Ajurien asentaminen ilman käyttöjärjestelmää

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Taesbil, 06.12.2017.

 1. Taesbil

  Taesbil

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2017
  No niin, eli aletaanpa alusta: noin viikko sitte läppäri meni yhtäkkiä pimeäksi kesken pelin. Äänet kuulu vielä. Syynä video tdr failure, tarkemmin atikmpag.sys. Kokeilin korjata cmd:n kautta ja lopulta kokeilin jopa kokonaan poistaa ongelman aiheuttavan näytönohjaimen eli AMD:n, silloin pysty käynnistämään myös normaalitilassa Windows 10:n mutta tietysti oli hieman hitaampi ja ihan kaikki ei pelittäny vain yhellä näytönohjaimella (Intel). Päätin sitte että kokeilen asentaa uusimman Radeonin näytönohjaimen ajurin. Systeemi kaatu kesken asennusta samoilla virhekoodeilla. Ajattelin palauttaa koneen kokonaan tehdasasetuksiin ja tyhjensin kaiken kaikilta asemilta (eli valitsin sen, mikä yleensä valitaan kun kone aiotaan myydä). Kun laite sitte rupesi käynnistymään uudelleen purkamisen jälkeen niin sano, että "no operation system found".
  No niin, tästä päästään uuteen ongelmaan; käyttöjärjestelmän asentaminen. Tein Windows 10:n asennusjutun USB:lle. Kyllä lähti sieltä asentamaan, mutta ei löydä tietovälineen ohjaimia. Sitte tyhjää DVD-levyä etsiessä löysin koneen Quick Start-ohjeen. Kone on siis Packard Bell jossa on alun perin ollut Windows 7. PB:llä on oma Packard Bell Recovery Managementinsä, joten käytin sitä. Kaikki näytti menevän hyvin, kunnes tuli kohta "Asennus jatkuu kun järjestelmä on käynnistynyt uudelleen". Nimittäin uudelleenkäynnistyksen jälkeen homma kaatuu taas atikmpag.syssiin. En pääse vikasietotilaan koska asennus on kesken, mutta normaalitilassa konetta ei voi käynnistää koska asennus ei voi virheen takia suoriutua loppuun. Tulkitsen tilanteen niin, että jotenkin siis pitäisi saada ajurit asennettua (koska olin urpo ja poistin ohjaimen ennen palautusta nollatilaan) mutta en tiedä miten kun en pääse käsiksi USB:n, jossa siis olisi asennusohjelma ajureille. Voi kai olla myös niin, että ajuritkin asennettiin uudelleen mutta näytönohjain ei vain toimi. Voinko tehdä enää mitään vai onko laite nyt ihan susi?

  Anteeksi, jos selitys on epäselvä. Pää sekavana stressistä. Toivottavasti joku osaa auttaa.
   
 2. bindi

  bindi

  Viestejä:
  106
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ettei vaan olisi se näytönohjain paskana ja sen takia ajurit kaatuu.
   
 3. Copra

  Copra

  Viestejä:
  819
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisi kannattanut kirjoittaa tänne jo ennen käyttöjärjestelmän uudelleen asentamista, olet tainnut saada koko koneen sekaisin noilla toimillasi.
  Mahdollisesti näytönohjain rikki.
  Win10 käyttöjärjestelmä sisältää kaikki ajurit, mitä tarvitaan sen asenetamiseksi.
  Ongelma tosin voi olla, että koneellesi ei ole enää valmistajan tukea, koska kone on Win7:n aikainen. Sen tarkistamiseen pitäisi olla koneen tarkka tyyppi ja malli.

  Muuten olet oikeassa, että tuo selitys on aika epäselvää saada kunnon käsitystä, jotenki jää käsitys, että kaikki on sotkettu.
   
 4. Requiem

  Requiem For You

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse ottaisin Radeonin pois joko biosista tai fyysisesti ja kokeilisin asennusta uudelleen. Kerro enemmän kokoonpanosta.
   
  Tumppi112 ja Copra tykkäävät tästä.
 5. Taesbil

  Taesbil

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2017
  Ensinnäkin, kiitos kaikille vastauksista. On tosiaan erittäin mahdollista, että näytönohjain vaan on mäsänä. Siltä ruvennut itestäkin tuntumaan.

