Android-mankkojen lisäominaisuudet autokäytössä (Dashcam, TPMS, DAB+ yms.)

Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
2 023
Päätin luoda uuden ketjun näille hömpötyksille kun eivät oikein taivu tuonne Autohifi -otsikon alle. Kuinka moni teistä käyttää näitä kiinalaisia Android-mankkoja autoissa ja onko noita lisävarusteita myös osteltu? Itse tilasin juuri uuden Android 8.0 mankan vanhan kosketusvammaisen 5.0:n tilalle ja päätin nyt myös kokeilla noita kiinapoikien TPMS-antureita (anturit vanteen sisällä) sekä halvinta ($20) 720p usb-väyläistä kameraa josko sen saisi nauhoittamaan liikennettä suoraan mankkaan kytketylle muistitikulle. Tuota digitaalista radiota (DAB+) himottaisi myös kokeilla kun asun ulkomailla ja täällä tuo on käytössä (ja analoginen radio toimii kehnosti vanhalla mankalla, en odota isoa eroa uuteen nähden.)

Kokemuksia ja vinkkejä otetaan vastaan, muutoin raportoin itse sitten noista omista räpellyksistäni jahka saan palikat käteen ja asenneltua autoon.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
2 023
GPS on ulkoisella antennilla kaikissa malleissa vakiona, navigointisovellus ja mahdolliset kartat riippuu sitten laitteen valmistajasta tai myyjästä. Yleensä kräkättyjä/piratoituja. Toki mikään ei estä käyttämästä Google Mapsia mikäli puhelimessa rajaton data (ja ulkomaan data halpaa.) Bluetooth myös vakiona kaikissa, tosin omassani tuo HF toimivuus on todella surkea ulkoisella mikrofonilla (eikä sisäistä löydy tuosta omasta mallista), katsotaan tuleeko tuohonkin parannus uuden laitteen myötä. Autohifiketjuun jo kirjoitinkin tuosta A2DP:n paskasta äänenlaadusta (ainakin iPhonen kanssa toistettuna), kohta selviää onko tuossakin tapahtunut parannuksia parin vuoden kehityssyklin aikana.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 823
Ei kannata ostaa soitinta joka ei tue aptx codeccia bt:ssä.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
2 023
apt-x on Qualcommin oma poropietarijärjestelmä äänen pakkaamiseen siirtovaiheessa, ilmeisesti parempi laadultaan kuin nuo vakio SBC-kodekit. Epäilen suuresti että ko. ominaisuus löytyisi näistä kiinavehkeistä kun ei missään mainosteta/mainita siitä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 823
Tämä kaipaa jotain perusteluja. Mihin vaikuttaa jne
Äänenlaatuun. Ihan selvästi parempi kuin tuo SBC tms mikä onkaan se "perus".

AptX HD on sitten lähes häviötön, mutta toi pelkkä AptX:kin kuulostaa jo hyvältä (ainakin oma kokemus)

Ainakin Kenwoodilla tais olla soittimia mitkä tulee AptX HD.

Ja sitten erillisiä BT -vastaanottimia mitkä kytketään soittimen auxiin, ja tukee AptX:ää, niin saa ~30 eurolla ja allekin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 591
Ei ole muissa android HUissa näkynyt aptX:ää paitsi Atoto:lla.

Jos verrataan perinteisten merkkivalmistajien bluetooth-laatuun musiikintoistossa, pitää sen laitteiston loppuosankin olla tarpeeksi hyvä, että A2DP:n mp3-tason toisto tuntuu puutteelta. Osassa kiinandroideja on sitten vanhempaa bluetoothia, minkä jo huomaa äänenlaadussa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 108
Onko noissa nykyään jo sisällä oikeasti jokin Android 4.4 versiota uudempi?
Sinänsähän sillä ei nyt ihan valtavaa merkitystä ole.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 591
Niin, on merkitystä vai uudempi Antero?

