Apple parantaa iPhonejen korjattavuutta sallimalla käytettyjen osien käyttö

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 669
Apple on ilmoittanut parantavansa syksyllä joidenkin iPhone-mallien korjattavuutta sallimalla käytettyjen komponenttien käyttö toisessa puhelimessa. Vaihdettavuus pätee myös Face ID- ja Touch ID -tunnistumiseen käytettyissä komponenteissa.
Uusien komponenttien asennuksen jälkeen puhelin validoi ne ja mikäli kyse on aidoista osista, ne toimivat täysin normaalisti. Mikäli komponentti tunnistetaan otetuksi Activation Lock- tai Lost Mode -tilassa olevasta puhelimesta, niiden toimintaa rajoitetaan tarkemmin määrittelemättömällä tavalla. Tämä tulee myös estämään varastettujen puhelinten purun osiksi myytävänä.

Lähde: Apple to expand repair options with support for used genuine parts
 
Liittynyt
26.10.2022
Viestejä
9
Pitkään tässä kesti mutta lopputulos vaikuttaa oikein hyvältä, todellinen best of both words -tilanne! Ymmärrän että SER-jäte on valtava ongelma, mutta niin on kyllä varastetun tavaran kauppakin. Voi toki olla että taidokkaasti valmistetut väärennetyt osat ovat varastetuista puhelimista irrotettujen osien jälleenmyyntiä isompi bisnes nykyään, että sikäli tuo osan autenttisuuden tsekkaaminen on ihan asiallista.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 576
Todella hyvä juttu ja nimenomaan näin että varastettuja/väärennettyjä osia ei voi käyttää. Madaltaa sitä kynnystä monella uskaltaa ostaa käytetty laite.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 161
Mahtava muutos :tup: . Eihän siinä ollut alunperin oikein järkeä, että alkuperäisiä osia ei olisi voinut käyttää. Itselle ei tosin ole ongelma sallia myös tarvikeosat, jos käyttöjärjestelmä vain osaa ilmoittaa tarvikeosien käytöstä. Käyttäähän esim. Fonum tälläkin hetkellä tarvikenäyttöjä iPhoneissa. Silloin kun se käyttäjälle tiedossa, niin mielestäni ongelmaa ei ole. Joissain tapauksissa se halvempi tarvikenäyttö voi olla ihan riittävä elinkaaren loppupuoliskolla olevan laitteen kanssa verrattuna tilanteeseen, missä puhelin jäisi korjaamatta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 170
Erittäin järkevä päätös. Nyt voit kahdesta rikkinäisestä saada tehtyä ehjän ja tarvittaessa myydä vielä osia pois. :tup:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 593
Applen itsensä mukaan meni pari vuotta saada homma pelaamaan.
Vai olisiko kyseessä kuitenkin ollut applemainen innovatiivinen reaktio jenkeissä olleille " national right to repair law " ehdotuksille. Nyt vain toteutettuna muuallekin kuin vain jenkeissä.

Apple supported the California right-to-repair bill and said that it would follow its requirements across the U.S. Apple said at the time that it is concerned about independent repair shops using authentic parts, instead of knock-offs, as well as ensuring that independent repair shops cannot turn off Apple’s software-based anti-theft remote locks.

Naumann outlined Apple’s priorities on Tuesday:

“We believe that a uniform federal repair law should do the following: Maintain privacy, data and device security features which help to thwart theft; Ensure transparency for consumers about the type of parts used in a repair; Apply prospectively, to allow manufacturers to focus on building new products that can comply with the proposals; And finally, create a strong national standard that benefits consumers across the US and reduces the confusion created by potentially conflicting state approaches.”

The recent endorsement of the California law and the pending national bill is a shift from Apple, which previously opposed right-to-repair laws. It makes money by selling AppleCare+ extended warranties for all of its major project lines, which also drive traffic to its stores.
Apple lines up to support nationwide right-to-repair legislation (cnbc.com)
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 086
Taitaa olla niin että riittävä korjausmahdollisuus saavutetaan käytetyillä osilla, ettei Applen tarvitse edelleenkää myydä uusia osia.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 910
Taitaa olla niin että riittävä korjausmahdollisuus saavutetaan käytetyillä osilla, ettei Applen tarvitse edelleenkää myydä uusia osia.
Jäänyt vanhat hevosmiesten jutut pyöriin? Kuten yllä sanottukkin, osia kyllä saa ostettua jos haluaa
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 618
Viestejä
4 238 486
Jäsenet
71 228
Uusin jäsen
adrian80

Hinta.fi

Ylös Bottom