AMD:n teknologiajohtaja Mark Papermaster kertoi Zen 4c:stä ja MI300:sta

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
19 597


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
AMD:n teknologiajohtaja Mark Papermaster on kertonut uusimpia kuulumisia yhtiön palvelinpuolelta Wells Fargon TMT Summit -tapahtuman konferenssipuhelussa. Puheenaiheita oli laidasta laitaan, mutta mielenkiintoisimmat osuudet lienevät Zen 4c -ytimiin ja MI300-kiihdyttimiin keskittyneet vastaukset.

AMD on kertonut tähän mennessä Zen 4c -ytimistä lähinnä niiden olevan tiheys- sekä energiatehokkuusoptimoituja ja tulevan käyttöön maksimissaan 128-ytimisissä Bergamo Epyc-prosessoreissa.

Nyt Papermaster paljasti ytimestä lisää kertomalla sen olevan kooltaan vain puolet tavallisista Zen 4 -ytimistä, mutta käyttävän silti samaa arkkitehtuuria. Lähempänä julkaisua päästään toivottavasti vielä ihmettelemään, mitä sieltä on tarkemmin leikattu ja miten se vaikuttaa suorituskykyyn eri tilanteissa.

Bergamo-koodinimelliset Epycit on suunniteltu kilpailemaan ennen kaikkea Amazonin Gravitonia ja muita Arm-prosessoreita vastaan. Prosessorit tulevat saataville ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Zen 4c -ytimiä tullaan näkemään tositoimissa myös teleliikennepuolelle suunnitelluissa Sienna-koodinimellisissä Epyceissä, mutta niitä joudutaan odottamaan ensi vuoden jälkimmäiselle puoliskolle.

Laskentakiihdyttimien puolella Papermaster kertoi AMD:n saaneen seuraavan sukupolven tuotteen jo uunista ulos ja takaisin yhtiön omiin laboratorioihin. Instinct MI300 tulee olemaan jo pienen ikuisuuden yhtiön roadmapeissa pyörineen ”järkälemäisen palvelin-APU-piirin” ensimmäinen markkinoille asti pääsevä inkarnaatio.

MI300 istuttaa samalle alustalle Zen 4 -arkkitehtuurin perustuvan prosessorisirun ja CDNA3-arkkitehtuuriin perustuvan laskentapiirin, sekä näiden yhdessä jakaman HBM-muistin. Prosessori ja laskentapiiri hyödyntävät Infinity-arkkitehtuuria yhteisen täysin koherentin muistiavaruuden. Infinity-arkkitehtuuri on myös yhteensopiva standardoitujen väylien kuten sirujen välisen UCIe:n ja CXL:n kanssa.

Lisäksi Papermaster kertoi yhtiön perustenaan uuden semi-custom osaston, joka keskittyy nimenomaan UCIe:n hyödyntämiseen. Osasto työskentelee asiakkaiden kanssa integroidakseen näiden haluamia kiihdyttimiä AMD:n omien sirujen rinnalle kunkin asiakkaan tarpeisiin räätälöityjen ratkaisujen toteuttamiseksi. Vastassa tulee olemaan kuitenkin entistä enemmän kilpailua, sillä myös Intel on mukana UCIe:ssä ja tulee tarjoamaan vastaavaa palvelua asiakkailleen.

Lähde: AMD @ Seeking Alpha

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 660
Luulisi, että käyttäisivät tuota minisirua myös jossain ultrakevyissä vermeissä?
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
6 258
Mitä tarkoitat ultrakevyellä? Siru selvästi suunniteltu aivan muuhun käyttöön.:syes:
x86 arkkitehtuuria se edelleen on joten kyllä sitä muuhunkin voidaan käyttää mihin se on "suunniteltu" ja olen melko varma että sitä tullaan myös käyttämään muuhunkin.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 660
Juuri noin. Tuohan on kevennetty versio AMD normaalista ytimestä, vähän samanlainen kuin Intelin e-core, eli vähävirtainen. Siksi luulisi, että sitä käytettäisiin vähävirtaisena jossain mobiililaitteissa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 908
Viestejä
3 504 515
Jäsenet
62 415
Uusin jäsen
Simpp@

Hinta.fi

Ylös Bottom