Tuossa vajaat pari vuotta sitten noissa oli "kaikissa" Android 4.4, joka oli feikattu ilmoittamaan itsensä joksikin uudemmaksi versioksi.
Joo on niissä uusi android ja varmaan pari vuotta sittenkin oli suuressa osassa. Voit katsella XDA-foorumilta tarkemmin
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 591
Niin tarkennuksena vielä, että tuskin kaikissa toosissa on uusi android, mutta isoimmilla myyjillä yleensä on.
 
Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
30
Löytyisikö täältä tietoa tai apuja seuraavaan;

Ajatuksena vaihtaa VW Golf VII -14 mallin putputtimeen tuon vakio soittimen tilalle kiinalaisten android vekotin.
Autoon on tehtaalla asennettu ilmeisesti mallia "Thermo Top Evo" Webasto.

https://tinyurl.com/s9vpv4e esimerkki soittimesta. Merkkejä ja versioita tuntuu olevan, mutta käsittääkseni on vain vähän androidin ulkoasua muokkailtu ja eri määriä muisteja sekä mukana tulevia kilkkeitä. Lähinnä katsellut malleja jossa 4G simmi paikka, 4gb ram ja mahd. uusi android versio. Näitä saa myös ehdotella ja kertoa jos tietää näistä jotain.

Kysyin yhdeltä myyjältä Aliexpressissä, että toimiiko Webaston ohjaus normaalisti näytön kautta kuten nyt, vastaus: ei. Eli jos ton android soittimen laittaa, minulta jää uupumaan mm. Webaston lämpötilan säätö, lämmitys/viilennys toiminto ja eniten harmittaisi ajastin toiminto. Kaukosäädin kyllä löytyy jolla saa on/off, mutta sitten ajattelin saisinko tämän https://tinyurl.com/yxx98b89 Webaston ajastin kikkareen liitettyä tuohon? Sitten olisi melkein taas kaikki toiminnot käytettävissä.

Tämä ketju oli mielestäni lähinnä kysymystäni ja tänks, jos löytyy mielipiteitä tai kokemuksia vastaavasta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 823
Kysyin yhdeltä myyjältä Aliexpressissä, että toimiiko Webaston ohjaus normaalisti näytön kautta kuten nyt, vastaus: ei. Eli jos ton android soittimen laittaa, minulta jää uupumaan mm. Webaston lämpötilan säätö, lämmitys/viilennys toiminto ja eniten harmittaisi ajastin toiminto. Kaukosäädin kyllä löytyy jolla saa on/off, mutta sitten ajattelin saisinko tämän https://tinyurl.com/yxx98b89 Webaston ajastin kikkareen liitettyä tuohon? Sitten olisi melkein taas kaikki toiminnot käytettävissä.

Tämä ketju oli mielestäni lähinnä kysymystäni ja tänks, jos löytyy mielipiteitä tai kokemuksia vastaavasta.

Toi ajastin on ilmawebastolle, älä sitä ainakaan osta. Ei toimi TT-evon kanssa.

Todennäkösesti esim Webasto Multi Control CAR | 7-Day Timer for Water Heater Thermo top | 9029783A | eBay saa toimintaan mutta voi vaatia lisäkaapelointia lämmittimelle (yhden johdon veto), jos ei mistään löydy wbus-kaapelia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
30
Jees, hyvä huomautus kiitos. Täytyy varmaan vaan jossain kohti laittaa tilaukseen moiset ja kokeilla. Ei kuitenkaan maltaita maksa verrattuna johonki Alpineen tai retrofit hommiin.
 

Eräilves

Turrien turri
Tukijäsen
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
2 077
Tuossa nykysessä honda cr-v:ssä onpi alkuperäinen radio, ja välillä tuntuu pätkivän radion kuuntelu.. ja puhumattakaan ei ole mitään bluetoothia, auxia, usb:tä jne..

