Aliarvostetut pelit / hidden gems

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja arcane, 20.02.2018.

 1. arcane

  arcane

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  "Minkä pelin ostoa ET katunut" valui topicina aivan liikaa vain lempipelien listaukseen ilman kummepia perusteluja. Yliarvostetuista peleistä taas on käytännössä turha puhua, koska joka pelille löytyy aina vihaajia - ja toisaalta monessa enemmän tai vähemmän yliarvostetussa pelissä on myös ymmärrettävä ajankohta ja konteksti, jossa ne tulivat ulos.

  Jos sitten keskustelua eri alustojen aliarvostetuista ja väärinymmärretyistä peleistä.

  Peleistä, jotka kaipaavat mielestäsi parempaa huomiota tai eivät ole kritiikkiään ansainneet. Tai ehkä tiedostat jonkun pelin huonouden, mutta se on silti salainen intohimosi.

  Jos joku vaikka löytäisi topicin pohjalta jotain mielenkiintoista kokeiltavaa, eli suositelkaa ja hehkuttakaa kaikkea oudompaakin.

  Pandora's Tower (Wii)

  Yleensä ihmiset puhuvat lähinnä Limited editionin arvosta. Varsinaisesta sisällöstä ei välitä juuri kukaan. Wiin Top 10 -listoissa ei mainita koskaan ja metacriticin arvosana on varsin alhainen 73. Metacriticissä kun kaikki alle 80 pistettä saaneet voi yleensä jo suosiolla unohtaa. Minulle tämä on yksi harvoja pelejä, joiden vuoksi harkitsin Wiin säilyttämistä myymisen sijaan.

  3D-zeldan luolastoja (tässä torneja), joiden lopussa seisoo hieman Shadow of the Colossuksesta vaikutteita ottanut loppupomo. Turha tauhka välistä on karsittu pois. Seikkaile torniin, tuhoa 1-6 loppupomon oven sinetöivää rautaketjua, kurmota komea pomo ja siirry seuraavaan. Pelissä on jatkuva aikaraja, jonka umpeutuessa neito hädässä muuttuu lonkerohirviöksi... mutta aikaa saa jatkuvasti lisää käymällä kääntymässä kotona. Aikaraja pakottaa miellyttävään tasosuunnitteluun, jossa tornit pysyvät kompakteina ja kietoutuvat aina sisäänkäynnin ympärille.

  Onhan pelissä paljon pientä kritisoitavaa. Grafiikat ovat rujot ja muistuttavat lähinnä PS2-peliä, ja päähahmot ovat yksiulotteista animeroskaa. Huolehdittava neito on tamagochi, jota täytyy miellyttävän lopetuksen saadakseen jututtaa ja lahjoa tasaisesti. Turhan ramppauksen ja grindauksen saa kuitenkin aikalailla minimoitua, eikä väkinäistä tunnetta synny.

  Erinomainen toimintaseikkailu, jolle ottaisin mieluusti vähintään henkistä jatkoa.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Turbo Turtle Adventure (GBA)

  Metacriticin arvosana 70. Youtubessa pari pelivideota, jossa pelaajat suhtautuvat nyrpeästi ja haukkuvat. Minusta tämä muistutti kovasti lapsuuden DOS-pelejä. Marble madness -tyylinen pallon (tai kilpikonnan) pyörittely, jossa kerätään avaimia ja kertakäyttöisiä erikoiskykyjä maaliin päästäkseen.

  Pelissä ei ollut oikeastaan mitään muuta vikaa kuin väärin nimetty Practice-mode, joka on oikeasti elintärkeä tutoriaali. Se on myös syy, jonka vuoksi tuubipelaajat eivät päässett paria tasoa pidemmälle. Minulle tämä oli täysin puun takaa tullut hauska taskupeli, jota pelasin parin viikon iltaviihdykkeeksi sängyssä ennen nukahtamista.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Red Rope: Don't Fall Behind (PC)

  Peli ollut saatavilla jo 1,5 vuotta, mainostanut itseään mahdollisuudella päästä ikuistetuksi pelin maailmaan ja lähes joka alennuksessa 2,5 euroa.... 48 Steam arvostelua, josta 87% myönteisiä. Mitä ihmettä?

  Okei, peli on ensisijaisesti suunnattu kahdelle pelaajalle ja siinä ei ole online co-opia. Erityisesti onlinen puute ajaa aika paljon potentiaalisia ostajia pois. Gimmikki on se, että pelaajat ovat sidottuna toisiinsa narulla, ja tämä naru on käytännössä ainoa väline vihollisten tappamiseen ja puzzlejen ratkaisuihin. Kuvakulma ja yhden ruudun kokoiset huoneet muistuttavat ensimmäistä Zeldaa.

  Häpeilemättä nostaisin top 3 co-op kaksinpeleihin. Itsekseen pelatessa missaa osan viehätyksestä, mutta toisaalta kahden hahmon koordinoinnista tulee reilusti haastetta. Kenties tämä vaatisi konsolikäännöksen (ensisijaisesti Switchille, jossa suoraan riittäisi 2 joyconia) löytääkseen yleisönsä.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2018
  JaySon ja Jumi tykkäävät tästä.
 2. Jumi

  Jumi

  Viestejä:
  621
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2017
  Infinifactory (PC, PS4)

  Hyviä ja keskinkertaisia arvosanoja saanut suurelle yleisölle tuntematon tehtaiden rakentelupeli. Tehtävien alussa näytetään mitä pitää saada rakennettua ja sitten aletaan latomaan liukuhihnoja, hitsaajia, kytkimiä, jne. Tämä on yksi suosikkipeleistäni ja rakentelupuzzlejen ratkominen pienissä palasissa on hauskaa hommaa, luonnollisesti ratkaisuja on monenlaisia ja todennäköisesti pelaajan tekemä ratkaisu on uniikki.

  Sain tämän joskus HumbleBundlesta kun kiikarissa oli jokin toinen peli, mutta tämä paljastuikin bundlen parhaaksi. Tekijä on puzzlepelien veteraani (ja Minecraftin esikuvan Infiniminerin tekijä) Zachtronics.

  Erityisesti pidän siitä että puzzlen voi jaotella mielessään osiin, toisin kuin lähes kaikissa muissa puzzlepeleissä joissa ratkaisu on tehtävä kerralla 100%:sti kuten tekijä on sen suunnitellut. Pelissä on myös (vitsillä tehty?) juoni ja loppupään tehtävissä peli kaatuili, mutta automaattitallennus jatkoi aina siitä mihin jäin.

  GIF
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Trackmania 2: Canyon (PC)

  Ei surkea TM2: Valley tai perinteinen ihan jees TM2: Stadium, vaan TM2: Canyon! Arcade rallia & sekopäisiä ratoja. Canyonissa erikoisuus on driftaus jolloin auto kääntyy jyrkemmin vauhdin paljoa kärsimättä. Yksinpeliä jaksaa ehkä puoli tuntia ja pelin suola onkin moninpeli ja lukuisat käyttäjien hallitsemat serverit eri pelimuotoineen ja ratoineen.

  Video FullSpeed-serveriltä jonka ratojen läpäiseminen vaatii kaasun pitämisen pohjassa koko ajan.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2018
  Turd Ferguson ja superapina tykkäävät tästä.
 3. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Offtopic: Toi Trackmania 2: Canyon toi erittöin vahvasti mieleen tämän:  Eli Fatal Racing / Whiplash. Olen jopa miettinyt että saisikohan tuon jostain retrolaarista ja toimimaan nykykoneilla, mutta tuon Trackmanian voisi melkein laittaa testiin :)
   
 4. superapina

  superapina

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lisään että ketjun aiheeseen sopii hyvin ihan kaikki Zachtronicsin pelit. Todella toimivaa pulmanratkontaa kaikissa.
  Infinifactoryn "esiosa" Spacechemiä kuvailisin Infinifactory 2D. Eli rakennellaan "liukuhihnoja" ja kuljettimia kaksiuloitteisessa maailmassa.
  Sitten on koodausta vaativat TIS-100 ja sen henkinen jatko-osa Shenzen I/O. Molemmissa käytetään Zachtronicsin omakeksimiä ohjelmointikieliä. Näitä pelatessa tulee mietittyä että mitä jos opettelisi koodaamaan oikeasti ;). Silti toimivia pelejä.

