En löytänyt suoraa otsikkoa tälle keskustelulle, joten tässä avaus:
Hallituksella on tällä hetkellä keskustelussa lakiesitys alkolijuomalain muuttamisesta. Tarkoituksena on ollut, että uudella lakiesityksellä mahdollistetaan mm. seuraavat asiat:
Väitteenä on käytetty, ettei löydy riittävää kansanterveydellistä tutkimusta, mutta jokainen varmasti ymmärtää ihan maalaisjärjelläkin, että käymismenetelmällä valmistettu alkoholituote, kuten olut tai mieto viini on huomattavasti erityisesti nuorisolle haastavampaa juoda siinä missä kahdeksan prosenttinen vodkapohjainen voi vielä maistua melkein limsalta ja aiheuttaa lisääntynyttä kulutusta, sekä jopa hengenvaarallisia tilanteita. Asian pitäisi olla mielestäni niin itsestään selvyys, ettei asiaan tarvita mittavia hinnakkaita tutkimuksia. Sekin on selvää, että Kalle Järvisellä on asiassa oma lehmä ojassa ja suurin intressi ajaa asiaa, sillä hänelle varmasti sopisi, jos Hartwallin Strong lonkeroita saisi ruokakaupastakin ja toisaalta (oletettavasti aiheellinen) pelko siitä, että ihmiset siirtyisivät käyttämään enemmän käymisteitse valmistettuja tuotteita omiensa tuotteiden kustannuksella.
Mitä mieltä yleisesti asiasta? Pitäisikö sallia entistä vahvemmat tuotteet ruokakaupoissa, jotka sitten taas uhkaavat puolestaan alkoholin monopolia? Ja toisaalta olisiko syytä pitää kiinni, että vain prosenttirajan nousu koskisi ainoastaan käymisteitse tehtyjä tuotteita?
Hallituksella on tällä hetkellä keskustelussa lakiesitys alkolijuomalain muuttamisesta. Tarkoituksena on ollut, että uudella lakiesityksellä mahdollistetaan mm. seuraavat asiat:
- Vähittäiskaupassa sallittaisiin enintään 8% alkoholitilavuusprosenttisten käymistein valmistettujen juomien myynti
- Lakialoite sallisi luvanvaraisille yrityksille ulosmyynnin panimoista ja viinitiloilta enintään 15 prosenttisille tuotteille.
Väitteenä on käytetty, ettei löydy riittävää kansanterveydellistä tutkimusta, mutta jokainen varmasti ymmärtää ihan maalaisjärjelläkin, että käymismenetelmällä valmistettu alkoholituote, kuten olut tai mieto viini on huomattavasti erityisesti nuorisolle haastavampaa juoda siinä missä kahdeksan prosenttinen vodkapohjainen voi vielä maistua melkein limsalta ja aiheuttaa lisääntynyttä kulutusta, sekä jopa hengenvaarallisia tilanteita. Asian pitäisi olla mielestäni niin itsestään selvyys, ettei asiaan tarvita mittavia hinnakkaita tutkimuksia. Sekin on selvää, että Kalle Järvisellä on asiassa oma lehmä ojassa ja suurin intressi ajaa asiaa, sillä hänelle varmasti sopisi, jos Hartwallin Strong lonkeroita saisi ruokakaupastakin ja toisaalta (oletettavasti aiheellinen) pelko siitä, että ihmiset siirtyisivät käyttämään enemmän käymisteitse valmistettuja tuotteita omiensa tuotteiden kustannuksella.
Mitä mieltä yleisesti asiasta? Pitäisikö sallia entistä vahvemmat tuotteet ruokakaupoissa, jotka sitten taas uhkaavat puolestaan alkoholin monopolia? Ja toisaalta olisiko syytä pitää kiinni, että vain prosenttirajan nousu koskisi ainoastaan käymisteitse tehtyjä tuotteita?