Apple CarPlay ja Android Auto

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja HMV, 19.10.2017.

 1. HMV

  HMV His Master's Voice Tukijäsen

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Onko kellään näistä kokemuksia? Toimivatko sillein hyvin, ettei enää uutta autoa ostettaessa "tarvitse" tilata multimedia-navigointi-pakettia? Käyttökokemuksia tai muita mietteitä ja huomioita?
   
 2. jpo

  jpo

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Itsellä Fabiassa on VAG:n toteutus Android autosta ja väittäisin tuon olevan ainakin oikein onnistunut. Suomessahan ei Androidiin saa asennettua suoraan Play shopista sitä softaa, vaan pitää lataa APK Mirrorista. Vähän ärsyttävää, kun päivitykset joutuu tekemään käsin ja monesti softa ei lähde käyntiin, jos se on vanhassa versiossa.

  Enivei kaikki navigaatiot (Google maps), musakit (Google Music, Spotify) ja puhelut toimineet itsellä moitteetta. Nimenomaan navigaatiokäyttöön tuon otin, koska auton navigaattori olisi maksanut ihan järkyttäviä summia. Puheohjaus toimii miten kuten.. Se ymmärtää suomea ja englantia ristiin jopa samassa lauseessa, mutta välillä ei vaan tajua mitä sille yrittää sanoa. Puheohjauksen komennot joutuu myös keksimään itse, koska (en ainakaa itse ole löytänyt) missään ei tunnu olevan listaa käytettävistä komennoista.

  Välillä vähän ärsyttää natsitus siitä miten ihan kaikkia valikkoja ei saa selata vauhdissa "tarpeeksi". Esim. soittolistoja Spotifyssa saa scrollata vaan viisi "pykälää" ennen kuin softa alkaa nillittää turvallisuudesta. Google Mapsiin lisättiin mahdollisuus kirjoittaa osoite, joten sen kanssa ei ole enää pakko painia puheohjauksen kanssa. Puhelut voi tällä hetkellä tehdä vaan suosikeille/recent calls tai puheohjauksella, jolloin voi olla yllättävää kenelle puhelu ohjautuukaan :facepalm:

  Applen CarPlaysta en ole kuullut mitään hyvää.
   
  HMV tykkää tästä.
 3. HMV

  HMV His Master's Voice Tukijäsen

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Kiitos kattavista kommenteista. Mutta mitä sitten olet tästä kuullut? :D
   
 4. jpo

  jpo

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  En ole itse CarPlayta käyttänyt, enkä omista mitään iLaitteita, joten tää on sitten ihan toisen käden tietoa. En myöskään osaa oikein sanoa mitään CarPlayn UI:sta versus Android Auto. Kaverilla on samanlainen Skodillac kuin meikäläisellä, mutta iPhone siinä kiinni.

  CarPlay hukkaa välillä yhteyden puhelimeen muutamaksi sekunniksi, joka "resetoi" koko UI:n, eli joudut aloittamaan alusta, jos olit tekemässä jotain. Joskus myös CarPlay ei osaa yhdistää ollenkaan puhelimeen. Siri ei usein kuule/reagoi ja välillä laittaa itsensä mute-tilaan. Useat ohjelmat eivät vain yksinkertaisesti tue CarPlayta, eli niitä ei voi sitten käyttää. Kaveri joutui esim. vaihtamaan musiikkisoitinta.

  En tiedä korjaako jotkut softapäivitykset noita ongelmia, tai onko kaverilla vaan huono tuuri. Sen verran häneltä paloi hermot, että käyttää tällä hetkellä puhelintaan vain Bluetooth yhteydellä auton kanssa (siis ilman CarPlayta) ja on vaihtamassa luurin Androidiin kuhan löytää sopivan.
   
 5. GreatBusta

  GreatBusta

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Suurin suunnittelumoka noissa on se, että puhelin on kytkettävä piuhalla. Bluetoothin välityksellä toimii vain puhelut ja musiikin streamaus. Tulevaisuudessa toiminee langattomasti (tämä koskee ainakin Applea, varmaan myös Androidia?), mutta ei nykyisillä laitteilla.
   
