AMD:n teknologiajohtaja Mark Papermaster kertoi Zen 4c:stä ja MI300:sta

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 620
amd-mark-papermaster-cto-20221201.jpg


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
AMD:n teknologiajohtaja Mark Papermaster on kertonut uusimpia kuulumisia yhtiön palvelinpuolelta Wells Fargon TMT Summit -tapahtuman konferenssipuhelussa. Puheenaiheita oli laidasta laitaan, mutta mielenkiintoisimmat osuudet lienevät Zen 4c -ytimiin ja MI300-kiihdyttimiin keskittyneet vastaukset.

AMD on kertonut tähän mennessä Zen 4c -ytimistä lähinnä niiden olevan tiheys- sekä energiatehokkuusoptimoituja ja tulevan käyttöön maksimissaan 128-ytimisissä Bergamo Epyc-prosessoreissa.

Nyt Papermaster paljasti ytimestä lisää kertomalla sen olevan kooltaan vain puolet tavallisista Zen 4 -ytimistä, mutta käyttävän silti samaa arkkitehtuuria. Lähempänä julkaisua päästään toivottavasti vielä ihmettelemään, mitä sieltä on tarkemmin leikattu ja miten se vaikuttaa suorituskykyyn eri tilanteissa.

Bergamo-koodinimelliset Epycit on suunniteltu kilpailemaan ennen kaikkea Amazonin Gravitonia ja muita Arm-prosessoreita vastaan. Prosessorit tulevat saataville ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Zen 4c -ytimiä tullaan näkemään tositoimissa myös teleliikennepuolelle suunnitelluissa Sienna-koodinimellisissä Epyceissä, mutta niitä joudutaan odottamaan ensi vuoden jälkimmäiselle puoliskolle.

Laskentakiihdyttimien puolella Papermaster kertoi AMD:n saaneen seuraavan sukupolven tuotteen jo uunista ulos ja takaisin yhtiön omiin laboratorioihin. Instinct MI300 tulee olemaan jo pienen ikuisuuden yhtiön roadmapeissa pyörineen ”järkälemäisen palvelin-APU-piirin” ensimmäinen markkinoille asti pääsevä inkarnaatio.

MI300 istuttaa samalle alustalle Zen 4 -arkkitehtuurin perustuvan prosessorisirun ja CDNA3-arkkitehtuuriin perustuvan laskentapiirin, sekä näiden yhdessä jakaman HBM-muistin. Prosessori ja laskentapiiri hyödyntävät Infinity-arkkitehtuuria yhteisen täysin koherentin muistiavaruuden. Infinity-arkkitehtuuri on myös yhteensopiva standardoitujen väylien kuten sirujen välisen UCIe:n ja CXL:n kanssa.

Lisäksi Papermaster kertoi yhtiön perustenaan uuden semi-custom osaston, joka keskittyy nimenomaan UCIe:n hyödyntämiseen. Osasto työskentelee asiakkaiden kanssa integroidakseen näiden haluamia kiihdyttimiä AMD:n omien sirujen rinnalle kunkin asiakkaan tarpeisiin räätälöityjen ratkaisujen toteuttamiseksi. Vastassa tulee olemaan kuitenkin entistä enemmän kilpailua, sillä myös Intel on mukana UCIe:ssä ja tulee tarjoamaan vastaavaa palvelua asiakkailleen.

Lähde: AMD @ Seeking Alpha

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Mitä tarkoitat ultrakevyellä? Siru selvästi suunniteltu aivan muuhun käyttöön.:syes:

x86 arkkitehtuuria se edelleen on joten kyllä sitä muuhunkin voidaan käyttää mihin se on "suunniteltu" ja olen melko varma että sitä tullaan myös käyttämään muuhunkin.
 
Juuri noin. Tuohan on kevennetty versio AMD normaalista ytimestä, vähän samanlainen kuin Intelin e-core, eli vähävirtainen. Siksi luulisi, että sitä käytettäisiin vähävirtaisena jossain mobiililaitteissa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 350
Viestejä
4 535 756
Jäsenet
74 790
Uusin jäsen
anykanen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom