? Jos ei, niin silloin varmaan joku korko alkaa juosta maksamattomalle osuudelle jos käyttäjä unohtaa hoitaa maksun ajoissa.