AMD päivitti Radeon Software 19.2.1 -ajurit ja julkaisi BIOS:n UEFI-tuella Radeon VII:lle

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 13.02.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 259
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  AMD julkaisi viikko sitten maailman ensimmäisen 7 nanometrin pelinäytönohjaimen, Radeon VII:n. io-techin testissäkin olleen näytönohjaimen julkaisu ei sujunut kuitenkaan aivan suunnitelmien mukaan.

  Radeon VII:n julkaisuajurit ovat aiheuttaneet päänvaivaa etenkin näytönohjainten arvostelijoille. Uusi ylikellotusjärjestelmä ei toimi luotettavasti, vaan valitut kellotaajuudet palautuvat vakioiksi ainakin useimmissa tapauksissa. Samat ongelmat pätevät ylikellottamiseen Radeon Overlayn kautta.

  Ylikellotusongelmat on mainittu myös Radeon VII -tuella päivitettyjen Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.2.1 -ajureiden bugilistauksessa. Muita tiedossa olevia ongelmia ovat mm. vakausongelmat joillain X399-emolevyillä sekä grafiikan korruptoituminen Apex Legendsissä.

  Lataa Radeon VII:n ajurit täältä

  Pian näytönohjaimen BIOSista löydettiin myös puute: se ei tue UEFI:a, mikä tarkoittaa samalla, ettei Windowsin Secure Boot -ominaisuus toimi. Tähän AMD reagoi nopeasti ja ilmoitti toimittaneensa jo UEFI-tuella varustetun BIOS-version AIB-valmistajille. Nyt BIOS on tullut ladattavaksi myös suoraan AMD:n verkkosivuilta sekä 32- että 64-bittisille järjestelmille.

  Lataa Radeon VII:n BIOS UEFI-tuella täältä

  Julkaisun yhteydessä jäi myös monille epäselväksi, tukeeko Radeon VII useamman näytönohjaimen konfiguraatioita, sillä ominaisuutta ei oltu listattu valmistajien verkkosivuilla. Japanilaisen Wisteriearin kahdella Radeon VII -näytönohjaimella suorittamat testit osoittavat, että Radeon Software -hallintapaneeliin ilmestyy täysin normaalisti CrossFire-kytkin. Ominaisuuden toimivuus on kuitenkin vielä heikoissa kantimissa, sillä Wisteriear sai CrossFiren toimimaan vain 3DMark Time Spyssä, Rise of the Tomb Raiderissa sekä Gears of War 4:ssä.

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2019
 2. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 162
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Vähän liian nopea julkaisu oli kun eivät saaneet julkaisuun toimivia ajureita eikä myöskään bios ollut kypsä.
  CF tuki ei ole niin kiirellinen kun sitä harva käyttää ja sen poissaolo ei olisi ainakaan merkinnyt mitään jos olisin halunnut ostaa näytönohjaimen.
   
  mäggäri tykkää tästä.
 3. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 259
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Tänään tuli uudet ajurit, jotka korjaavat ison kasan noita Radeon VII:n ongelmia: AMD julkaisi uudet Radeon VII:n ylikellotusongelmiakin korjaavat Radeon Software 19.2.2 -ajurit - io-tech.fi
   
  Marti77 tykkää tästä.
 4. lunkwill

  lunkwill

  Viestejä:
  1 101
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Saadaankohan päivitystä alkuperäiseen testiartikkeliin?
  Siis, jos nämä ajurit tuo oikeasti jotain hyötyä.
   
 5. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 259
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Ei nämä mutta nuo uudet mihin on linkki ja oma keskutelunsa. Eiköhän sieltä tule ylikellotuspäivitys ainakin jossain välissä