  Kaikissa peleissä on myös joku tarina mukana. Sitä ei ole pakko seurata ja kaiken voi skipata, mutta se on siellä silti.

  Suosittelen kokeilemaan näitä pelejä jos pulmanratkaisu kiinostaa yhtään. Tajuan että eivät maistu kaikille.
   
  Refloni ja Turd Ferguson tykkäävät tästä.
 5. xarot

  xarot

  Viestejä:
  927
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuli mieleen tämä: Dark Messiah of Might & Magic on Steam

  Kyseessä toimintatäytteinen FPS-RPG. Pelasin tuon läpi julkkarissa ja oli silloin aika buginen. Mutta missään muussa pelissä ei ole tainnut olla yhtä hauskaa hyödyntää ympäristöä: potkia vihollisia piikkeihin, tyhjyyteen, kaataa rakennelmia päälle, pistellä aseilla lihoiksi yms. :)

  Pelistä on demokin saatavilla, jos haluaa kokeilla.

  Esim.
   
  Hugh Jazz, Seppo77, P c L A Y E R ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 6. perato

  perato

  Viestejä:
  2 650
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Sacrifice
  Sacrifice on Steam

  Aikanaan repi ihan hyviä arvosteluja, näytti ihan hemmetin hyvältä, toimi alusta alkaen ilman suurempia ongelmia, mutta ei koskaa menestynyt. Ei siinä mitään, mutta ku edelleen odotan, että joku elvyttäis tän pelin nykypäivänä kun moninpeli on paljon suuremmassa suosiossa ja tämmösille areena tappeluille olis kysyntää. Nykygrafiikoilla tulis varmasti entistä näyttävämpi kokonaisuus.

  Kyseessä siis jonkin sortin third-person taktiikkapeli. Yhdellä hahmolla taiotaan hyökkäys/puolustusloitsuja, mutta myös hallitaan yksiköitä ja rakennetaan resurssirakennuksia. Osittain ehkä hieman kömpelö tuo yksiköiden hallinta, mutta toisaalta se toi vähän maustetta siihen, ettei niitä voinut aivan täydellisesti sitten hallita ja loitsuilla oli mahdollista tehä rumaakin jälkeä.

  Tämmöstä peliä ei käytännössä ole tullut ulos. MOBAt hieman muistuttaa tätä sillä poikkeuksella, että tässä hallittiin niitä omia armeijoita sen sijaan, että ne seurais tiettyä kaavaa. Loitsuja on myös vinopino verrattuna perus MOBA:n loitsuihin. Tän tyyppisiä areenapelejä tosiaan on, mutta ilman tuota yksiköitten ja resurssien hallintaa. Tähän jos johoni olis vielä helppo kehittää jotain hattukauppaa kaveriksi.  Legend of Grimrock 2
  Legend of Grimrock 2 on Steam

  Saanut kyllä hyviä arvosteluja, ollut bundleissa yms. joten vaikea sanoa onko tää jotenki aliarvostetu. Ehkäpä genrensä vuoksi tuskin kuitenkaan älyttömästi myynyt, ja se on ehkä vähän harmi. Omasta mielestä tää olis melkee kaikille niille, jotka tykkää esim. Dark Soulseissa kaikesta muustakin kuin taistelusta. Jonkinlaista samanlaista syvemmälle ja syvemmälle vaikeampaan ja vaikeampaan maailmaan menemistä tässäkin on epälineaarisine polkuineen. Graafisesti todella upea.
   
