AMD:n seuraavan sukupolven Ryzen 7 5700U ensimmäisessä testivuodossa

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
14 469


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
AMD valmistelee parhaillaan Zen 3 -arkkitehtuuriin perustuvien Ryzen- ja Epyc-prosessoreiden julkaisua, mutta myös APU-rintamalla tehdään töitä uuden sukupolven eteen. APU-piireissä on roadmapeissa Renoirin seuraajaksi on merkitty Cezanne, mutta yhtiöllä tiedetään olevan myös Lucienne-koodinimellisiä päivitysversioita Renoirista.

Tuttu luottovuotaja Tum Apisak on löytänyt ensimmäisen testivuodon vuodon tulevalla Ryzen 7 5700U -APU-piirillä. Testitulos on kolmanneksen parempi, kuin Renoir-arkkitehtuuriin perustuvan Ryzen 7 4800U:n. Molemmat APU-piirit ovat 8-ytimisiä, mutta Ashes of the Singularity ei valitettavasti erittele grafiikkaohjaimen ominaisuuksia.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="52770,52769"]

Itse tulosta mielenkiintoisempi kysymys on itse APU-piiri itsessään. Luciennen on oletettu tähän asti olleen esimerkiksi Googlen Chromebookeille kustomoitu päivitetty versio Renoirista. Cezannen taas tiedetään olevan Zen 3- ja Vega -arkkitehtuureihin perustuva seuraavan sukupolven APU-piiri. MebiuW:n twiitin mukaan Ashes of the Singularity -vuodossa nähty Ryzen 7 5700U ei olisikaan monien odottama Cezanne, vaan nimenomaan Lucienne.

Mikäli MebiuW:n tiedot pitää paikkaansa, se tietäisi kylmää kyytiä AMD:n odotetulle numeroinnin korjaamiselle. Vuotojen mukaan AMD tulisi hyppäämään 4000-sarjan yli työpöytäpuolella, jotta saman sukupolven prosessorit ja APU-piirit olisivat samalla tuhatluvulla. Mikäli kyse on kuitenkin Cezannesta, ei numerointipäivitys korjaisi mitään. Joidenkin huhujen mukaan 5000-sarjassa tulisi olemaan sekä Lucienne- että Cezanne-APU-piirejä.

Lähteet: Tum Apisak @ Twitter, MebiuW @ Twitter

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 552
heh,amd sekoittaa soppaa oikein kunnolla jos 5xxx tulee olemaan sekä zen2 ja zen3 prossuja joissa on vega/navi integroituna.Loppuu noissa tila kun tulee jotain zen3+vega ja zen2+navi?. :D :kahvi:
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
4 744
Mun mielestä kyllä mielenkiintoista, että jo tässä vaiheessa tulee U-sarjan vuoto. Se voisi tarkoittaa, että tällä kertaa uuden sukupolven U-sarja ei tulisikaan yli puoli vuotta jälkijunassa verrattuna muuhun samaan Zen-sukupolveen.

Minusta voisi olla ihan mahdollista, että olisi kolme erilaista piiriä, eli U-sarjalle oma, sitten järeämmille APUille oma ja lopuksi chipleteille oma. AMD on halunnut viime vuosina minimoida suunnittelukustannukset ja on tehnyt siksi vain kaksi piiriä (chiplet ja APU), mutta kyllähän riittävän isoilla valmistusmäärillä kannattaa jo alkaa tehdä erilaisia piirejä eri käyttöön kuten Intel tekee.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
102 339
Viestejä
2 055 278
Jäsenet
42 206
Uusin jäsen
kustaa_vaasa

Hinta.fi

Ylös Bottom