 6. jpo

  jpo

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Olen ihan samaa mieltä! Langattomuuden puute on ikävää. Androidiin tämä ollaan korjaamassa siten, että Bluetoothin sijaan käytetään WIFI-yhteyttä. En tiedä onko yhdessäkään autossa vielä tuota käytössä. Apple on käsittääkseni myös demonnut langattomuutta, mutta jostain syystä autovalmistajat eivät ole alkaneet tukea ominaisuutta.

  Syynä USB-piuhan pakottamiseen on muuten vanhempien luurien vanha/hidas Bluetooth, jonka tiedonsiirtonopeus ei riitä kaikkiin ominaisuuksiin. Tämä näin tietoiskuna, jos joku sattuu piuhapakkoa ihmettelemään.
   
 7. HMV

  HMV His Master's Voice Tukijäsen

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Sulkeeko tuo carplayn tai Android auton käyttö valmistajan oman infotainment-systeemin eli kun jos esim on carplay käytössä musan kuunteluun, niin auton omaa naivia ei pystynkäyttään samaan aikaan?
   
 8. Tehoreca

  Tehoreca

  Viestejä:
  120
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Eiköhän tämä riipu ihan autovalmistajasta, mutta ainakin PSA-konserin vehkeissä onnistuu.
   
 9. humpparaakki

  humpparaakki

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläni on jonkin verran kokemuksia molemmista. Autona VW Golf ja kyllähän nuo molemmat pyyhkivät pöytää auton omalla navilla. Muuten sitten onkin aika ristiriitaiset fiilikset.

  Android Auto miettii puhelimen päässä jonkin aikaa ja yleensä sen joutuu laittamaan manuaalisesti päälle auton mankasta. Jos haluan kuunnella vain musiikkia tai podcasteja, en viitsi edes kytkeä usb:tä tuon takia. Android Auton käyttöliittymä ainakin Deezerille on aivan karsea ja jo mainittu selauksen määrää rajoittava turvallisuusmoodi on todella ärsyttävä. Sama homma oikeastaan tuolle Podcast Addictille. Google Maps on oikeasti aika pirun hyvä. Puhetunnistus on toiminut joka kerta osoitetta sanoessa ja se on muutenkin huomattavasti nopeampi, kuin auton oma navi, niin käytettävyydeltään, kuin toiminnaltaan. Miinusta siitä, että tuota tukevien appsien määrä on aika nihkeä. Olisi mukava käyttää esim. Sygicin navia, mutta Google ei varmaan anna sille vihreää valoa, koska se söisi käyttöä Google Mapsilta.

  CarPlay käynnistyy samantien, kun laittaa johdon kiinni. Sen käyttöliittymä aukeaa automaattisesti auton näytölle. Applen kartat pelasivat hyvin ja omasta mielestäni ei ollut mitään ongelmia. Google Maps on ehkä hitusen verran parempi. Vaimo tuota CarPlayta lähinnä käytti ja omat kokemukset sivusta seuranneena, mutta mielestäni tuo pelaa mukavammin, kuin Android Auto. Spotify ja Deezer toimivat paremmin tuossa, kuin Androidin puolella ja tuolla voi selata jopa soittolistoja. Äänikomentoja ei ole tullut testattua.

  Suosittelen kyllä lämpimästi ottamaan autoon sellaisen mankan joka noita tukee. Ilmeisesti ainakin volkkarilla tuki löytyy suoraan ilman noita tonnin navipakettejakin.
   
 10. Firex

  Firex

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  CarPlay:n käyttöliittymä ainakin hakkaa Android Auton vastaavan. Mukava käytettävä isoin, selkein painikkein - oli sitten navigattori tai Spotify. Puheohjauksessa Androidin vastaava hakkaa 100-0. Molemmat hyviä navigaattorin korvaajaksi, mutta silti en luopuisi bluetooth audiosta mistään hinnasta. Se on kuitenkin edelleen se langaton ja nopea vaihtoehto musiikin kuunteluun lyhyille matkoille.
   
 11. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Itsellä on Kia Rio ja muutaman kerran on Android Autoa tullut kokeiltua, mutta vielä en kunnon käyttöä ole tuolle keksinyt. Kian oma navigaattori live-palveluineen on sen verran hyvä, etten ole toistaiseksi vaivautunut Google Mapsia laajemmin käyttämään. Wazea voisi tietysti kokeilla, se vissiin on kesällä tullut AA-yhteensopivaksi.

  Ajatus Android Autossa on erinomainen, mutta tällä hetkellä yhteensopivien softien puute rajaa paljon käyttömahdollisuuksia. Jos tuon saisi tulevaisuudessa toimimaan siten, että se peilaisi kännykän näytön suoraan auton ruudulle niin sitten ei muuta tarvittaisikaan.
   
 12. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  832
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Itsellä käytössä oikeastaan pelkästään Android Auto. Fordin Sync3 ja Android auto toimivat varsin hyvin yhteen. Itse en ottanu edes navia autoon koska totesin että Google Maps on parempi koeajon perusteella. Nykyään käytössä Waze, OBD2AA ja Spotify päivittäin. OBD2AA tarjoaa siis lisämittarit OBD BT palikan kanssa eli itsellä on esim DPF:n täyttöaste, GPS nopeus, intake lämmöt öljyn lämmöt ja jopa rengaspaineet näkyvät suoraan tuolla auton näytöllä.

  Mitä langattomuuten tulee niin enpä tiedä, ainakin omassa käytössä aika monta raskasta ohjelmaa samaan aikaan joten akkua palaisi varsin hyvin jos ei olisi latausta ja langattomalle latausalustalle en laita jos ei ole hyvin suunniteltu ja pysy takuulla paikoillaan myös mutkissa. Itse en koe yhden USB C johdon kytkemistä liian isoksi ongelmaksi samalla kun kytkee auton muut jutut päälle.
   
 13. tomih

  tomih

  Viestejä:
  315
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Applen carplay ollut nyt käytössä parin vuoden ajan Audin MMI:ssä ja mielestäni nykyisellään se on varsin hyvä ja toimiva ratkaisu. Alussa toki oli hieman vaikeuksia, mutta viimeisimmät versiot Applen iossista ja Audin MMI:stä ovat korjanneet kohdallani esiintyneet ongelmat. Navi on hyvä ja todella kustannustehokas ratkaisu, kun vertaa auton omaan integroituun naviin, joka versiosta riippuen olisi kustantanut autoa hankkiessa 1000e - 3000e. Sirin puhekomentoja ei kovin paljoa tule käytettyä ja käyttö onkin pääasiassa navi/spotify.

  Carplayn valikon pystyy järjestelemään uudelleen puhelimen asetukset -valikon kautta ja samalla voi poistaa itselle turhia kuvakkeita. Kustomointimahdollisuudet ja sovellusten määrä on toistaiseksi kuitenkin hyvin rajattu. Navigointiin ainoa mahdollisuus on Applen oma karttasovellus, jossa ei esim. nopeuskameroita saa näkyviin. Itsellä ainoa carplayssä toimiva jälkikäteen asennettu sovellus on Spotify. Carplay:n kautta saa toki toimimaan myös kaikki puhelimeen asennetut sovellukset esim. youtube videot, kolmannen osapuolen navit yms. asentamalla NGXPlay, mutta tämä vaatisi puhelimen jailbreakkaamisen. Tätä en ole testannut itse, koska käytössä firman puhelin. Youtubesta löytynee NGXPlay haulla videoita toiminnasta.

  Itse on tullut oltua tähän varsin tyytyväinen ja seuraavia autoja hankkiessa tämä on ns. pakollinen varuste jota ilman ei kauppoja synny. Omassa autossa puhelin tulee liittää laturikaapeliin, mutta en ole pitänyt tätä ongelmallisena, sillä navi ja musiikin soittaminen söisi akkua joka tapauksessa turhan paljon, niin mieluummin kaapelilla laturissa. Optimi tietenkin olisi langaton lataus ja langaton carplay.


  carplay.jpg

  Iso peukku täältä siis Carplaylle
   
 14. Marius

  Marius ... Premium-jäsen Team Nokia

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos sattuu olemaan Freedom tai muut VPN, saa Android Auton ladattua virallisista lähteistä, kun asettaa sijaintinsa tuettuun maahan. En muista löytyikö tällöinkään suoraan Playsta, mutta ainakin selaimen kautta Playn verkkosivuilta etsimällä onnistui. Tämän jälkeen tulee kaikki päivitykset Play-kaupasta kuten muihinkin sovelluksiin - vaikka sijainti olisikin Suomi.

