Kaupasta tarttuu usein kokonaisia ananaksia mukaan ja innostuin kun netistä löytyy ohjeita kotikasvatukseen. Lehtiosan, eli kruunun kun irrottaa ja siistii, niin pitäisi lähteä helposti kasvamaan ja jopa tuottamaan uutta hedelmää joskus vuosien päästä.
Vaan ei mulla, ei edes lähde kasvamaan.
Olen kokeillut kuivattaa tuoretta kruunua pari päivää, pitäisi estää mätänemästä. Ehkä yksi kymmenestä kestää kuivatuksen, muut alkaa mätänemään keskeltä jo kuivatusvaiheessa. Sitten se yksi joka näyttää selviävän, mätänee kaktusmullassa tai vesilasissa. Näyttääkin jo kuivatuksen jälkeen ihan harmaalta, kuolleelta.
Toinen variaatio on laittaa tuore kruunu suoraan vesilasiin tai kaktusmultaan. Olen yhden ainoan kerran onnistunut ja kokeiluja on ainakin 100. Tämä yksi ainoa meni sitten kuolemaan ulkona, taisi ottaa kylmää.
Tässäkin kruunu alkaa mätänemään keskeltä, en ymmärrä miten tuo yksi onnistui.
Kolmas keino, mitä en vielä ole kokeillut, on kasvatus siemenistä. Niitä olen ottanut talteen hedelmästä.
Kaupassakin saa olla tosi tarkkana, kun osa kruunuista on valmiiksi mätiä, vaikka hedelmä on vielä hyvää ja osasta on porattu kruunun keskus pois. Sitä en tiedä laitetaanko kruunuihin jotain myrkkyä, että estetään kasvu matkalla kauppaan.
Eihän tässä ananaksen kotikasvatuksessa järkeä ole mutta sen vaikeus saa yrittämään. Löytyykö täältä siinä onnistuneita?
Vaan ei mulla, ei edes lähde kasvamaan.
Olen kokeillut kuivattaa tuoretta kruunua pari päivää, pitäisi estää mätänemästä. Ehkä yksi kymmenestä kestää kuivatuksen, muut alkaa mätänemään keskeltä jo kuivatusvaiheessa. Sitten se yksi joka näyttää selviävän, mätänee kaktusmullassa tai vesilasissa. Näyttääkin jo kuivatuksen jälkeen ihan harmaalta, kuolleelta.
Toinen variaatio on laittaa tuore kruunu suoraan vesilasiin tai kaktusmultaan. Olen yhden ainoan kerran onnistunut ja kokeiluja on ainakin 100. Tämä yksi ainoa meni sitten kuolemaan ulkona, taisi ottaa kylmää.
Tässäkin kruunu alkaa mätänemään keskeltä, en ymmärrä miten tuo yksi onnistui.
Kolmas keino, mitä en vielä ole kokeillut, on kasvatus siemenistä. Niitä olen ottanut talteen hedelmästä.
Kaupassakin saa olla tosi tarkkana, kun osa kruunuista on valmiiksi mätiä, vaikka hedelmä on vielä hyvää ja osasta on porattu kruunun keskus pois. Sitä en tiedä laitetaanko kruunuihin jotain myrkkyä, että estetään kasvu matkalla kauppaan.
Eihän tässä ananaksen kotikasvatuksessa järkeä ole mutta sen vaikeus saa yrittämään. Löytyykö täältä siinä onnistuneita?