Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mistä?
Sähkö lämmittää känppää -> pienentää lämmityskuluja. +/- tai jotain sinnepäin.
Kumpi kortti kannattaa seuraavaksi hankkia, punanen vai vihreä?
Eipä tuolla ole sinänsä väliä mitä tuolla kotelon sisällä on, en myöskään ymmärrä nillitystä ajureista, kun molemmat tuntuisivat toimivan ihan yhtä hyvin.
Kertokaa mikä ero RX 480 vs GTX 1070 korteilla. GTX maksaa lähes tuplasti enemmän ja suorityskyvyissä ei ole kovin suurta eroa testien perusteella ???
Ero on kaventunut tuoreempien testien myötä, nyt se on 45 - 49 % enää (https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_1060_Xtreme_Gaming/26.html)GTX 1070 on keskimääräisesti 50-55% nopeampi kuin RX 480. Tämä kun resot 2560x1440 ja 1920x1080.
Lisäksi kannattaa huomioida että ratukan kellotusvara on luokkaa minimit. Eli ero vain kasvaa.
Jokos Radeoneissa saatu epästandardit PCIe härdellit korjattua? Kun virtaa haukataan enemmän kuin on ns. laillista.
Lähteenä prosenttiväittämälle on TPU:n listat. *klik*
Ero on kaventunut tuoreempien testien myötä, nyt se on 45 - 49 % enää (https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_1060_Xtreme_Gaming/26.html)
PCIe-speksien rikkominen koski vain referenssimallia ja sekin korjattiin ajat sitten ajureilla.
Hinta.fi on valitettavasti nurin tällä hetkellä niin ei voi katsoa ajantasaista hintavertailua Suomesta, mutta Euroopan laajuisesti jos katsotaan niin Radeon RX 480 irtoaa edullisimmillaan noin 240 eurolla. GTX 1070 taas on halvimmillaan noin 400 euroa, hinta kasvaa siis ~66% kun suorituskyky paranee alle 50% eli Radeon RX 480 tarjoaa parempaa suorituskykyä per euro.
Mites se FPS/W?
Pitäisköhän tuo painotus olla tuossa RX480/GTX1070 kortissa kuitenkin, koska prosentit?
Prosenttia luvusta X ja prosenttia enemmän kuin X...
Vai lasketko kaupassakin että -30% alennettu tuote -20% lisäalennuksessa, joten kokonaisalennus 50%?
ps. Ei kerkeä nyt ajattelemaan täysillä, koska geotekniikka.
Juurikin näin! Joskus ehkä jonkinasteinen fanipoikailu on tietysti välillä paikallaan, mutta vastapuolen mollaus jätettäköön jenkkien pressavaaleihin. Sillä saa helposti vaan itselleen pellen kuvan.Värillä ei ole paskankaan väliä. Punaista tai vihreää. Sillä mennään mikä ostohetkellä tarjoaa parasta suorituskykyä halutussa hintaluokassa. Rautaan ei kannata rakastua, eikä varsinkaan niitä valmistaviin korporaatioihin
Oikea verrokki amd:n polaris ruoskalle on saman teho- ja hintaluokan gtx 1060 tai helvetisti kalliimpi r9 nano.Kertokaa mikä ero RX 480 vs GTX 1070 korteilla. GTX maksaa lähes tuplasti enemmän ja suorityskyvyissä ei ole kovin suurta eroa testien perusteella ???
Juuri näin. Valitettavasti näyttöteknologiat vähän rajoittavat valinnanvaraa ja helposti jumahtaa jompaankumpaan leiriin. Jos G-sync ja freesync toimisi ristiin niin ainakin minulla valinnanvapaus olisi suurempi. Ihan vuoden tai kahden välein ei viitsi käyttää puolta tonnia uuteen näyttöön.Värillä ei ole paskankaan väliä. Punaista tai vihreää. Sillä mennään mikä ostohetkellä tarjoaa parasta suorituskykyä halutussa hintaluokassa. Rautaan ei kannata rakastua, eikä varsinkaan niitä valmistaviin korporaatioihin
G-sync on NVIDIAn poropietaristandardi joka vaatii kallista rautaa näytön sisälle toimiakseenJuuri näin. Valitettavasti näyttöteknologiat vähän rajoittavat valinnanvaraa ja helposti jumahtaa jompaankumpaan leiriin. Jos G-sync ja freesync toimisi ristiin niin ainakin minulla valinnanvapaus olisi suurempi. Ihan vuoden tai kahden välein ei viitsi käyttää puolta tonnia uuteen näyttöön.