  Android Auto ollut käytössä nyt reilun vuoden. Navigointiin tulee käytettyä vaihdellen sekä Wazea että Mapsia. Wazessa on todellinen nopeus ja kamerat, Mapsissa parempi ulkonäkö. Lisäksi käytössä Spotify. Jos autossa ei ole navigointia, on Android Auto (tai muu vastaava) todella suositeltava. Itselle tuo ei ollut mikään kriteeri, mutta nyt en ottaisi ilman puhelimen "integrointia".

  Vanhalla Androidilla (joku Lollipop) yhteyden muodostaminen oli hidasta ja yhteyden toimivuus huonoa. Uudemilla versioilla (Nougat ja Oreo) yhteys muodostuu nopeasti ja se on ollut vakaa.

  Yhteensopivia sovelluksia saisi olla enemmän - omaan käyttöön ei yllä mainittujen lisäksi ole juuri muuta löytynyt, WhatsApp-viestit Android Auto lukee ääneen.
   
 15. Titan turbo

  Titan turbo

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mites toi Android Auto toimii kun luurin kielenä on suomi? Puheohjaus ei taida toimia suomeksi? Eli esim "lähetä viesti Möttöselle" ei taida toimia? Ja englantia se ymmärrä koska luurin kieli on suomi? Miten tää nyt oikein menee?
   
 16. humpparaakki

  humpparaakki

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä se toimii. Tosin itse olen huudellut sille vain navigointikohteita. Ymmärtää esim. kadunnimet oikein hyvin ja ei ole tainnut virheitä tulla kertaakaan. Viestejä en ole kokeillut lähettää.
   
 17. pulssi

  pulssi

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Navigointi toimii hyvin suomeksi, mutta viestit, muistutukset, Spotify jne eivät lainkaan, ei tunnista komentoa.

  Toki voi vaihtaa puhelimensa kielen englanniksi, mutta tällöin myös osoitteet pitää osata vääntää osoitteet englanniksi, sekä viestit ja muistutukset myös. Testimielessä asetin ajaessa muistutuksen "Keitä teetä", niin puhelin hälyytteli kotiin päästyä "Gator theater".
   
 18. Taikaorava

  Taikaorava Virallinen varajäsen Platinum-jäsen Team R&T

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nakojaan Google julkisti langattoman Android Auton, joka tulee toimimaan Wifin yli.

  Itse yritin turata vanhasta Galaxy S3 Minista custom Lollipop romin avulla pysyvasti autossa olevaa luuria, mutta ei nakojaan Mitsubishin infotainment systeemi edes tunnista puhelinta :(
   
 19. tom_gore

  tom_gore

  Viestejä:
  959
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Jep. Saa nähdä koska tulee ekoihin autoihin. Jälkiasenteisiin saa varmaan piankin, mutta niitä taas ei nykyautoihin juuri asennella.
   
 20. GreatBusta

  GreatBusta

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Jenkeissä on myynnissä jo Alpinen headunit, missä langaton Car Play. Ottaa yhteyden wifin ja bluetoothin avulla. Saas nähdä milloin saapuu eurooppaan ja mitä maksaa jos ja kun joskus saapuu.
   
 21. Karban

  Karban

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Sonyn joku tekele on meillä joka tukee molempia. Android Auto on mun mielestä navigointikäytössä kyllä paljon parempi kuin CarPlay. Muuten sitten CarPlay peseekin Android Auton ainakin minun kirjoissani.
   
 22. Tege

  Tege

  Viestejä:
  1 476
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  VPN ei tuossa auta koska jos tunnus on tehty Suomessa tai vastaavassa maassa missä AA ei käytössä, ei lataus onnistu.
   
 23. Marius

  Marius ... Premium-jäsen Team Nokia

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Olen ladannut Android Auton kolmeen eri laitteeseen "suomalaisia" tunnuksia ja VPN:ää käyttäen Play-kaupan virallisilta verkkosivuilta. Yhtään APK:ta en ole epävirallista lähteistä etsinyt tai asentanut, myös päivitykset toimivat Play-kaupassa ensiasennuksen jälkeen.

  Onko tilanne hiljattain muuttunut tämän osalta? Edellinen Android Auto -asennukseni on viime syksyltä.
   
 24. Tege

  Tege

  Viestejä:
  1 476
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mitä tarjoitat "suomalaisella" tunnuksella? Samalla voit hiukan avata myös tätä lataus tapaa Play-sivustolta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2018
 25. supermies

  supermies

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse latasin apkmirrorista Android Auto apk:n ja asensin, puhuu suomea kun kännykkä ja tilikin suomeksi. Testattu 2018 Skoda Octaviassa OnePlus 5T:llä. Toimii hyvin ja avaa AA nopeasti kun yhdistää usb-kaapelilla. Maps toimii hyvin ja ottaa kaikki äänikomennot ensimmäisellä yrityksellä. Spotify ja Play Music toistaa myös nätisti ja näkee toistojonon ja helppo hyppiä biisejä eteenpäin. Puhelut toimii normaalisti kuten bluetoothilla. Yritin asentaa ulkopuolisia ohjelmia ja laitoin developer moden päälle kuten ohjeissa mutta ohjelmat eivät tule näkyviin valikkoon kuten esimerkeissä, tarjoaa vain AA:n sulkemista ja Skodan systeemiin siirtymistä.
   
 26. pulssi

  pulssi

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mitä ohjelmia koetit asentaa? Esim Waze ja Spotify ovat jo tavallaan ulkopuolisia sovelluksia.
   
 27. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hienoa toimintaa Applelta mutta ei Googlekaan ole paljoa parempi :facepalm:
  Eli siis Applea työpuhelimena käyttävänä joutuisin hankkimaan erillisen Android-laitteen jotta sitä saa kustomoitua riittävästi rootin ja xposed frameworkin avulla :sangry:
   
 28. Marius

  Marius ... Premium-jäsen Team Nokia

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Suomalaisuus oli vain viittaus sinun käyttämääsi termiin Suomessa tehdyt tunnukset. Mitään kikkailuja tunnuksien osalta en ole tehnyt eli ne ovat ihan Suomessa tehdyt ja "suomalaiset".

  Puhelimen Play-sovelluksesta Android Autoa ei ollut VPN:nkään kanssa löydettävissä, mutta puhelimen selaimella Play-verkkosivuilta sovellus oli mahdollista asentaa virallisista lähteistä, kun VPN oli jonkin aikaa ollut päällä ja oli kirjautunut sisään (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.projection.gearhead&hl=fi).

  Tämän ihmeellisempiä temppuja en tehnyt. Tapa on toiminut Samsungin kahdella eri S-sarjalaisella ja Nokian kasilla. Jos tämä ei enää toimi, on jokin muuttunut viime syksyn jälkeen.
   
 29. supermies

  supermies

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Youtube auto ja AA Mirror. Eli eivät ole play-kaupasta hankittavia AA sovelluksia mutta näyttäisi muilla toimineen. Olisi nätti saada kuvaakin näytettyä auton näytöllä.
   
 30. Tege

  Tege

  Viestejä:
  1 476
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pitää tutkia.
   
 31. P4rilla

  P4rilla

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ja jos ei puhelimesta löydy VPN:ää ja pc:ltä löytyy: PC:n VPN johonkin AA yhteensopivaan maahan -> selain auki ja loggaa puhelimen tilillä google palveluihin. Tämän jälkeen Play kauppaan ja hakee Android Auton, napista asennus niin ehdottaa puhelimeen asennusta -> OK. Ja hetken päästä puhelin ilmoittelee jotta asennus suoritettu. Testattu eilen illalla Nokia 8:iin asennus ( VPN Freedome Zürich, Selain Chrome ).
   
  Marius tykkää tästä.
 32. Veromies

  Veromies

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Itsellä ei toimi näillä virityksillä. Chromekin resetoitu ja jos menee kirjautumatta Play-storeen niin tarjoaa iloisesti saksankielistä storea eli Freedome sinänsä toimii. Kun hakee Android Auton ja klikkaa installia niin kirjautumisen jälkeen ilmoittaa "This app is incompatible with all of your devices."