 7. Turd Ferguson

  Turd Ferguson

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2018
  Täältäkin suositus näille, ja listan jatkoksi vielä pari kuukautta sitten ilmestynyt Spacechem-henkinen Opus Magnum. En ole itse asiassa tainnut päästä vielä yhtään Zachtronicsin peliä edes läpi mutta ei haittaa, kerrankin oikeaa haastetta. :)

  Muuten suosittelen peliä Dark Scavenger, jonka voi ehkä luokitella jonkinlaiseksi point and click -seikkailun ja CYOA (create your own adventure) -kirjojen hybridiksi. Peli on teknisesti todella kankea, ei mitenkään varsinaisesti syvällinen ja aika lyhytkin vielä. Mutta suosittelen siksi että dialogi ja tarina on aivan ensiluokkaista Douglas Adams/Terry Pratchett -osaston kamaa. Steamin alessa yleensä alle euron hintaan.
  Dark Scavenger on Steam
   
 8. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Euro Truck Simulator 2 ehdottomasti. En olisi ikipäivänä uskonut että tota voi jaksaa jauhaa vuosia.
   
 9. Sleipnir

  Sleipnir 2. SoAS infantry brigade Brig. Gen. Sleipnir Platinum-jäsen Team Windows Team Coffee Lake Team H2O Köyhä

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  The Darkness olisi mielestäni ansainnut enemmän arvostusta. Erittäin tunnelmallinen ja hyvä tarina, vaikka hieman lyhyenpuoleinen peli onkin. Jatko-osa olikin sitten paljon huonompi.
   
  Rane tykkää tästä.
 10. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 234
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Mirror's Edge. Tarjoaa loistavan visuaalisen ja toiminnallisen elämyksen. Mikäli ei halua pelata speedrun meiningillä vaan ennemminkin survivalilla, tämän modin kanssa täytyy osata myös tappeluosuudet Ultra Hard Mode addon - Mirror's Edge
   
  Chloe tykkää tästä.
 11. Fightinglove

  Fightinglove

  Viestejä:
  1 117
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Tuosta sacrifice tuli vuosi pari sitten indie peli, joka kopioi aikalailla täysin koko pelin hyvillä grafiikoilla. Sekään ei menestynyt, ei kyllä tainnut olla mainosbudjettia ollenkaan. Jos vaan saisi nimen vielä mieleeni:shy:
   
 12. arcane

  arcane

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Mietin että joku peli unohtui aloitusviestin listasta...

  Kung Fu Chaos (Xbox)

  Metacritic 68p ja ei löydy x360-yhteensopivuutta. Jatko-osa peruttiin. Sai jo ilmestyessään pääosin todella heikkoja arvosteluita. Toisinaan mainittiin, että tässä on Xboxin Super Smash Bros, mutta sillä viitattiin ehkä enemminkin pelin partymaisuuteen.

  Lyhyesti beat 'em up ja minipelitasoja yhdistellyt kung fu -taistelu. En yleensä välitä pelien juonesta, vaan enemmän pelien maailmasta ja siitä mitä teema tarjoaa. Kung fu chaoksen teema on B-luokan kung fu -elokuvan kuvaukset. Pelaajan hahmo hoitaa taistelupätkät, kun kameraa liikutetaan kohtauksen läpi. Teema saa mukavaa yhtenäisyyttä tasojen väliin, vaikka yhdessä tasossa tapellaan perinteisellä kiinalaisella kauppapaikalla, toisessa paetaan dinosaurusta ja kolmannessa ufoja. Samalla teema tulee kivasti ilmi lavasteina, animatroniikkana ja taustalla näkyvinä kameramiehinä. Tätä olisi saanut olla jopa vieläkin enemmän, ulkoasu olisi mielestäni saanut vielä paremmin tuoda esille, että tässä tehdään elokuvaa ja kaikki on feikkiä.

  Veljen kanssa tätä tuli pelattua aika paljonkin. Perus tappelukentät eivät olleet mitään kauhean erikoisia, mutta minipeleistä löytyi muutamia erinomaisia, vaikka olivat ehkä lähinnä sulavampia kopioita Crash Bashin / Mario Partyjen jutuista. Muistaakseni tässä vain oli erinomainen yksinpeli, jonka läpäisy taisi minulla jäädä johonkin 98% kun en jostain yksittäisestä tasosta millään saanut kerättyä 5 tähteä. Suurin vääryys taas oli lyhyys ja hahmojen olemattomat erot. Gamefaqs listaa kyllä 27 tasoa, mutta tyyliin 5 on tutoriaaleja ja lähes puolet parin minuutin minipelitasoja - muistaakseni tämä oli pelattavissa läpi parissa tunnissa, jos ei tähdännyt täyteen arvosanaan.