Naapuri tilasi aliexpressistä tuollatteen android soittimen, oli kyllä näppärä vehje. Aika monenlaisia niitä näyttää siellä olevan, joten hieman vertailin niitä ja tilasin eilen sitten tällätteen:


Tärkeimpänä pidin tuota RDS:ssää, että ettisi / korjailisi niitä kanavia automaattisesti itekseen.. ja varmuuden vuoksi halusin 2g ramia, ettei töki sitten sen takia ainakaan käyttö. Naapurilla tuntu toimivan toki 1g ramillamin, mutta silti :p ja halusin, että toimii tuosta ratista alkuperäiset radion säätimet, eli volyymi nappulat ainoastaa.. se riittää mulle.
Tilasin tuolla ISO liittimellä, mutta mitä katselin juutuupista niin tässä -05 vm honda cr-v:ssä onpi tollaset liittimet:

nimetön.png

Tuohon siniseen tilasin eri myymälästä sopivan ISO adapterin, mutta mitenköhän tuo valkoinen liitin?


CPU: MT6580 A7
GPU: ARM Mali-T400 MP2
RAM+ROM: 2G+32G
Processor: 4-core processor with single core speed up to 1.3GHz
Screen resolution: 1024*600
System: Android 8.1
Amplifier IC: TDA7388 Radio
IC: 4732 (FM/AM/RDS)
Video output: add video module (optional) +10$
Audio format: MP3/MP2/WAV/WMA/AAC/AMR/FLAC/M4A/OGG//APE (lossless)
Video format: 3G2/ASF/AVI/DivX/mkv/MOV/MP4/MPG/TS/WMV/VOB/WEBM/M4V RMVB/FLV/H.264 /H.265
System upgrade: online upgrade, local U disk / TF card
Bluetooth function: Bluetooth hands-free phone (HFP), Bluetooth music (A2DP), sync phone book and call history Mobile
Internet: Yilian (Android/IOS)
Built-in apps: Google Maps, Play Store, APK Pure, YouTube
Language: Chinese / Traditional Chinese / English / Bulgaria / Korean / Arabic / Spanish / Portuguese / Russian / Vietnam / Hebrew / Poland / Indonesia / Romania / Thai / Tagalog / Ukraine
Camera signal: CVBS, AHD 720P, TVI, CVI, PVI, AHD 1080P
AV input: Video: 1 channel CVBS signal input, audio: 2 channels of audio signal (L in+R in)
AV output: audio signal output (L out+R out+SUB WOOFER)
Steering wheel control: KEY 1/KEY 2
CAN BUS: CAN H, CAN L
Working temperature: -20°C~+70°C
Storage temperature: -40°C~+85°C
Operating voltage range: DC 9.6V~16V
Standby current of the whole machine: ACC OFF: ≤5mA
USB output charging: charging current up to 1.0A (output 5V, 1.0A)

nimetön 2.png



Katotaan milloinkohan tulloopi sieltä (ja jääkö tulliin ), ja miten onnistuu asennus.
 
Viimeksi muokattu:

Jha

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
20
Mielestäni jos näiden kanssa haluaa/joutuu säätämään, niin hankisin px5 tai px6 laitteen (Näissä MTCD tai MTCE MCU). Edellä mainittuihin mielestäni paras tuki ohjelmissa ja tuohon tukeen vaikuttaa tuo MCU versio, jos softalla yritetään tehdä jotain tuon MCU:n kautta (esim. radio).

Aiemmin mainittuihin löytyy xda:sta parikin eri custom rommia (hal9k ja malaysk), sekä muuta softaa jolla pystyy toimintaa säätämään haluamaansa suuntaan. Ainakaan oma px5 android 8.1 ei ollut "kaupasta valmis" omaan käyttöön, mutta tuolla hal9k v3 rommilla, agama launcherilla ja navradio+ toiminnan ja käyttöliittymän sai sellaiseksi mitä voisi autoradiolta odottaa. Agama ja navradio maksullisia softia ja löytyy google playsta (Radio softa vaatii toimiakseen oikean MCU version).

Radion RDS:n AF toiminto ei näissä missään vakiona mitenkään luotettavasti toimi, mutta sitäkin pyritty parantamaan tuossa Navradiossa. Toimivuudesta ei itselläkään vielä kokemusta.
 