Miksi vihaat kaikkia nvidian tuotteita sekä näyttöjä joissa on g-sync skaalain?G-sync on NVIDIAn poropietaristandardi joka vaatii kallista rautaa näytön sisälle toimiakseen
FreeSync eli Adaptive-sync on VESAn avoin standardi, jolle AMD:n lisäksi myös Intel on luvannut tukensa. Se ei vaadi kallista rautaa näytön sisälle. NVIDIAn mobiili-g-sync on todennäköisesti tähän perustuva, eli eiköhän NVIDIAkin tule taipumaan avoimeen standardiin ennemmin tai myöhemmin (ja vaikkei mobiili-g-sync suoraan tähän perustuisikaan, niin ei taida historiasta montaa tapausta löytyä jossa poropietarijärjestelmä olisi pärjännyt avointa standardia vastaan)
http://i.imgur.com/ZDe5My3.jpgMiksi vihaat kaikkia nvidian tuotteita sekä näyttöjä joissa on g-sync skaalain?
Siksikö että g-sync tukee ainoastaan inhokkivalmistajasi grafiikkapiirejä vai syystä että ne tulivat markkinoille vuotta aiemmin kuin amd-yhteensopivat free-sync raakileet? Menettikö / häviääkö amd jotain kun laatutietoinen asiakas osti tai ostaa näytön nvidian propietary skaalaimella?
Jos painopiste on sanalla laatu (ei halvin 24" fhd tn-kura) niin onko adaptive-sync standardia tukevat näytöt parempia ja halvempia kuin g-sync näytöt? Onko mielestä kalliin g-sync skaalaimien valmistaminen tuottoisaa bisnestä? Käsittääkseni näyttö tarvitsee joka tapauksessa vastaavan, amd fanien mielestä, ilmaisen ohjaimen toimiakseen.
Ehkä valmistajien väliset sopimukset velvoittaa nvidiaa tukemaan toistaiseksi pelkkää g-sync:ä. Käsittääkseni uusilla pascal ohjaimilla ei ole rautarajoituksia jotka estäisi adaptive-sync standardin käyttöönoton.
Vihan sinä keksit nyt ihan omasta päästäsi, ja tuossa postauksessa oli varsin neutraaliin tapaan ilmaistu asiaan laita - mitä nyt käytettiin leikkisää proprietarystä johdettua poropietari-termiä. Mutta kyllä minä näen siinä asiakkaan silmään pissaamista, kun firma tekee standardeista jo löytyvistä ominaisuuksista rakentamalla oman suljetun tekniikkansa (jo silloin löytyneistä, vaikkei niitä adaptive-synciksi oltukaan vielä muotoiltu standardiin), ja pitäytyy siinä myös sen jälkeen kun vastaava teknologia on tehty viralliseksi standardiksi.Miksi vihaat kaikkia nvidian tuotteita sekä näyttöjä joissa on g-sync skaalain?
Siksikö että g-sync tukee ainoastaan inhokkivalmistajasi grafiikkapiirejä vai syystä että ne tulivat markkinoille vuotta aiemmin kuin amd-yhteensopivat free-sync raakileet? Menettikö / häviääkö amd jotain kun laatutietoinen asiakas osti tai ostaa näytön nvidian propietary skaalaimella?
Jos painopiste on sanalla laatu (ei halvin 24" fhd tn-kura) niin onko adaptive-sync standardia tukevat näytöt parempia ja halvempia kuin g-sync näytöt? Onko mielestä kalliin g-sync skaalaimien valmistaminen tuottoisaa bisnestä? Käsittääkseni näyttö tarvitsee joka tapauksessa vastaavan, amd fanien mielestä, ilmaisen ohjaimen toimiakseen.
Ehkä valmistajien väliset sopimukset velvoittaa nvidiaa tukemaan toistaiseksi pelkkää g-sync:ä. Käsittääkseni uusilla pascal ohjaimilla ei ole rautarajoituksia jotka estäisi adaptive-sync standardin käyttöönoton.
Tuo G-SYNC on tosiaan aika arvokasta tekniikkaa näemmä. Huomasin itsekin @Kaotik yllä mainitseman hintaeron sen ja FreeSync näytön välillä, kun taannoin mietin uuden ruudun ostamista. En ole sen kummemmin perehtynyt näiden eroihin, mutta jos molemmat toimivat samalla tavalla ja yhtä hyvin, niin melkoista hevosen paskaa tuo G-SYNC. Vaikka alla on vihreä näyttis, niin ihan vitun hiljaista, että ostaisin tuota tukevan näytön.