  Haluaisin tästäkin paljon laajennetun version, jossa nimenomaan yksinpeli olisi etusijalla.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2018
  Seppo77 tykkää tästä.
 13. Chloe

  Chloe AMD-mies Tukijäsen

  Viestejä:
  7 047
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Catalyst se vasta onkin aliarvostettu. Eka peli jonka ostin ennakkoon ja en kadu pätkääkään. :love:

  Final Fantasy II ja XIII tuli nyt ekana mieleen, II erikoisen levelup-systeemin takia ja XIII putkijuoksunsa takia. Em. asiat eivät tee noista huonoja pelejä.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 14. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  995
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nää on kyllä pitkälti mielipiteitä jakavia juttuja, ite en esimerkiks yllämainitusta FF XIII:stä välitä sen kummosemmin, mutta toisaalta en myöskään ymmärrä sitä vikinää kyseisestä pelistä kun FFX on ihan tismalleen samanlainen putkijuoksu joka on vielä nykyäänkin remasteroituna aikamoinen koettelemus pelata läpi koska eihän ne siihen ole laittanut ensimmäisessä eikä toisessakaan remasterissa vaihtoehtoa skippailla cutscenejä. Kivahan siinä on istuskella vartti peukalo perseessä kattelemassa cutsceneä jonka on nähnyt jo aikaisemmilla pelikerroilla tai vaikka äskösellä yrittämällä. Bosseihin mentäessä cutscenet nimittäin pitää kattoa joka helvetin kerta uusiks, ihan mieletön neronleimaus kehittäjiltä mut kai ne oli niin rakastunu siihen kun oli ensimmäistä kertaa viimesen päälle ääninäytellyt cutscenet.

  Noh, kuitenki itse asiaan. Viime vuonna julkaistu The Evil Within 2 on mun mielestä ihan tajuton parannus ykköseen verrattuna. En ois ikinä ennen pelaamista uskonu että open world toimii survival horrorin kanssa noinkin hyvin yhteen, en tosin ees itseasiassa tiennyt tosta open worldista ennenku ostin ees koko pelin. Pelin avoimet kohdat on kuitenkin tehty sen verta ajatuksella, että ne alueet ei oo kovinkaan suuria, mutta siellä on kuitenkin tekemistä sopiva määrä sivutehtävien yms muodossa ja voit käytännössä tehdä ne kaikki yhdeltä alueelta kyllästymättä ennenkun jatkat päätarinaa. Sivutehtäviinkin on saatu ympättyä jonkinlaista taustatarinaa ja se on mun kirjoissa aina iso plussa jos sivutehtävät on muutakin ku paikasta a paikkaan b, tapa tää ja kerää tää ja tuu sit takas-tyylisiä tehtäviä.