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
6 898
GPS on ulkoisella antennilla kaikissa malleissa vakiona, navigointisovellus ja mahdolliset kartat riippuu sitten laitteen valmistajasta tai myyjästä. Yleensä kräkättyjä/piratoituja. Toki mikään ei estä käyttämästä Google Mapsia mikäli puhelimessa rajaton data (ja ulkomaan data halpaa.) Bluetooth myös vakiona kaikissa, tosin omassani tuo HF toimivuus on todella surkea ulkoisella mikrofonilla (eikä sisäistä löydy tuosta omasta mallista), katsotaan tuleeko tuohonkin parannus uuden laitteen myötä. Autohifiketjuun jo kirjoitinkin tuosta A2DP:n paskasta äänenlaadusta (ainakin iPhonen kanssa toistettuna), kohta selviää onko tuossakin tapahtunut parannuksia parin vuoden kehityssyklin aikana.
Tän takia mielummin navigaattori erikseen tai puhelimen kautta, tietää ainakin käyttävänsä aitoa sotfaa ja kuinka hyvin/huonosti noihin saa karttapäivityksiä verrattuna aitoihin navigointilla oleviin soittimiin nähden.

Ja sitä ei tiedä, onko viritelty viruksia/haittaohjelmia "mukaan".
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 108
Mulla on ainakin playkaupasta ostettu sygicin navigointi, joten ei ole varastettu softa ja akrtat päivittyy. Here mapsia ei jostain syystä pystynyt asentamaan, en tiedä onko siihen jokin tekninen syy, vai onko se vaan jotenkin estetty noihin androidradioihin.

Itse sygicin navisofta ei vaan mikään erityisen hyvä ole, mutta se ei tietysti ole tuon radion vika.
 
Liittynyt
23.11.2016
Viestejä
103
Itsellä oli autossa kiinasoitin 7.0 androidilla. Radion kuuluvuus sekä hf-kuuluvuus vastapuolelle heikko. Bt-audiolla laatu heikko, piti volumet pitää lähes tapissa että jotain kuului. Siinä olikin kummissaan kun joku soitti puhelimeen ja koko auto helisi.
Yritin päivittää play storesta appeja soittimeen niin se tilttasi ja jäi alkunäyttöön jumittamaan. Valmistajan korjaus ehdotus oli reset-nappulan painaminen, joka tietysti käynnisti soittimen uusiksi samaan pisteeseen. Netistä en löytänyt ratkaisua factory resetin tekemiseksi tai safe modeen pääsemiseksi.
Yhteenvetona ominaisuuksia näissä kyllä on, mutta käytön haasteita voi ilmetä.
 

Eräilves

Turrien turri
Tukijäsen
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
2 077
Mitä porukka sanoo näistä osista radiosta, ainakin googlettelun perusteella pitäisi olla ihan toimivia? Tuota oottelen milloinka saapuu suomen maaperälle ja kotio asti..


Amplifier IC: TDA7388

Radio IC: 4732 (FM/AM/RDS)
Features:
Worldwide FM band support (64–108 MHz)
-Worldwide AM band support (520–1710 kHz)
-SW band support (2.3–26.1 MHz)
-LW band support (153–279 kHz)
-Excellent real-world performance with integrated AM/FM/SW/LW/RDS
-Integrated VCO-Advanced AM/FM seek tuning
-Automatic frequency control (AFC)
-Automatic gain control (AGC)
-Digital FM stereo decoder
-Programmable de-emphasis
-Advanced Audio Processing
-Seven selectable AM channel filters
-AM/FM/SW/LW digital tuning
-EN55020 compliant
-No manual alignment necessary
-Programmable reference clock
-Adjustable soft mute control
-RDS/RBDS processor
-Digital audio out
-2-wire and 3-wire control interface
-Integrated LDO regulator
-Wide range of ferrite loop sticks and air loop antennas supported
-SOIC package-RoHS compliant
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
481
Mitään en oikein autohifistä tajua, mutta tätähän kehuskeltiin joitain viikkoja sitten ihan kilpaa netissä tuossa joitain viikkoja sitten, kun oli satasen tarjouksessa: Sumida Android 9.1 autosoitin 10" kosketusnäytöllä

