AMD muuttaa Boost-kellotaajuuden määritelmää Radeon RX Vegan myötä

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 03.08.2017.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 769
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  AMD:n viime vuosien näytönohjaimissa on käytetty Boost-kellotaajuutta, joka on samalla grafiikkapiirin maksimikellotaajuus. Verrokiksi NVIDIA on puolestaan käyttänyt Boost-kellotaajuutena maltillista kellotaajuutta ja näytönohjaimen todellinen kellotaajuus on selvästi sitä korkeampi ja vaihtelee yksilöittäin.

  Radeon RX Vega -sukupolven myötä AMD siirtyy lähemmäs NVIDIAn kaltaista järjestelmää, vaikka vielä onkin liian aikaista arvioida miten usein näytönohjaimet tulevat toimimaan maksimikellotaajuudellaan, jos milloinkaan. Radeon Vega Frontier Editionissa oli käytössä vanha järjestelmä, eli korkein DPM7-kellotaajuus oli samalla Boost-kellotaajuus.

  Sapphiren paljastaman taulukon mukaan AMD:n ilmoittamat Boost-kellotaajuudet perustuvat grafiikkapiirin DPM6-tilaan, mutta näytönohjaimella on käytössään myös korkeampi DPM7-tila. Ilmajäähdytetyn Vega 64:n peruskellotaajuus on 1247 MHz, Boost-kellotaajuus 1546 MHz ja DPM7-kellotaajuus 1630 MHz. Nestejäähdytetyllä Vega 64:llä vastaavat kellotaajuudet ovat 1406, 1677 ja 1750 MHz.

  Lähde: Sapphire

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 822
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Well, on tämä parempi kuin edellinen.
   
 3. Dygaza

  Dygaza Platinum-jäsen

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Vieläkun AMD saisi virransäästö ominaisuudet toimimaan kunnolla, niin kortit jopa pystyisivät pitämään kunnollisia boost taajuuksia käytössä. Toki näitä saa aina itse hieman paranneltua nostamalla power limitttiä, tai vaikka alivoltittamalla.
   
 4. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 822
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Luin muualta että Vega nano olisi 150w kortti eli se toimisi sillä jännitteellä ja taajuuksilla joilla Global Founderssin piirejä ilmeisesti pitäisi ajaa...
  Mutta saas nähdä kun se sitten virallisesti julkaistaan. Mutta jos se pitää paikkansa, niin Nano on jälleen se järkevin kortti tuossa Vega sarjassakin.
   
 5. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 769
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Löytyy tuo 150W Nano meidänkin etusivulta ;)
   
 6. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 822
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Aaa.... tämä wanha herra tarvitsee uudet kakkulat ;)

  Mutta Tjoo, jos pitää paikkansa niin Nano olisi fiksu härveli vaikka muita Vegoja hitaampi olisikin.
   
 7. The Stilt

  The Stilt

  Viestejä:
  1 015
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Onko se tehonkulutus ongelma idlessä vai rasituksessa?
  Virransäästöominaisuuksilla kun ei ole mitään virkaa 100% rasituksessa.
  Tehonkulutus täydessä rasituksessa riippuu monesta tekijästä kuten piirin rakenteesta, kellotaajuuksista, jännitteestä ja valmistusprosessista.

  Fijistä lähtien AMD:n GPU:t on osanneet sammuttaa kaikki käyttämättömät resurssit automaattisesti, toisin kuin sitä aiemmat piirit. Laskentayksiköt, RB:t sekä muistiohjaimet on käynnistetty / sammutettu todellisen tarpeen mukaan.
  Esim. laskentakäytössä jossa täydelle RB konfiguraatiolle ei ole tarvetta, RB:t sammutetaan vaikka kaikki laskentayksiköt olisi täydessä rasituksessa.
   
 8. Dygaza

  Dygaza Platinum-jäsen

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Juu lähinnä tarkotin näistä virransäästö ominaisuuksista joita pitäisi lennossa olla. Ainakin olen käsittänyt että esim DSBR päällä ollessa pitäisi tiputtaa muistikaistan tarvetta. Ja kun käytetää vähemmän muistikaistaa saman tekemiseen, niin pitäisihän siinä hieman vähemmän wattejakin kulua? Mikä tuo ero sitten on, jos on ollenkaan?

  En missään nimessä tarkottanut näitä AMD:n omia viritelmiä (esim chill), vaikka paikotellen ovatkin ihan käteviä.