  Peli ei myöskään menetä tuota kauhuelementtiään hieman avoemmalla alueella, vaikka sitä aluksi luulisikin olevan turvassa skriptatuilta tapahtumilta. Muistan itsekin luulleeni samaa ja puskeneeni sivutehtäviä ja keräillen tavaraa päivityksiä varten tjsp vailla huolen häivää tai pohtimatta kummosemmin sitä että pitäisikö sitä käydä safe housella sen verran että tallentais pelin. Noh ei mitään, homma jatkuu ja jostain sivuaktiviteetista lähti käyntiin sen kummosemmin varottelematta vähän erilaista tekemistä mitä olin alunperin lähtenyt tekemään. Samasta ovesta mistä todennäköisesti tulit sisään joudutkin nyt täysin eri paikkaan mistä tulit ja siellä sitten leikit piilosta jonkun ämmän kanssa. Tähän yhdistettynä se ettei mitään hajua milloin peli on viimeksi automaattisesti tallentanut, ei mitään hajua minne mennä kun uusi paikka ja kirsikkana kakun päällä tajuat aika nopeasti että se sama akka tykittää menemään esineiden ja ovien läpi ja tarjoaa instakillin saadessaan kiinni. Ei ehkä reiluin veto peliltä, mutta oli kyllä ihan mieletön kokemus kun tohon ensimmäistä kertaa törmäs. Pelissä löyty sitten paljon enemmänkin noita tollasia yllätyksiä mitä se viskeli aina välillä, teki kyllä suhteellisen nopeasti selväks et vaikkei päätarinaa pelaakkaan eteenpäin nii ei sitä silti oo turvassa. Suosittelen kaikille jotka ees pikkasen tykkää kyseisestä genrestä, yks harvoista viime vuoden peleistä joka viihdytti ensimmäisestä minuutista viimeiseen asti täysillä.
   
  Chloe tykkää tästä.
 15. Chloe

  Chloe AMD-mies Tukijäsen

  Viestejä:
  7 047
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  XIII:ssä saa sentään skipattua cutscenet ;)

  Triviana, jos XIII:tä soundtrackeja kuunnellessa olet ihmetellyt että onpa tutun kuuloista, niin osittain sama kopla ollut tekemässä kuin X:ssä.

  X on kyllä helvetin hyvä peli, mutta jostain syystä sitä palvotaan ja XIII:n päälle syljetään. Vaikka joo, enemmän loppuvaiheessa peliä tekemistä, niin putkijuoksuahan se on myös..
   
 16. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  995
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo saihan siinä, kerran pelannu ton 13 läpi mut siitäkin on jo toisaalta aikaa. Oli se ihan kiva kokemus mut myöskin ekana FF-pelinä se anto vähän vaikeuksia päästä sisälle mekaniikkoihin. Pitänee joskus pelata uusiks PC:llä, vaikka sen porttaus täys kasa ripulia onkin. Kympin sit pelasin ekaa kertaa vasta sit kun se tuli PC:lle ja tykkäsin siitä ihan kohtalaisen paljonkin. Välillä tekis mieli palata sen pariin, sillä onhan siinä sarjan paras taistelumekaniikka mut justiinsa noi pakotetut cutscenet saa pohtimaan ajatusta vielä uudemman kerran ja voin kuvitella sen tilanteen olevan vielä pahempi jos on sen pelin pelannu useampaan otteeseen läpi ja muistaa jo cutscenet puoliks ulkoa. Sen enempää spoilaamatta nii erään loppupelin bossin cutscenea pääs kattelemaan useempaan otteeseen sen zombi-statuksen takia, oli aika ratkiriemukasta ajankäyttöä ja palo kyllä muutama dialoginpalanen siitäkin pysyvästi mieleen.
   
 17. Chloe

  Chloe AMD-mies Tukijäsen

  Viestejä:
  7 047
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse olen vuodesta 1999 pelannut FF:iä ja kuten monet, niin toki VII:llä aloitin*. I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, X-2, XIII, XIII-2 tullut pelattua läpi. Jokaisessa on omat hyvät ja huonet puolensa, melkeinpä IX on ainoa josta on helvetin vaikea löytää mitään huonoa sanottavaa. Hidastempoisuus ehkä ainoa huono asia. Pelillisesti ja juonellisesti täyttä kultaa.

  * VII on aivan helvetin yliarvostettu vaikka hyvä peli onkin..

  Square Enixille erittäin iso peukku että ovat tuoneet noita kuitenkin PC:lle. Kuvassa ei näy mutta löytyy myös Lightning Returns ja World of Final Fantasy. ;)

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 18. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  995
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan tossa pääsarja jo pitkälti täysin PC:llä I ja II saa muutenkin nyt vaikka missä ja miten pelattua. Ja joo, onhan seiskalla toi jumalpelin maine ja tuntuuhan se vähän oudolta nykyään, mut sen kyllä ymmärtää kun miettii asiaa siltä kantilta että se on kuitenkin 21 vuotta vanha peli. Tarinankerronta oli aikaansa edellä ja juonessa löytyi käänteitä mitä ei ollu aikasemmin peleissä nähty, ei mikään merkittävä peli ollut FF7 aikasemmin tapattanut yhtäkään pelaajan ohjattavissa olevaa hahmoa.

