AMD FX -tiedonhankinta

Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
672
Onko valmiina kuvia AMD FX -suorittimen metalliluoren irroituksesta, sekä tarkkoja kuvia suorittimen päältä, kun metallikuori on poistettu?

Näkyykö piirisarjan vierellä AMD Athlon -tyyppisiä kohteita, jotka 4-, ja 6 -ydin -versioissa olisi katki?

Jos kuoren alta paljastui hardwaremodausmahdollisuus, kun ei noihin ohjelmistoavainta löydy. Vanhan Athlonin voimat sai käyttöön sähköäjohtavilla liimapisteillä.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 343
Ikävä kyllä veikkaisin että ei tule mitenkään onnistuvan.
Oli kyllä Athlon XP aikana hienoa modailla Duroista Athlon XP:tä.
Niin ja tietenkin Thunderbirdeistä kerroinlukon poistoa.
 
D

Deleted member 4604

Vieras (tunnus poistettu)
Ei ole kyllä viimeiseen vuosikymmeneen yleisesti käytetty mitään muita kuin ytimen sisälle, osaksi piiriä rakennettuja "sulakkeita" (efuse). Osat säädetään tehtaalla tietylle konfiguraatiolle ja noiden säädettävien rekistereiden uudelleenkirjoitus estetään polttamalla tuota tarkoitusta varten ytimessä olevia "sulakkeita" sähkövirralla. Konfiguraatio tapahtuu siis ohjelmallisesti ja uudelleenohjelmointi estetään elektromekaanisesti. Useimmiten piireissä on sisäiseen testikäyttöön tarkoitettu osio joka mahdollistaa ohjelmoitujen arvojen ohittamisen tästä huolimatta, mutta tuo on loppukäyttäjälle täysin merkityksetöntä sen rauta (JTAG / HDT) ja erityisesti tietovaatimusten takia.

Täysi FX maksaa n. 120€ ja kun otetaan huomioon että suurin osa vähemmän ytimiä sisältävistä malleista sisältävät vähemmän ytimiä syystä (ts. rikki), niin ei ole hommassa juurikaan järkeä vaikka se muuten olisikin mahdollista.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
672
Puhelimen ja materiaprintterin yhdistelmä vois olla ensimmäinen tavoite. Siinä teleportaatiota tutkiva tiede pääsis mukavasti yhteistyössä tulostintekniikan kanssa päämääräänsä. Aika pieni määrä materiaa sinne suorittimen sisään pitäis tulostaa. Jospa suoritin toistais ohjelmaa joka muodostaa magneettisen imun katkioleviin kohtiin ja telesiirrännäinen tulostais emissiosuihkuna matskua paikoilleen. Hieman kehittelemisen varaa olis vielä, mutta on tiede jo paljon pystynyt.

Tuostakin ennätyksestä on jo yli kolme vuotta. Ehkä ne on jo saanu noit FX -suorittimia teletulostettua 8 -ytimisiks.

http://phys.org/news/2013-04-physicists-quantum-teleportation-qubits.html

Seuraavaks tarttis tietää minkälaisia ne tehtaalla valmiikskärytetyt 'fuse't todella on ja mikä on johtamattoman välyksen koko ja kuinka paljon sähköäjohtavaa metallia todella tarttis muodostaa johteeksi, jotta toiminta olis kuten täysi 8-core. Voishan sitä jonkinlaisen ohjelmallisen tapahtumahorisontin muodostaa johtumattomuuden kummallekkin puolelle ja atomioppeihin perustuvilla staattisilla vuorovaikutuksilla tuottaa ohjelmallisen tulostimen, joka kokoaa sillan noiden kahden atomistaattisiin tosiasioihin perustuvan toistensakanssa vaikuttavan horisontin väliin käyttäen ihan universaaleja vuorovaikutuksia, sähkömagneettista johtuvuutta, värähtelyä ja vetovoimakkuuksia. Nuo on kuitenki aika pieniä välyksiä, että ehkä joku vois jotai semmosta saada atomeista rakennettua tarpeeksi tehokkaalla suurennoksella noilla nopeuksilla muutenkin. Vahingossa.

Tai tehdä ohjelmallinen versio välyksentäyttämistä varten niin, että välyksen paikalle muodostuu laskennallinen tiheä vuorovaikutus, jolloin eräänlainen staattinen vuorovaikutus toimis kuten langattomassa tiedonsiirrossa. Näin prossu saavuttais täyttä tehoaan ja ottais käyttöön poissuljettuja ytimiä yllättävästi silloin kun taajuus nousee muutenkin korkeaksi esimerkiksi silloin kun pelissä menee tavallista lujempaa ja testitulos kohoaa korkeammaksi kuin aikaisemmin toistaiseksi tuntemattomasta syystä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
672
Eteeni on tullut nyt seitsemän kappaletta AMD FX 8-core -suorittimia, joissa kaikissa näyttää olevan samanlainen ongelmatilanne. Osassa suorittimia Initializing keyboard on viimeinen asia jonka diagnostiikkakortti näyttää ja toisissa kortin näkymään ilmestyy 'No debug code' -teksti. Valitettavasti minulla ei ole kuin AsRock FX990 Extreme 3 -emolevy uusimmalla biosilla testailua varten, joten täyttä varmuutta ko. AMD FX 8120, 8120, 8150, 8320, 8320, 8350 ja 8370 -suorittimien toimimattomuudesta en voi saada. Käytännössä kone käyttäytyy kuin prosessori ei olisi kytketty paikoilleen ollenkaan, tai dvd aseman ledi jää vilkkumaan, eikä luukku aukea. Samaisella kokoonpanolla täysin moitteetta on toiminut AMD Phenom II X4 955, AMD Phenom II X6 1045 ja aikaisemman biosin (1.70) aikana myös AMD FX 9590 ilman ongelmia.


Onko kukaan perehtynyt syvemmin tuollaiseen 'keyboard initialization- & NO debug code' -ongelmaan ja tietää mikä tuon aiheuttaa, tai jopa korjannut vastaavanlaisen tilanteen?

AMD mainostaa myös Anti teft -systeemiään. "AMD Secure Technology brings you a built-in security system that puts the protection right on your processor."

Ehkä virus, taikka tiedostamaton räpellys on kytkenyt ko. toiminnon päälle lukiten prosessorin, jonka vuoksi toiminta ei voinut jatkua. Voisiko kyseessä olla tuo Anti teft -system aktiivisena OEM -kokoonpanoissa, jonka vuoksi osa OEM käytöstä irroitetuista AMD FX -suorittimista ei vain suostu toimimaan? Mitenköhän tuollaisen saisi auki ja päälle?
 
Viimeksi muokattu:

sl06bhytmar

♻ SER Rescue ♻
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
860


Onnistunut deliddaus selkeesti, kun koko suoritin on IHS:ssä kiinni :p
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
713
Taitaa kaikki FX mallit olla kolvattu kiinni. Voipi olla hankala irroittaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
241 757
Viestejä
4 224 557
Jäsenet
71 108
Uusin jäsen
spinal

Hinta.fi

Ylös Bottom