En sitten tiedä miltä osin oli järjestettyä hypeä, mutta melkein jo tilasin. Ja saatan jonkun tuollaisen tilata edelleenkin. En vain tiedä mistä näkee että toimiiko esim. OBD11 tai muu OBD-porttiin kytkettävä vikakoodinlukulaite tuon kanssa yhteen. Yhden aiemman Android-paskeen kanssa ei pelannut.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
2 023
OBD-väylässä voi olla vain yksi diagnostiikkalaite kerrallaan, eli jos tuo radio kytketään väylään kiinni jotain Torque-softan käyttöä varten, ei siinä väyläliittimessä silloin toimi muut lukulaitteet.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 108
OBD-väylässä voi olla vain yksi diagnostiikkalaite kerrallaan, eli jos tuo radio kytketään väylään kiinni jotain Torque-softan käyttöä varten, ei siinä väyläliittimessä silloin toimi muut lukulaitteet.
Jos laitteessa on jokin sisäänrakennettu obd palikka, niin tuo voi tietysti pitää kutinsa, mutta kyllähän senkin saa sammutettua, jos ei muuten niin ottamalla soittimen sulakkeen irti.
 

Eräilves

Turrien turri
Tukijäsen
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
2 077
Nooniin, nyt olisi asennettuna tuo radio..

2g +32g.

1591379810883.png


1591379831347.png


Ääni kuuluu, bluetooth toimii, oikein hyvin kaikki.. mutta yksi probleema on.

Se ei tallenna asetuksia, vaan kaikki pitää tehdä käynnistäessä auton uudestaan? :rolleyes: Jos auton käydessä tekee säädöt, niin silloin ne pysyy kyllä.
 

Eräilves

Turrien turri
Tukijäsen
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
2 077
Onhan siellä heräte ja jatkuva +12V kytketty oikeinpäin? Tai onko niin tyhmästi tehty, että laitteessa on joku patteri muistia varten ja se pitää ostaa erikseen?
Mulla tuli sinä mukana ISO adapteri, sen laitoin radion johtojen päähän, ja sitten siihen ja auton johtoon vielä erikseen adapteri..

Iso adapteri tuli radion mukana, mutta tämä hondan adapterin tilasin erikseen.
Voiko noista johdoista jokin olla väärinpäin? keltainen / punainen?
1591382629375.png



Edit. Otin myyjään yhteyttä, ja sanoi että pitäisi tälläisellä kaapelilla käyttää.. Minkä heiltä saa.

1591422116998.png


"If you buy this, you need to cut the black plug and then connect it to the cable of the machine one-to-one. "

Eli..?

Noh, eipä tuo montaa euroa maksa kait, mutta saisi vähän selkeyttä sinne väliin.. kokeilen vaihtaa tuota punaisen ja keltaisen johdon paikkaa, jollakin oli se auttanut toimintaan?

Edit. Keltaisen ja punasen johon kun vaihtoi keskenään niin rupesi toimimaan.. eli heräte ja jatkuva.

Näyttävästi ei tunnista tuota ohjauspyörän nappuloita, että pystyisi "opettamaan" mitä mikäkin nappula tekee. Se ei suuri ongelma ole, mutta jos senkin saisi toimimaan jotenkin helposti niin :)

Näyttävästi se antennihomma pitäisi edelleen ratkaista, eli uusi antenni.. onko näistä elektronisista antenneista mihinkään?



Edit 2. Tollaset liitännät näissä onpi..

1591459863919.png

1591459888286.png

1591459962990.png
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 549
Viestejä
4 194 558
Jäsenet
70 749
Uusin jäsen
Amaattimies

Hinta.fi

Ylös Bottom