Tietenkin Sinä näet kusetuksia tässäkin asiassa syystä että tuote on tarkoitettu vain nvidian ohjaimille. Miksi nvidian olisi pitänyt tarjota avoin ratkaisu mm. kilpailijoiden käyttöön? Näyttö tai gpu valmistajilla ei ollut halua ja amd:n tapauksessa resursseja ruveta suunnittelemaan ko. standardia tukevaa toteutusta eikä skaalainta.Vihan sinä keksit nyt ihan omasta päästäsi, ja tuossa postauksessa oli varsin neutraaliin tapaan ilmaistu asiaan laita - mitä nyt käytettiin leikkisää proprietarystä johdettua poropietari-termiä. Mutta kyllä minä näen siinä asiakkaan silmään pissaamista, kun firma tekee standardeista jo löytyvistä ominaisuuksista rakentamalla oman suljetun tekniikkansa (jo silloin löytyneistä, vaikkei niitä adaptive-synciksi oltukaan vielä muotoiltu standardiin), ja pitäytyy siinä myös sen jälkeen kun vastaava teknologia on tehty viralliseksi standardiksi.
Hinta on vain yksi tekijä, miksi muiden rahankäyttö huolestuttaa sinua? Radeonistit sai odotella toimivia free-sync näyttöjä kauan.On totta, että jonkin pitää hoitaa se näytön skaalainpiirin homma. G-Sync toteutettiin alun perin FPGA-piirillä + muisteilla, ja uudemmissakin versioissa käytetään jotain NVIDIAn custom-piiriä, siitä ei nopeasti löydy varmistusta onko se edelleen FPGA vai ihan siihen räätälöity ASIC, mutta siitä riippumatta se on näytön valmistajalle ja sitä kautta ostajalle kalliimpi ratkaisu.
Nopealla! Tekniikkaa demottiin 1/2014 ja sync-näytöjä tuli myyntiin 14kk myöhemmin.Adaptive-sync vaatii tietenkin sitä tukevan skaalainpiirin myös, mutta sen vaatimat ominaisuudet löytyivät jo valmiiksi joistain skaalaimista, ja skaalainvalmistajat julkaisivat nopealla aikataululla sitä tukevia uusia skaalaimia, joiden hintatason on hyvin samankaltainen kuin ilman ko. ominaisuutta olevien (itseasiassa todennäköisimmin ne joissa ei ole tukevat sitä todellisuudessa ja se on rajoitettu firmwarella pois se tuki)
Mitä sitten, kenenkään ei ole pakko ostaa parin sadan free- tai g-sync näyttöjä jos budjetti ei anna periksi. Jos tarvitsee niin koneesta löytyvä näytönohjain vaikuttaa asiaan, jostain syystä 70-80% ostajista valitsee vihreän tuotteen joten näyttöjen hinnoilla ei näytä olevan suurta merkitystä.Ulkomuistista ainakin Acerilta ja Asukselta löytyy näyttöjä, joiden ainut ero on adaptive/freesync ja g-sync tuet (ja sen myötä käytettävä skaalain/moduuli). Suositushinnoissa näyttöjen erot ovat olleet yli 100€ adaptive/freesyncin eduksi.
Jos on niin eipä tuo erityisen huonolta sopparilta vaikuta, kummankin standardin näyttöjä on tarjolla (ei poistomyynnissä) joten niillä on kysyntää.Jos jollain näyttövalmistajalla on tuollainen sopimus, se on tehnyt huonon sopimuksen, kuitenkin usealta firmalta löytyy sekä g-sync että freesync-näyttöjä. Rautapohjaisia rajoitteita Adaptive-syncin tukemiseen NVIDIAlla on tuskin ollut edes Maxwellissa. Tarkistin tuon "mobiili-g-syncin" ja siellä ei ole mitään erillistä moduulia, eli se hoidetaan lähes varmasti ihan samalla tapaa kuin adaptive-sync, mikä kielii puhtaasta ohjelmistorajoituksesta NVIDIAn toimesta muiden kuin kannettavien kohdalla.
Onko oma vai edellisen työnantajan sponsoroima?ps. tälläkin hetkellä koneessa on NVIDIAn näytönohjain.
Hyvin sanottuTotuus: Kaikki kuvan jälkikäsittely lisää inputlagia. Joten kaikki tasapaskaa ja yksikään ei jatkoon.