  Polygonilla on aiheeseen liittyvä pitkä "tarina", joka kannattaa ehdottomasti lukea jos aihe kiinnostaa. Siellä on kerrottu aika hyvin pelin kehitysvaiheista ja siitä miten siitä tulikaan niin suosittu kun se on. Erityisesti tuo N64 osa oli tuosta mielenkiintoinen.

  Final Fantasy 7: An oral history
   
  Chloe tykkää tästä.
 19. Chloe

  Chloe AMD-mies Tukijäsen

  Viestejä:
  7 047
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Suosittelen pelaamaan I:n ja II:n PS1 tai GBA versioina. PSP versiot jopa noitakin parempia. NES versiot ovat jo ajan hammasta nähneet. III:n NES versio on ihan ok, en ole steamversiota juurikaan pelaillut edes. Kahdesti luurilla (N95) emulaattorilla joskus.

  Meni hieman offtopiciksi mutta haittaneeko. :D
   
 20. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  1 753
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  hsatan, Isebel ja Chloe tykkäävät tästä.
 21. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  1 861
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yks omasta mielestä aliarvostetuimpia ja tunnelmallisimpia pelejä on Darkest of Days.
  Darkest of Days - Wikipedia

  Oli komeeta mennä amerikan sisällissodassa ja ensimmäisessä maailmansodassa sekä paeta keskitysleiriltä ja karkuun Vesuviusta. Scifielementit oli vähän blaah, mutta näin historiafanina oli kyllä hienoa päästä "kokemaan" noi tapahtumat.
  Tulispa tuolle vielä päivitetty jatko-osa..
   
 22. Fightinglove

  Fightinglove

  Viestejä:
  1 117
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
 23. 91danger91

  91danger91

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Jos täytyy sanoa yksi aliarvostetu peli niin se on ehdottomasti tämä:
  UnderRail on Steam

  Kuvittele Indie-peli joka yhdistää Fallout2, Metron ja pikselöidyt grafiikat ja saat pelin nimeltä Underrail. Pelissä on ihan helvetisti sisältöä ja stoori on mitä mainioin. Pelin ainoa ongelma on hidas kävelynopeus mutta sen saa helposti ratkaistua Cheat Enginellä
   
 24. Fightinglove

  Fightinglove

  Viestejä:
  1 117
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Hyvinhän tuo myi ja sai hyviä arvostelua. Myöskin expansion tulossa, ei kovin aliarvostettu imo :cigar2:
   
 25. Chloe

  Chloe AMD-mies Tukijäsen

  Viestejä:
  7 047
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin Final Fantasy -veteraanina henk koht. vituttaa miten vähälle huomiolle FF II on jäänyt, ja nyttemmin FF XIII on saanut paskaa niskaansa. Huippupelejä joita pelailee mielellään. II:aa toki osa haukkuu edelleen. Pohjaan mielipiteeni PS1 remakeen, löytyy toki repro NES enkkuversiokin.

  No, mites muilla, onko jotain pelejä joista arvostelijat tai kaverit ei pitäneet, mutta ite pidätte?

  Aijoo, Homefront (PC) on loistava, arvostelijat eivät. ;)
   
 26. Barca11910

  Barca11910

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  Tänne voisi lisätä kaikki tennis pelit.
  Niitä tehdään todella vähän suhteessa siihen miten pelattu laji tennis maailmalla on.

  Tiistaina tulee Tennis World Tour pleikkarille.
   