  Ainoa tapa on ollut asentaa erikseen paketista.
   
  vatanen tykkää tästä.
 33. eGe

  eGe wat Make ATK Great Again

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse en oikein ymmärrä tuota Android Auton ylistystä. Sehän on käytettävyydeltään ihan täyttä kuraa, kun kaikki toiminnallisuus on estetty auton ollessa liikkeellä. Google Mapsikin on todella ankea seurata radion näytöltä, ja kun ohjeita ei saa mittaristoon silmien eteen joutuu katsetta kääntelemään jatkuvasti kauas pois tiestä. Edellisessä autossa oli Android Auto ja en sitä loppujen lopuksi käyttänyt kuin pari kertaa. Navigointitarpeisiin toimi paljon paremmin, kun laitoin puhelimen Kenun telineeseen ylimpiin ilmaräppänöihin jolloin ohjeet tulivat bluetoothin yli kaiuttimiin. Samalla voi käyttää ihan normaalisti Spotifyä ilman täysin turhia keinotekoisia rajoitteita. Google Mapsia toki puoltaa tuoreammat kartat mutta se ei tosiaan vaadi Android Autoa että niistä pääsee hyötymään.

  Itse olen ainakin ehtinyt jo todeta tuon kartan mittaristossa oikeinkin käteväksi. Jostain syystä siitä on paljon helpompi vilkaista nopeasti karttaa, kuin jos pitäisi vilkuilla sivuun radion näytölle. Pariin otteeseen olen jo kerennyt navigoida ihan puhtaasti karttaa lukemalla mittaristosta. Ilmankin pärjäisi mutta on kyllä erinomainen lisuke auton tehdasnaviin ja puoltaa sitä kautta ehdottomasti auton oman navigaattorin hankintaa.
   
 34. Diaz\

  Diaz\

  Viestejä:
  5 687
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ootko saanut kokeilla Carplayta? Oliskohan se sitten parempi.
   
 35. eGe

  eGe wat Make ATK Great Again

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kertaalleen kokeiltiin kaverin iPhonella Carplaytä, ja joo, on se omalla tavallaan parempi. Spotifyä ei ole rampautettu ajossa mutta siinä ei muistaakseni pystynyt käyttämään kuin Apple Mapsia. Jälkimmäisestä oli muistaakseni huhuja sittemmin, että Google Maps tulisi myös saataville Carplayhin.
   
 36. Diaz\

  Diaz\

  Viestejä:
  5 687
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo se on varmistunut että voi ajaa tulevaisuudessa muillakin kartoilla. Itseä kiinnostaa kovasti että miten Waze tulis toimimaan...
   
 37. kjns

  kjns

  Viestejä:
  1 406
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Ei tuossa omassa opeliskissa viimeisimmän radion päivityksen jälkeen navigoinnin ominaisuuksissa ole mitään eroa siihen, että käyttäisi google mapsia kännykällä. Spotifyssa on rajoituksia joo, mutta itselle ne ei toki ole ongelma kun en sitä autossa ollessa juuri koskaan käytä, vaan vanhana kalkkiksena kuuntelen radiota.

  Infotainmentin ruudun käytettävyyteen taas vaikuttaa aika suuresti sen ruudun sijoittelu. Omassa autossa se on suht ylhäällä joten sen vilkuilu ei ole mikään ongelma. Kenun telineessä taas luuri jää osittain ratin taakse piiloon, joten pidän navia siellä vain jos ei ”jaksa” kytkeä luuria piuhaan.

  Kyllä mun mielestä Android Auto on niitä fiksuimpia juttuja mitä auton toosiin on saatu bluetooth handsfreen jälkeen keksittyä.
   
 38. gratnak

  gratnak

  Viestejä:
  189
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onkos tuohon AA:han saatavana luotettavasti peltipoliiseja / kameratolppia? Vai näyttääkö automaattisesti ne? Tämä on oikeastaan ratkaiseva ero, Sygicin ja AA:n välillä.
   
 39. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  832
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Waze hoitaa tolpat
   
  Marius tykkää tästä.