Android Studio ja portfolion kasaaminen

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja SgtTodd, 21.07.2017.

 1. SgtTodd

  SgtTodd

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2017
  Mitenkäs tämmöinen tradenomi saisi parhaiten jalkansa oven väliin koodaushommiin kun tuota harjoitusta on aika niukasti? Koodaaminen kiinnostaa siinä mielessä että työtä on enemmän kuin tekijöitä, vaan mikään elämän suurin intohimo se ei ole...pitkässä juoksussa se olisi kuitenkin pelkkä duuni...

  Koodaus kiinnostaisi nimenomaan mobiilihommissa sillä niissä näkyisi olevan aika pajon paikkoja.
  Ongelmana on tosin konkreettisten näyttöjen puute.
  Mikä on hyvä tapa kasata näyttöjä osaamisesta, tavalla joka näyttää hyvältä portfoliossa?
   
 2. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 066
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  GitHub. Teet sinne muutaman julkisen projektin, jotka teet huolella, dokumentoit ja siistit koodin ja laitat helposti testattavaksi ja laitat screenshotit. Koeta käyttää teknologioita, jotka saattavat olla relevantteja (ja jotka kiinnostavat myös sinua). Sitten hakemuksessa kerrot harrastuneisuudestasi ja linkkaat GitHub-tilisi hakemukseen. Tuo on toimiva tapa. Boonusta saat kun koetat olla etäisesti omaperäinen ja erottuva.

  Jos kokemusta ei ole lainkaan, aloitat pienestä ja teet itseksesi tutoriaaleja. Yrität saada jotain pientä toimimaan. Sitten ehkä keksit jonkun todellisen käyttötarpeen softalle, kuten joku ToDo-appsi tms.
   
  ted ja Bladekill tykkäävät tästä.
 3. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hyvin sanottu. Tähän ei kauheasti tarvitse mitään lisätä.

  Miettisin kuitenkin kahdesti kannattaako koko hommaan lähteä jos motivaatio ei ole kohdallaan. Loppupeleissä aika vituttavaa hommaa jos sitä ei oikeasti halua tehdä ja alan firmat (ainakin ne parhaan pään) pyrkivät aina palkkaamaan niitä henkilöitä joilla on oikeasti sitä intohimoa hommaa kohtaan ja sen näkee hakijoista kysymättäkin. Ei ole tarkoitus ajaa pois tästä ideasta, mutta jos saman vaivan ja ajan voi suunnata alalle/asiaan mikä oikeasti nappaa voi lopputulos olla kaikkien kannalta paljon parempi.
   
 4. SgtTodd

  SgtTodd

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2017
  En usko että motivaatiosta on yhtään puutetta jos projektit joiden parissa työaika kuluu ovat edes etäisesti kiinnostavia.
  Eihän ohjelmoinnin tarvitse olla mikään märkä uni jotta siltä alalta töitä saa.

  Kyseessä on itselleni tietoinen valinta päästä työhön/ammattiin, josta ei noin vain työt lopu tulevaisuudessa.
  Oltuani vuosikausia töissä palvelualalla "kentällä" ja minimipalkalla, en usko että motivaatiosta tulee ongelmaa jos vähänkään saa olla luova siinä mitä tekee.
   
 5. Agent_007

  Agent_007

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Macklemorea lainatakseni "I should be grateful this my nine to five"

  Ohjelmointiin liittyvissä työjutuissa kannattaa pitää mielessä, ettei tuo ysistä viiteen ole pitkän päälle kovin mukavaa, jos esim. työkalut ovat huonoja, speksit ovat huonoja, yhteistyökumppaneita ei kiinnosta parempi tulevaisuus tai käytössä on huonosti rakennettu koodipohja. Eli kannattaa kiinnittää todella paljon huomiota potentiaaliseen työnantajaan, kun menee haastatteluihin ja kysyä mitä yritys oikeasti tekee ja miten.

  Tuo Paapaa:n yllä ilmaisema laskuvarjojääkäritaktiikka on erinomainen alasta riippumatta.