Noh, kyllä itseäni hieman kyrsii, että näytönohjaimeni ei tue avoimia standardeja, vaan jos haluaisin tuota ominaisuutta käyttää, joutuisin ostamaan jonkuin speciaalin "nvidiamallin" näytöstä. Pitkän päälle tämmöinen oletusominaisuuksien rampauttaminen ei ole kovinkaan hyvä malli toimia.Hinta on vain yksi tekijä, miksi muiden rahankäyttö huolestuttaa sinua? Radeonistit sai odotella toimivia free-sync näyttöjä kauan.
...
Mitä sitten, kenenkään ei ole pakko ostaa parin sadan free- tai g-sync näyttöjä jos budjetti ei anna periksi. Jos tarvitsee niin koneesta löytyvä näytönohjain vaikuttaa asiaan, jostain syystä 70-80% ostajista valitsee vihreän tuotteen joten näyttöjen hinnoilla ei näytä olevan suurta merkitystä.
Totuus: kumpikaan ei ole kuvan jälkikäsittelyä vaan virkistystaajuuden tahdistamista kuvien tulonopeuteen, mikä vähentää inputlagia (pl. worstcase scenariot jossa FPS:t ovat niin heikot ettei sillä ole väliä).Totuus: Kaikki kuvan jälkikäsittely lisää inputlagia. Joten kaikki tasapaskaa ja yksikään ei jatkoon.
Ihan sama mikä firma ja mille tekee, kun käyttää tekemiseen avoimen standardin ominaisuuksia pitäisi myös tuotoksen olla avoin.Tietenkin Sinä näet kusetuksia tässäkin asiassa syystä että tuote on tarkoitettu vain nvidian ohjaimille. Miksi nvidian olisi pitänyt tarjota avoin ratkaisu mm. kilpailijoiden käyttöön? Näyttö tai gpu valmistajilla ei ollut halua ja amd:n tapauksessa resursseja ruveta suunnittelemaan ko. standardia tukevaa toteutusta eikä skaalainta.
Ei se minua huolestuta?Hinta on vain yksi tekijä, miksi muiden rahankäyttö huolestuttaa sinua? Radeonistit sai odotella toimivia free-sync näyttöjä kauan.
Varsin nopealla aikataululla siitä, kun VESA lisäsi DisplayPort-standardiin Adaptive-syncin. Se on ihan eri asia kuin AMD:n ensimmäiset demot asiasta, josta he tekivät myöhemmin standardiehdotelman VESAlle.Nopealla! Tekniikkaa demottiin 1/2014 ja sync-näytöjä tuli myyntiin 14kk myöhemmin.
Vedät johtopäätöksiä ilmasta, vai onko sinulla jossain statistiikkaa FreeSync- ja G-sync-näyttöjen ostoista? Se, että käyttäjä ostaa AMD:n tai NVIDIAn näytönohjaimen ei kerro yhtään mitään siitä ostaako hän myös FreeSync- tai G-sync-näytön.Mitä sitten, kenenkään ei ole pakko ostaa parin sadan free- tai g-sync näyttöjä jos budjetti ei anna periksi. Jos tarvitsee niin koneesta löytyvä näytönohjain vaikuttaa asiaan, jostain syystä 70-80% ostajista valitsee vihreän tuotteen joten näyttöjen hinnoilla ei näytä olevan suurta merkitystä.
Jos on niin eipä tuo erityisen huonolta sopparilta vaikuta, kummankin standardin näyttöjä on tarjolla (ei poistomyynnissä) joten niillä on kysyntää.
Työsuhde-etuja toki, mutta ei minua kukaan pakottanut sitä ottamaan. Olen myös edelleen töissä io-medialla, eli kyse ei ole edellisestä työnantajasta.Onko oma vai edellisen työnantajan sponsoroima?
Mutta ei liity mitenkään asiaan, luulisi sinunkin sen verran tietävän.Hyvin sanottu
Totuus: kumpikaan ei ole kuvan jälkikäsittelyä vaan virkistystaajuuden tahdistamista kuvien tulonopeuteen, mikä vähentää inputlagia (pl. worstcase scenariot jossa FPS:t ovat niin heikot ettei sillä ole väliä).