  Onpa kivaa olla oikeassa just siinä, että on selittänyt huonosti. :rolleyes: No ei vaineskaan. Tiedän että selitys oli huono, anteeksi siitä. Olisi pitänyt antaa enemmän tietoja heti. Kirjottelin tuon väsyneenä ja päänsäryllä kuorrutettuna ku tuntu että nyt täytyy saada apua. Olis ollu fiksua kirjottaa ongelmasta tänne heti sen ilmetessä, ei vaan käyny mielessä. Ajattelin kai, että kyllä tämän tästä jotenki ite saa tehtyä. Mutta en todellakaan tiedä tarpeeksi koneista että olisi kannattanut edes yrittää.

  Kannettava täyttäisi nyt joulukuussa viisi vuotta, eli hyvin on kestänyt. En tiedä miten paljon tietoa antaisin, joten lienee parempi kertoa liikaa kuin liian vähän. Tässä aika lailla kaikki mitä saan irti kun menen setupiin koneen käynnistyessä. Valitettavasti en muista aivan kaikkia komponentteja enkä taida pystyä niitä nyt tarkistamaan? Tässä kuitenkin jotain:
  CPU type: Intel Pentium CPU B950 2.10GHz
  HDDO model name: Toshiba MK3259GSXP
  HDDO serial name: 32SXTAJ3T
  HDD1 model name: -
  HDD1 serial number: -
  Atapi model name: MATSHITADVD-RAM UJ8B0AW
  System BIOS version: V1.20
  VGA BIOS version: Intel V2119
  VGA BIOS version (PEG): ATI SEYMOUR XT VER BR039369.006
  Näytönohjaimet on tosiaan AMD Radeon ja Intel. Kone on Packard Bell EasyNote LS44HR. Kysykää jos jotain tietoja tarvitsee vielä niin voin yrittää ottaa selville.

  Requiem, jos ottaisin Radeonin pois BIOS:sta, miten teen sen? Ei ole aavistustakaan. Ja miten menettelisin sen jälkeen?
   
 6. Requiem

  Requiem For You

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä taida tuon biosissa olla sellaista vaihtoehtoa. Radeonin irrottaminen tai vaihtaminen voi onnistua, selviää purkamalla onko juotettuna vai slotissa.
  Jos saat irti niin asennat sitten windowsin.
   
  Taesbil tykkää tästä.
 7. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  3 347
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kallistuisin melkein tämän puolelle. Heti kun tehdasasennus on asentanut ajurin niin kone kaatuu => jotain rikki.

  Melkein laittaisin ubuntun USB-tikulle ja boottaisin siltä. Tai jos ei saa bootattua tikulta niin sitten DVD:lle. Live linuxilla (eli usb-tikulle/dvd:lle asennettu) ei tarvitse asentaa mitään koneelle vaan voi tutkia ram muistin varassa asioita. Kokeilisin saada AMD:n ajurit tulille ja jos silti kaatuu niin aika puhtaasti näyttis rikki.
   
  Taesbil tykkää tästä.
 8. Taesbil

  Taesbil

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2017
  Itselläkin ollu tuo Ubuntu mielessä, olin jo aikeissa juuri laittaa sen tikulle kun sitte löysinkin tuon Recovery Managementin ja kokeilin ensin sitä. Voisi kyllä yrittää. Kiitos vinkistä.
   
 9. Taesbil

  Taesbil

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2017
  Muistelisin että on integroituna, saankohan sen silti irti? Taitaa olla piilossa jossain tuolla kun en ite ainakaan bongannu heti avaamisen jälkeen. :D Ohessa kuva koneesta avattuna.
  Sellainen kysymys minulla myös, että mitäs sitten jos saankin Radeonin irti ja koneeseen Windowsin? Eikös se ole silloin suorityskyvyltään aika ns. "rampa" kun on vain toinen näytönohjain?

  EDIT 8/12/2017: Päädyin sellaiseen tulokseen, että ostan uuden koneen. Toki saa vielä kommentoida näitä asioita jos joku haluaa.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 08.12.2017