 27. Straiffi

  Straiffi Murtomaahiihtäjä Tukijäsen

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Itsekin aloitin seiskasta ja vaikka se räjäyttikin galaksit heti kättelyssä, niin jostain syystä olen eniten tykästynyt kasiin. Onhan siinä varsinkin taistelusysteemissä omat ongelmansa ja taitaa tuo peli olla muutenkin rankattu PS1:n FF:istä alimmas, mutta jokin siinä aikamatkustustarinassa ja maailmassa iskee itselle parhaiten. Samoin ne musiikit. Puhumattakaan niistä kaikenmaailman teorioista, kuten Squall is dead (sivustolla spoilereita). :lol:
   
  Isebel tykkää tästä.
 28. perato

  perato

  Viestejä:
  2 650
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Keskustelu aliarvostetuista peleistä ja puhutaan sit siitä, et onko joku maailman suosituimman pelisarjan kahesta parhaasta pelistä se toinen itseasiassa parempi ku toinen... :bored:. Varsinaisia hidden gemejä.
   
  Skøgø, Unna, Dudem ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 29. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jepulis juuri näin. Rupesin katselemaan, että täähän alkoi hyvin ja mielenkiintoisia pelejä porukka linkkailee. Sit tulikin nämä SE-fanit animuhahmoineen väittelemään FF-pelisarjan runoudesta. Voi Jeesus. :facepalm:
   
 30. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja

  Viestejä:
  4 644
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä on totta. Sellanen genre jota ei nykyään taideta paljoa noteerata. On myös muita genrejä joita moni ei pelaa mutta joihin kuuluu hyviä pelejä.
   
  Barca11910 tykkää tästä.
 31. Barca11910

  Barca11910

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  Olen itse tuon World Tourin ennakkotilannut eka tennis peli sitten TopSpin 4 joka tuli 2011
   
  Kaiser Soze tykkää tästä.
 32. arcane

  arcane

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Aiheeseen sopiva youtube-playlist: Forgotten Gems - YouTube

  Aika tunnettuja nimiä tuolla useimmat on, mutta semmosia joita kuitenkaan ei ihan ensimmäisinä mainita tai ovat saaneet tarpeettoman vähän huomiota. Listalta on kuitenkin selvinnyt mm. NOFL revival project ja sattuipa myös silmään, että Capcom julkaisee ensi vuonna Onimusha: Warlords HD remaken. Toivottavasti tekevät sen jo valmiiksi paremmasta Xbox-versiosta eli Genma Onimushasta. Mielenkiintoinen näkemys myös se, että Onimusha oli käytännössä jo omanlaisensa Dark Souls.

  Onimusha 2 pitäisi pelata, mutta en omista PS2 enää ja sillä oli ainakin aikaisemmin ongelmia emulaattorin kanssa - tai sitten en osannut oikeanlaisia säätöjä.
   
 33. Enig

  Enig

  Viestejä:
  296
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Moonstone: A Hard Days Knight


  Tässä 27 vuotta vanhassa pelissä on kaikki hyvän pelin ainekset tiiviissä paketissa, ja moninpeli + gorea enemmän kuin missään siihen aikaan. Ihmettelen miksei tätä useammin mainita on kun puhe kaikkien aikojen parhaista peleistä.
   
  Zvona, akir0 ja ripwalker tykkäävät tästä.
 34. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  779
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aliarvostettuja pelejä on varmasti paljonkin mutta omasta mielestäni Quantum Break olisi ansainnut enemmän arvostusta. Alkujaan PC puolella peli kärsi surkeasta windows kaupan versiosta mutta onneksi on olemassa Steam versio.
   
 35. arcane

  arcane

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Olen vähän pettynyt, etten tutustunut tähän silloin kun olisi ollut ajankohtaista. Kaveri tätä myös suositteli pari vuotta takaperin, ihmetteli miten en ole kuullutkaan. Nykyään näyttää vähän kömpelöltä, jos ei ole aiemmin tutustunut. Kun DOSboxilla jossain vaiheessa yritin kokeilla, mutta kokeilemallani linux-koneella sain pelin lähinnä kaatumaan.

  Pelikirjastooni mahtuisi vielä hyviä yhden koneen nelinpelejä. Moonstonesta kiinnostaisi joku modernin koneen versio. Gunman Tales ilmeisesti on ottanut jonkinlaista inspiraatiota.