Tarkistin muistojani, ongelmia voi tosiaan tulla myös liian korkeilla ruudunpäivitysluvuilla kun virkistystaajuus ei voi pysyä perässä,jolloin ainakin g-sync toimii kuin v-sync olisi käytössä (tai ainakin toimi), mikä lisää inputlagia (blurbusters, valitettavasti eivät ole tehnyt vastaavaa testiä freesyncillä ja tuokin on jo vähän vanha, voi olla että tilanne muuttunut paremmaksi)Käytännössähän asia on toisin, mitä noita mittauksia nähnyt näiltä joilla välineet. Kuvankäsittely huonohko termi, mutta en jaksanut parempaakaan funtsia.
Tai jos haluat adaptive-sync:n käyttöösi free-sync näytöllä niin joudut tyytymään (parin mallin valikoimasta) enemmän tai vähemmän huonoon radeon näytönohjaimeen. Intelin ja nvidian adaptive-sync tukea odotellessaNoh, kyllä itseäni hieman kyrsii, että näytönohjaimeni ei tue avoimia standardeja, vaan jos haluaisin tuota ominaisuutta käyttää, joutuisin ostamaan jonkuin speciaalin "nvidiamallin" näytöstä. Pitkän päälle tämmöinen oletusominaisuuksien rampauttaminen ei ole kovinkaan hyvä malli toimia.
"parin mallin valikoimasta" Toisesta GCN-sukupolvesta lähtien kaikki tukee, ekakin sukupolvi tukee video- ja virransäästötarkoituksessa.Tai jos haluat adaptive-sync:n käyttöösi free-sync näytöllä niin joudut tyytymään (parin mallin valikoimasta) enemmän tai vähemmän huonoon radeon näytönohjaimeen. Intelin ja nvidian adaptive-sync tukea odotellessa
Totta, unohdin apu lelut , mutta onko määrä hyvä syy ostaa free-sync näyttö ja amd:n näytönohjain tai apu?"parin mallin valikoimasta" Toisesta GCN-sukupolvesta lähtien kaikki tukee, ekakin sukupolvi tukee video- ja virransäästötarkoituksessa.
Kun siitä määrästä niin tykkäsit niin markkinoilta löytyy noin 50+++ FreeSynciä tukevaa tuotetta (tuosta listasta puuttuu ainakin APU-puolelta malleja), G-synciä tukee 30 (laskin mukaan listalta uupuvat 1050, 1050 ti ja 1060)Totta, unohdin apu lelut , mutta onko määrä hyvä syy ostaa free-sync näyttö ja amd:n näytönohjain tai apu?
https://en.wikipedia.org/wiki/FreeSync
Enivei, g-syncille kelpaa myös vanhemmmat kortit koska tuki löytyy jo 2012 vuosimallin keplereistä
https://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_G-Sync
Mihin rakoon tolla 1050 rutkulla nyt tähdätään? Amd ilmeisesti aikoo laskea 460/470 hintoja.
Kumpi on parempi AMD:n vai NVIDIA:n uutusmalli?
Pidetään "turha" väittely tällä, jotta muut ketjut pysyvät puhtaampina.
Jos nyt katsoo uusia tuotteita onhan Nvidian 1080 tehokkaampi kuin AMD:n 480 ja jos pitäisi lahjana ottaa jompi/kumpi ilman muuta ottaisin 1080.
Itse ostan hinta/laatusuhteen mukaan joten käytössä nyt AMD R9 Nano missä (tällä hetkellä) tehokkaimmat muistit mitä näytönohjaimeen löytyy.. Tosin täällä ei wanhoista ruoskista kuten GTX 980TI korteista edes puhella joten se siitä.
Hyvä ja tehokas kortti tuo on tosiaan. Coolerin pumppuongelmista kun selvittiin niin ongelmia ei ole sen jälkeen ollut.Itseltä löytyy Fury X koneesta eikä kyllä mitään valittamista ole ollut.
Hyvä ja tehokas kortti tuo on tosiaan. Coolerin pumppuongelmista kun selvittiin niin ongelmia ei ole sen jälkeen ollut.
En suosi kummankaan näyttiksiä yli toisen, AMD:tä budjettiluokan koneisiin ja NVIDIA sitten jos haluaa sitä highend-kamaa mutta hinta/performanssi suhde tietysti Suurempi. Kuitenkin vituttaa suunnattomasti tämä AMD:n ottama "underdog" ja TEAM RED asenne vaikka kyseessä on kuitenkin samanlainen jutkufirma kuin kilpailijansakin, molemmat pakottaa omaa merkkiään peleihin. NVIDIA:lla nyt tietysti useampiakin tapauksia mutta esimerkiksi tuore tapaus AMD:n päästä on Battlefield 1:n achievementti jonka saat kun pelaat AMD:n näyttiksellä